TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMALARI-2010

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 118
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
S.A Arkadaşlar;

2010 yılında düzenlenen yarışmalarda inşallah güzel kuşlar uçurulacak. Eminim bir çok yarışmacı sezona iyi kuş uçurmak amacıyla start verdi. Yarışmalar da daha iyisini uçurabilmek için birçoğumuzu motive ediyor.
Bu başlıkta yarışmaları takip edebiliriz. Yarışmalarda uçan kuşlardan haberi olanlar bizleri bilgilendirirse çok seviniriz.
Şimdiden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
Selamlar.

Şenol

Merhaba arkadaşlar;
KÜTAHYA da yapılan yarışmada 23.03.2010 günü ŞAMPİYON belli oldu......YILMAZ AKDAĞ...
Bir buçuk saatte 17 sefer her seferi 25-40metre arası Seferlerde 5 ila 11 takla, tabanlı,baş bağlamalı, sefere girdiği hız ve ses ile çıkabilen, hedefine 100metreden atarak gelen, inerken 5 takla ile inen... Yılmaz akdağın kuşudur. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN TÜYÜ KADAR HAYRINI GÖRSÜN...Emeğine ve kuşlarına sağlık......

SELAM
SAKARYA ŞEKER MAH. KUPASI İÇİN BU GÜNE DEK 9 TANE KUŞ UÇURULMUŞ.

1.) EMRE KASAP SAKARYA 1 YAŞINDA GÖK(MAVİ) DİŞİ 53.5PUAN

1. 9 TAKLA 20 METRE 4.5 PUAN
2. 8 TAKLA 15 METRE 4 PUAN
3. 4 TAKLA 20 METRE 5 PUAN
4. 8 TAKLA 20 METRE 5.5 PUAN TABAN TAKLA
5. 7 TAKLA 10 METRE 3.5 PUAN
6. 6 TAKLA 10 METRE 3.5 PUAN
7. 6 TAKLA 15 METRE 5 PUAN TABAN TAKLA
8. 4 TAKLA 15 METRE 5 PUAN TABAN TAKLA
9. 4 TAKLA 10 METRE 3 PUAN
10. 7 TAKLA 10 METRE 3 PUAN

KUŞ 4 TAKLAYLA PERDAHLAYARAK YERİNE İNMİŞTİR.ARTİSLİK PUANLARDA11.5 OYUN PUANLARINDAN 42 TOPLAMDA 53.5 PUAN ALMIŞTIR.7 ADET PUANLAMAYA GİREMEDİĞİ FİŞEĞİ VARDIR.YETİŞTİREN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDERİM

2.) RECEP ÖZTÜRK SAKARYA GÖK (MAVİ) YAVRU 55.5 PUAN
PUAN CETVELİ GELDİĞİNDE DETAYLI OLARAK YAZACAM 16 GEÇERLİ FİŞEK 40-30-20-15 VE 10 METRE OYUN YAPMIŞTIR.YERİNE İNMİŞTİR.YETİŞTİREN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDERİM.

3.) YILMAZ DOĞVER ANKARA 1 YAŞINDA DUMANLI ERKEK 96 PUAN

1. 8 TAKLALI 20 METRE 5.5 PUAN TABAN TAKLALI
2. 8 TAKLALI 30 METRE 6 PUAN
3. 4 TAKLALI 20 METRE 6 PUAN TABAN TAKLALI
4. 3 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
5. 8 TAKLALI 40 METRE 7.5 PUAN
6. 5 TAKLALI 35 METRE 7.5 PUAN
7. 4 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
8. 3 TAKLALI 10 METRE 3 PUAN
9. 3 TAKLALI 20 METRE 4 PUAN
10. 4 TAKLALI 25 METRE 5.5 PUAN
11. 4 TAKLALI 35 METRE 7 PUAN
12. 5 TAKLALI 20 METRE 5 PUAN TABAN TAKLALI
13. 4 TAKLALI 10 METRE 3 PUAN
14. 5 TAKLALI 15 METRE 3.5 PUAN
15. 6 TAKLALI 25 METRE 5.5 PUAN
16. 6 TAKLALI 25 METRE 7.5 PUAN TABAN TAKLALI

KUŞ ANKARADA UÇMUŞTUR YERİNE PERDAHLAYARAK 5 TAKLA İLE İNMİŞTİR.HEDEF DIŞI OYNAMAMIŞTIR.ARTİSLİK PUANI 12.5 OYUN PUANI 83.5 TOPLAM 96 PUAN ALMIŞTIR.YETİŞTİREN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDERİM.

SAKARYA ŞEKER MAH.KURA GÜNLERİ BELLİ OLMUŞTUR BÖLGE SORUMLULARINDAN ÖĞRENE BİLİRSİNİZ

şenol bey teşekkür ederim
burdan kupalarda uçan kuşların bilgilerini ve videolarınıda paylaşa bilirsek dahaiyi olur düşüncesindeyim
hem ermeydanına hangi yiğitler çıkmış öğrenmiş oluruz
bütün yiğitlere ve yiğit yetiştiricilerine başarılar dilerim

selamın aleyküm

21 03 2010 tarihinde ankara siteler semtinde sakarya kupasına uçan kuşu izleme ve kameraya çekme imkanım oldu
yarışmaya uçan kuşun bazı fişeklerini kameraya çekebildim, yakalıyabildiğim fişekleri ve yarışmadan bazı kesitleri
sizlerle paylaşmak istedim
kuş yukarda hasan kardeşimizinde belirttiği gibi 16 geçerli sayı da toplam 96 puan çıkarttı

[dailymotion]xcrat0[/dailymotion]

tercihe bağlı olarak kuşun yerden kalkışı on dakika kanadı ısınmalı

Video Hazır Değilmiş Yayınlanıyormus Daha Yayınlansında İzliyelım Baska Videolar Varsa Paylaşırsan Cok Guzel Olur.

Videoyu Evet İyi Çekememişsin Bunada Sükür.. Varmı Başka Videolar

[dailymotion]xcrcej[/dailymotion]

http://www.dailymotion.com/video/xcrcej ... 32_animals

masa başındakiler sakarya kupası hakem heyeti
masadaki solbaştan 1.lokantacı ali(yarışın adapazarındaki kurucusudur)2.yazan erolbey 3.mustafa turan bey (başkan)ve beyazsaçlı büyüğümüz necati amca
ve 30kadarda seyirci, şehir dışından gelen izleyicilerde var

Merhaba;

Hasan Bey'e ve Genç Osman Bey'e paylaşımları için teşekkür ediyorum. Ankara'da uçan kuşun puan cetveli de videoları da oldukça güzel. İyi bir puan almış maşallah. Eke olması da ayrıca daha değerli yapıyor puanını.
Yetiştirenleri tebrik ediyoruz. İnşallah zevkle uçurup, zevkle izlemeye devam ederler.
Selamlar.

Şenol

son olarakta bu fişeğini çekebilmişim 11.12.15.16.fişeklerinden birisi şuan tam olarak hatırlamıyorum
kuşun 5-6 taklalı fişeği taban taklasını kaçırmışım kuş arkataraftan geldiği için zor yakaladım

[dailymotion]xcrlfs[/dailymotion]

http://www.dailymotion.com/video/xcrlfs ... 37_animals

Selamlar Şenol bey,öncelikle böyle bir sayfa açtığınız için size teşekkür ediyorum.Bu sene yarışmamıza toplam 279 yarışçı katılmıştır.Yönetim olarak karar aldık yarışta iyi performans gösteren güvercinlerin hem vidiolarını hem de puanlama çizelgelerini internet aracı ile tüm güvercin sevenlere ulaştıracağız.
Ayrıca 21 mart pazar günü Ankara,da kupaya uçan dumanlı erkeğin vidio çekimlerini yapıp sizlere ulaştıran Genç Osman kardeşime de çok teşekkür ediyor tüm güvercin sever arkadaşlara selam ve saygılarımı sunuyorum.

kuşun sahibi olan arkadaş özgür bey, kuş arkadaşı yılmazbey adına uçmuştur

Ekli dosyalar

• PICT0112.webp
    PICT0112.webp
    501.1 KB · Görüntüleme: 1,519
biz teşekkür ederiz mustafa bey
279 katılım sayısı oldukça iyi buda sizin yarışın ve sizin adaletli oluşunuzdan kaynaklanıyor
her sene daha fazla katılımınız oluyor buda katılımcıların size güvenmesinden kaynaklanıyor
başarılarınızın devamını temenni ederim

Emeğine Sağlık Osman Abi. Devamını Bekleriz Böyle Videoların Arkadaşlar.

Sipikopat' Alıntı:
Emeğine Sağlık Osman Abi. Devamını Bekleriz Böyle Videoların Arkadaşlar.

teşekkür ederim halil kardeş böyle paylaşımlar bizleride mutlu ediyor
elimizden geldiği kadar kuşçuluğun gelişmesini istiyoruz
isteğimiz daha bilinçli ve daha kaliteli kuşçuluk

Elinize sağlık...Uçuş görüntülerinin yayınlanması çok güzel bir şey.Bence yarışmaların daha adil olmasına da katkıda bulunur.Daha ileri gidip, yarışma organizasyonu yapanların profosyonel bir kamerayla bütün uçuşları görüntülemesi gelecek itirazları değerlendirmek için de kullanılabilir.Bunun yanında, iyi görüntüler harmanlanarak televizyon ya da internet ortamında yayınlanması da sağlanırsa, hem güvercinseverlere göz zevkini okşama imkanı verir, hem de kuşçuluğun gelişmesine katkıda bulunur.Katkıda bulunanlara en derin sevgi ve saygılarımı sunarım...

maviboncuk' Alıntı:
Elinize sağlık...Uçuş görüntülerinin yayınlanması çok güzel bir şey.Bence yarışmaların daha adil olmasına da katkıda bulunur.Daha ileri gidip, yarışma organizasyonu yapanların profosyonel bir kamerayla bütün uçuşları görüntülemesi gelecek itirazları değerlendirmek için de kullanılabilir.Bunun yanında, iyi görüntüler harmanlanarak televizyon ya da internet ortamında yayınlanması da sağlanırsa, hem güvercinseverlere göz zevkini okşama imkanı verir, hem de kuşçuluğun gelişmesine katkıda bulunur.Katkıda bulunanlara en derin sevgi ve saygılarımı sunarım...

Özkan Bey Size katılıyorum..

Sipikopat' Alıntı:
maviboncuk' Alıntı:

Özkan Bey Size katılıyorum..

bende sizlere katılıyorum arkadaşlar
böylelikle kuşçuluk daha şeffaf bi hal alır ve kuşçuluğun gelişmesininde önü açılmış olur

ama eldeki imkanlar kısıtlı olduğu için ancak meraklı ve azimli şahısların kendilerinden fedakarlık yaparak
kuşçuluğu taşımaya çalışması yeterli olmuyor
katkıda bulunanlara destek vermek bile çok önemli insanın azmini artırıyor

kimler kuşçuluk adına katkıda bulunuyorsa bende saygılarımı sunarım

SELAM
BİR TANE BİLDİĞİMİZ KUŞU ATLAMIŞIZ ŞEKER MAHALLE YARIŞINA HASAN GEZER ADINA GÖK BENEKLİ (SİNEKLİ MAVİ) ERKEK AŞAĞI YUKARI 8 AYLIKTI UÇTU 56 PUAN ALDI.ŞU AN 1 YAŞINDA YAVRU YUMURTA GÖRDÜ YAKINDA YENİCAMİ KUPASINA UÇACAK.ONUNDA BİLGİLERİNİ VE VİDEOLARINI ALABİLİRSEM BURADAN YAYINLAYACAĞIZ.

turkıye guvercın fedarasyonun duzenledıgı yarısmada senol beye aıt kus 2 saat uzerı ucmus 19 sefer yapmıs 14 seferı gecerlı ortalama 5 taklalı ortalama 25 metre oyun cıkarmısdır kalkısı 15 taklalı ınısıde 9 taklalı olarak ınmıs 1000 puanın uzerınde puan alarak 1 sıradadır sahıbını tebrık eder basarılarının devamını dılerım saygılarımla...

kaan kerem büker' Alıntı:
turkıye guvercın fedarasyonun duzenledıgı yarısmada senol beye aıt kus 2 saat uzerı ucmus 19 sefer yapmıs 14 seferı gecerlı ortalama 5 taklalı ortalama 25 metre oyun cıkarmısdır kalkısı 15 taklalı ınısıde 9 taklalı olarak ınmıs 1000 puanın uzerınde puan alarak 1 sıradadır sahıbını tebrık eder basarılarının devamını dılerım saygılarımla...

Merhaba;

Şenol bey'i tebrik ediyoruz. Şu andaki tabloyu verebilirseniz seviniriz. Mehmet Bey'in kuşu 2. liğe geriledi sanıyorum.
Katkın için teşekkürler.
Selamlar.

Şenol

dernek baskanı sayın mustafa beyden ıstedım senol kardes ama dedıkı yarısma bıtınce fedarasyonun sıtesınden yayınlıcaz dıyınce bende tamam abı dedım o nedenle yarısmanın bıtmesı gerekıyo senol kardes saygılarımla...

kaan kerem büker' Alıntı:

SELAM
BİR EKLEMEDE BEN YAPAYIM İSTANBUL ZEYTİNBURNUNDAN ŞENOL ŞEN.KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM BAŞARILARININ DEVAMINI TEMENNİ EDİYORUM.KENDİSİNİN TERASINA İKİ SENE ÖNCE ÇIKMA İMKANIM OLMUŞTU.GERÇEKTEN ÇOK MERAKLI ÇOK İYİ BİR İNSAN.SADECE TAKLACI DEĞİL ÇOK İYİ POSTA YETİŞTİRİCİSİDİRDE.HALA BESLEYİP BESLEMEDİĞİNİ BİLMİYORUM.

BİRDE YARIŞA UÇURULAN KUŞUN RENGİNİ VE YAŞINI MERAK ETTİM.BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
SAYGILARIMLA...

merhaba hasan bey yası konusunda bı konusma gecmedı ustune basıla basıla eke oldugu solendı sıneklı mavı dıger yorelere gore beneklı gok saygılarımla...

saadet bilgin ve adil kayabaşı beyler ANKARA KUPASI 2010 SEZONU AÇILIŞINI YAPTI

04-04-2010 tarihi itibari ile 75.9 PUANLA özgür İPLİKÇİ bey in kuşu açılışı yaptı
toplam 20 geçerli sefer

yarışmadan bazı görüntüler

Ekli dosyalar

• PICT0012.webp
    PICT0012.webp
    496.9 KB · Görüntüleme: 2,058
yarışmaya uçurulan yer siteler

yarışmaya uçurulan kuş

Ekli dosyalar

• PICT0007.webp
    PICT0007.webp
    468.5 KB · Görüntüleme: 2,053