TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMALARI-2010

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 118
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K
KIRIKKALELİ METİN' Alıntı:
mümin özbudak' Alıntı:
SA
MERHABA ARKADAŞLAR
ŞERAFETTİN BEY BENDE DEVLET MEMURUYUM. 23 SENEDİR. AMA HALA DEVLET MEMURU OLAMADIM. ANNATILAN TARZDA. İNŞALLAH GÖRÜŞME VE TANIŞMA İMKANIMIZ OLUR. SAKARYAYA GELİRSENİZ. BEN KUŞ MERAKI SEBEBİYLE ÇOK GEZDİM GÖRME İMKANIMDA OLDU. İNŞALLAH DAHADA GÖRÜRÜZ. BEN KUŞU GÖRMEK İSTEDİĞM ŞEKİLDE DEĞİL GÖRDÜĞÜM ŞEKİLDE ANLATIRIM. HER KUŞUN HATASIYLA BİRLİKTE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR. ONLAR HATASIZ OLSAYDI YORUM YAPAMAZDIK HEYCAN OLMAZDI. BEN NEGATİF YORUMLARI SEVMEM. GÜLERYÜZLÜ OLMAYI TERCİH EDERİM. FİŞEĞİ 10M (ONMETRE) OLAN KUŞU SEYREDERİM ALTINDAN ÇIKMAM. EN AZ ON METRE TABİKİ.

BEN SAHİP OLDUĞUM KUŞA GÖRE DEĞİLDE SEYREDİLEN KUŞA GÖRE KONUŞURUM. BANA GÖRE KUŞUN ESKİSİ YENİSİ FALANCANIN KUŞU DAMAR FİLAN BENİ PEK İLGİLENDİRMEZ.UÇAN KUŞ BENİ İLGİLENDİRİR. 500 YILLIK DAMAR OLSA NE OLURKİ UÇUP GÖREV YAPMIYORSA.

SANAL VE ÜTOPYA HAYALİ KUŞÇULUK DEVRİ BİTTİ. NEDEN ÇÜNKÜ YARIŞ TERTİPLENİYOR. MİLLETTE KUŞ UÇURUYOR. HANİ BİR LAF VARDIRYA BEN HALEPTE KIRK ARŞIN ATLARDIM. HADİ BURDA ATLA HALEP ORDA ARŞIN BURDA. ESKİ ESKİ ESKİ ŞÖYLE UÇAR BÖYLE UÇAR ŞÖYL ŞÖYL .... HEP YALAN. HAYALİNİ ANLATIRLAR.UÇURDA KUŞUNU GÖRELİM DİYOM BEN BÖYLE KONUŞANA.
MERABALAR ARKADAŞLAR AYNEN SİZE KATILIYORUM MÜMİN BEY MİLLETE KALSA HERKEZDE KUŞUN ANTİKASIVAR VE EN KALİTELİSİ İŞ SEYİRE GELİNCE HEP Bİ NEDEN VARDIR SEYREDEMEZSİN GEÇERLİ Bİ SEBEB BULUNUR BEN ÇOK İNSAN TANIYORUM BU İŞİ YILLARCA YAPIPTA BİR TANE KAPISINDA KUŞ SEYREDEMEDİĞİM VEYA KİMSENİN SEYREDEMEDİĞİ SORSAN AMA MANGALDA KÜL BIRAKMAZLAR BU TİP ARKADAŞLAR EN İYİSİ BENDE ŞU ŞÖYLE YAPIYOR BU ŞUKADAR GİDİYOR VB. İŞTE EVET ÖNEMLİ OLAN ESKİ NESİL DEĞİL BENCEDE ESKİ ESKİDE KALDI YENİLERE BAKALIM AYRICA ESKİ DEDİKLERİ KUŞLARDANDA HİÇ SEYRETTİNİZMİ ONUDA BİLMİYORUM BEN SEYRETMEDİM ADIGEÇEN O ESKİ ÜNLÜ KUŞLARDAN:). VE AYRICA ŞİMDİKİ KUŞÇULUK BENCE DAHA KALİTELİ YAŞIM 34 BU İŞE AKLIM YETTİĞİNDEN BERİ GÖNÜL VERMİŞİNMDİR VE BÜYÜKBİR HEYECANLA YAPARIM DİYECEĞİM EŞKİ KUŞLARDA ŞİMDİKİ KADAR ÖZELLİK BAKILMAZDI OYNUYOMU YERE GELİYOMU ÇOK UÇUYOMU YETİYODU MİLLETE ŞİMDİ İSE KUŞUN HERŞEYİNE DİKKAT EDİLİYO BENCE ŞİMDİ Kİ KUŞLAR DAHA BAŞARILI SADECE KUŞÇU ARKADAŞLARDA YER SORUNU VAR ESKİDEN YERSORUNU BUKADAR YOKTU BİNALAŞMA BUKADAR DEĞİLDİ HERKEZE SAYGILAR. BALIK TAVADA KUŞ HAVADA ARKADAŞLAR UNUTMAYALIM...
Sizlere katılmamak mümkümdeğil ..
Hakkı ile emek verip uçurana , dostuna ahbabına , nazının geçtiğine izletene, heves edene ,samimi çaba ile sadece kuşculuk yapana ,yapmaya çabalayana , kuşu sevene üzerine titreyene , bazı şeyler için kuşu sadece bir araç olarak görmeyene , ahlaklı olana, hakkaniyetli olana, insaflı olana , kuşculuğa değer verene, bir değer olarak içinde çabalayana , kendi değerini katana , en az uçurduğu kuşu kadar ''riyasız adam ''olana ..
Velhasıl hakikatli tüm Kuşcu Dostlara bir selam olsun buradan , mademki bu vesile ile .. selamlarŞEREF

Selam
İzmitte Halim bey yanlış yazmadıysam ismini Ankara Aydın beyin yarışına bir beyaz uçmurmuş.9 fişekle 120 puan aldığını söylediler.Bizim buradan arkadaşlar kuşu seyretmeye izmite gittiler fakat kuşu kaybetmişler kuşu başka seyreden varsa bize biligi verirse çok makbule geçecek.Aydın beyin kupasının puanlama cetvelini bilmiyorum.Fakat 9 fişek 120 puan bizim puanlamalarımıza göre fişek ortalaması 13.3 dehşet bir kuş.Kendisini tebrik ediyorum.

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

O SÖYLEDİĞİNİZ BİLGİDE EKSİKLİK VAR VE BİR KISMI BANA GÖRE YANNIŞ. KUŞ PİYASADA YOK DAHA NE KONUŞALIMKİ. :slm: SİZ YENİ UÇACAK KUŞLARA BAKIN. HAFTA SONU KUŞ UÇACAK ÇOK BÜYÜK İHTİMAL. KUŞ İYİ DİYORLAR. YAZDIRABİLİR KENDİNİ SIRAYA. BENCEDE.

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

FAZLA LAFA GEREK YOK YARIN CUMA GÜNÜ YANİ KUŞ UÇACAK. HEMDE İKİ TANE. KUŞLARI SEYRETMEK İSTEYEN SEYREDEBİLİR. İSTANBULDA ÜMRANİYEDE UÇACAK. KUŞ HAVADA YANİ. İNŞALLAH BENDE GİDECEM SEYRETMEYE. YARIŞMA OLMASA İŞİMİZ KÖTÜ. NEDEN BAKIYOM HERKEZ KESİYO BİÇİYO ATIYO HADİ ER MEYDANINA. TÜRKİYENİN KIRKPINARINA. SAKARYA CUMHURİYET KUPASI (RAHMETLİ CAVİT DAĞ ADINA) SON SÖZ. DERDİNİZİ ORDA ANLATIN.
TÜRKİYE GENELİNDE 300 KİŞİNİN YARIŞTIĞI TEK KUPA.

128 puanla özgür iplikçi ankara kupasındada birinci sıraya gelmiştir (sakarya kupasında 96 puanla1. sırada olan kuşta özgür iplikçinin)

3 saat uçuş ve 19 geçerli fişek 30-35m ortalama fişekler 7-8 takla ortalama taklalar

uçan kuş gök dişi 04-06-2010 tarihinde yani bugün uçmuştur (bende kuşu dün izlemek için davet edildim kuş güzel performenslı dünde izlemesi bize nasip oldu dünde, 3 saat uçuş ve 20-22 sayı yapmıştı neyseki videoyada çakebilmiştim kısmet olursa izleriz)

Selamün Aleyküm Genç Osman kardeş,Ankara kupasında 126 puan alan Özgür İplikçi kardeşimizi gönülden tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.Yalnız Ankara kupasının hangisinde bu kuş uçuruldu bilgi verirsen çok memnun olurum.Selamlar

M.TURAN' Alıntı:
Selamün Aleyküm Genç Osman kardeş,Ankara kupasında 126 puan alan Özgür İplikçi kardeşimizi gönülden tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.Yalnız Ankara kupasının hangisinde bu kuş uçuruldu bilgi verirsen çok memnun olurum.Selamlar

aleykümselam mustafa ağbi

sadet bilgin abi ve adil kayabaşı ağbimizin organize ettiği ankara kupası

kuş 128,3 puan almıştır 3saat uçup 19 geçerli sayı yapmıştır

Verdiğin bilgiler için teşekür ederim,Genç Osman kardeşim.Selamlar

Selamün Aleyküm arkadaşlar.Bu siteye üye olan arkadaşların,yarışmamıza katılan arkadaşların ve tüm islam aleminin REGAİB KANDİLİ mubarek olsun der Cenabı Allah,tan hayırlara vesile olmasını dilerim.Geleneksel Sakarya oyunlu Güvercinler turnuvası adına M.TURAN

sakarya kupasına bugün sakarya şeker mahalleden kuş uçmuştur

1 yaşında bozdumanlı dişi
29 geçerli fişek le 87 puan almıştır ve 3. sıraya yerleşmiştir

kuş sahibi sitemizinde üyesi bulunan ve sakarya kupasınında başkanı MUSTAFA TURAN BEYDİR

kendisini ve diğer uçuran arkadaşları tebrik ederim

gençosman^^' Alıntı:
sakarya kupasına bugün sakarya şeker mahalleden kuş uçmuştur

1 yaşında bozdumanlı dişi
29 geçerli fişek le 87 puan almıştır ve 3. sıraya yerleşmiştir

kuş sahibi sitemizinde üyesi bulunan ve sakarya kupasınında başkanı MUSTAFA TURAN BEYDİR

kendisini ve diğer uçuran arkadaşları tebrik ederim

Merhaba;

Mustafa Abi'yi tebrik ediyorum, ve inşallah daha iyi kuşlar uçurabilmesi için dua ediyorum.
Uçan kuş çok iyi bir puan almış. Başarılarının devamını diliyorum.
Selamlar.

Şenol

Selamün Aleyküm.Genç Osman Yigit ve Şenol hocama çok teşekkür ediyorum.Darısı tüm yarışmacı arkadaşların başına kuş 06.07.2010 salı günü benim adıma yarışmaya uçtu.Kuş son antıramanlardan 4-5 gün önce uçarken tele vurdu perfomansı biraz ondan dolayı düştü,yoksa daha üst dereceleri zorlayacak bir kuştu nasip böyleymiş.Selamlar

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

MUSTAFA BEYİ TEBRİK EDİYORUM ŞAHSIM ADINA. BİZDE BU SENE BAHT EKSİK. 18.07.2010 SABAH SAAT 5.32 ATMACA 18 İNCİ KUŞUNU ALDI. AFİYET OLSUN . BUDA BİZİM KADERİMİZ. SELAMLAR

Merhaba Arkadaşlar.Yarışmamıza 26.07.2010 pazar günü sabah saat 07.00 da Cemil Çanakçı adına kuş uçtu.61.5 puan alarak 4.lük sırasına yerleşmiştir.Darısı diğer yarışmacı arkadaşların başına.Selamlar

Ufak bir hatayı düzelteyim 26.07.2010 günü pazartesi idi.

Selam
Mustafa abiyi tebrik ediyorum darısı inşallah benim ve uçuramayan arkadaşların başına.Yarışmada gözlemci olarak hakem heyetindeydim gerçekten büyük heyecan.Tele çarpmış olması performans olarak etkilesede yinede 35 fişekten 29 unu yazdırdı.Kendisini tekrar tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

Evet Halil Beye çok teşekkür ederim.Kuş 25 temmuz pazar günü yarışmaya uçtu.Selamlar.

Merhaba arkadaşlar;

27.08.2010 cuma günü Ankara Cengiz beyin kupasına Ahmet Maraşlı adına yarışmaya akkuyruk boz kaldırıldı.
Kuşun 14 geçerli seferi bulunmaktadır.Ortalama 7,8 taklalı 25,30 metre civarı oynamıştır.Kuşun hedefine gelişi (atışı) izleyenleri hayran bırakıcak derecederdir.Kurallar gereği Ezan okuduktan sonra sayılmayan 9 adet seferi bulunmaktadır.
80 puanla şu anda birinci konumdadır.

p8270006.jpg

p8270008e.jpg

[dailymotion]xemazo[/dailymotion]

Bugunku uçusundan birkaç sefer görüntüsü almak istedim fakat makinanın pili bitmek üzere oldugu için seferleri iyi çekemedim nitekim birkaç seferden sonra da bitti :).Bugunkü uçusunda siddetli rüzgara rahmen 21 sefer oyunla
yerine takalı inmiştir.
Emeklerinden dolayı Ahmet Maraşlı 'ya canı gönülden başarılarının devamını diliyorum.

Arkadaşlar,bu bölümde bilgi aktaran bütün herkese teşekkür ederim,elinize ve emeğinize sağlık.
Bu topik'i herhalde genç osman başlattı,paylaşım ve videolar içinde ona ayrıca teşekkür ederim,enazından bana eski günleri hatırlattı,hepiniz sağolon.

Ahmet Maraşlı kardeşimi tebrik ediyor.Başarılarının devamını diliyorum.

Sakarya Güvercin Sevenler Derneğinin düzenlemiş olduğu 2010 yılı Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler yarışmasının 8.cisi 31 Ağustos 2010 tarihinde sona ermiştir.Yarışmamıza Ankara,İstanbul,İzmit ve Sakarya bölgesinden toplam 281 yarışmacı katılmıştır.
Yarışmamızdaki derece alanarkadaşlar ve iller

1.Yılmaz Doğuer Ankara bölgesinden 96 puan
2.Ercan Tunca Sakarya bölgesinden 90.5 puan
3.Mustafa Turan Sakarya bölgesinden 87 puan
4.Cemil Çanakçı Sakarya bölgesinde 61.5 puan

Yukarıda isimleri belirtilen arkadaşlar kupa ve ödül kazanmışlardır.Yönetim kurulu adına kendilerini cani gönülden tebrik ediyorum ve yarışmamıza katılan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Yarışmamızın kupa tören tarihini en kısa zamanda belirleyip tüm yarışmacı ve güvercin sever arkadaşlara duyurusunu yapacağız.Yapmış olduğumuz 2010 yılı yarışmasının tüm güvercin sever arkadaşlara hayırlı olmasını diliyerek selam ve saygılarımı sunuyorum.

Yönetim Kurulu Adına Başkan
Mustafa Turan

M.TURAN' Alıntı:
Sakarya Güvercin Sevenler Derneğinin düzenlemiş olduğu 2010 yılı Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler yarışmasının 8.cisi 31 Ağustos 2010 tarihinde sona ermiştir.Yarışmamıza Ankara,İstanbul,İzmit ve Sakarya bölgesinden toplam 281 yarışmacı katılmıştır.

Yukarıda isimleri belirtilen arkadaşlar kupa ve ödül kazanmışlardır.Yönetim kurulu adına kendilerini cani gönülden tebrik ediyorum ve yarışmamıza katılan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Yarışmamızın kupa tören tarihini en kısa zamanda belirleyip tüm yarışmacı ve güvercin sever arkadaşlara duyurusunu yapacağız.Yapmış olduğumuz 2010 yılı yarışmasının tüm güvercin sever arkadaşlara hayırlı olmasını diliyerek selam ve saygılarımı sunuyorum.

Mustafa Turan
selamunaleykum mustafa bey
bu guzel bilgileri bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim derece almis yarismaya katilan herkezi teprik ediyorum bu camiya icin yapilan guzel ugraslar sayesinde kusculuk hak ettigi degeri ve onemi bulmasini diliyorum
odul toreni goruntulerinide bizlerle paylasmanizi umuyorum
saygilarimla

cevdet özbayer' Alıntı:
Arkadaşlar,bu bölümde bilgi aktaran bütün herkese teşekkür ederim,elinize ve emeğinize sağlık.
Bu topik'i herhalde genç osman başlattı,paylaşım ve videolar içinde ona ayrıca teşekkür ederim,enazından bana eski günleri hatırlattı,hepiniz sağolon.

cevdet amca bizde size değerli bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz

bu topiği açan arkadaş .....yunus81...nick li şenol turan kardeşimizdir

şenol beyde bu topik te olduğu gibi faydalı işlerde emek veren bir arkadaşımız

bu bilgilendirici topiği açtığı için ben de teşekkür ederim

...............ALLAHA EMANET olunuz.........

M.TURAN' Alıntı:

Mustafa Turan

Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler yarışmasının yönetimine bizlere bu güzel hizmetleri sundukları için çok teşekkür ederim

........böyle adaletli yarışlar düzenlendiği taktirde kuşçuluğa çok faydası olacağı düşüncesindeyim

........ yarışta derece alan arkadaşların başarılarının devamını dilerim

.........ayrıca yarışa kuş uçurmuş bütün arkadaşları,da tebrik ederim

gençosman^^' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:

cevdet amca bizde size değerli bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz

bu topiği açan arkadaş .....yunus81...nick li şenol turan kardeşimizdir

şenol beyde bu topik te olduğu gibi faydalı işlerde emek veren bir arkadaşımız

bu bilgilendirici topiği açtığı için ben de teşekkür ederim

...............ALLAHA EMANET olunuz.........

S.A.

Öncelikle Genç Osman Hoca'ma teşekkür ederim. Bu foruma çok emek verenlerden birinin, kendisi olduğunu söylemeye gerek yok sanıyorum. Allah razı olsun.
Yine burada bilgi aktaran ve yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yarışmalar hakkında bilgi aldık, alıyoruz, çok güzel oluyor. 2010 yılındaki yarışmalar hakkında bu bilgi bankasının oluşması bence çok önemli. Katkısı olan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Ahmet Maraşlı Abimizi de tebrik ediyorum. İnşallah güzel bir derece elde eder.
Selamlar.

Şenol

Selamün aleyküm Ferhat bey elbette kupa törenini yaptığımız zaman resimlerini yayınlayacağız.Siz isterseniz 2009 yılının kupa töreninin resimlerini pano ana sayfasına girdikten sonra güvercin yarışmaları bölümünde (2009 Sakarya(ŞEKER MAH.)oyun kuşu kupa töreni yapıldı) başlığı altındaki bölümden izleyebilirsiniz.

Geri