TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMALARI-2010

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 118
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K
Sakarya Güvercin Yetiştiren ve Sevenler Derneğinin düzenlemiş olduğu 2010 yılı Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler yarışmasının kupa ve ödül töreni 24 Eylül 2010 cuma günü saat 19.00 da SAKVA Tesilerinde (Orhan Cami Karşısı) yapılacaktır.Vakti müsait olan tüm güvercin sever arkadaşlara duyurulur.

Mustafa TURAN
05315796299

arkadaşlar sakarya Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler derneği olarak gelenkesel oyun kuşu yarışmamıza 2010 yılındada başlıyoruz. bu yıl tüzüğümüzde değişiklikler yaparak ideal oyun kuşunun yarışmada avantajlı olup basit fakat bol seferli kuşların önüne geçmesi amacı ile değişiklikler yaptık.atma , yere kalma ve bağlama puanlarını artistik puanlardan çıkarıp sefer puanlarına ekledik.sizlerinde görüşlerini ve tecrübelerinizi buradan paylaşmak isteriz.saygılarımızla

mleventok' Alıntı:
arkadaşlar sakarya Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler derneği olarak gelenkesel oyun kuşu yarışmamıza 2010 yılındada başlıyoruz. bu yıl tüzüğümüzde değişiklikler yaparak ideal oyun kuşunun yarışmada avantajlı olup basit fakat bol seferli kuşların önüne geçmesi amacı ile değişiklikler yaptık.atma , yere kalma ve bağlama puanlarını artistik puanlardan çıkarıp sefer puanlarına ekledik.sizlerinde görüşlerini ve tecrübelerinizi buradan paylaşmak isteriz.saygılarımızla
selamunaleykum baris bey
bilgiler icin tesekkur ederim tuzugu burdan yayinlama veya deyisen bolumleri yayinlamaniz mumkunmu daha cok fikir sahibi olunacaktir
basarilar dilerim
saygilarla

Merhabalar. Bir kuş iyi bakılırsa 15 yaşına kadar yaşayabilir.Ve 15 yıl yaşayan kuşun da 7-8 yıl uçup görev yapması lazım ki, beslediğimize deysin. Kurallar her nasıl olacaksa olsun, ömrü boyunca 1 ay oynayan, kalan 14 yılını da masalarda anlatılarak geçirilen kuşlara pirim verilmemeli. Mesela yavru kuş yarışmaya katılamasa, kuşcular eke uçurmaya teşvik edilebilir. Yada kupa ödülleri biraz düşürülür, artacak fark, bir havuzda toplanır ve biriken ödül 3 sene üst üste kupa kazanacak kuş çıkana kadar birikir ve o kuşa verilebilir. Eke ile yavru aynı yarışta yarışacaklarsa,(gerçi var mı yok mu bilmiyorum ama) eke katsayısı olmalı ve aldığu puan bu katsayıyla çarpılmalı.Tabii bu söylediğimin de tam adil olduğunu sanmıyorum, zira 1 yaş da eke 7 yaş da eke. Sadece fikir jimnastiği olsun diye yazıyorum.. Bir şekilde ayakta kalan dirayetli kuşlara dönülmeli pirim verilmeli..Saygılar..

herşey çok güzel arkadaşlar bu konuları daha sıklaştırmalı sanırım. nerde nasıl oynamış kuşlar bilgmiz olur en azından.
bence nerde güzel kuş oynuyor ise o şehrin dernekleri tarafından videoya çekilmeli ve cd ye kopya edilerek başka şehirdeki derneklere gönderilmeli oradaki arkadaşlarda tamamını cd de seyretmeli.
yüzlerce kuş resmi her yerde görüyoruz zaten havada ne yapıyor onu görsek sanırım daha güzel olur

herkese iyi uçurmalar

S A Taklacı güvercin yetiştiricisi olarak elimde olmayan vede evimin devlet tarafından yıkılması sonucu bu denli güzel yarışmalara katılamıyorum güvercin sever arkadaşlarımıza bilgimiz dahilinde bilgilendirmek yol göstermekten ve katkı saglamaktan ZİYADE seyredilir hale gelmiş herkesin begenisine sunabilecegim kuşlarımın olmasına ragmen bunları yukardaki sebeblerden dolayı paylaşamadıgımın üzüntüsünü yaşıyorum bu söylemlerim bir yetiştirici olarak arkasına sıgındıgım MAZERET olarak görülmesin her ne kadar bilgi paylaşımında bulunuyorsamda kaale alınıyor veya alınmıyorsamda bu durum beni sanal oldugu için ZATEN TATMİN etmiyor çünkü lafla söylemle degilde gerçeklere dayalı videolarımı koyabilmeyi çok isterdim ama yukardaki açıklamaya çalıştıgım sebeblerden dolayı bunun ezikligini fazlasıyla yaşıyorum ama benim durumumda olmayıp çok degerli namlı kuşları oldugunu söyleyen yetiştirici ve ustalar var bu usta ve yetiştiricilerinde bu katkıyı saglamaları gençlere yeni yetişenlere bu kuşların secerelerini kalitelerini sanal degil görsel olarakta sunabilmeliler adı gibi paylaşım sitesi paylaştıkca güzellikler çogalır kimler neye hizmet ettiklerini ne beslediklerini gördüklerinde ise ne beslemeleri gerktiginide görürler SAYGILAR BAŞARILAR

mleventok' Alıntı:
s ///// S A Barış kardeş hayırlı ugurlu olsun yarışmaya katılan emek veren herkese başarılar diliyorum ben şahsım olarak yukarıda belirttiginiz degişikliklere ve kurallara katılmıyorum nedeni ise kendimce sebeb daha önce bazı konu başlıklarda tüzükle ilgili yorumlar yapılıp tartışıldı tüzük denilince akla gelen herkesimin son şeklini almış oyun kuşunda olması gereken standartlar belirtilmiş bir şekilde kanunlaşmış demektir ama burada sizin dediginiz yapmaya çalıştıgınız oyun kuşu turnuvası tüzügü degişikligini yanlış buluyorum tüzük memleketlere kuşun secerelerie Artistlik puanlarına göre degil tüzük olarak kalmalı degişmemeli kuşa ve kuşun her türlü hareketi ayrı ayrı puanlanmalı sizin degişikliginiz kuşun performansınızı etkiler belki kuş kısıtladıgınız veya artırmasını saglar sandıgınız performansını daha çok gösterecektir yani TÜZÜK TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMASINDA DEGİŞMEZ OLMALI TEK OLMALI ELASTİKİ OLMAMALI SAYGILAR BAŞARILAR

KIRIKKALELİ METİN' Alıntı:
mümin özbudak' Alıntı:
SA
MERHABA ARKADAŞLAR
ŞERAFETTİN BEY BENDE DEVLET MEMURUYUM. 23 SENEDİR. AMA HALA DEVLET MEMURU OLAMADIM. ANNATILAN TARZDA. İNŞALLAH GÖRÜŞME VE TANIŞMA İMKANIMIZ OLUR. SAKARYAYA GELİRSENİZ. BEN KUŞ MERAKI SEBEBİYLE ÇOK GEZDİM GÖRME İMKANIMDA OLDU. İNŞALLAH DAHADA GÖRÜRÜZ. BEN KUŞU GÖRMEK İSTEDİĞM ŞEKİLDE DEĞİL GÖRDÜĞÜM ŞEKİLDE ANLATIRIM. HER KUŞUN HATASIYLA BİRLİKTE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR. ONLAR HATASIZ OLSAYDI YORUM YAPAMAZDIK HEYCAN OLMAZDI. BEN NEGATİF YORUMLARI SEVMEM. GÜLERYÜZLÜ OLMAYI TERCİH EDERİM. FİŞEĞİ 10M (ONMETRE) OLAN KUŞU SEYREDERİM ALTINDAN ÇIKMAM. EN AZ ON METRE TABİKİ.

BEN SAHİP OLDUĞUM KUŞA GÖRE DEĞİLDE SEYREDİLEN KUŞA GÖRE KONUŞURUM. BANA GÖRE KUŞUN ESKİSİ YENİSİ FALANCANIN KUŞU DAMAR FİLAN BENİ PEK İLGİLENDİRMEZ.UÇAN KUŞ BENİ İLGİLENDİRİR. 500 YILLIK DAMAR OLSA NE OLURKİ UÇUP GÖREV YAPMIYORSA.

SANAL VE ÜTOPYA HAYALİ KUŞÇULUK DEVRİ BİTTİ. NEDEN ÇÜNKÜ YARIŞ TERTİPLENİYOR. MİLLETTE KUŞ UÇURUYOR. HANİ BİR LAF VARDIRYA BEN HALEPTE KIRK ARŞIN ATLARDIM. HADİ BURDA ATLA HALEP ORDA ARŞIN BURDA. ESKİ ESKİ ESKİ ŞÖYLE UÇAR BÖYLE UÇAR ŞÖYL ŞÖYL .... HEP YALAN. HAYALİNİ ANLATIRLAR.UÇURDA KUŞUNU GÖRELİM DİYOM BEN BÖYLE KONUŞANA.
MERABALAR ARKADAŞLAR AYNEN SİZE KATILIYORUM MÜMİN BEY MİLLETE KALSA HERKEZDE KUŞUN ANTİKASIVAR VE EN KALİTELİSİ İŞ SEYİRE GELİNCE HEP Bİ NEDEN VARDIR SEYREDEMEZSİN GEÇERLİ Bİ SEBEB BULUNUR BEN ÇOK İNSAN TANIYORUM BU İŞİ YILLARCA YAPIPTA BİR TANE KAPISINDA KUŞ SEYREDEMEDİĞİM VEYA KİMSENİN SEYREDEMEDİĞİ SORSAN AMA MANGALDA KÜL BIRAKMAZLAR BU TİP ARKADAŞLAR EN İYİSİ BENDE ŞU ŞÖYLE YAPIYOR BU ŞUKADAR GİDİYOR VB. İŞTE EVET ÖNEMLİ OLAN ESKİ NESİL DEĞİL BENCEDE ESKİ ESKİDE KALDI YENİLERE BAKALIM AYRICA ESKİ DEDİKLERİ KUŞLARDANDA HİÇ SEYRETTİNİZMİ ONUDA BİLMİYORUM BEN SEYRETMEDİM ADIGEÇEN O ESKİ ÜNLÜ KUŞLARDAN:). VE AYRICA ŞİMDİKİ KUŞÇULUK BENCE DAHA KALİTELİ YAŞIM 34 BU İŞE AKLIM YETTİĞİNDEN BERİ GÖNÜL VERMİŞİNMDİR VE BÜYÜKBİR HEYECANLA YAPARIM DİYECEĞİM EŞKİ KUŞLARDA ŞİMDİKİ KADAR ÖZELLİK BAKILMAZDI OYNUYOMU YERE GELİYOMU ÇOK UÇUYOMU YETİYODU MİLLETE ŞİMDİ İSE KUŞUN HERŞEYİNE DİKKAT EDİLİYO BENCE ŞİMDİ Kİ KUŞLAR DAHA BAŞARILI SADECE KUŞÇU ARKADAŞLARDA YER SORUNU VAR ESKİDEN YERSORUNU BUKADAR YOKTU BİNALAŞMA BUKADAR DEĞİLDİ HERKEZE SAYGILAR. BALIK TAVADA KUŞ HAVADA ARKADAŞLAR UNUTMAYALIM...
S A Metin kardeş kırıkkalenin yerlisimisin güzel söylüyorsun haklısın kuş havada ama ben hep duyardım bir kaç kez seyrettigimde oldu sanayinin terasta ssk dan nuri kardeşimizin sizin deyiminizle bir kirmızı sını seyretmiştim tanırsın ramazanda uçurmuş çok önceleri adı yıldız sarı diye bir kuş uçmuş bu kuşu omaç isimli arkadaşmı uçurmuştu benim bildigim eskiden kırıkkalede çok iyi kuşlar oynardı birde kamber diye bir arkadaş vardı gariban iyi bir arkadaş nuri de tanır o kamber arkadaşa ulaşamıyorum tanıyorsan yardımcı olabilirsen sevinirim başarılar kırık kaleyi iyi tanırım iki agbim orada otururlardı hala yegenlerim orada kırıkkalede her zaman iyi kuş ve iyi kuşçu bulunur sizler gibi tekrar başarılar ve saygılar diliyorum

M.TURAN' Alıntı:
Sakarya Güvercin Yetiştiren ve Sevenler Derneğinin düzenlemiş olduğu 2010 yılı Geleneksel Sakarya Oyunlu Güvercinler yarışmasının kupa ve ödül töreni 24 Eylül 2010 cuma günü saat 19.00 da SAKVA Tesilerinde (Orhan Cami Karşısı) yapılacaktır.Vakti müsait olan tüm güvercin sever arkadaşlara duyurulur.

Mustafa TURAN
05315796299

Ekli dosyalar

• 100_1575.webp
    100_1575.webp
    463.7 KB · Görüntüleme: 960
  • 100_1574.webp
    100_1574.webp
    399 KB · Görüntüleme: 835
  • 100_1573.webp
    100_1573.webp
    554.1 KB · Görüntüleme: 903
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1581.webp
    100_1581.webp
    357.4 KB · Görüntüleme: 934
  • 100_1580.webp
    100_1580.webp
    365.7 KB · Görüntüleme: 973
  • 100_1578.webp
    100_1578.webp
    358.9 KB · Görüntüleme: 999
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1588.webp
    100_1588.webp
    447.4 KB · Görüntüleme: 973
  • 100_1586.webp
    100_1586.webp
    387.8 KB · Görüntüleme: 957
  • 100_1584.webp
    100_1584.webp
    418.5 KB · Görüntüleme: 952
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1593.webp
    100_1593.webp
    437 KB · Görüntüleme: 925
  • 100_1592.webp
    100_1592.webp
    472.5 KB · Görüntüleme: 922
  • 100_1590.webp
    100_1590.webp
    327.1 KB · Görüntüleme: 920
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1598.webp
    100_1598.webp
    450.1 KB · Görüntüleme: 872
  • 100_1597.webp
    100_1597.webp
    457.1 KB · Görüntüleme: 934
  • 100_1595.webp
    100_1595.webp
    434.8 KB · Görüntüleme: 917
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1642.webp
    100_1642.webp
    385.7 KB · Görüntüleme: 921
  • 100_1640.webp
    100_1640.webp
    384.3 KB · Görüntüleme: 911
  • 100_1638.webp
    100_1638.webp
    396.2 KB · Görüntüleme: 906
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1604.webp
    100_1604.webp
    453.1 KB · Görüntüleme: 985
  • 100_1603.webp
    100_1603.webp
    450.8 KB · Görüntüleme: 895
  • 100_1602.webp
    100_1602.webp
    453.9 KB · Görüntüleme: 902
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1607.webp
    100_1607.webp
    436.6 KB · Görüntüleme: 904
  • 100_1606.webp
    100_1606.webp
    407.9 KB · Görüntüleme: 888
  • 100_1605.webp
    100_1605.webp
    452.9 KB · Görüntüleme: 963
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1614.webp
    100_1614.webp
    455 KB · Görüntüleme: 893
  • 100_1610.webp
    100_1610.webp
    502.4 KB · Görüntüleme: 917
  • 100_1608.webp
    100_1608.webp
    443.6 KB · Görüntüleme: 885
Foto

Ekli dosyalar

• 100_1620.webp
    100_1620.webp
    438.2 KB · Görüntüleme: 916
  • 100_1619.webp
    100_1619.webp
    447.9 KB · Görüntüleme: 924
  • 100_1617.webp
    100_1617.webp
    441.3 KB · Görüntüleme: 917
mavigalaca76' Alıntı:

s.a değerli abilerim ve kardeşlerim yamış olduğunz etkinlikten dolayı hepinizi kutluyorum

özgür kardeşim başarılarının devamını diler 2010 yılındada 1(birincilik) temenisiye allah yardımcın olsun

ferro18' Alıntı:
mleventok' Alıntı:
selamunaleykum baris bey
bilgiler icin tesekkur ederim tuzugu burdan yayinlama veya deyisen bolumleri yayinlamaniz mumkunmu daha cok fikir sahibi olunacaktir
basarilar dilerim
saygilarla

PUANLAMA KURALLARI

1. YERE KALIŞ PUANI : Öncelikle kuşun yere kalış puanını hak etmesi için en az 15 metre fişek yapması gerekmektedir. Puanlama ise Kuş 3 metre ile 2 metre arasına girerse puan alamaz. Kuş 2 metre ile 1 metre arasına girerse 0,5 puan alır. Kuş 1 metrenin altına girerse 1 puan alır.
2. TABAN TAKLA: Kuş her yaptığı seferde vurduğu her taban taklası için 1 puan alacaktır.
3. FIŞKIRMA TERTİBİ: Kuş yaptığı sefer sırasındaki sürati ve fışkırma düzenini içeren puandır.Kuşun fışkırma durumuna göre her sefer için 1,2,3,puanlarından birini alır.görev fişeğinde(fışkırma)hiç takla atmaz ise yaptığı fişeğe puan verilmez.
4. ATMA PUANI : Öncelikle kuşun atma puanını hak etmesi için en az 15 metre fişek yapması gerekmektedir. Puanlama ise kuş 50 metre ile 100 metre arasında mesafeden atarsa 0,5 puan alır. Kuş 100 metre üzerinde mesafeden atarsa 1 puan alır.
5. TAKLA ORANI: Fışkırma süresinde vurduğu taklanın fışkırma mesafesine yayması ve oyunlarında yaptığı taklaların standartlığı göz önüne alınarak puanlanır.Bu kategori içinde her sefer için 1,2,3 puanlardan biri verilir.
6. MESAFE PUANI: Kuş her fışkırdığı 10 metre için 1, sonraki her 5 metre için 0,5 puan daha alacaktır.
7. TAKLA BAĞLAMA PUANI : Kuş her yapmış olduğu geçerli fişeğini tamamladığı noktada bağlama taklasını attığında 1 puan almaya hak kazanır.

Bu puanların toplamı sefer puanını oluşturur.

ARTİSTİK PUANLAR
1. UÇUŞ TERTİBİ:Kuş kalktıktan sonra yükselerek mıntıkasını terk edip yaklaşık on dakika yüksek ve geniş bir saha içerisinde gezerek uçar.Böyle bir uçuş tertibi kuşta istenilen bir özelliktir.kuş her seferinden sonra tekrar eder ise böyle bir uçuş tertibi olan kuş en yüksek puanı alır.
2. SEFER ZAMANLAMASI:Oyun aralıkları eşit zamanlara (5-10 dakika)bölen yani kuşun uçtuğu süre içerisinde eşit zaman aralıklarında oyuna giren kuşun her sefer zamanlaması iyidir ve en yüksek puanı alır.
3. KANAT SESİ:Hayvanın havaya fışkırırken çıkardığı ses tonu ne kadar düzenli ve oyunu sonuna kadar bu ses tonuyla devam ettirebilen hayvan kanat sesi puanlarından en yüksek puanı alır.
4. TAKLA ADETİ:Uçuş süresince yaptığı oyunlardaki takla toplamı.
• 20-50 takla arasında ise 1 puan alır.
• 50-75 takla arasında ise 2 puan alır.
• 75 takladan fazla atmış ise 3 puan alacaktır.
5. KONMA:Oyun yaptığı halde konarken taklasız inen kuşlara iniş puanı verilmez.
Bunun yanında ;
• 1 ve 2 takla ile inen 1 puan alır.
• 3 veya daha fazla takla vurarak inen kuşlara 2 puan verilir.
• Uğraşarak inen , inmek için 3-4 defa dalıp çıkan veya çok güzel perdahlayarak inen kuşlara 3 puan verilir.

6. KALKIŞ FİŞEĞİ : Kuş kuşların içinden fişekle kalkarsa yapmış olduğu fişeğe göre puan alır.
.
7. YERDEN KALKIŞ:Yerde mevcut olan en az 10 adet kuşun arasından kuşun kaldırılması. Bu şekilde puanlamaya giren kuş artistik puanlardan 3 puan alır

Bu tip özelliklerden oluşan puanlar kuşun artistik puanlarını oluşturur.Kuş bu tip puanlardan uçuş süresince sadece 1 kez puan alır ve bu puanlar sefer puanlarına ilave edilir.Toplam yedi özellikten oluşan puanlarda artistik puanlarından her birinde kuş 1,2,ve 3 puanlarından birini alır.

[quote="kuscu_marik ///// S A Barış kardeş hayırlı ugurlu olsun yarışmaya katılan emek veren herkese başarılar diliyorum ben şahsım olarak yukarıda belirttiginiz degişikliklere ve kurallara katılmıyorum nedeni ise kendimce sebeb daha önce bazı konu başlıklarda tüzükle ilgili yorumlar yapılıp tartışıldı tüzük denilince akla gelen herkesimin son şeklini almış oyun kuşunda olması gereken standartlar belirtilmiş bir şekilde kanunlaşmış demektir ama burada sizin dediginiz yapmaya çalıştıgınız oyun kuşu turnuvası tüzügü degişikligini yanlış buluyorum tüzük memleketlere kuşun secerelerie Artistlik puanlarına göre degil tüzük olarak kalmalı degişmemeli kuşa ve kuşun her türlü hareketi ayrı ayrı puanlanmalı sizin degişikliginiz kuşun performansınızı etkiler belki kuş kısıtladıgınız veya artırmasını saglar sandıgınız performansını daha çok gösterecektir yani TÜZÜK TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMASINDA DEGİŞMEZ OLMALI TEK OLMALI ELASTİKİ OLMAMALI SAYGILAR BAŞARILAR[/quote]

tüzük puanlama kurallarını sayfaya attım isterseniz önce bir inceleyin daha sonra katılıp katılmamak sizin elinizde.bizde kuşun göstermiş olduğu heer meziyete ayrı ayrı puan vermeye çalıştık.
saygılar selamlar.

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

GERÇEKTEN GÜZEL BİR YARIŞMA VE O GÜZELLİKTE TÖREN YAPILDI. ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

mleventok' Alıntı:
[quote="kuscu_marik ///// S A Barış kardeş hayırlı ugurlu olsun yarışmaya katılan emek veren herkese başarılar diliyorum ben şahsım olarak yukarıda belirttiginiz degişikliklere ve kurallara katılmıyorum nedeni ise kendimce sebeb daha önce bazı konu başlıklarda tüzükle ilgili yorumlar yapılıp tartışıldı tüzük denilince akla gelen herkesimin son şeklini almış oyun kuşunda olması gereken standartlar belirtilmiş bir şekilde kanunlaşmış demektir ama burada sizin dediginiz yapmaya çalıştıgınız oyun kuşu turnuvası tüzügü degişikligini yanlış buluyorum tüzük memleketlere kuşun secerelerie Artistlik puanlarına göre degil tüzük olarak kalmalı degişmemeli kuşa ve kuşun her türlü hareketi ayrı ayrı puanlanmalı sizin degişikliginiz kuşun performansınızı etkiler belki kuş kısıtladıgınız veya artırmasını saglar sandıgınız performansını daha çok gösterecektir yani TÜZÜK TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMASINDA DEGİŞMEZ OLMALI TEK OLMALI ELASTİKİ OLMAMALI SAYGILAR BAŞARILAR

tüzük puanlama kurallarını sayfaya attım isterseniz önce bir inceleyin daha sonra katılıp katılmamak sizin elinizde.bizde kuşun göstermiş olduğu heer meziyete ayrı ayrı puan vermeye çalıştık.
saygılar selamlar.[/quote]
Anlaşıldı kardeş sag olasın kolay gelsin açıklamanız için teşekkürler saygılar

arkadaşlar bu gün sakarya güvercin yetiştirenler ve sevenler derneği cavit dağ oyun kuşu yarışması yönetim kurulu üyesi arkadaşımız erol çavuşoğlu (kuaför erol) ve ortağı cem (bakkal cem) yeni cami derneğimizin düzenlemiş olduğu 2010 yılı yarışmasına cem in adına kuş puanlatmışlardır.cem arkadaşımız 81.5 puanla şu anda 1. sıraya yerleşmiştir.kendilerini tebrik ediyorum.

mümin özbudak' Alıntı:
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

GERÇEKTEN GÜZEL BİR YARIŞMA VE O GÜZELLİKTE TÖREN YAPILDI. ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

s.a , mutlu dakikaların yaşandığı bir yarışma olduğu her halinden belli... mümin hocam, sivas şarkışla nın kuşlarından en kısa zamanda size buradan görsel bir şölen hazırlayacağım....saygılarımla.

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

BEN GÜZEL AŞIĞI BİRİYİM. TÜRKLERİN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ "TÜRKLER GÜZELİ ALIR ÇİRKİNİ BIRAKIR" SÖZÜ BİZİ AÇIKLIYOR. DAHA GÜZEL GÜNLER MİLLETİMİZİN OLUR İNŞALLAH.

mümin özbudak' Alıntı:
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

BEN GÜZEL AŞIĞI BİRİYİM. TÜRKLERİN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ "TÜRKLER GÜZELİ ALIR ÇİRKİNİ BIRAKIR" SÖZÜ BİZİ AÇIKLIYOR. DAHA GÜZEL GÜNLER MİLLETİMİZİN OLUR İNŞALLAH.

s.a hocam şarkışla alarmda şimdi.... İnşallah burdan resimleri ve videoları nı bu hafta yükleyeceğim... güzellerden güzel beğeneceksin O zaman.... havalar güzel bu günlerde, resimler ve video ları bizzat kendim çekeceğim... saygılarımla.

gençosman^^' Alıntı:
kuşun 04-04-2010 tarihinde ankara kupasına uçuşu

[dailymotion]xcu46e[/dailymotion]

http://www.dailymotion.com/video/xcu46e ... 01_animals

s.a arkadaşlar video yu izledim.... sonra tekrar babamla izledim.... fena değil...bir kaç eksiği var.

1. kuş takla atacağı zaman önce taban tokadı atar sonrasında fişekleyerek takla atar... bu kuşda göremedim...

2. kuş fişeklerken takla atarak dik kaçacak.. bu kuşda göremedim...

3. son inişe geçtiğinde harmanlayarak takla atarak inecek...

her halükarda güzel kuş... daha güzel videolara inşallah... saygılarımla. :utangac:

Geri