TAKLACI YARIŞMALARI-2009, Nasıl Gidiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;

Bu yıl Taklacı Kuş Yarışması sayısı oldukça fazla sanıyorum.
Yarışmaya katılan kuşların performansı hakkında, yarışa kaldırılan kuşları izleyen arkadaşlar bilgi verirse seviniriz.
Eminim aramızda hakem heyetinden olanlarda vardır.
Selamlar.

Şenol Turan

AKD türkiye eke güvercin yarışmasında ;Şuanda 13 sefer ortalama 20,30 metre arası 7,8 taklalı oyunu ile 89 puanla birinciliği ahmet arkadaşımış sürdürmektedir.

adrenalin' Alıntı:
AKD türkiye eke güvercin yarışmasında ;Şuanda 13 sefer ortalama 20,30 metre arası 7,8 taklalı oyunu ile 89 puanla birinciliği ahmet arkadaşımış sürdürmektedir.
Merhaba;
AKD derken anlayamadım, hangi yarışma bahsettiğiniz?
Selamlar.
Şenol

yunus81' Alıntı:
adrenalin' Alıntı:
Merhaba;
AKD derken anlayamadım, hangi yarışma bahsettiğiniz?
Selamlar.
Şenol

AGKD DEMEK İSTEMİŞ SANIRIM.
ANADOLU GÜVERCİN KÜLTÜR DERNEĞİ ANKARADA.

Selam
Sakarya dağdibinden Orhan arkadaşımız Yenicami yarışında 92 puanla 1. şu anda bir değişiklik olmadıysa kupayı bir eliyle yakaladı :tamam: .Beyaz 6-7 telekte erkek 10-15 metre 31-32 adet fişek 4saat 40 dakkika uçumla.
Yine Sakarya şekermahalle yarışında yanlışım olabilir aynı kuşla 76 puanla 3.
Yine sakarya şekermahalle yarışında Lokantacı Ali veya arkadaşı Ali 92 puanla 1. Aklımda kaldığı kadarıyla bunlar.

Orhan arkadaşımızın Beyaz erkeğinin yarıştan iki gün önceki antremanına kendim gittim.10-15-4adet 20 mt. 38 tane fişeğini yazmadıkları hariç seyrettim.2-3-4-5 taklalı 2 saat 35 dakika uçumla 115 puanı not aldık.

selam

derneğimizin düzenlemiş olduğu kupada şimdiye kadar 5 kuş uçmuştur.

92 puanla ilk sırada olan kuş 26 tanesi 10 metre 5 tanesi 15 metre olmak üzere 31 sayı yapmış 4saat 53 dakika uçup yerine taklalı inmiştir.

65,5 puanla 2.sırada olan kuş 10 ila 25 metrearası arası 15 sayı yapmış 2 saat üzeri uçmuş ve yerine taklalı inmiştir.

41 puanla 3 sırada olan kuş 10 metrelik 12 adet fişek yapmış 1 saat üzeri uçmuş ve yerine taklalı inmiştir.

1 kuş yanına kümeisnden kuş geldiği için 1 kuşda geçerli fişek yapmadığı için diskalifiye olmuştur.

Selam
Sakarya Şekermahalle yarışına 16-17.05.2009 da üç kuş uçtu.
Geçen sene şampiyonu Mehmet Ömürlüoğlunun kuşu 70 puan
Bir diğer kuş ümraniye Ahmet Astsubayın kümesinde başkası adına Aynakuyruk Sabuni 29 fişekle (10-15 mt.)
101 puan almıştır. Akşam ezanı okunması nedeniyle puanlama bitirilmiş.Puanlamadan sonrada fişekleri varmış sonundada kuş taklalı yerine inmiş.
Üçüncü kuş Sakaryada Ankaralı Genç Osmanın adına Sakarya mobilyacılar sitesinde uçtu.9 Fişekle 36,5 puan aldı 57 dakika uçtu.

Ahmet abinin kusunu yarısma da izledim allah nazardan saklasın rüzgarda vardı sıcakta dogrusu sasırdım .Rüzgar dinerdiye gec ucurdu 6 ya geliyordu o yüzden ezandan sonraya kaldı kus 5 6 bas daha yaptı ama sayılmadı.Bizimde böyle kuslarımız olması dilegiyle saygılar.

adrenalin' Alıntı:

bu ankaranın neresinin yani hangi derneğinin kupasıdır ?

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Bir diğer kuş ümraniye Ahmet Astsubayın kümesinde başkası adına Aynakuyruk Sabuni 29 fişekle (10-15 mt.)
101 puan almıştır. Akşam ezanı okunması nedeniyle puanlama bitirilmiş.Puanlamadan sonrada fişekleri varmış sonundada kuş taklalı yerine inmiş.
Üçüncü kuş Sakaryada Ankaralı Genç Osmanın adına Sakarya mobilyacılar sitesinde uçtu.9 Fişekle 36,5 puan aldı 57 dakika uçtu.

bu bu seneninkiler mi ?

tengelli' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
Selam

bu bu seneninkiler mi ?

hızlı okudugumdan tarihi görmemişim pardon :=)

tengelli' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
Selam

bu bu seneninkiler mi ?

selam
Benim kuşlarım değil.Sakaryadaki düzenlenen yarışlarda uçurulan kuşların aldığı puanlar.İstanbulda ve Sakaryadaki uçurulan kuşların puanları.

mehmet ömürlü oğlunun yeri ucurdugu değişmediyse biliyorum ahmet assubay ümraniye ıhlamır kuyuda bir de şunu söylemek isterim ben ahmet assubayın oraya gitmedeim bana yakın arkadaşlar gidip seyrediyor ahmet assubayın kuşlarından cok kendisinin cok iyi seyis oldugunu anlıyorum konuşmalarından ve kuşlarıda iyi ama seyisliği daha iyi ben öyle anlıyorum etrafımdaki konuşmalardan. birde şu an geçen olmadıysa ank kupalarının birinde yunus diye bir arkadaş kuş kaldırmış puanı sancaktepe yenidoğan geçiyor sanırım bulundugu semtte.102 yada 105 cünki bir kişiden 102 bir kişiden 105 duydum :=) geçilmezse kuş iyi oynamış ben seyretmedim.

tengelli' Alıntı:
mehmet ömürlü oğlunun yeri ucurdugu değişmediyse biliyorum ahmet assubay ümraniye ıhlamır kuyuda bir de şunu söylemek isterim ben ahmet assubayın oraya gitmedeim bana yakın arkadaşlar gidip seyrediyor ahmet assubayın kuşlarından cok kendisinin cok iyi seyis oldugunu anlıyorum konuşmalarından ve kuşlarıda iyi ama seyisliği daha iyi ben öyle anlıyorum etrafımdaki konuşmalardan. birde şu an geçen olmadıysa ank kupalarının birinde yunus diye bir arkadaş kuş kaldırmış puanı sancaktepe yenidoğan geçiyor sanırım bulundugu semtte.102 yada 105 cünki bir kişiden 102 bir kişiden 105 duydum :=) geçilmezse kuş iyi oynamış ben seyretmedim.

birde arkadaşın ismi yusuf yanlış yazmışım.

tengelli' Alıntı:

Merhaba ;

Ahmet abi gerçekten bu işin ustası ve görevini layıkılya yürüten arkadaşımızdır.Bu arada havalar ısındıkça Kuşlar yavaş yavaş er meydanına çıkmaya başladı sonuçlar kimini üzse kimini sevindirsede böyle organizasyonlar gerçekten kuşçulugun gelişimi için çok yararlı oluyor.Tüm oyun kuşu yetirtiren arkadaşlara başarılar.

kuschu' Alıntı:
selam

92 puanla ilk sırada olan kuş 26 tanesi 10 metre 5 tanesi 15 metre olmak üzere 31 sayı yapmış 4saat 53 dakika uçup yerine taklalı inmiştir.

65,5 puanla 2.sırada olan kuş 10 ila 25 metrearası arası 15 sayı yapmış 2 saat üzeri uçmuş ve yerine taklalı inmiştir.

41 puanla 3 sırada olan kuş 10 metrelik 12 adet fişek yapmış 1 saat üzeri uçmuş ve yerine taklalı inmiştir.

1 kuş yanına kümeisnden kuş geldiği için 1 kuşda geçerli fişek yapmadığı için diskalifiye olmuştur.

selamlar
bir aradan sonra yarışmamıza tekrar kuşlar uçmaya başlamış;
bir kuş 12 sayı 5 tanesi 15metre diğerleri 10 metre olmak üzere 47,5 puan almış
diğer kuş 10 sayı 25 metre ile 10 metre arası oynayarak 38,5 puan almıştır.

kuschu' Alıntı:
kuschu' Alıntı:
selam

selamlar

yarışmamıza biri istanbul diğerleri adapazarı olmak üzere 3 kuş daha uçmuştur.
istanbulda uçan kuş 27 sayı yapmış.35 ile 10 metre arası oynamış ve 109 puan almıştır
adapazarında uçan kuşlardan biri 53 diğeride 50,5 puan almışlardır

kuschu' Alıntı:
kuschu' Alıntı:
kuschu' Alıntı:
selam

selamlar

yarışmamıza biri istanbul diğerleri adapazarı olmak üzere 3 kuş daha uçmuştur.
istanbulda uçan kuş 27 sayı yapmış.35 ile 10 metre arası oynamış ve 109 puan almıştır
adapazarında uçan kuşlardan biri 53 diğeride 50,5 puan almışlardır

selamlar 109 puan yapan kuş sahibinin ismini biliyormusunuz ?

ümraniyeden şükrü kirencigil adına kuş uçurulmuştur.

yarışmaya katılan özellikle de kuşu dereceye giren arkadaşlardan kuş satın almak istiyorum. satmak isteyen varsa bana ulaşırsa sevinirim tel 0505 387 84 81.(ederi neyse veririm) herkese selmlar...

Merhaba Arkadaşlar;

Yarışmada son durum nedir acaba?
Uzun bir sessizlik dönemi oldu. İnşallah bu dönemde güzel kuşlar izlemiştir hakemlerimiz.
Selamlar.

Şenol

selam in aleykum
ankara olan yarismalarda durumlar nasil acaba bir bilginiz varmi su a hala devam etmekte olan bir kupada kus seyretmistim.dernegin ismini bilmiyorum ama herhalde cengiz beyin kupasi idi bir bilgisi olaniniz varmi selamlar
cubuklu

Merhaba arkadaşlar;

Yarışmaların sonuna yaklaşıldı galiba. Tüy dönemi bitmek üzere sanıyorum. Kuş kaldıran oldu mu yarışmalar için?
Selamlar.

Şenol

Evet bu ara sessiz ortalık ne olup bitiyor bilen varmı?

Selam
Bu akşam duydum sakarya yenicami yarışına istanbuldan Mehmet ömürlüoğlu salı günü uçurduğu kuş 99 puan almış sıralama 109,99,92.5

selamlar Mehmet ömürlüoğlu ankara cengiz beyin yaptıgı kupada bu gün sabah 10 civarında kaldırdıgı maviyle 120 puan almış olup şuan birinci sıradadır. sanırımda öyle kalır :=)

selamlar
Cengiz beyin kupasinda siralama nasil bir bilginiz varmi, ve yarisma ne zaman sonuclaniyor acaba.

büyük ihtimal mehmet ömürlüoğlu 1 olur diğerlerini bilmem.

Keşke birileri bu kuşları videoya alsa da buradan bizlerlede paylaşsa , ne iyi olurdu .. selamlarŞEREF

selam
Cengiz beyin kupada su anda birinci gelen kusun oyun sitili ile ilgili bir bilgisi olan varmi acaba.
bir de cengiz beyin kupasina bildigim kadari ile bir suru kus uctu ve su anda ikinci olan kus dan hic bahsedilmedi ve o kus yaklasik dort aydir birinci idi.ben kendim bizzat seyrettim ve oyun performansi cok guzeldi.acaba bu konulardan bahsedilen bir baska sitemi var.cunku daha once duzenlenen kupalarda her kustan bahsediloyrdu.mesela 2006 2007 kupasi gibi
selamlar

Geri