Taklacılar toplu uçurulur mu??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 876

mehmet1994

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet sümer
Meslek
yok
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Başlıktada belirttigim gibi taklacılar toplu uçurulurmu ben 5 6 tanesini aynı anda uçuruyorum çok güzel bir görüntü oluyor hepsi birbirine bakarak takla atıyor.Ama toplu olarak uçurulmaz derseniz ayrı ayrı uçurmaya başlıcam...

Sefer yapmazlar, döner dururlar, tek başına uçurduğunda sefer yapar sürekli.

abi kusura bakma ben yenı taklacı beslemeye başladımda sefer ne demek:)

isteyen toplu uçuruyo isteyen tek ... toplu uçurdummu oyunu bozulur kuşun ...benim şahsi fikrim öyle

Gerçek oyun kusunu yani en iyi bir kusunu ilk ucurucaksın ilk 15 dk ısınıcak ardından dışarı kusları çıkarıcaksın o kusları gorucek tam uslerine gelip fişek çekerek yukarı çıkıcak, hosuma giden oyun kusu :)

Sefer: Taklalarla yukarı çıkarak havada yuvarlak çizip tekrar yuvasına dönermişçesine aniden alçalması fakat fışkırma dediğimiz olayla ani bir manevra yaparak tekrar aynı şekilde taklalarla yukarı çıkması.

Yavru yada yatırılmış sonradan uçurmaya başladığın kuşlarsa eğer bunları nefeslendirmek için ve birden oyuna girmesin diye toplu uçurulur.Belli bir zaman sonra nefeslenip oyun düzeyinde gelişmeler olduğundada tek başlarına uçurulur.Normalde düzen bu tarzdır ama tabi toplu uçurup zevk alanda var tek uçurup zevk alanda var (:

Bende dediğiniz gibi 1 tane kırmızı dişi var dama iner gibi yapıp taklalar atarak yükseliyor.Digerleri öyle degil havada oynuyor bi ucuyorlar 1 takla atıyorlar sanırım böyle dama gelip gibi yapıp tekrar yükselen kuşlara dam üstü diyorlar ama digerleri öyle degil hem toplu ucurmamın sebebi bi yandan dediginiz gibi nefeslenmeleri için kuşlar ilk geldiklerinde 2 3 dkk ucuyorlardı simdi bu süre 10 ile 15 dkk ya yükseldi toplu uçtukları halde takla atıyorlar.hepsini aynı anda bırakmıorum 1 2 tanesini 10 dkk sonra bırakıorumki kusları hızlandırsın diye:)

Birde birşey soracaktım arkadaşlar bende 1 tane saraylı var havada çok takla atarak uçuyor dama filan inişlerinde sorun yok ama sizce sıkamı girmiş yoksa çok oyunlu diyemi öyle yapıyor.

Taklacıların tek uçurulmasından yanayız arkadaşım

Geri