Taklacılarda kırmızı göz kusur mu?

kus budur arkadaşlar güzel ucuyor odanın içinde saldim birkere fakat gözlerden yabanimi diye suphelendım bi bilginiz varsa ? (:

Ekli dosyalar

• IMG_0056.webp
    IMG_0056.webp
    46 KB · Görüntüleme: 2,994
gümüş kafalı kızıl sarı göz Sivas'a has bir kuş buna güzel sarı göz bir eş bul ve damarını yürüt derim ..

Arkadaslar burada herkez yazmis gereken bilgileri bizden yasca buyuk tecrubeli abilerimizde vermiş ztn. Bencede kuşta performans önce gelir performansin olması içinde kanı onemlidir kusun rengi cismi tipi cesit cesit kuş var.. tabiki göz rengi yapısı tuyu rengi kuşu güzel kılan unsurlar sari gozunde iyisi kotusu saf ırktan gelip gelmiyeni vardir acik renkli gozunde. Benim bir cift kırmızı gozlu dumanlim var resim koyucam kuşlar sari goz yavruda veriyor kirmizi gozlude acik renk gozlude dumanlı yavru veriyor ballı veriyor sut beyazda.. bunlardan hiç sasmaz. eski soy kuslardan olduklari muhtemel yavrularından ucurduk yere cok yakina geliyolar bir baska zevki var. kuslarda beni seven bir abim araci olarak bana temin etmistir sagolsun. zaten parayla iyi kus sahibi olunmuyor bu kusunda sonu bitmiyor o yuzden herkez elindekinin kiymetini bilse aldigi gibi soyu devam ettirip kirmasa belki yarinlar icin en azindan daha fazla kirilmamis bozulmamis kuslar birakabiliriz saygilarimla..

Ekli dosyalar

• cift damizlik dumanlılar.webp
    cift damizlik dumanlılar.webp
    127.2 KB · Görüntüleme: 2,910
  • dumanlı erkek tek.webp
    dumanlı erkek tek.webp
    51.2 KB · Görüntüleme: 3,013
  • disii.webp
    disii.webp
    85.3 KB · Görüntüleme: 2,783
Neden oynamasın :) Oyun kuşunun Gözü Rengi Kısaca kotumu flan önemli degldir :) kuşun oyununa bak eksiklerini bul ve onu tamamlıyacak bir eş al ona sonra yavruları muhteşem çıkar zaten :)

Eyvallah Sagolasın Abi :)

çok güzel kuşlar uçurup videoya çekebilme şansın varsa bizde izlemeye nail oluruz.
Bendede erkek koyu küllü kırmızı göz var neye vurursam vurayım (süt beyaz,limoni,sarıkır) kuşun altından kendisi gibi küllü geliyor
kuşun altından farklı renkler kuşlar gelmesi damar olduğunu belli etmez soyunda vardır
misal kara çakmaklı ile sarıkın altından
3 kuşak önce süt beyaz - miski
akabinde
Çakmaklı - miski
şimdide
kara ballı geldi
böyle süpriz yapan kuşlarda adama ayrı bir heves geliyor :)
altından gelen farklı kuşları uçurun oyunları farklı yaptıklarını göreceksiniz :))

Kırmızı göz bir kusur değildir bir soydur oda her ırk gibi kendine göre değerlidir.

Benim bi karakırçılım var kuş 4-5 yaşında var , gözleride ilk geldiğinde kırmızıydı fakat eşe vurunca kuşu , kuşun gözü sarıya döndü . Bana görede (taklacı) kırmızı gözlü kuşlar kızgın olduğunu gösterir diyorum. Elime ne kadar kırmızı gözlü kuş geçtiysede eşe vurduktan sonra gözlerinin rengi değişiyor.

Ben 2 sene önce mezattan yavru bitane kırmızı göz mavi almıştım kuş ilk 2 ay yabani gibi 15 dk uçup iniyordu göt atıyordu anca kuşu dişi dumanlıyla vurdum makas attım yavruya kustu kanatları geldi kuşa 1 ay antreman verdim kuş 1.5 saat sallayıp çokta güzel gidip geliyordu. benide iyi tatmin ediyordu atmaca kaptı sağolsun yavrusunu alamadan :)

10-15 seneledeki anne babaya bağlı damar sağlamsa rengi farketmez yeterki kuş senin mutlu etsin

Aslında oyun kuşunda göz rengi (kırmızı, beyaz, sarı vs.) üstadlara göre önemsizdir. Üstad kuşun gözüne bakar gözünü 5 ayrı şekilde kontrol eder değerlendirir, ben alır bakarım gözü kırmızı yada yoğurt beyaz derim. İşte üstadlarla acemilerin farkı budur, bakmak ve görmek arasındaki fark gibi.
Üstadlar ustalar bu hususlara değinerek bilgilendirici yazılar yorumlar yaparlarsa biz acemiler için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Saygıalrımla...

Geri