Takladan inemeyen mavi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bygecce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

bygecce

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Furkan
Meslek
Yıldız
İlgi Alanı
Kediler
Herkese Selam abilerim kardeşlerim. Bi arkadaşımın isteği üzerine bu konuyu açarak sizlere sormak istiyorum. Arkadaşın yeni kümesi bahçe zemininde ve eski kümesi eve bitişik yan tarafında. Kuş müthiş güzellikle nazar değmesin. fakat ilk etapta önce eski kümesinin çatısına konuyor bekle Allah bekle 2 gün 3 gün inmez. İnicek olur yere 2-3 karış kala başlar fişeğe dönüşte yine eski kümesin çatısına. Yapılabilecek birşey varsa görüşlerinizi rica ediyorum

İndiği çatıya imkan varsa çıkıp oturun kuş uçurulunca inmesini istediğiniz alana yee bol ca kuş bırakın pırıltı verin çatıdaki de kuşu o çatıya bastırmasın bir süre bu yöntemi deneyin .. Tabi çatıya çıkma imkanı varsa , kiremitleri kırmadan ayrıca dikkatlice düşmenizi istemeyiz.. selamlarŞEREF

selamunaleykum
indigi yer ve kumesin onu cok yuksek deyilse cita <tahtadan > yol yapmanizi oneririm kus yuruyerek ine bilir asiri perdahli kuslarda bu tur sorunlar oluyor sayet kumesin onune inmezse
saygilarimla

aleykümselam Şeref hocam söylediğiniz yöntemi denediğini biliyorum 3 saat çatıda oturmuş kuşta maşallah başka çatıyada inmemiş arkadaşta denize gitmiş kadar olarak sıkılıp inmiş. Ferhat hocam dediğiniz yöntem gerçekten güzel eğer uygulayabilirse sıkıntısı hallolur diye umuyorum teşekkür ederim

Tahta uzatma fikrini bende tavsiye ediyorum bende de var inmekte zorlanan elemanlar..
3 gün önce yeni bi kuş daha getirdim çok oyunlu (maşallah) uçurmayı iple çekiyorum ve de korkuyorum :D
o nedenle şimdi bende hem diğer kuşlar hemde yeni getirdiğim kuşlar biraz daha rahat inebilsin diye balkondan dışarı tahta uzattm...faydalı olur

şimdilik ferhat hocamın dediği gibi tahta uzattık işe yaradı şeref hocamın dediklerinide uygulamaya koyucaz hayırlısıyla. buarada yeni kuşunda hayırlı olsun kardeşim

Geri