TEKE DÜŞEN YAVRUM AZ UCUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DELIYUREK41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat koç
Meslek
teknıker
İlgi Alanı
Kediler
selam degerlı dostlar.benım bır yavrum yaklasık 1haftadır catı oyununa basladı.bende dogal olarak bu kusu hemen teke dusurdum.yalnız nedendır bılmıyorum kus fazla ucmuyor.en fazla 15 20dakıka daha sonra ınıyor.sökülmeden öncekı ucuş antrenmanlarında kuşu yükseltip cigerını fazla acmamısdım sanırım sebebıde bu.benım asıl sorumsa nasıl bu kusa saat yaptıracam.not:kusun altına kus serme ve gosterme olmadıgı halde boyle az ucuyor.sımdıden yardımcı olan tüm dostlara tesekkurler

Selamlar kuşunuzun sağlığından emin olun herşeyden önce.. Sizinde aktardığınız gibi az uçmuş yüksekte ciğerini açmamış bir kuşun çabuk yorulması normal .. Uçuş süresini oyun düzenini oturttukça biraz daha artırır uçumunu , düzenli uçurmaya devam edin, günde enaz iki defa uçurun , yemini azaltın ama besleyici yem verin, akşam tam olarak doyurun ., hep aynı saat aralıklarında uçurun , yılmayın sabırala sıkıştırın , .... Umarım ileride oyun düzeni kazandığında havada daha uzun kalır .. selamlarŞEREF

S A Murat kardeş yavru oldugunu söylüyorsun her hangi bir rahatsızlıgı yoksa ya iyice nefeslenmemiştir ya ince tüydedir filizlerini patlatmış canı yanıyor onun için çabuk iner ya tam perdahını almamıştır eger hırslı taklalı ise hırsını vücut taşımaz yavru olup tam aklı başında olmadan kendini bitirir bildigin kuşsa kardeşlerinden uçurduysan bu kuş böyle yapıyorsa vardır bir sorunu bir iki gün kaldırma dinlendir yada kanat açtıysa canı yandıgı için çabuk iner saygılar

şeref' Alıntı:
Selamlar kuşunuzun sağlığından emin olun herşeyden önce.. Sizinde aktardığınız gibi az uçmuş yüksekte ciğerini açmamış bir kuşun çabuk yorulması normal .. Uçuş süresini oyun düzenini oturttukça biraz daha artırır uçumunu , düzenli uçurmaya devam edin, günde enaz iki defa uçurun , yemini azaltın ama besleyici yem verin, akşam tam olarak doyurun ., hep aynı saat aralıklarında uçurun , yılmayın sabırala sıkıştırın , .... Umarım ileride oyun düzeni kazandığında havada daha uzun kalır .. selamlarŞEREF
seref bey yapilmasi gerekenleri yazmis umarim sonuc istediginiz gibi olacaktir benim tavsiyem kucuk kardeslerinde boyle bir sorun yasanmamasi icin kisa surede nefes vermiye calisin kolaygelsin
saygilarla

selam murat kardeş .öncelikle teknik nedenleri şimdilik bir kenara koyup kuşu en az 3 gün dinlendir ve a vitamin ve stresini almak için tek doz yarım hap dekort kullan.gün sonunda zaten durumunu gözlemliye bilirsin.ataksi saldırgan,kayıtsız durgun veya titreme belirtiler gösterebilir.benim tanım kuş kesinlikle sağlık sorunu yaşıyor kimi hastalık ilk günden kimi ise yirmi günden belirti veriyor.birazda yem takviyesi yap protein açısından en zengini yeşil mercimek yüksek performans sarf eden kuşlara bire bir. vitamin ve mineral katkısınıda unutmamak gerekir.umarım 3-4 gün sonra büyük bir hazla güle güle uçurursun saygılar

degerlı vaktınızı ayırıp ılgılendıgınız ıcın hepınıze tesekkurler

merhaba,ustalar yazmış yazılacağı zaten ama bazı yavrular nedense teke düşünce panikleyip hem az uçuyor hemde oyunu azaltıp boş bile atabiliyor ,dinlendirip uçurduğunda hala az uçuyorsa yanına bir yavru kuş atıp dene rahatladığında pırıltıyla onu indirip onun uçmasını sağlayabilirsin inşallah sonu iyi olurda videosunuda izleriz :slm:

vakıt ayırıp yardımcı olan herkese tesekkurler.kusu bırkac gun dınlendırıp tekrardan ucurmaya basladım.3,5saat cıvarı ucuyordu fakat gecen gun oyun ıcın kumese suzulurken elektrık telıne carpdı yere dusdu hemen kusu aldım su falan ıcırdım ama nafıle kus bıkac saat sonra öldü.sanssız bır hayvandı neyse artık dıgerlerıne bakıcaz

Geri