Tepeli Beyazlar.''Özcan Cıpka'' Edirne

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba sevgili dostlar,Özcan Cıpka abimiz tepeli beyazlarına 17 yıldır hizmet etmektedir.

TEPELİ BEYAZLAR

Re: Trakya Yerlisi Tepeli Beyazlar.''Özcan Cıpka'' Edirne

Selamlar
Maşallah Maşallah Allah Nazardan Saklasın Gercektende Harika Trakya Yerlileri Böyle Güzel Bi Irkı Kırmadan Üretiği İçin Özcan Abiye Sonsuz Teşekkür Ederim... Sağlıklı Bol Yavrulu Günler Dilerim...
Bu Güzel Kareleri Bizlerle Paylaştığı İçin Sayın Hüseyin Aydoğmuşa Teşekkür Ederim.

Abi bunlar harika uçuşlarınıda seyretmek isterim video yokmu

Maşallah bu kuşlar çok güzel allah nazardan saklasın...

şuan 2 erkek aynı cinsten olduğu için iyi biliyorum .kanat yapıları güzel ve uçuşları bir o kadarda süper ..

maşallah kuşlar güzel bol yavru almalar ...

Amatör' Alıntı:
Abi bunlar harika uçuşlarınıda seyretmek isterim video yokmu

MErhabalar,üzgünüm şuan video yok ama canlı olarak seyretme şansınız her zaman var.

abi sen postalarin resimlerini de koysana ya ozcan abi bizim sampiyonumuz nede olsa saygilar abi

boyle tepe olsun bıde makara yapsın..ıyımıs valla. gule gule ucurun...

değerli dostum hüseyin aydoğmuş..emeklerine sağlık bize ulaştırdığın bu kareler için teşekkür ederim..maşallah kuşlar çok güzeller..kırılmamış olmaları dahada güzel bir durum ..özcan beyi tebrik ederim değerlere sahip çıkması örnek bir davranış..

gerçekten güzel resimler çekmişsiniz paylaşım için teşekkürler kuş sahibinede bol yavrulu bir sezon dilerim

bu kadarınada pes yani memduh denen kuş taciriyle mantolularla kıra kıra bunları kaçyılda üretildiğini bütün kirişhane ve edirne biliyor bunlarmı hakiki trakya yerlisi çarpılırsın. özcan yaşından başından utan postacıydınız nooldu utanmazlar paranın kuşçuları. sizin gibi tüccarlar yüzünden ne halegeldi bu ırk vicdansızlar. edirnede yemiyor artık kimse bunları dimi?????

messengerek' Alıntı:
bu kadarınada pes yani memduh denen kuş taciriyle mantolularla kıra kıra bunları kaçyılda üretildiğini bütün kirişhane ve edirne biliyor bunlarmı hakiki trakya yerlisi çarpılırsın. özcan yaşından başından utan postacıydınız nooldu utanmazlar paranın kuşçuları. sizin gibi tüccarlar yüzünden ne halegeldi bu ırk vicdansızlar. edirnede yemiyor artık kimse bunları dimi?????

Murat bey kişiler hakkında ki yorumlarınızı kendilerini tanıyorsunuz madem ki yerlerini de biliyorsunuz kendileriyle yüz yüze görüşün derdiniz neyse kendileriyle konuşun.

Memduh abinin mantolu kırkçısı olduğunu siz değil herkes biliyor kendi de zaten bunun aksini söylemiyor zaten!Benim de çoğu zaman yüzüne yapmış olduğum kınamaları kendisi duymamaktan gelmekte! siz Trakya yerlisi için ne yaptınız ki burda Selamınaleyküm demeden giriş yapıyorsunuz Memduh ve Özcan beyden sizin farkınız nedir bunu kuşlarınız la birlikte anlatabilirmisiniz hem görsel hemde bilgisel olarak farkınız nedir buyrun açıklama yapın.Bu kuşları ben buraya koyuncamı aklınıza geliyor Trakya yerlisinin kırıldığı veya şekil değiştirdiği söylermisiniz yoksa Memduh ve Özcan beyle aranızda bir sorun var da yüzlerine söyleyemiyormusunuz da burda söylüyorsunuz bey efendi probleminizi benim yaptığım kümes ziyareti altın da çözemezsiniz burda bu kuşlar ne satılık nede başka bir şey sadece paylaşımdır bu sitede de başka bir site de bu kuşlardan ne burda ne başka bir yerde satın alamaz çünkü satılık değiller bu sadece bir paylaşımdır!!!!?
Utanmazlar cümlenizi gidin kişilerin yüzlerine söyleyin burda sözylemenizle duyamazlar!

Trakya yerlisinin kırılması konusun da sizinle aynı görüş ve kınamadayım merak etmeyin fakat bu olumsuzluğu sizin ifadelerinizle halledemeyiz ''zaten hal olması da hayaldir''.Ben 1 yıl önce T.M.K.B oluştururken siz nerdeydiniz Edirne de?Beni mi tanımıyordunuz?yoksa:)İki derneğe de yazılar astım T.M.K.B oluştuturuluyor toplantılar Tekirdağ da yapılıyor diye bir ton insana da sözlü anlatımlar yaptım siz nerdeydiniz?

Ve siz bukadar duyarlısınız madem ki bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz ?Buyrun yerliyi siz tanıtın siz uçurun döndürün öğretin ''Edirne de''ben yapamadım siz yapın ben katılayım hadi esenkalın.

vallahi söylenecek söz yok mükemmel tepelre var acaba sadece beyazmı bakıyo arkadaş başka renklerıde varmı ,bende bi takım sarı resmi koyayım olursa tabi.

Ekli dosyalar

• DSC01333.webp
    DSC01333.webp
    32.8 KB · Görüntüleme: 1,601

gerçekten çok güzel kuşlar güle güle besleyin emeği geçen herkese teşekkürler

Murat abi nerelerdesin sen bakalım?Saklandın sanki:)Özledik!

Özcan abimizde yıllardır tepeli beyazlar vardır.Geçen ay ziyaretimde Hayrabolu'lu arkadaşlardan da tepeli Trakya kostüm kuşları aldığını gördüm yerliler siyah beyaz oldu şimdi.Müsait bir zamanda siyahları da sizlerle paylaşmaya çalışırım.

Elinde ki sarılar gayet güzel abi maşallah bol yavrular alıp zevkli beslemeler dilerim.Paylaştığın için teşekkürler hoşçakal.

Maşallah güzel kuşlar .selamlar.ŞEEF

hüseyin bi ara stede arıza felan bi şey oldu galiba ondan gıremedım ve yenıden aranızdayım ,steye yardımım dokunacak bi konu oldumu elimden geleni yapmaya hazırım selamlar.MURAT.

barakuda' Alıntı:
hüseyin bi ara stede arıza felan bi şey oldu galiba ondan gıremedım ve yenıden aranızdayım ,steye yardımım dokunacak bi konu oldumu elimden geleni yapmaya hazırım selamlar.MURAT.

Merhaba Murat abi sağolasın her zaman desteğini yanımızda hissettirmen bize onur ve mutluluk veriyor çok teşekkürler.
Edirne'ye gelmez oldun biraz sitemkarım arayı bu kadar uzatma!!!Hoşçakal.

Hey maaşallah kuşların bi harika duruşu var...Hayrını görün.....

hüseyin daha akşam yukarı meattaydım sen yoktun ben her hafta gelmeye çalışıyorum ama kısmet buluşuruz elbet.

beyazlar çok iyi maşallah

barakuda' Alıntı:
vallahi söylenecek söz yok mükemmel tepelre var acaba sadece beyazmı bakıyo arkadaş başka renklerıde varmı ,bende bi takım sarı resmi koyayım olursa tabi.

kanarya budur işte. kiminse çok güzel kuşlar maşallah :)

arkdaşlar şimdi bunların ırkları ne yani isimleri ona göre bnde almk istiom

Güzel süs güvercinleri bunların hiç birinde hilal tepe yok yarısı boynuzlu

ve hepsi JACOBIN kırıgı aksini iddia eden bu işten anlamıyor demektir kuşların tüy yapısı burdan belli oluyor
trakya yerlisinde böyle kılçık tüy yapısı olmaz

Kusbaz' Alıntı:

ve hepsi JACOBIN kırıgı aksini iddia eden bu işten anlamıyor demektir kuşların tüy yapısı burdan belli oluyor

Merhabalar,

Kusbaz 'a katılmamak mümkün değil verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Kusbaz' Alıntı:

katılıyorum...

saygılar..

su jacobin denılen ırka resımlerle ornek verebılırmısınız arkadaslar soylemıs olduğunuz sozun kanıtlanması ıcın bızlerde gorelım ve karsılastıralım

nebi' Alıntı:
su jacobin denılen ırka resımlerle ornek verebılırmısınız arkadaslar soylemıs olduğunuz sozun kanıtlanması ıcın bızlerde gorelım ve karsılastıralım

Merhaba,Nebi beyin mesajına ek olarak ben şunuda merak ediyorum?

Resimlerini eklediğim kuşlar kırık veya değildir herkesin kendi görecesi saygıyla karşılıyorum.Fakat bu kuşların kırık olduğunu düşünen beyler buraya kırılmamış TEPELİ TRAKYA YERLİ RESMİ koyabilirler mi? Merak ediyorum kırılmamış tepeli trakya kuşu halen var mı? Yoksa sadece KIRIK yakıştırmasını yabıp çamur atmak için mi yorum yapılıyor?Elinizde gerçekten tepeli yerli varsa ve buna dayanarak eğer bu tarz kuşlara kırık yakıştırmasını yapıyorsanız Elinizde ki yerli sıfatına koyduğunuz kuşları görmek isteriz.Gerçekten yerliyseler almakta isterim.Paylaşırsanız sevinirim beyler.

Sevgi ve saygılar.

iyi günler, eklerim tabii ki resimleri. hatta ben '' old dutch capuchine '' denilen hollanda menşeli güvercinleri ekleyeceğim. ''jacobin'' i zaten bilirsiniz. pelenk olarak adlandırılan güvercinlerdir.
ama sizde bilirsiniz ki bir kuş kırılınca illa ana babaya benzeyecek diye bir kural yok, siz varın karşılaştırın. yavruda hem anne hem babanın özellikle ya gözle görülür yada resesif olarak da bulanabilir.
hala köylerde, kapanık yerleşimlerde trakya yerlileri var.şahsım adına konuşuyorum, inanın kimsenin güvercinine kırık diye çamur atma ihtiyacım yok. zaten gerek de yok. ben sadece tepesiz yerli besliyorum. uçuruyorum, döndürüyorum. elbette kümes ziyaretlerinde denk gelirse fotografını çekip paylaşırım ÖZ yerlilerin. zaman zaman mezatlarda bile görmek mümkün. hatırlamıyorum ama başka bir forumda da bu konu geçmişti. insanların kuşlarına kırmasına kimse karışamaz, kimsenin buna hakkı da yok. herşey o kişinin insiyatifindedir. benim hep söylediğim esas konu şu; lütfen bunlara tepeli trakya yerlisi demeyin, tepeli beyaz deyin,tepeli siyah deyin, tepeli sarı, tepesiz beyaz, tepesiz kırmızı... vs deyin... yarışmalarda özel bakıcı belgesi verin, trakya yerlisi kategorinde yarıştırmayın.
trakya yerlisi form özelliğinin yanında esas olarak performans ırkıdır. bu özelliği ön planda olmalıdır. keşke ülkemizde de trakya yerlisi performans yarışmaları düzenlense..söyleyeceklerim bu kadar. saygılar
gürkan okur
babaeski

unutmadan,

karşınızda old dutch capuchine;

bu da jacobin;

Ekli dosyalar

• byeazz.jpg
    byeazz.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 1,504
  • capuchine_morgiph.webp
    capuchine_morgiph.webp
    35.3 KB · Görüntüleme: 1,691
  • white-jacobin-pigeon.webp
    white-jacobin-pigeon.webp
    21.6 KB · Görüntüleme: 1,621
gurkanokur' Alıntı:
iyi günler, eklerim tabii ki resimleri. hatta ben '' old dutch capuchine '' denilen hollanda menşeli güvercinleri ekleyeceğim. ''jacobin'' i zaten bilirsiniz. pelenk olarak adlandırılan güvercinlerdir.
ama sizde bilirsiniz ki bir kuş kırılınca illa ana babaya benzeyecek diye bir kural yok, siz varın karşılaştırın. yavruda hem anne hem babanın özellikle ya gözle görülür yada resesif olarak da bulanabilir.
hala köylerde, kapanık yerleşimlerde trakya yerlileri var.şahsım adına konuşuyorum, inanın kimsenin güvercinine kırık diye çamur atma ihtiyacım yok. zaten gerek de yok. ben sadece tepesiz yerli besliyorum. uçuruyorum, döndürüyorum. elbette kümes ziyaretlerinde denk gelirse fotografını çekip paylaşırım ÖZ yerlilerin. zaman zaman mezatlarda bile görmek mümkün. hatırlamıyorum ama başka bir forumda da bu konu geçmişti. insanların kuşlarına kırmasına kimse karışamaz, kimsenin buna hakkı da yok. herşey o kişinin insiyatifindedir. benim hep söylediğim esas konu şu; lütfen bunlara tepeli trakya yerlisi demeyin, tepeli beyaz deyin,tepeli siyah deyin, tepeli sarı, tepesiz beyaz, tepesiz kırmızı... vs deyin... yarışmalarda özel bakıcı belgesi verin, trakya yerlisi kategorinde yarıştırmayın.
trakya yerlisi form özelliğinin yanında esas olarak performans ırkıdır. bu özelliği ön planda olmalıdır. keşke ülkemizde de trakya yerlisi performans yarışmaları düzenlense..söyleyeceklerim bu kadar. saygılar
gürkan okur
babaeski

unutmadan,

karşınızda old dutch capuchine;

bu da jacobin;

Gürkan bey merhaba,

Düşüncelerinize yürekten katılıyorum ve beyazlara yerli sıfatında sizlerle paylaşmıştım ve tekrar düzenleme yaparak TEPELİ BEYAZLAR olarak sundum eminim ki doğru olanı yapmışızdır.Trakya yerlisi adına düşünceleriniz için sizi yürekten kutlarım.Tepeli kostüm kuşlarına ilginizi farkettim acaba alabadem beslemeyi hiç düşünmediniz mi?

Tepeli yerli gördüğünüzde bizimle paylaşmanızı rica eder sevgi ve saygılar sunarım paylaşımlarınız için teşekkürler.

Geri