Tepeli Beyazlar.''Özcan Cıpka'' Edirne

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
tekrar merhaba hüseyin bey,
önemli olan makul,ortak bir düşüncede buluşabilmek, trakya yerlisine hakettiğini vermek,ne mutlu bize şu an. başlık düzenlemesi için teşekkür ederim.tekrar söylüyorum, benim tek derdim bu kuşların trakya yerlisi adı altında lanse edilmeleri, insanların da bu tip kuşlara trakya yerlisi diye rağbet etmeleri... yarışmalarda trakya yerlisi dalında ödüller almaları... yoksa o kırmış, bu bilmem ne yapmış bizim haddimize değil. ayrıca öz trakya yerlisini bilmeyen diğer bölgelerdeki vatandaşlarımızın zihninde farklı bir imaj oluşuyor.
sayın nebi beyin de düşüncelerini merak ediyorum, başka bir forumdan kendisinin bir fotografını ekliyorum, kendisinden izin almadım fotografı paylaşmak için ancak konu eminim daha netleşecektir bu şekilde. o forumda da trakya yerlisi başlığında paylaşılmış bu resim. yanlış anlamayın kuşu kötülediğim falan yok, sadece birşeyler netleşsin diye alıntı yapıyorum. bence güzel bir tepeli beyaz...değerli yorumlarınızı bekliyorum, bu kuş gerçek hilal tepeli trakya yerlisi mi ?
saygılar
gürkan okur

1001593.jpg

beğenmenıze sevındım gurkan bey bendekı kus tepelı beyazdır neyle kırıldığını falan bılmıyorum kusun ben bu sekılde aldım tepe seklı cok hosuma gıttı esıde aynı sekılde tepelıdır ve halada tepelı kuslarımın ıcınde bulunmaktadırlar ve kesınlıklede kımseye yerlı dememısımdır kaldıkı trakya yerlısınde bu kadar buyuk tepe olmaz kanısındayım olanınıda ben sahsen gormedım kuslar ıcın ha geldısınıde bılseydım onuda sıze acık yureklılıkle yazardım pekı gurkan bey sız babaeskılısınız ve sanırsam babaeskı derneğınede uyesınız duzenlemıs olduğunuz festıvalde odullerı alan tepelı kuslar hangı sıfatlara gore oduller verdınız hangı katagorıde yarıstırdınız ınanın merak ettım ben bulunamadım o festıvalde

evet üyeyim derneğe,festivaldeydim ben, birkaç da güvercin sergiledim. benim belirttiklerim şahsi düşüncelerim, burdan başkası adına yorum yapamam, derneği zan altında bırakmam doğru olmaz, siz en iyisi trakya yerlisi dalında jüri üyelerinin kimler oldugunu öğrenin, ve neye göre degerlendirme yaptıklarını dernek yönetimi adına birisi size bildirerek yardımcı olsun, kimin hangi kuşlarıyla ödül aldıgını dahi bilmiyorum, ama şu kadar belirteyim, sizin kadar trakya yerlisinden anlamıyorumdur ama yarışan kuşlar arasında , tepelilerde, öz yerliler çok ama çok azdı... tekrar belirtmek isterim trakya yerlisinin yarışacağı 2. yer festivallerdir. İlk yarışacağı yer havadır, Trakya yerlisi kendisini havada gösterir. saygılar

gürkan okur

çok tesekkurler gurkan bey mesaj alınmıstır. tepesız TRAKYA YERLILERIMIN performansı ızlemek ıcın her zaman sızlerı ve sızın gıbı meraklı arkadasları beklerım ınsallahta nısan yada mayıs aylarında yapılması dusunulen performans yarısmasında sızın gıbı meraklı yetıstırıcılerıde aramızda gormekten ve yarısmacı olarak gormekten sahsım adına onur duyarım

merhaba arkadaslar
yapılan bu yorumlar ve konusmalar uzerıne sayın özcan beyı zıyarete gıttım ve kendısıne acık acık kuslarının gecmısını sordum. oda dılının donduğunce durumlarını anlattı ısteyen herkesın kusları gelıp yerınde gorebıleceğını kuslarda kesınlıkle bır jacobın gırdısı yada baska cesıt bır kus gırdısının olmadığını kusların 7 kusak oncesının dahı elınde olduğunu kusların ana babasının kendısınde olduğunu kusların ılk alım yerlerının edırne olduğunu ve 10 seneden berı de kusların seceresını not ettığını belırttı. kuslar 12 kuyruk ve kuyruk ustu dedığımız yağ bezesı bulunmakta ozcan beyle yapmıs olduğum konusmayı sızlere aktarmak ıstedım
doğrudur veya yanlıstır bılemem ama kusların yetıstırıcısınden ıyı de kımse kusları bılemez.

özcan abi harika beyazların var banada bir adet dişi lazım fazla varmı varsa ne kadar olur . tahmini fiat teşekkürler.

guzel kuslar iyı beslemeler arkadasım

sami gultekın' Alıntı:
yere dusen tepesız beyazlar var meraklısına 05444028725

Selamlar Sami.

İlanın Satılık mı??Kuşlar hakkında bilgi verirmisin biraz: Ayakları ve Gagaları kısa mı? ıspatula dik kuyruklu mu? Yoksa yerli mi? resim erklermisin bir kaç tane mümkünse bir görelim zahmet olmazsa.

Dönüpte düşmeyen varsa!!!! seyretmek koşuluyla ilgilenebilirim.Baştan resimlerini görelim bir zahmet teşekkürler.

Nesli tükenmekte olan yerli kuşlarımızın nadide örneklerinden Özcan abiye göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı kendi adıma çok teşekkür ederim bol yavrulu sezonlar dilerim

Geri