TERASTA PREFABRİK KÜMES

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan guvercin07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 28K

guvercin07

Üye
guvercin07.tripod.com
Ad Soyad
HÜSEYİN ŞAN
Meslek
SİGORTACI
İlgi Alanı
Kediler
Değerli kuşcu arkadaşlar,
aşağıdaki çizimler uzun zamandır yapmayı düşündüğüm yeni kümesimin çizimleridir. çizimler ve tasarım tamamen bana aittir.
Hepimiz biliriz ki bu kuşlara olan merakımız birçok kişiye anlamsız gelebilecek şeyler yaptırır bizlere. sırf kuşlarına daha yakın olabilmek için teraslı bir ev almak gibi mesela (:
bendeniz de kuşlar için günde 20 km yol yapmaktan bıktığım için öyle yapıp teraslı bir ev aldım ve Allah'tan bir mani gelmezse kısa zaman sonra da aşağıdaki kümesin yapımına başlayabileceğim. kümes için prefabrik yapı imal eden birkaç firmayla görüştüm ve fiyat aldım 2. resimdeki şekliyle 3.000 tl ile 5.000 tl arasında teslim edebilecekelrini söyleyen firmalar oldu. kümesin yapımına başlamadan önce hem yeni kümes yapacak arkadaşlara örnek olması için hemde gözünüze çarpan eksikler varsa tavsiyelerinizi almak için resimleri paylaşmayı düşündüm.

kümes bitince inşallah son halinide buradan paylaşmak nasip olur..

görüş ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

Hüseyin bey harika bir proje tam sizin gibi bir profosyonel için harika bir proje kümes İnşallah kümesiniz istediğiniz gibi olur ve kuşlarınızda istediğiniz hedeflere ulaşırsınız!

Öncelikle mühendisleri kıskandıracak bir çalışma olmuş, tebrikler. Araplarınız sanırım sizin için daha değerli ama damızlıklar içersinde de araplarınız damızlık olarak yeralabilir. Damızlıklarla araplar ayrımını anlayamadım. Uçurduklarınız arapları da diğer uçanların arasına katarsınız. Damızlıklar en geniş ve bol yuvalı bölmede olsun ve arada ki kısımı damızlıkların lehine şekilde küçülterek yavrular için ayrı bölme olması daha mantıklı... Yavrularınızı yeme iyice düştükten sonra ayrı uçurmak ve ekelerden korumak gerekir. Yavrular kümesini ayırarak bünyeleri zayıf olan kuşlarla eke kuşları ayırmış olursunuz. Sonuç itibariyle kümesin genel sağlığını da korumuş olursunuz. Girişte kendi sağlığınızla ilgili kısımı da düşünmeniz çok önemli. Karantina kümeslerinizle yem deposu kısmını yer değiştirin derim. Hasta kuşlar kapı önünde bir de rüzgar yemesin(girip çıkarken), yeme de kolayca ulaşabilmeniz gerekir. Tektar bu güzel çalışmanızdan dolayı sizi kutlarım.

Başka söze gerek yok, MUHTEŞEM

Güzel olur inşallah ALLAH tamamına erdirip ağız tadı ile bakmak nasip etsin kolay gelsin .. selamlarŞEREF

elinize sağlık çok güzel olmuş ölçüleri tam olarak verirseniz 3d görünümünü yapmak isterim (can sıkıntısı işte ) mesela birleştirdiğiniz duvarun ölçüleri ve kümesin yüksekliği 185 cm güneşliğin ölçüsü 175 mi? bunlar elimde olursa hem kendimi geliştirmek adına hemde biraz daha gözle görülür çalışma olması için yardımcı olmak adına google sketch up ta çizebilirim ;)

Nok : Elinde güvercin suluğunun sketch upta çizimi olan varsa özel mesajla ulaşırsa sevinirim ;))

Kuşçu Eşref' Alıntı:
Hüseyin bey harika bir proje tam sizin gibi bir profosyonel için harika bir proje kümes İnşallah kümesiniz istediğiniz gibi olur ve kuşlarınızda istediğiniz hedeflere ulaşırsınız!

Teşekkürler eşref bey , amin cümlemize inşallah

şeref' Alıntı:
Güzel olur inşallah ALLAH tamamına erdirip ağız tadı ile bakmak nasip etsin kolay gelsin .. selamlarŞEREF

şerafettin bey iyi dilekleriniz için çok teşekkürler..

ugurk81' Alıntı:
Öncelikle mühendisleri kıskandıracak bir çalışma olmuş, tebrikler. Araplarınız sanırım sizin için daha değerli ama damızlıklar içersinde de araplarınız damızlık olarak yeralabilir. Damızlıklarla araplar ayrımını anlayamadım. Uçurduklarınız arapları da diğer uçanların arasına katarsınız. Damızlıklar en geniş ve bol yuvalı bölmede olsun ve arada ki kısımı damızlıkların lehine şekilde küçülterek yavrular için ayrı bölme olması daha mantıklı... Yavrularınızı yeme iyice düştükten sonra ayrı uçurmak ve ekelerden korumak gerekir. Yavrular kümesini ayırarak bünyeleri zayıf olan kuşlarla eke kuşları ayırmış olursunuz. Sonuç itibariyle kümesin genel sağlığını da korumuş olursunuz. Girişte kendi sağlığınızla ilgili kısımı da düşünmeniz çok önemli. Karantina kümeslerinizle yem deposu kısmını yer değiştirin derim. Hasta kuşlar kapı önünde bir de rüzgar yemesin(girip çıkarken), yeme de kolayca ulaşabilmeniz gerekir. Tektar bu güzel çalışmanızdan dolayı sizi kutlarım.

uğur bey naçizane amatörce bir uğraştı bu çizimler ama övgünüz için çok teşekkürler,
Dediğiniz üzre araplarım benim için değerli kuşlardır ama onlarla damızlıkları ayırma nedenim bundan ziyede farklı kategorileri temsil ediyor olmalarıdır. arapları tamamen kostüm kuşu olarak besliyorum yani onlardan bir performans beklentim yok. bu nedenle damızlık oyun kuşları ile aynı bölümde bulunmalarını uygun bulmadım açıkçası. ama belirttiğiniz yavru bölmesi hususunda çok haklısınız araplara ayırdığım bölümlerden daha küçük olanı tüm yavrulara ayırabilirm dediğiniz gibi.
Karantina bölmelerinin yeri konusunda da haklısınız yem depolarıyla o bölmelerin yerlerinide değiştirmek uygun olacaktır. görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, sağ olun..

ilkmon' Alıntı:
elinize sağlık çok güzel olmuş ölçüleri tam olarak verirseniz 3d görünümünü yapmak isterim (can sıkıntısı işte ) mesela birleştirdiğiniz duvarun ölçüleri ve kümesin yüksekliği 185 cm güneşliğin ölçüsü 175 mi? bunlar elimde olursa hem kendimi geliştirmek adına hemde biraz daha gözle görülür çalışma olması için yardımcı olmak adına google sketch up ta çizebilirim ;)

Nok : Elinde güvercin suluğunun sketch upta çizimi olan varsa özel mesajla ulaşırsa sevinirim ;))

ilker kardeşim kümesin doğu cephesindeki (duvarla birleşim noktası) 1.90, karşısındaki eğimin en alt noktası ise 1.75 civarıdır evet. plan üzerinde zaten diğer ölçüleri ne olarak görebilirsin.. eğer dediğin şekilde 3d görünümünü yapabilirsen burada bnizimle paylaşırsan sevinirim..
hadi kolay gelsin şimdiden..

hemen yapmaya başlıyorum ama yannız bu follukların ölçülerini eşleştirme yuvalarının ölçüleri ve duvar kalınlığı gibi birkaç bilgi daha vererisen sevinirim ben hemen başlıyorum ;) (karantina bölmeleri , yem deposu , ....) birda ızgara kullanacakmısınız?

Kaynak işleri yapan arkadaşınız varsa ,bu iş 1500 tl olur40*40 profil 1200*2225 betopanla bu iş olur.içini kaplaması kontra plak arasınada köpük koyabilirsin ısı yalıtımı için.çatısınada betopan üzerine şıngıl kuşları bakmak sana kalmış,Lüleburgaz'da olsan size zevkle yardım ederdim Saygılarımla Öpapatya

ilkmon' Alıntı:
hemen yapmaya başlıyorum ama yannız bu follukların ölçülerini eşleştirme yuvalarının ölçüleri ve duvar kalınlığı gibi birkaç bilgi daha vererisen sevinirim ben hemen başlıyorum ;) (karantina bölmeleri , yem deposu , ....) birda ızgara kullanacakmısınız?

follukları ne ebatlarda yapalım diye şimdilik kesin bir plan yapmadım ama bir iki düşünce var kafamda onla ilgili bir çizim daha yapıp burda paylaşırım ilerde illaki. sen önce bu kümesin dış görüntüsünü 3 boyutlu olarak bir yapmayı dene bence. bakalım nasıl bişey olacak görünümü ızgara kullanacağım evet. o konu ile ilgilide birkaç çizim yapıyorum şuan hala
standart ,piyasada satılan ızgaralar çok da sağlam olmadıklarından sorun çıkartıyorlar hep o nedenle kendim bir çözüm ürettim bakalım uygulanabilinirmi onu araştıracağım...

tmm bu günlük bu kadar o zaman 5 dk içinde yüklüyorum ;)

kuşçu_özcan' Alıntı:
Kaynak işleri yapan arkadaşınız varsa ,bu iş 1500 tl olur40*40 profil 1200*2225 betopanla bu iş olur.içini kaplaması kontra plak arasınada köpük koyabilirsin ısı yalıtımı için.çatısınada betopan üzerine şıngıl kuşları bakmak sana kalmış,Lüleburgaz'da olsan size zevkle yardım ederdim Saygılarımla Öpapatya

özcan bey ilginiz için teşekkür ederim. evet aslında o kısmınıda düşündüm işin yani malzemesini temin edip kendi imkanlarımızla da bu kümesi çıkartabilirz aslında eş dostla ama bu kümesi o şekilde yapalım desek birazda zaman sıkıntısı yaşayacağız malesef hergün iş güç mesaisi yaparken zaman ayırıp bunu inşaa etmek zor olacak. yoksa böyle bir kümesi insanın kendisi yapması kadar güzel bir zevk olabilirmi (:
bakalım , belkide son kararımızı bu yönde veririz de kendimiz alırız ele aletleri başlarız inşaata..

işte bir resim
kmesgenel.png

resimlerin boyutu yüksek olduğundan isteyen biyik 4 resmi buradan indirebilir

http://rapidshare.com/files/342395970/Yeni_Klas__r.zip.html

TEŞEKKÜRLER ilker kardeşim güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık.

daha bitmedi :) siz tam olarak içine girin follukların eşleştirme yuvalarının yem deposunun ölçülerini belirle ondan sonra biraz daha işimiz var ;) Bişi deil bu arada

yeni resimler geliyor
kmesatl.png
Çatının yerine yerleştirilmiş hali ve ölçülü taban ölçüleri

tepedenatl.png

tepeden tüm taban ölçülerinin olduğu bir görünüm

çok güzel ideal bir proje olmuş uygulama başarılar dilerim. bitmiş halini şimdiden sabırsizlıkla bekliyorum. :heyo:

Bu kümes için tasarladığım karantina bölmesi(50X50x111) bu sayede 70x110 cm lik kalıyor karantina odasında Hüseyin abi bence böyle yap gerekirse tüm hepsini ölçülü olarak sana yollarım verirsin marangoza yapar ;)

karantinablnm.png

karantina ölçüleri bölünmüş olarak içten ölçü alındığı taktirde 55(55,6)x49x50h biçiminde oluyor ve aynı anda 2 kuş konulabiliyor.Izgaralı olması nedeniyle dışkı takibini kolaylaştırıyor

karantinaortadakiblmeka.png

Ortadaki bölme çıkartılabiliyor, bu sayede50x111x50h alan açlıyor

ayrıca kapaktaki deliklerede suluk ve yemlik kapları konulabiliyor...

Merhaba değerli güvercin dostları,uzun uğraşlar sonunda nihayet daha önceden çizimlerini paylaştığım kümesimi tamamlamış bulunuyorum , birkaç ince detay dışında hemen hemen bir eksiği kalmadı, yaklaşık 1 ay önce kuşları kümese yerleştirdim , bu süreçte olumsuz bir izlenimim olmadığını söyleyebilirm. umarım bundan sonrada olmaz.

kümesin toplamda 5.000 liranın üzerinde bir rakama maloldu fakat buna fazlasıyla değdiğini düşündüğüm bir kümes oldu
ANTALYA'da prefabrik konut yapımı sektöründe faaliyet gösteren ve bu kümesin yapımını üstlenen ÖZGÜR GÜNGÖR Kardeşime sonsuz sabrı ve ve birçok küçük detay konusunda gösterdiği hoşgörü için ne kadar teşekkür etsem azdır.. sağol varol özgür kardeşim... ellerine sağlık...

Benzeri projeler ve her türlü prefabrik konut ihtiyaçlarınız halinde kendisine benim aracılığımla ulaşabilirsiniz...

Kümesin başlangıcından bitimine kadar olan tüm süreci sizlerle paylaşabilmek amacıyla resimledim, şimdi bu resimleri foruma aktarıyorum . olumlu olumsuz tüm görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Geri