TERASTA PREFABRİK KÜMES

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan guvercin07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 28K
paylaşım olsun dedik ama paylaşıp yorum bırakmak isteyen çıkmadı gördüğüm kadarıyla :p

Yorum yapmamak olur mu hiç. Hata bende ben baktım yorum yazdım sanıyordum. Sıcaklarla insanın kafasına kan gitmiyor sanırım unutkanlık hat safhada artık bende. Abi öncelikle değer verdiğimiz bu güzel hayvanlara böyle bir köşk yaptığın için sonrasında bizimle bu köşkün en ince ayrıntısına kadar tasarım aşamasını paylaştığın için çok teşekkürler.

Vay Hüseyin abi bu harika birşey olmuş emeğine yüreğine sağlık abicim en ince ayrıntısına kadar düşünmüzsün

insan bile yaşar o kümesin içinde ;) güvercinlerin çok şanslı her güvercıne böyle kümes nasip olmaz banada

zamanında ızgara için yol gösterdiğin için teşekkür ederim hal havsağından gidip aldım. İnşallah birgün gelir

görürüm güvercinlerini ve o müthiş kümesini. Tebrik ve Teşekkür Ediyorum.

Halil ÖNER Antalya /MANAVGAT.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Yorum yapmamak olur mu hiç. Hata bende ben baktım yorum yazdım sanıyordum. Sıcaklarla insanın kafasına kan gitmiyor sanırım unutkanlık hat safhada artık bende. Abi öncelikle değer verdiğimiz bu güzel hayvanlara böyle bir köşk yaptığın için sonrasında bizimle bu köşkün en ince ayrıntısına kadar tasarım aşamasını paylaştığın için çok teşekkürler.

sağol Hüseyin kardeşim. önemli olan kuş beslemek değil layıkıyla beslemek mantığıyla biraz fazla abartmış olabilirm bazı teferruatları ama olsun bu güzel hayvanlar için fazlasına da değer kanımca :heyo:

Sipikopat' Alıntı:
Vay Hüseyin abi bu harika birşey olmuş emeğine yüreğine sağlık abicim en ince ayrıntısına kadar düşünmüzsün

insan bile yaşar o kümesin içinde ;) güvercinlerin çok şanslı her güvercıne böyle kümes nasip olmaz banada

zamanında ızgara için yol gösterdiğin için teşekkür ederim hal havsağından gidip aldım. İnşallah birgün gelir

görürüm güvercinlerini ve o müthiş kümesini. Tebrik ve Teşekkür Ediyorum.

Halil ÖNER Antalya /MANAVGAT.

teşekkürler halil kardeşim , her zaman beklerim buyur gel

Sizi tebrik ediyorum hem bu çabanızdan hem de bu paylaşımınızdan ötürü. Gerçekten bir kuşçunun hayalini kurupta sahip olmak istediği şeyi gerçekleştirmişsiniz, bunu da profesyonelce yapmışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Teşekkürler.

serdaruzun' Alıntı:
Sizi tebrik ediyorum hem bu çabanızdan hem de bu paylaşımınızdan ötürü. Gerçekten bir kuşçunun hayalini kurupta sahip olmak istediği şeyi gerçekleştirmişsiniz, bunu da profesyonelce yapmışsınız. Elinize emeğinize sağlık. Teşekkürler.

teşekkürler serdar bey,

hayalleri gerçekleştirme konusunda haklısınız gerçekten ... çok uzun zamandır yapmayı istediğim ve planladığım bir şeydi bu kümes. inşallah tüm kuşcu arkadaşlara nasip olur daha iyileri..
sağolun varolun.

Arkadaşım gerçekten eline sağlık ,çok mükemmel bir iş çıkarmıssın .Kuşlara olan ilgin taktire şahan,güvercinlere gereken önem sizin gibi önemseyen kişiler tarafından hızla artıyor .Hayvanlara ilgili olan kişiler insanlara daha bilinçli davranırlar.Toplumsal yaşantınızda da başarılarınızın devamını dilerim.Lüleburzdan Ö PAPATYA

kuşçu_özcan' Alıntı:
Arkadaşım gerçekten eline sağlık ,çok mükemmel bir iş çıkarmıssın .Kuşlara olan ilgin taktire şahan,güvercinlere gereken önem sizin gibi önemseyen kişiler tarafından hızla artıyor .Hayvanlara ilgili olan kişiler insanlara daha bilinçli davranırlar.Toplumsal yaşantınızda da başarılarınızın devamını dilerim.Lüleburzdan Ö PAPATYA
özcan bey çok teşekkürler güzel dilekleriniz için..

iyi günler hüseyin bey,kümesiniz çok güzel olmuş öncelikle şunu söylemek istiyorum kümesiniz bu hobinin yani kuşçuluğun itibarını artırmış, bu sevdaya gönül vermiş bir kişi olarak çok sevindim ve gurur duydum.bende burdur bucakta galericiler sitesinde esnafım eğer yolunuz buralara düşerse çay içmeye beklerim .samsundan gelme sizin kümesinize yakışacağını sandığım 1 adet zümrüt oyun kuşu arabım var hediye etmek isterim...hoşçakalın

Kafes çok güzel düşüncenize sağlık

velidamar' Alıntı:
iyi günler hüseyin bey,kümesiniz çok güzel olmuş öncelikle şunu söylemek istiyorum kümesiniz bu hobinin yani kuşçuluğun itibarını artırmış, bu sevdaya gönül vermiş bir kişi olarak çok sevindim ve gurur duydum.bende burdur bucakta galericiler sitesinde esnafım eğer yolunuz buralara düşerse çay içmeye beklerim .samsundan gelme sizin kümesinize yakışacağını sandığım 1 adet zümrüt oyun kuşu arabım var hediye etmek isterim...hoşçakalın

veli bey teşekkürler sağolun varolun endi meşrebimizce bişeyler yapmaya çalıştık naçizane .. daha iyileri tüm kuşseverlere nasip olsun ... eşimin ablası bucakta bir hastanede hemşire olduğu için yılda brkaç kez yolumuz düşer bucağa. mutlaka uğramaya çalışacağım yanınıza.. aynı şekilde bende beklerim yolunuz antalyaya düşerse

Bende ayrıntıya çok önem veren bir insanımdır. Kümesim sizinki kadar olmasa da çok ayrıntılı düşünülmüş bir kümestir. Kuş merakı olmayan bazı arkadaşlarım kümesimi görünce soruyorlar "Hocam, bu çaba niye? Uğraştığına bir şey demiyoruz ama bu kadar bu işin üzerine düşmesen." diyorlar. Bende diyorum ki "Siz güvercin olsanız tüm ömrünüzü hiç bir konforu olmayan, karanlık, havasız, kanat çırpmaya dahi boş yeri bulunmayan bir yerde geçirmek ister miydiniz?"
Bu işin bence öyle parayla pulla da çok ilgisi yok. İsteyen ve emek veren herkes iyi kötü bir şeyler çıkarır ortaya. Ben kümesimin kalıplarının çakılmasından tutun da harcının karılmasına, betonunun atılmasına kadar her şeyini bizzat kendim yapmışımdır. Hiç bir zaman gönül verdiğimiz o hayvanların limon kasaları içinde bir yaşam sürmelerine gönlüm elvermez.
Sizinde bu konuya gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı sizi kutlar ve gönlünüzce kuşlar uçurmanızı dilerim.

Hoca' Alıntı:
Bende ayrıntıya çok önem veren bir insanımdır. Kümesim sizinki kadar olmasa da çok ayrıntılı düşünülmüş bir kümestir. Kuş merakı olmayan bazı arkadaşlarım kümesimi görünce soruyorlar "Hocam, bu çaba niye? Uğraştığına bir şey demiyoruz ama bu kadar bu işin üzerine düşmesen." diyorlar. Bende diyorum ki "Siz güvercin olsanız tüm ömrünüzü hiç bir konforu olmayan, karanlık, havasız, kanat çırpmaya dahi boş yeri bulunmayan bir yerde geçirmek ister miydiniz?"
Bu işin bence öyle parayla pulla da çok ilgisi yok. İsteyen ve emek veren herkes iyi kötü bir şeyler çıkarır ortaya. Ben kümesimin kalıplarının çakılmasından tutun da harcının karılmasına, betonunun atılmasına kadar her şeyini bizzat kendim yapmışımdır. Hiç bir zaman gönül verdiğimiz o hayvanların limon kasaları içinde bir yaşam sürmelerine gönlüm elvermez.
Sizinde bu konuya gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı sizi kutlar ve gönlünüzce kuşlar uçurmanızı dilerim.

Hayrettin hocam çok teşekkür ederim öncelikle ilginize ve güzel düşüncelerinize.. tamamen hemfikiriz bu konuda, kuşlarımıza özen göstermek önce onları barındırdığımız yere özen göstermekle başlar. ayrıca onlara sunduğumuz konfor ve tüm imkanlara sahip fonksiyonel bir kümes,aynı zmanda bizimde kişisel sağlığımıza çok büyük katkı sağlar onların rahatına katkı sağladığı kadar , bende bu kümesin prefabrik aksamı dışında kalan tüm detaylarını
( çekmece sistemli yuva gözleri, iç bölmeler. içerde bulunan yem deposu ve elektrik süpürgesi haznesi, havalandırma sistemleri, tüm lambaların elektrik bağlantıları, ecza dolabı , lavabo ve tüm ince detayları kendim yaptım .. kümes bittikten sonra bütün bunları yapmış olmak insana daha büyük bir zevk veriyor nerdeyse kuş beslemek kadar zevkli ve rahatlatıcı şeyler benim için.. aslına bakarsanız kuşlara kümes yapmak bahane herşey kendi günlük stresimizi savmak için yapılıyor galiba :evet:
esenlikler dilerim..

Gerçekten çok güzel olmuş ... Uzun süredir foruma giremiyordum...Bu projenin hayata geçmesine ne kadar çok sevindim bilemezsiniz ...Kuşlarınız rahatsa sizd rahat oluyorsunuz bu ayrı bir konu ...Ustanın ve sizin ellerinize sağlık ...Kuşlarınızı önemsediğiniz başından beri belliydi zaten ...Sağlıklı kuşlar .Hayırlı ramazanlar ve cumalar ... Bol yavru alırsınız ve bu hobinin tam zevkini almanız dileğiyle....... :heyo: (:

ilkmon' Alıntı:
Gerçekten çok güzel olmuş ... Uzun süredir foruma giremiyordum...Bu projenin hayata geçmesine ne kadar çok sevindim bilemezsiniz ...Kuşlarınız rahatsa sizd rahat oluyorsunuz bu ayrı bir konu ...Ustanın ve sizin ellerinize sağlık ...Kuşlarınızı önemsediğiniz başından beri belliydi zaten ...Sağlıklı kuşlar .Hayırlı ramazanlar ve cumalar ... Bol yavru alırsınız ve bu hobinin tam zevkini almanız dileğiyle....... :heyo: (:

sağol ilkercim,
gerçi ilk projeden biraz farklı yaptık bazı kısımları mecburen ama olsun genede %90 aslına sadık kalarak tamamladık projeyi:))

antalyanın bu sıcak günlerinde bile kuşlar sorunsuzca barınabildiğine göre işi gerektiği gibi yapmışsız demekki diye düşünüyorum..
darısı tüm kuşseverlerin başına

selamunaleykum huseyin bey
masallah cok guzel bir calisma olmus biraz ugrastiniz ama gorunen o ki bundan sonra bu guzel hobinin hazini alacak siniz huzurla ucurur oynatirsiniz umarim
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum huseyin bey
masallah cok guzel bir calisma olmus biraz ugrastiniz ama gorunen o ki bundan sonra bu guzel hobinin hazini alacak siniz huzurla ucurur oynatirsiniz umarim
saygilarla ferhat

sağolasın ferhat abi, evet dediğin gibi baya bi zamanımızı ve emeğimizi aldı cebimizden aldığını hesaba katmıyorum bile:))

yalnız ilk etapta yaklaşık 6 tane yavruyu kaybettim terasta.. malum yavrular terasa adapte olamadılar yer kümeste büyüdükleri için. nasipse artık burda çıkan yavrulara başlıyacağım kısa zaman içinde..

öncelikle hepinize merhabalar kardeşler yuva harika olmuş ellerinize saglık ama bence biraz abartılı olmuş yanlış anlama da çünkü degmez diyarekten düşünüyorum ama yinede zevk ve para senin arkadaş güle güle uçur

s.a hüseyin bey gerçekten harika bir kümes olmuş elinize emeginize saglık bende antalyaya yeni taşındım terasda besliyorum yeni mahalle karatayda sizinki gibi bir salma kümes olmasını herkez ister mutlaka ama önce ev kendisinin olması lazım sonra malum problemler çıkıyor bende hayalimde ki salmayı kümesi gördüm sayenizde ilerde inşallah bizde buna benzer bir salma yapa bilme imkanımız olu ama önce tabikide ev çok önemli ben dolapcı besliyorum balıkesirden geldim orda kendi evimiz oldugu için çok güzel salmam vardı ama şimdi yine idare edecegini düşündügüm salmam var hatta oglum eren yüklemiş ola bilir yeni salmanın resimlerini tam olarak bilmiyorum eren benim oglum 12 yaşında onla beraber yetişdiriyoruz bir gün salmanızı yakından görmek ve sizle tanışmak isterim her ne kadar besledigimiz ırklar ayrı olsada gönülden geçenler aynı diye düşünüyorum bu işi yapıyorsak geregine göre yapmamız gerektigini düşünüyorum turgay güröz abim var antalyada onun salmasıda çok güzel kendisi de çok titiz ve bilinçli olarak yapan bir abim saolsun bizede yeni yetiştiricilerede elinden gelen emegi esirgemiyor saolsun görüşmek üzere inşallah kuşlarınızın hastalıksız bol yavrulu ve kayıpsız günler geçirmesini dilerim sizede saglıklı mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim biraz yılbaşı mesajı gibi oldu ama kendinize iyi bakın allaha emanet olun.antalyadan poyrazz.halit yaman sende okurken ve yazarken yaşlara dikkat etsen iyi olur kardeş dedigin insanların içinde senin 3 katın olanlar var gençligine veriyorum dikkatli olursan hayat boyu kazanırsın aslanım.

antalyadan dolapcılarımız başlıgında benim salmamı ve emekverdigim kuşlarımı göre bilirsiniz yeni ameliyat oldugum ve evden çıkamadıgım için yeni salmamı daha tam istedigim gibi yapamadım daha eksikleri yapacagım şeyler var inşallah işe başadıgım zaman tamamlayınca yeni resimleri sizlerle paylaşırım görüşmek üzere hüseyin bey.

poyrazz' Alıntı:
s.a hüseyin bey gerçekten harika bir kümes olmuş elinize emeginize saglık bende antalyaya yeni taşındım terasda besliyorum yeni mahalle karatayda sizinki gibi bir salma kümes olmasını herkez ister mutlaka ama önce ev kendisinin olması lazım sonra malum problemler çıkıyor bende hayalimde ki salmayı kümesi gördüm sayenizde ilerde inşallah bizde buna benzer bir salma yapa bilme imkanımız olu ama önce tabikide ev çok önemli ben dolapcı besliyorum balıkesirden geldim orda kendi evimiz oldugu için çok güzel salmam vardı ama şimdi yine idare edecegini düşündügüm salmam var hatta oglum eren yüklemiş ola bilir yeni salmanın resimlerini tam olarak bilmiyorum eren benim oglum 12 yaşında onla beraber yetişdiriyoruz bir gün salmanızı yakından görmek ve sizle tanışmak isterim her ne kadar besledigimiz ırklar ayrı olsada gönülden geçenler aynı diye düşünüyorum bu işi yapıyorsak geregine göre yapmamız gerektigini düşünüyorum turgay güröz abim var antalyada onun salmasıda çok güzel kendisi de çok titiz ve bilinçli olarak yapan bir abim saolsun bizede yeni yetiştiricilerede elinden gelen emegi esirgemiyor saolsun görüşmek üzere inşallah kuşlarınızın hastalıksız bol yavrulu ve kayıpsız günler geçirmesini dilerim sizede saglıklı mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim biraz yılbaşı mesajı gibi oldu ama kendinize iyi bakın allaha emanet olun.antalyadan poyrazz.halit yaman sende okurken ve yazarken yaşlara dikkat etsen iyi olur kardeş dedigin insanların içinde senin 3 katın olanlar var gençligine veriyorum dikkatli olursan hayat boyu kazanırsın aslanım.

Ersun kardeşim öncelikle Antalya'mıza hoşgeldin..
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. benim evimde mevlana kavşağı yakınlarında çok uzak değiliz yani birbirimize hafta sonları genelde müsaitim bi ara haberleşelim buyur gel her zaman beklerim yüzyüze de tanışmış olalım..
telefon numaram 0532 745 20 67 kümes yapımı yada başka bir mevzuyla ilgili ne zman ihtiyaç duyarsan ara kardeşim.. görüşmek dileği ile...

hüseyin abi kümes tek kelimeyle muhteşem.emek zaman para zeka hepsi kullanılmış fazlasıyla.hemen hemen tüm detaylar düşünülmüş.ama nacizane çok ufak bir eleştirim olcak.ben senin yerinde olsam bu kadar uğraşıp paradan kaçınmasam yuvalıklara çekmece sistemi yapardım.şimdilik çok temiz görünüyor ama ilerde oraları temizlemen bence hayli zor olcak.pislikler yapışacak osb ye.birkaç kümes orneginde gormuştum çekmece sistemi yapılmıştı.bence o şekilde yapsan 100 üzerinden 100 alırdı.ama hakikaten yine de muhteşem.herkesin sahip olmak isteyeceği bi kümes orası kesin.umarım yanlış anlamazsın eleştirimi.saygılar abi

saolasın hüseyin bey tlf aldım. bende görüşmek tanışmak isterim inşallah en kısa zamanda görüşmek üzere benim tlf da size göndereyim.

vayy beee. abicim seni bütün yüreğimle tebrik ediyorum. :bravo: bu öylesine bir sevda ki insana nerler yaptırıyor. işte bunu gelde güvercin beslememiş ve sevgisi olmayan insanlara anlat. onlara göre fuzuli masraf. ama olsun biz güvercin yetiştiricileri olarak birbirimize yeteriz allah ın izniyle. abicim inşaallah ağzını tadıyla ve keyifle yetiştirirsin kuşlarını. allah a emanet ol..

dev organızasyon dev proje dev başarı tebrikler!

GÖRÜNTÜ GÜZEL ..ARADAN 2 SENE GEÇMİŞ ,,

RANDIMAN ALABİLDİMİ BU KÜMESTEN. YAVRULAR ORTADA YOK..KUŞLAR DURUYORMU ACABA ALKIŞLAYACAK DURUM DA YOK..

güzel iyi emek iyi para ve iyi zaman harcanmış ben sadece şu konuda tavsiyede bulunabilirim tünekleri ilerde karesel tünek olrak yap derim ben her türlü tüneği denedim attığım resimdekinden daha iyisini görmedim yanlız tüneklerin derinligi 10 cm geçmeyecek ve kuşlar yatay duracak tüneklerde.

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    5.7 KB · Görüntüleme: 1,585
Geri