Tippler`larim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan enesistanbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 62
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Çetin
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
15 saat ucumlarini kaydettik.. bir kac yil once Bursa Tippler klubu uyeleri Gunay Coskun ve Ismail Ozbaris`tan alinma kuslarin yavrularidir... bu yil bu ikisini uretip 2012DE Turkiye tippler klubune uye olup bende yarislara katilmayi dusunuyorum... bildigim kadari ile bu soy Mohitian ve Pet van der werf e ait kuslardanmis... bizdeki kuslarin babasi Gunay Coskunun turkiye rekorunu kirdigi kuslardan birisi ile yuva kardesiymis... anneleride bir yarisda 14 saat ucum yapti diye bize anlatildi kuslari satil almaya gidildiginde.... ortada bir gerccek var bizde buyuyen yavrulardan 7li bir takimi 15 saat ucumlarini kaydettik.... bu sene bol tipplerlar yavrusu almam lazim....

Ekli dosyalar

• SDC12092.webp
    SDC12092.webp
    186.7 KB · Görüntüleme: 3,216
  • SDC12096.webp
    SDC12096.webp
    977.7 KB · Görüntüleme: 3,183
  • eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.webp
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.webp
    6.4 KB · Görüntüleme: 3,068
yarışlara sadice tiplermi giriyor yoksa bango oalrak sırp van yüksek uçucuları origlerde girebiliyor mu ?

kuşların renkler ilginç normal tiplerden farklı ama dediğin kadar uçuyolarsa maşallahları var
tiplerin cok uçtuklarını duymuştumda 14 saat falan ilk defa duyuyorum
saygılar

Sırp yüksek uçucularının 15-20 saat uçtularını ve her sene yarışmalarının oluyor. Birde doğrumu bilmiyorum ama bu kuşlar saat başı kümeslerinin üstünde görünüp tekrar bulutların arasında kaybolurlarmış.

mardinci18' Alıntı:
Sırp yüksek uçucularının 15-20 saat uçtularını ve her sene yarışmalarının oluyor. Birde doğrumu bilmiyorum ama bu kuşlar saat başı kümeslerinin üstünde görünüp tekrar bulutların arasında kaybolurlarmış.

sırp ve tip bangosu karışık olarak yapılan yarışmalarda en sonki rekor 22 saat 04 dakikaydı en uzun uçan kuş. bunlarda sırp larla tiplerin karışımını andırıyor. bir tanıdıkda var bu sırplardan 6-7 saat uçtuklarına sahit oldum. uçtukları saat dilimide 12.00 la 17.00 arasındaydıı sıcaklarda aç olarak hemde.

Sampiyon TippLer Ailesi...

Ekli dosyalar

• SDC12310.webp
    SDC12310.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 3,140
  • SDC12332 - kopie.webp
    SDC12332 - kopie.webp
    535 KB · Görüntüleme: 2,939
  • SDC12319.webp
    SDC12319.webp
    720.2 KB · Görüntüleme: 3,047
mazidenbiri' Alıntı:
kuşların renkler ilginç normal tiplerden farklı ama dediğin kadar uçuyolarsa maşallahları var
tiplerin cok uçtuklarını duymuştumda 14 saat falan ilk defa duyuyorum
saygılar

selam... sizin tippler diye tanidiginiz kuslar buyuk ihtimal Budapeste Yuksek Ucucusu.... turkiyede orjinal tipplerlar besleyen ve yarisan arkadaslarin kuslarini WWW.NTUTR.com adresinden kontrol edebilirsiniz... ayrica Googleya Tippler yazip fotograflar bolumunde inceleme yapin sizin tippler diye tanidiginiz kuslarin tipplermi yoksa Budapeste Yuksek ucucusumu olduklarini teyid edin... Tipplerlar icin 10 saatlik ucuslar cok normal hatta yarislar icin cok vasat bir suredir...

kusbaz123' Alıntı:
mardinci18' Alıntı:

sırp ve tip bangosu karışık olarak yapılan yarışmalarda en sonki rekor 22 saat 04 dakikaydı en uzun uçan kuş. bunlarda sırp larla tiplerin karışımını andırıyor. bir tanıdıkda var bu sırplardan 6-7 saat uçtuklarına sahit oldum. uçtukları saat dilimide 12.00 la 17.00 arasındaydıı sıcaklarda aç olarak hemde.

Kuslar tippler ve sirp yuksek ucucusu kirigi degildir... hangi akla hizmet sirpla tipplerlar kirilsinki ucum ozelligi geriye atar 10 saatin altina duser hic bir sirp yuksek ucucusu Tipplerlarin ucum rekorunu kiramaz o bahsettiginiz 22 saatlik ucus rekoru Tipplerlara aittir ayni yarista 19 saat 50 kusur dakika ile Hollandali A mahutian 3cu olmustur ... SON ekledigim damizliklarimda A Mahutian soyu tipplerlardir,,,,

tippler irkini tanima amaciyla gonderdigim linki kontrol edin..... http://www.facebook.com/video/video.php ... 9&comments

Evet tipler bunlar sağlıklı kümesler bursada daha yaygın bu ırk.

enesistanbul' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
mardinci18' Alıntı:

Kuslar tippler ve sirp yuksek ucucusu kirigi degildir... hangi akla hizmet sirpla tipplerlar kirilsinki ucum ozelligi geriye atar 10 saatin altina duser hic bir sirp yuksek ucucusu Tipplerlarin ucum rekorunu kiramaz o bahsettiginiz 22 saatlik ucus rekoru Tipplerlara aittir ayni yarista 19 saat 50 kusur dakika ile Hollandali A mahutian 3cu olmustur ... SON ekledigim damizliklarimda A Mahutian soyu tipplerlardir,,,,

tippler irkini tanima amaciyla gonderdigim linki kontrol edin..... http://www.facebook.com/video/video.php ... 9&comments

benim bildiğim tipler uzun gagalı oluyorlar. sizdeki bu tip dediğiniz kuşların gagaları kısa. ben ne tip nede sırp beslemişliğim var uzun süre ama gördüğüm ve bildiklerim kadar konuşuyorum. ve o yarışmadaki kuşlara ait hiçbir fotoğraf yok ki siz kesin bir dille sadice tipler yarışmıştır diyorsunuz? ben görmediğim şeye inanmam. ama size şunu söyliyebilirim şuan ülkemizde pazarlarda satılan tip ve budapeşte olarak bilinene 2 ırkı herkez tep bir ırk sanarak eş ediyorlar. ve şuan sizin fotoğrafını koyduğunuz kuşlara kafa gaga vicut yapısını aynı benzeyen kuşlar var birisinde ve o kuşlara ben sırp gözüyle bakıyorum. ve o kuşlarda yugoslavya asıllılar. sizin şuan elinizde bulunan kuşlarda da güzel bir uçucu kana sahipler ama orjinal tip demek biraz zor. ha birde ingiliz tipleri varmış. tşplerin çok çeşiplisi var yani hepsine tip dersek hepsi tip olarak bilinir bir sonraki nesillerce.

burada benim amacım ne kimseyi kötülemek nede yanlış biliyorsun demek. ben gördüğümü söylerim.

belhal' Alıntı:
http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/photo.php?fbid=140862932607077&set=t.100000501137667&type=1&theate
Bursadan Seyhan Çakmak beyin tiplerleri mesela kısa gaga
link açılmıyor. tiplerde bir ortak nokta yokmu ya uzun gagalıdır yada kısa gagalı yada paçalı yada paçasız. her kafadan ayrı bir söylenti çıkıyor orjinal ırk zaten ülkemizde bulmak zor. herkez tiplerle budapeşteler i eş edebiliyor. 2 ayrı ırkada aynı ırk gözüyle bakılıyor.

Maşşallah aynısından bir abiden alacağım anne baba dediğiniz kadar abartılacak şekilde sabahtan akşama kadar uçuyor bulutların arasında resimlerini benzettim yazayım dedim bol yavrular alman dileğiyle...

kusbaz123' Alıntı:
enesistanbul' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
mardinci18' Alıntı:

benim bildiğim tipler uzun gagalı oluyorlar. sizdeki bu tip dediğiniz kuşların gagaları kısa. ben ne tip nede sırp beslemişliğim var uzun süre ama gördüğüm ve bildiklerim kadar konuşuyorum. ve o yarışmadaki kuşlara ait hiçbir fotoğraf yok ki siz kesin bir dille sadice tipler yarışmıştır diyorsunuz? ben görmediğim şeye inanmam. ama size şunu söyliyebilirim şuan ülkemizde pazarlarda satılan tip ve budapeşte olarak bilinene 2 ırkı herkez tep bir ırk sanarak eş ediyorlar. ve şuan sizin fotoğrafını koyduğunuz kuşlara kafa gaga vicut yapısını aynı benzeyen kuşlar var birisinde ve o kuşlara ben sırp gözüyle bakıyorum. ve o kuşlarda yugoslavya asıllılar. sizin şuan elinizde bulunan kuşlarda da güzel bir uçucu kana sahipler ama orjinal tip demek biraz zor. ha birde ingiliz tipleri varmış. tşplerin çok çeşiplisi var yani hepsine tip dersek hepsi tip olarak bilinir bir sonraki nesillerce.

burada benim amacım ne kimseyi kötülemek nede yanlış biliyorsun demek. ben gördüğümü söylerim.

merhaba kardes.. hem tippler`ler beslemedigini soyluyorsun hem fikir uretiyorsun bu konuda ben besleyicisiyim ve tipplerlar klubune uye oldum besledigim tippler kani yani elimdeki kuslarin soyu dunyaf 4.culugu var 19 saat 55 dakika ile kuslar hollandadan gelme soyunu sopunu bildigim kuslar ve klubumuzde dunyadaki diger tippler klupleri tarafindan taniniyor.. Turkiye Tippler klubu uyesi tippler besleyicilerinde... dunyaca unlu kanlardan Haryy Shannon kuslarindanda var Piet Van Der Werf de var.. I bella da var... A Mahutian kani da var aklima daaha gelmeyen bir cok asil soy var... ben duydugumu degil bilmedigim sey hakkinda degil. takip ettigim ve bildigim seyler hakkinda kesin konusabiliyorum tipplerlar yetistiriciliginde profesyonel olarak aktif kisiler ulkemizdede var yani bizler variz arastirin biraz kardes..... WWW.NTUTR.COM saygilarimla.....

eger internetten biraz arastirirsan yarislara ait kuslarin resimlerinide bulursun bu gonderdigim listeyide yabanci sitelerden...

Yıl Uçuş Süresi Güvercin Sahibi

1876 11:08 J.Ball,Macclesfild / England
1887 12:40 W.T.Holland,Leicester / England
1899 16:00 Johnson / England
1900 16:01 G.Baxter / England
1903 17:25 T.Curbishley / England
1904 17:30 R.Gregory / England
1908 18:15 Beech,Sheffild / England
1908 18:15 Ward.Sheffield / England
1911 18:30 Cockayne,Sheffild / England
1918 18:32 Chamberlain,Leicester/England
1921 19:15 D.Middleton / England
1922 19:35 Cack Cockayne /Sheffild/ England
1957 19:42 Lovatt,Haley/England
1959 19:45 Marlow,Sheffild/England
1959 20:00 Lowatt,Hanley/England
1971 20:02 Burows,Liamsamlet/Wales
1971 20:07 Newton,Leicester/England
1974 20:20 Boden,Handswordh/England
1975 20:40 Boden,Handswordh/England
1984 20:46 Pilot,Manchester/England
1991 20:51 Anslow,Tipton/England
1992 21:10 Couter,Ulster/Irland
1994 21:21 Anslow,Tipton / England
1995 22:05 Shannon, Lisburn / Irland

Genc Güvercinler/ Young birds

Yıl Uçuş Süresi Güvercin Sahibi

1889 11:10 George Smith / England
1902 13:32 Hall,Stochport / England
1903 14:05 Thomas Beech /Sheffild/ England
1903 14:05 T.Beech,Sheffield / England
1916 16:31 Eagle,Sheffield / England
1920 16:40 Hollingsworts,Sheffild / England
1923 16:54 Gardner,Clark,Leicester / England
1927 16:56 Holland,Sheffield / England
1932 17:00 Holland,Sheffield / England
1959 17:20 Heaston,Sheffield / England
1961 17:30 Lovatt,Hanley / England
1971 17:50 Georges,Liansamlet / Wales
1976 18:07 Hughes,Derby / England
1982 18:10 Wilson,Norwich / England
1983 18:18 Shannon,Lisburn / Irland
1984 18:26 Plester,Birmingham / England
1985 19:06 Hulse,Till / England
1986 19:10 Brown,Gladless / England
1990 19:34 Plester,Birmingham / England
1993 19:40 Shannon,Lisburn / Irland
2000 19:40 Suk,Deventer / Holland
2001 19:55 Mahutian,Harderwijk / Holland
2002 20:01 Werf,Oosterbierrum / Holland
2004 20:29 Kocholl,Mudau / Germany
2004 20:29 Kocholl,Mudau / Germany

gagasu kusun yapisina gore degisir uzun veya hafif kisa ornegin buda bana ait bir Tippler`lar disi...

Ekli dosyalar

• 260019_239338549428624_100000574434795_875459_4716499_n[1].webp
    260019_239338549428624_100000574434795_875459_4716499_n[1].webp
    49 KB · Görüntüleme: 1,667
Enes, tippler'den satılık var mı ? damızlık almak istiyorum fakat fiyatları çok yüksek ve abartılı buldum.

Peçito' Alıntı:
Enes, tippler'den satılık var mı ? damızlık almak istiyorum fakat fiyatları çok yüksek ve abartılı buldum.

WWW.NTUTR.COM adresinde ismail ozbarisin email adresini bulun ondan dasmizlik tippler edinebilirsiniz..

enesistanbul' Alıntı:
Peçito' Alıntı:

http://WWW.NTUTR.COM adresinde ismail ozbarisin email adresini bulun ondan dasmizlik tippler edinebilirsiniz..

ben kendim 200 tl verdim aldigimda.. turkiyeye 1000 euroya tippler getirtenler var.. burada istenilen fiyatlar cok normal bence... sonucta turkiyede olmayan ve avrupa kluplerinden onayli kuslar ediniyoruz...

kuşlar güzel ıngiliz tipler benımde arkadaşımda aynılerınden var ve gözumle gördügüm uçurdugumuz sabah saldık ertesı gun ındıler artık kaç saat uçtuklarını sız düşünün arkadaşımdakı kuşlar bulgar boncuklu olup oradakı yarış bırıncısı ahmet ısmınde birinden alınmadır renk olarak mavı sıyah beyaz kırmızı beyaz kahverengı sarı hemen hemen her rengı vardır uçuşları mıkemmeldir :heyo:

Ekli dosyalar

• dsc0085k.webp
    dsc0085k.webp
    63.3 KB · Görüntüleme: 1,870
  • dsc0094san.webp
    dsc0094san.webp
    78.9 KB · Görüntüleme: 1,810
  • dsc0092mop.webp
    dsc0092mop.webp
    93.7 KB · Görüntüleme: 1,841
barakuda' Alıntı:
kuşlar güzel ıngiliz tipler benımde arkadaşımda aynılerınden var ve gözumle gördügüm uçurdugumuz sabah saldık ertesı gun ındıler artık kaç saat uçtuklarını sız düşünün arkadaşımdakı kuşlar bulgar boncuklu olup oradakı yarış bırıncısı ahmet ısmınde birinden alınmadır renk olarak mavı sıyah beyaz kırmızı beyaz kahverengı sarı hemen hemen her rengı vardır uçuşları mıkemmeldir :heyo:

ahmed mehmed ramadan o bulgardaki bahsettigin kisinin adi abi.... turkiyeye tipplerlerin yuzde doksanini ahmed getiriyor zaten... arkadasindaki kuslar hangi kan tipplermis sordunmu abi

Enes bey uçuruyormusunuz acaba bende Mahutian kanı bir çift alacam bursada bir arkadaşta var.

BU KUŞLARIN CINSI ARKADAŞIMDAKILER İNGILIZ TİPLER EVET BAHSETTIGIMIZ KİŞİ AHMET O SIRF TIP KUŞU BAKIYOR VE DUNYANIN HER YERINDEN TİP CINSI KUŞLAR ELINDE VAR VE YARIŞMALARA KATILIYOR

arkadaşlar merhaba bunlardan bende var birtane erkek ilk fotoğraftakinin aynısı bir dişi nerden bulabilirim 05374205005

arkadaşlar ben kuşu uçuruyorum bir gece havada kaldı sabağın ilk ışıkları ile baktım hala havada dişi bulamazsam satmayı düşünüyorum

YENI DAMIZLIKLARIM

damizliklar

Ekli dosyalar

• Eric Anslow.webp
    Eric Anslow.webp
    444 KB · Görüntüleme: 1,778
  • eric anslow lerin bela.webp
    eric anslow lerin bela.webp
    916 KB · Görüntüleme: 1,793
  • lerin bela mahutian.webp
    lerin bela mahutian.webp
    424.2 KB · Görüntüleme: 1,821