Trakya Yerlileri ,Trakya Makaracacısı ,Trakya Beyazı (Cüneyt Varışlı -KIRKLARELİ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
hocam bu kuşların ne özelliği var burada çukurovada bu kuşlar hiç tutulmuyor neyazıkki "beyaz çandır(yaboz)" diye geçiyor ve insanlar bunları bakıcı ve parlaklık olarak kullanıyo

Eser _733 kardeşim bu kuşlar adı üstünde makaracı ırklardandır. trakyanın yerli ırkıdır. ben 13 senedir edirnedeyim bu kuşları da burda tanıdım. her yörenin kendine özgü kuşu var bu yörenin de yerlikuşu bunlar. burada çifti 150-200 liraya kadar beyazların, kırmızı ve sarıların güzelliğine göre 400-500 liraya kadar çıkıyor.o sizin yoz ya da yaboz dedikleriniz bu kuşlara benzerlik gösteren kuşlar olabilir ama bunlar değildir. saygılar sevgiler kardeşim. a. oyar

cüneyt kardeşim, maşallah kuşların çok güzel allah nazardan saklasın. bu yerli ırklarımızın korunduğunu, beslendiğini görmek memnuniyet verici. kuşlarınız mutlaka oyunludur diye düşünüyorum. kostümlerinin yanında oyunculukları da güzelse ne mutlu. kazasız, belasız uçurmalar. a. oyar edirne...

Ahmet Oyar' Alıntı:
Eser _733 kardeşim bu kuşlar adı üstünde makaracı ırklardandır. trakyanın yerli ırkıdır. ben 13 senedir edirnedeyim bu kuşları da burda tanıdım. her yörenin kendine özgü kuşu var bu yörenin de yerlikuşu bunlar. burada çifti 150-200 liraya kadar beyazların, kırmızı ve sarıların güzelliğine göre 400-500 liraya kadar çıkıyor.o sizin yoz ya da yaboz dedikleriniz bu kuşlara benzerlik gösteren kuşlar olabilir ama bunlar değildir. saygılar sevgiler kardeşim. a. oyar

Merhabalar,

Ahmet abi,aramıza hoş geldin öncelikle Trakya ırkları hakkında 13 yılda güzel analiz etmişsin (yoz ve asil ayrımını yaptırmak adına) bir parağraf yazıyla güzel anlatmışsın tebrik ve teşekkür ederim.Trakya kuşunu herkes tanıyamaz !

slm kardeş ben lüleburgazdan alper beyazların çok güzelmiş bol bol yavru alırsın inşallah
çok beğendim bende beyazlarını bir çiftini satmayı düşünür müsünüz

Re: Trakya Yerlileri ,Trakya Makaracacısı ,Trakya Beyazı (Cüneyt

Allah nazardan saklasın.Güzel kuşlar ,uçuşları nasıl bende birçift aldım ama daha uçurturmadım.Lüle burgazdan ,kuşçu özcan

Allah nazardan saklasın makaracıdan fazla anlamam ama kuşlar göz dolduruyor. BOl yavrulu sezonlar dilerim. Sağlıklı kümesler.....

SİNAN ÖZTEKİN

cüneyt bey bu beyaz güvercinler uçarmı

cüneyt abi bana verdiğin resimdeki beyazlardan erkeği tek devir düştü ve öldü. bana bir erkek beyaz verirmisin. Tuncay

MASALLAH GÜZEL KUSLAR :tamam:

Re: Trakya Yerlileri ,Trakya Makaracacısı ,Trakya Beyazı (Cü

Ömer Bey kuslarınız harika bol yavrular diliyorum , geçen hafta banada çorludan bir arkadasımdan bir çift beyaz yerli geldi daha yavrular yeni çıktılar tüyden ıns onlarda böyle olur

Re: Trakya Yerlileri ,Trakya Makaracacısı ,Trakya Beyazı (Cü

GÖRDÜĞÜN KUŞLAR BENİM KENDİ IRKIMDIR ÖMER BEY BANA SADECE FORMU HAZIRLAMAMA YARDIMCI OLMUŞTUR BEN KUŞLARI KIRKLARELİNDE BAKIYORUM.

Geri