Trakya Yerlisi ve Alabadem Besleyeceğim Artık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Arkadaşlar malesef küllü alabadem bugün kaçtı :hayir: Biraz rüzgar vardı ondan etkilendi diğer taraflara gitti, gelemedi..

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

Arkadaşlar ben trakya ve alabadem beslemeden önce burda bir abim uyardı: o kuşlar köy kuşu olduğu için burda herkese iner diye.. Bu ırkları kötülemek için söylemiyorum ama gerçekten nerde kuş görseler "şak" diye iniyolar. Geçen gün küllü alabadem kaçtı: sonunda dernekte yine karşıma çıktı para verip aldım yine. Bu günde sarıalı kaçtı.. Siyah olan trakyada az kalsın iniyordu birisine ama son anda yırttık.. Tahminlerime göre bu kuşlar beni aşırı derecede uğraştıracak. Çok güzel kuşlar ama her yere iniyorlar. Hem bulması çok zor hemde çabuk kaçıyolar. Bu yüzden bu ırklar hiçde benlik değil. Belki bana diyeceksinizki sen ne biçim kuşçusun bi o ırk, bir bu ırk: oyun mu oynuyorsun..Ama napıyım bunlar bana göre değil ben baska-tip besleyeceğim. Onları hem bulması çok kolay her yerde 4-5 tl hemde alıştıkları zaman kesinlikle bir yere gitmeyen kuşlar..

.............SİNAN ÖZTEKİN................

polllat' Alıntı:
Arkadaşlar ben trakya ve alabadem beslemeden önce burda bir abim uyardı: o kuşlar köy kuşu olduğu için burda herkese iner diye.. Bu ırkları kötülemek için söylemiyorum ama gerçekten nerde kuş görseler "şak" diye iniyolar. Geçen gün küllü alabadem kaçtı: sonunda dernekte yine karşıma çıktı para verip aldım yine. Bu günde sarıalı kaçtı.. Siyah olan trakyada az kalsın iniyordu birisine ama son anda yırttık.. Tahminlerime göre bu kuşlar beni aşırı derecede uğraştıracak. Çok güzel kuşlar ama her yere iniyorlar. Hem bulması çok zor hemde çabuk kaçıyolar. Bu yüzden bu ırklar hiçde benlik değil. Belki bana diyeceksinizki sen ne biçim kuşçusun bi o ırk, bir bu ırk: oyun mu oynuyorsun..Ama napıyım bunlar bana göre değil ben baska-tip besleyeceğim. Onları hem bulması çok kolay her yerde 4-5 tl hemde alıştıkları zaman kesinlikle bir yere gitmeyen kuşlar..

.............SİNAN ÖZTEKİN................
selamlar
Sinan kardeşim sen Trakya yerlisini tanımamışsın.Yada senin eline iyileri geçmedi,Trakya yerlisinin özelliklerini iyi oku VE gözlemle.Trakya yerlisi alıştığı kümesi kesinlikle terk etmez,kesinlikle başkasının kapısına ,bacasına ,damına veyahutta verilen pır pıra yan gözle bile bakmaz(tüğ dönemi ve zorlanmadığı sürede).hatta kov yem verme yine gitmez,TRAKYA yerlisi öyle ahlaklı bir kuştur!!!!!!
ALABADEM hakkında birşey söyleyemem onuda daha iyi tanıyan besleyen arkadaşlarımız anlatsın..(ama alabademler biraz yüzsüzdür:):) )gidebilir ama oda tekrar gelir
SAYGILAR.........

Haklısınız trakyalar biraz daha iyi.. Mesela birisi kuş oynatırsa gidip üstünde falan uçuyor en fazla karşı veya yan çatısına falan iniyor yani yakalanmadan geri geliyor ama alabademler direkmen kendi kümesi gibi gidip iniyor adamlar kolayca yakalıyor. Birde bizim burda her 5 çatıda bir kuşçu var nerdeyse...
Benim istediğim ırk şöyle olmalı: hep beraber uçmalılar, eğer birisi pırıltı verecek olursa hiç umursamadan onlar uçuşuna devam etmeliler (alabademler ve trakyalar bunu yapamıyor).. Ama sanırım benim istediğim şekilde uçacak olan ırklar: baska, bango,tip.. Bakalım hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun..Nasipse artık baska-tip beslemeyi düşünüyorum..
Aslında bazı kelebekleride kostümlerinden dolayı çok seviyorum, oynayışlarıda çok güzel oluyo ama onlarında uçuşu tehlikeli: dağılıyorlar..
Kuşların dağılması etrafımda bulunan çapulcuları harekete geçiriyor, hemen oynatıp yakalıyorlar.

...........SİNAN ÖZTEKİN...........

Geri