Türker Öden'in Bursa Oynar akkanat Güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 918
  • Görüntüleme Görüntüleme 150K
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0007.webp
    PICT0007.webp
    812.8 KB · Görüntüleme: 1,203
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0010.webp
    PICT0010.webp
    1,014.9 KB · Görüntüleme: 1,173
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0036.webp
    PICT0036.webp
    574.3 KB · Görüntüleme: 1,210
  • PICT0057.webp
    PICT0057.webp
    825.6 KB · Görüntüleme: 1,230
  • PICT0026.webp
    PICT0026.webp
    801.4 KB · Görüntüleme: 1,212
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0053.webp
    PICT0053.webp
    839.7 KB · Görüntüleme: 1,201
  • PICT0049.webp
    PICT0049.webp
    759.3 KB · Görüntüleme: 1,230
  • PICT0062.webp
    PICT0062.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,241
MASLLAH TÜRKER KARDESİM ÇOK GÜZEL VEDE SAGLIKLILAR GÜLE GÜLE BESLEYİNİZ

SAYGILAR

[email protected]' Alıntı:
YAVRU MEVSİMİ AÇILDI. YENİ 2011 YAVRU SEZONONDAN ÇOK UMUTLUYUM. HEDEFİM 3 ÇİFT DAMIZLIKTAN MİNİMUM 15- 20 ADET YAVRU ALMAK KENDİME GÜVENİYORUM. KUŞLARIMA DA..HADİ HAYIRLISI İNŞAALLAH...
2011 SEZONUNDA 18 ADET TOPLAM YAVRU ALDIM.HEDEFİM DE BUYDU.

Ekli dosyalar

• PICT0102[1].webp
    PICT0102[1].webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 1,193
MASALLAH TÜRKER ÇOK GÜZEL ÇIKMISSIN GÖRÜNTÜN BİLE ART NİYETLİLERİ
KORKUTMAK İÇİN YETERLİ MOTORDA VAR KİM KACABİLİR ELİNDEN

ALLAH KOLAYLIK VERSİN ASLINDA ZOR İŞ

SAYGILAR

BAKTERİ VE VIRUSLER BENDEN KORKAR EVVEL EZEL . GÜVENLİK OLUN HASTALIKLARDAN KURTULUN. :heyo:

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0093.webp
    PICT0093.webp
    1,021.7 KB · Görüntüleme: 1,184
motorun resmini fazla paylaşma abii allah göstermesin kaza yaparsın. nazara gelirsin bakk.

NAS, FELAK VE AYETEL KÜRSİİ DUALARI İYİ GELİR NAZARA.

GELMEZSE GİDERİZ MEZARA.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0089.webp
    PICT0089.webp
    600.5 KB · Görüntüleme: 1,336
bir ara chatte yada facede görmek isterim abi seni xD çok oldu konuşmayalı xD

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0077.webp
    PICT0077.webp
    990.4 KB · Görüntüleme: 1,311
  • PICT0088.webp
    PICT0088.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,368
  • PICT0097.webp
    PICT0097.webp
    568.3 KB · Görüntüleme: 1,358
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0104.webp
    PICT0104.webp
    642.4 KB · Görüntüleme: 1,368
  • PICT0110.webp
    PICT0110.webp
    889.6 KB · Görüntüleme: 1,330
  • PICT0106.webp
    PICT0106.webp
    444.9 KB · Görüntüleme: 1,339
GÜVERCİN HASTALIKLARI TÜRKER ÖDEN -1995 ....
-------------------------------------------------------
TRICO..(cancer,pamucuk,ağıziçi beyaz nokta,mantar.)dimetridazol,ronidozol,flagyl,nidazol,..5-7 gün
WORM(barsak kurtları) ;avicas,nilverm,tetra tab...1 gün
RESPIRATORY DISEASES( gripal enfeksiyonlar, göznezlesi,bulaşıcı nezle,ornitosis);doxisiklin,oksi,..tetrasiklin,ornitab,cure,mix,,14gün mineral taşlar kaldırılır.kuşlar dışarı kesinlikle salınmaz.
SALMONELLA(paratifo,ur,şeffaf kireçli kaka,
STREPTOCOCCOSIS (kanat ,ayak tutulması,yumurtlayamama,kısırlık,kireçli göt akıntısı,..)
ciproFLOKSASİN 14 gün
..doksisiklin... 14 gün
SULFAmezatin 4 gün
su kaybı olur.elektrolıt verilr.sindirim güçleşir.unlu gıdalar tercih edilir.
KURSAK ŞİŞMESİ VE KUSMA;mikostatın suspansiyon 3 gün (mantar bayat yem,ekmek verilmemelidir)
PARAMYXOVIROSIS ; ( DÖNBAŞ ,SALLABAŞ, TİTREME )
sulu dışkı(su kaybı elektrolıt verilir.)
kortızon nakledilir.dekort vb..
amoksisilin (alfoksil kapsül ...14 gün
bitki çayı demlenir.(papatya ...gibi ya da ekinezya ve ginseng karışımı içirilir.
protein ihtiyaçları aminoasitlerle desteklenir.
vitaminler artırılır.
metionin verilir.
ADENOVIRUS ; KOLI BASILI
YOUNG PIGEON DIARREA (genç kuş hastalığı)
Su kaybı için elektrolıt verilir.
ciproFLOKSASIN ...14 gün
ercefuryl,cesamolin,,3 gün
SULFAmezatın ..... 5 gün
POX (çiçek) VIRUS ; ornitosis in yerleşmesi sonucu DİFTERİ oluşur. Çiçek gözdeyse ,ağız içi veya gagadaysa terramycin pomad sürülür.
ciproFLOKSASİN 14 gün
6 hafta sonra tekrar verilir.
KOKSİDİYOZ ;(kurgan,yeşil ,kanlı ishal,
SULFAmezatın ..5 gün verilir mineral taş yememeleri sağlanır.

ilaçların hepsi TÜRK MALIDIR.NE MUTLU TÜRK 'ÜM DİYENE.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0091.webp
    PICT0091.webp
    736.6 KB · Görüntüleme: 1,334
türker abi o kilimanın üstündeki yozları nereden buldun öyle :D

o kilima üstündeki 1 kuş dikkatimi çekti mavi olan pazasız gülsüz bangomu aceba oo onun ayrı bir 2-3 yerden yakın görünüm fotosunu cekip atarmısın bana xD birde akbas bango yavrumu dişimi ?

FABRİKADA BİR ÇOK VAR.
MAVİ ,SİYAH, KIRMIZI BANGOLAR VAR, BU AKŞAM FOTO ÇEKERİM.

Ekli dosyalar

• PICT0108.webp
    PICT0108.webp
    953.2 KB · Görüntüleme: 1,346
sarı akbas ve siyah akbaş ın ortasında kalan kuş dönek galiba xD bende 1 tane tek siyah akbaş avrda erkek çok kızgın 1 dişi bulsam ona dişiyi 3 günde yumurtlatıcak ama kümesten kuş azaltmam lazım bazıalrının çıkması lazım kümesten onun için o ve 1-2 tane kuş çıkacak ve mavi selanık bangoları avr bende onlara eş almam lazım yoksa kümese giremiyecem xD

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0077.webp
    PICT0077.webp
    990.4 KB · Görüntüleme: 1,273
KÜMESİNİZDE;
Kuşlarda;durgunluk,zayıflık,büzülmeler,ishal,kesilmek-bitmek bilmiyorsa.
(kuşlarınızın büyük bölümü aşılı da olsa)
izlenecek yol aşama aşama aşağıdaki gibidir.
1)SULFAmezatin 4 gün
doğal papatya çayı+doğal limon suyu +maden suyu+ev yapımı yoğurt suyu +bal+pekmez..karışımı 2 gün (KARIŞIM)
2)RONIDOZOL 5 gün
KARIŞIM 2 gün
3)KURT İLACI 1 gün
KARIŞIM 2 gün
4)E-COLI 3 gün (cesamolin,ercefuryl..)
KARIŞIM 2 gün

eğer halen kuşlarınız istediğiniz performansta değillerse ; antibiyotiğe geçiş yapılır.

5)..doxisiklin.. 14 güb
KARIŞIM 2 gün

yumurtalarda küçüklük verim düşüklüğü kısırlık , vs aksilikler devam etmekteyse antibiyotik değiştirilir.
6)ciproFLOKSASİN 10 gün
KARIŞIM 2 gün

bazı kuşlarınızda halen göt akıntısı kireçli kaka mı devam ediyor istediğiniz gibi değiller mi? en son ,
7) amoksisilin (ALFOXIL kapsül) 10 gün
KARIŞIM 2 gün

NOT;BU UYGULAMA ''YAVRU DÖNEMİ'' YAPILMAZ. YUMURTALAR VE YAVRULAR İÇİN ZARARLIDIR.

YUMURTALI ,KEKİKLİ,YAĞLI EKMEK (yumurtalı ekmek);
MIXERDEN GEÇİRİLİR.KUŞLARA AFİYET OLSUN.proteinli,karbonhidratlı,..KIŞ YAVRU MAMASI BUDUR.

Ekli dosyalar

• PICT0002.webp
    PICT0002.webp
    826 KB · Görüntüleme: 1,291
  • PICT0003.webp
    PICT0003.webp
    857.6 KB · Görüntüleme: 1,298
  • PICT0004.webp
    PICT0004.webp
    897.5 KB · Görüntüleme: 1,271
BULAŞIKLARI YIKAMAYI UNUTMAYIN .MAKINAYI YOKSA HANIMLAR BİR DAHA KULLANDIRMAYABİLİR. :haha:

peki abi ya kuşlarda hafif yeşilimsi ve sıvık olmayan ( yogut kıvamında ) bir dışkı çıkıyor ise ve bu dışkıda zemine yayılabiliyor ise bunu ne ile önleye biliriz? veba yada sallemenolla hala çıkmadı ortaya ama kuşları artık pazar günleri salıcam dışarıya gezmeye ve 1 haftaya yada engeç 2 haftaya bu hastalıklar gelebilir diye düşünüyorum. tedbirim nasıl olmalı ? 2 haftada bir taban temizliği yapıyorum. 2 haftada 1 coxidin veriyorum tetra veriyorum. yemler 3 günde 1 kere karışık yem 2 günde 1 kere kırmızı vitamin taşı. yemlik ve suluk haftada 1 kere sünger ile güzelce yıkanıyor.kümesi olabildiğince havalandırmaya çalışıyorum. bu hafta kümese lamba takacağım birde pervanemi taksam diye düşünüyorum havayı çekmesi için ama belli bir süre zarfında çalıştracam kuşları salmadığım günler için. eksiklerim ne aceba ?

VETERİNERDEN;
GÜVERCİN İÇİN BARSAK KURDU İLACI ALMALISIN.1 GÜN İÇSİNLER.40 GÜN SONRA 1 GÜN DAHA İÇMELİDİR.

WORMS( kurtlar) parçalı yoğurt kıvamlı haki yeşil dağınık kakalara sebeptir.kuşlar daim zayıf,alt kemikleri etsiz olup
halsizlikten kurtulamazlar.

yemlikten dökülen yemlerin kirlenmesi ve teraslarda yemleme neticesi kakalı yemlerin kuşlar tarafından yenmesi sonucu
kuştan diğer kuşa geçerek kümeste kuşlarınızı esir alabilirler.

avicas,tetra tab ,nilverm...gibi kurt ilaçları kullanılmaktadır. kullanım sonrası 2 gün taze ,temiz sular verilir.

saolasın türker abi bağırsak kurdu sorunu hiç aklıma gelmiyordu. ben genelde bağırsak kurdu sorunu yaşıyan kuşları yerde toprak zeminde bakılan kuşlarda olur diye duydum ve öyle sanıyordum. worm diye açıklamasını yaptıgın olay tam benim dile getirmek istediğim olay yarın pazara çıkıp ilaçlarımı temin edicem. birde yedek olarak ornitap ve ornomix alıcam malum haftada 1 kere pazar oluyor bazı pazarlarıda gidemiyoruz işlerimiz çıkıyor illa lazım olur bu kış :D

ORNI ZORNI ye ihtiyacın olmayacak.EKREM.PARAN ÇOK GALİBA .

YUKARIDA KUŞLARINIZ HALSİZLİKTEN VS VS KURTULMUYORSA ŞU YOLLARI İZLEMELİYİZ GİBİ BİR ŞEYLER YAZDIIM,

ZORNI= DOXISIKLIN DIR. YANİ , ANTİBİYOTİK EN SON KULLANACAĞIMIZ İLAÇTIR.ELBETTE, BULAŞICI NEZLEDE TEK ÇÖZÜMDÜR.HER NEZLE OLDUĞUMUZDA DA ANTİBİYOTİK ALIRSAK ,HASTALIKTAN KURTULAMAYIZ.BAĞIŞIKLIĞIMIZ KALMAZ. TETRA, ORNI..ZORNI .. AYNI ŞEY. 14 GÜN KADAR KULLANILIR VE VÜCUTTA YARARLI BAKTERİLERDE ÖLÜR.
VÜCUTTA DİRENÇ BİTER İLK KARŞILAŞTIĞI HASTALIĞA YAKALANIR.TÜRKÇESİ BUDUR.

bagırsak kurdu için ilaç alıcam sen yukarıda benim soruma cvp verdiğin açıklama bendeki olayı anlatıyor hani worm cükler birde ornitap ı da cigerden rahatsız bir güvercin var ona vericemm her türlü lazım oluyor işte ilaçç par abol olmas bile almak zorundayız yoksa bütün kuşlar puff D:

Ustacım Maşallah'ı var kuşlarının inşallah hedeflediğini alırsın allah can pekliği versin en kısa sürede ziyaretine geleceğim.

Saygılarımla

Geri