Türkiye'de Kaç Kişi Güvercin Besliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar sevgili güvercin dostları ülkemiz genelinde tahminen sizce kaç kişi güvercin besliyor?

Re: Türkiye'de Kaç Tane Güvercin Hobisti Var?

5 milyon insan besliyordur...

Bana yakın bölgeler olan istanbul; Karagümrük,Bayrampaşa,Gaziosmanpaşa da kuş besleyenlerin sayısı oldukça fazla.

gökay' Alıntı:
Bana yakın bölgeler olan istanbul; Karagümrük,Bayrampaşa,Gaziosmanpaşa da kuş besleyenlerin sayısı oldukça fazla.
Tahmini bir rakkam söylerseniz konu başlığı için iyi olur.

Türkiye genelinde yaklasik 2,375,832 kisi güvercin beslemektedir diye düsünüyorum....

:hmm:

Tahmin etmek zor gaziosmanpaşa turkiyenin 37 şehrinden sonra en kalabalık nufusa sahip, ne dersek yalan olur ,guvercin besleyenler derneklere başvursa ben guvercin besliyorum diye ,sayı rahatlıkla ortaya cıkar,ortalama tahmin yapmam gerekirse gaziosmanpaşa, bayrampaşa,karagümruk üçkeninde 2000 kumes vardır düşünuyorum,kapalı ortamda besliyenler onda, altı gibi bir oranlama yapabilirim.Bu internet evlere girdikce, birazda dernekler örgütlense sayımız baya bir fazla diye düşünüyorum.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
Türkiye genelinde yaklasik 2,375,832 kisi güvercin beslemektedir diye düsünüyorum....

:hmm:

Tahir Kemal sen beni güldürdün Allah'ta seni hep güldürsün dostum 2,000,000 anladım da küsüratı ne oluyo dostum :ckmk: harbiden düşüncen şaka gibi aslında konuda yakalamak istediğim ortak bir rakkam kaba taslak bir rakkam tahmin yürüterek kaba taslak bir rakkam peşindeyim sevgili dostlar.katılımın için tekrar teşekkürler Tahir sağolasın işin espirisindeyim sakın yanlış anlaşılmasın :tamam:

bence 3,5 milyon vardır.

yetiştiriçi -ticari-hobi vs.besleyen tam bir sonuç vermek zaten mümkün değil ama milyonların üzerinde olduğuna garanti ediyorum.bencede 3,5 yada 4 milyon belkide daha fazla ama bu sayıların altında bence olamaz

Selamlar...

Bence hemen hemen herkes hayatının bir döneminde çok kısa süreli de olsa güvercinle tanışmıştır. Bunlardan bir kısmı hastalığa iyice yakalanmış bir daha da bırakamamış, bir kısmı hastalığı hafifçe kapmış fakat imkansızlıklar nedeniyle güvercin sevgisini hep içinde saklamış, bir kısmı da hastalıktan etkilenmemiştir.

Bence hastalığı taşıyan 10 milyon, bilfiil güvercin besleyen 5 milyon...

malatya' Alıntı:
bence 75.000.000 kişi besliyor[renkli][/renkli]

Abicim nüfus kaç zaten

evet eğer soru bir dönem besleyip tanışanlarıda kapsarsa sayı baya bir artar.

Birileri Türkçe'yi güzel kullanalım diye bas bas bağırıyor, birileride kalkıyor kaç tane hobist var diyor. Hobist ne yahu. Türkçe karşılığını bilmiyorsan bir bilene sor. Meraklısı diyebilirsin, besleyen kişi diyebilirsin, yani kısacası Türkçe'yi kullanalım.. :oley:

Hoca' Alıntı:
Birileri Türkçe'yi güzel kullanalım diye bas bas bağırıyor, birileride kalkıyor kaç tane hobist var diyor. Hobist ne yahu. Türkçe karşılığını bilmiyorsan bir bilene sor. Meraklısı diyebilirsin, besleyen kişi diyebilirsin, yani kısacası Türkçe'yi kullanalım.. :oley:

Hocam ne güzel uyarmışsınız ne kadar güzel bizlere bir öğretmen olarak örnek olmuşsunuz sağolun.Siz bence kişilere hitab şeklinizi bir gözden geçiriniz olur mu?biz birileriyiz ama adımız var!değil mi öğretmenim?

Haklısınız ben hobist kelimesinin anlamını sözlük karıştırarak yazmadım sadece günümüzde her hangi bir hobiyle uğrqaşan kişilere takılan genel bir isimdir ''hobist'' siz yeni duymuş olabilirsiniz ben duyarak kullandığım bir kelimedir hatalıda bir kelime olabilir ama siz bence hitab şeklinizi bir gözden geçiriniz öğretmenlerimiz sizin gibi hitab ederse biz ne yapalım hobist te deriz,Türkçe^yi iyi kullanın da :buyrun:

Güzel kardeşim benim hitap şeklimde her hangi aşagılayıcı bir unsur görmüyorum. İkincisi ben bu kelimeyi duymadım demedim Türkçe karşılığı olmasına karşın bu yabancı kelime merakı nerden geliyor dedim. Saygılar..

Hoca' Alıntı:

hacam haklısınız ama gerçekten uslubünüz biraz sert , biraz daha tatlı bir şekilde uyarırsanız hem sitemiz ,hem kuşculuk,hem türkcemiz için çok daha iyi olucak.kimse birbirini kırmamış olucak.
bakın sizde bir önceki mesajınızda "yahu" yazmışınız.açık aramaya kalkılırsa bir çok açık çıkar. bendede, sizdede ,hüseyin de de.
lütfen eleştirilerinizde yapıcı olalım.

lütfen beni yanlış anlamayınız.

Hoca' Alıntı:
Güzel kardeşim benim hitap şeklimde her hangi aşagılayıcı bir unsur görmüyorum. İkincisi ben bu kelimeyi duymadım demedim Türkçe karşılığı olmasına karşın bu yabancı kelime merakı nerden geliyor dedim. Saygılar..

Eyvallah Hayrettin bey,aşağılayıcı oldunuz demedim sadece daha olumlu öğretici örnek teşkil edebilirsiniz manesında bir mesaj yazdım.İlk mesajınızda yabancı kelime merakı nerden geliyo da yazmadınız şimdi yazıyorsunuz!

Hobist yabancı bir kelime de değildir bildiğim kadarıyla.

Konu başlığını ince düşüncenizi dikkate alarak değiştiriyorum Hayrettin bey.İlginize teşekkürederim.

Rica ederim.. :kitap:

bence bende dahil olmak üzere 1 milyon 1 kişi var.

Ben kendi çevremeden biliyorum da bir tek ben besiliyorum :evet: işin şakası bi yana sayının milyonları bulacağını zannetmiyorum.
Gaziosmanpaşa' lı arkadaşın bildiriminden hareket edersek ve bu rakamı 2000 den abartıp 5000 e çekersek
1 milyon gibi bir nufusa sahip bir yerleşimde 5000 yetiştirici varsa 70 milyonda 350.000 gibi kaba taslak bi rakam
çıkabilir; bence muazzam bi rakam gerçekten bukadar yetiştirici varsa sağlam bi federasyonumuzunda olması lazım.
İlgiliilere duyurulur !
Selamlar
--mehmet

bylegend' Alıntı:
Bence yaklaşık olarak 4-5 bin kişi besliyodur....
Sende hepten abartmıssın Be abicim, Cirishane Dernekte 400 Yesilyayla Dernekte 300 Garaj Dernekte 400 Desek Edermi Sana 1100 Sadece dernege gidenleri soruyorum Adam Cumartesi aksami iki yerdede olamicagina gore E birde derneklere gitmeyenleri hesapla, Bunu Ülke geneliyle birlestir :) Sonuc Karisik Heleki uykudan yeni kalkmis birisi icin cok zor :) Neyse Tesekkurler. :ckmk: :ckmk:

bence 10.000.000 milyon kişi besliyodur

Zor bu iş ya bir mahallede var 100 kusur kişi çok kişi var çok

baya vardır yani hiç ummadığım insanlar bile besliyor ancak hayvanlara işkence yapanlardan nefret ediyorum bizim buralarda çok var :sinirli:

bence en fazla 2 milyon kişi

tearfulchild' Alıntı:
bylegend' Alıntı:
Bence yaklaşık olarak 4-5 bin kişi besliyodur....
Sende hepten abartmıssın Be abicim, Cirishane Dernekte 400 Yesilyayla Dernekte 300 Garaj Dernekte 400 Desek Edermi Sana 1100 Sadece dernege gidenleri soruyorum Adam Cumartesi aksami iki yerdede olamicagina gore E birde derneklere gitmeyenleri hesapla, Bunu Ülke geneliyle birlestir :) Sonuc Karisik Heleki uykudan yeni kalkmis birisi icin cok zor :) Neyse Tesekkurler. :ckmk: :ckmk:
kry' Alıntı:
bence 10.000.000 milyon kişi besliyodur
serdar abi bana 4-5 bini çok gördüysen bu arkadaş artık kesin uykudan yeni kalkmıştır.... :ckmk: :heyo: :oley:

adıyamanda %25 dıyebılırım günden güne güvercin sevgisi artıyor

saygılar

Geri