Türkiye'de Kaç Kişi Güvercin Besliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
8 milyon

arkadaşlar ben kuşculuğa başladığımda hiç tahmin etmediğim insanlar evinde kuş besliyodu.kaldıki ben çiğlide oturuyorum her sokakta en az 1 kuşcu var .tahminim Türkiyede 5-6 milyon vardır.

Yani zor bir soru Hilal Hüseyin kardeşim Ülkemiz<de nüfus sayımı dahi halen çok sağlıklı yapılamıyor, bu şartlarda tahmini rakamlar konuşulabilir ancak .
Yanlız son yılarda kuş besleyen sayısı oldukça hızlı artmaya başladı . Çok büyük rakamlar dan söz edebiliriz diye düşünüyorum . Rakamın hızla büyümesine ters orantılı olarak ta kaliteninde düştüğünü düşünüyorum .
Yani büyük rakamlar çok bir anlamlı olmuyor bu büyük rakamlarla insan arzu ediyorki daha sistemli ve dörtbaşı mamur olarak bu işi devam etterme imaknı bulalım .
Malesef pek çok olumsuz faktör de bu sayının artası ile artıyor ,.
Bizim oralarda yıllar evvel kuru soğan çok para etmişti o yıllarda hemen herkez soğan ekti öğretmeni imamı memuru aklınıza kim gelirse tarla kiralayıp soğan ekti , ve acayip bir soğan üretimi oldu ama bu soğanlar satılamadı ve elde kaldı sonra baharda çillenin ce yol kenarlarına döküldü çürüdü gitti . Umarım bu güvercin besleyenlerin bir kısmının sonuda bizim ordaki soğancılar gibi olaz .::)) selamlar .ŞEREF

bence 4,126,306

güvercini sadece erkekler besler türkiyenin yarısı gitti demektir, bizim mahallede 20 evden(apartman dahil) 1 tanesinde kuş beslenir 20 meskende 100 kişi olsa bunu yarısı erkek olsa erkeklerin %2 si güvercin besler ki Türkiyede 35 milyon erkek varsa toplam yetiştirici sayısı 700.000 eder ki bence mantıklı bir rakam.

Bence kuş besleyen 4 milyon kişi vardır, ama kuşçu diyebileceğimiz 500.000 kişi belki... :evet: :slm:

.............SİNAN ÖZTEKİN.............

2milyon vardır heralde.ama bilinçli besleyen 1/4 ü kadar ancak vardır

Türkiye'nin yeni nüfusu 72milyon . bildiğim kadarıyla kanaryacılar dahil her % 10 kuş bakıyor.Buna göre 7milyon 200kişi kuş bakıyor.bunların yarısından fazlası derneklere üye tamamıda sanal derneklere üye,saygılarımla ö papatya

selamunaleykum
ben sayi olarak deyilde baska bir tahminde bulunmak istiyorum butun kuscular bir partiye oy verse o parti tek basina iktidar olurdu kabinenin yarisinida kuscular org den secerlerdi bakanlar hakkindada tahminde bulunurumda bu konuya yazik olur kilitlenmek zorunda kalir
saygilarla ferhat

selamlar.bence sayılar çok abartılı.hele son dönemlerde müstakil evler yıkılıp yerine apartmanlar dikiliyor.bence kırsal kesimde besleyenler daha çok.balkonda beslenmeyeceğine göre ve tüm güvercin besleyenler de teras alamayacağına göre hızla sayı azalıyor.doğu da güney doğu da ve akdeniz bölgelerinde kuş besleyenler daha çok.nüfusa orantılarsak doğu ve güneydoğu başta gelir.benim tahminim tüm türkiye için 250-300 bin arası-belki de abarttım bilemiyorum.

Bence Türkiye Genelinde En Az 6 - 7 milyon Güvercin Besleyen Wardır ... Belkide Daha Fazla Ve Ben Suna İnanıyorumki Bu Sayının Üstünde Ola Bilir Altında Olamaz Diye Düsünüyorum ... Ben Bursada Oturuyorum Ve Sadece Bursada Bile 500 - 600 Bin Kisi Güvercin Besleyen Wardırki ... Türkiyede 81 İl war Söle Basit Bir Hesaplama Yapsak 81*500000=4.5 Milyon Ederki Dahada Köylerde İlcelerde Besleyenler war ...

(Simdi Bazı Abilerim Dicekki Her İlde 500 Bin Kisi Besleyenmi war dicek Bunu Ondan Yazıyorum Ortalama Olarak O kadar Hesapladım Ben İstanbul Gibi Büyük Sehirlerde 1 milyon Besleyen Wardır Belkide ... )
:hmm:

Benim görüşümde 2milyon civarında aslında cokdaha fazlaydı kentsel dönüşüm cok etkiledi yeni binalar terassız binalar bağımlı olanları bile kusculuktan soğuttu ardından kuş gribi diye bi olay cıktı.. Bu soruyu 10 sene evel sorsaydın cok rahatlıkla 10 milyon derdim suan 2 milyonu geciceğini sanmıyorum ve zamanla dahada düşücek diye düşünüyorum bursada yaşıyorum verdiğim örnekler bursadan ama diğer kentlerde farklı olcağını sanmıyorum Kendi görüşüm bu bu arada..!!

Geri