Türü nedir? Nasıl bakılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tekir kedi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Tekir kedi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bedük S.
Meslek
Muhasebeci
İlgi Alanı
Merhaba. Sokakta uçamayan bir güvercin bulduk. Kanadında kurumuş kan var hafif. Yemek yiyor su içiyor. B vitamini koydum suyuna, biraz da bulgur. Şu an için kutuda kaldı. Türü nedir bilmiyorum daha önce güvercin bakmadım muhabbet bakıyorum. Uçmaya başlayınca bulduğum yere saçlarım diye düşünüyordum ama tekrar uçar mı? Sahipli gibi acaba sahipi uçmasın diye kanadına bir şey mi yaptı? Ne yapılabilir? Yardımlarınız için teşekkürler.
59601
59603

Ekli dosyalar

• IMG-20201027-WA0018.webp
    IMG-20201027-WA0018.webp
    69.9 KB · Görüntüleme: 89
Yabani güvercin, kanat telekleri tam gelmediği için uçamamış. Sağlıklı görünüyor, beslersen kısa sürede toplarlanır ama uçması zaman alır.

Anladım teşekkür ederim. Kanat teleklerinin tam olmaması yavru olduğu anlamına mı geliyor? Bir de evde bakıyoruz şu anda bize herhangi bir hastalık bulaşabilir mi? Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Rica ederim, tüyden yeni çıkmıştır o yüzden dedim. Yabaniler dışarıda kendileri beslendiği için tüy değiştirme dönemini daha geç tamamlar. Kuşlardaki en kötü hastalıklar salmonella paratifo bakterisi ve veba virüsüdür, kuşlardan insana hastalık bulaşması zordur, daha doğrusu bakteri veya virus teması olsa bile insanı fazla etkilemez. Bu bakteri ve virusler sokakta her yerde bulunabilir, kuşları da bu hastalıklardan korumanın yegane yolu bağışıklı sistemini güçlü tutmaktır, güvercin besleyicilere suluklara sıkça probiyotik takviyesi yapmalarını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Anladım çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.

Geri