Uçurduğum yavru hava oyununda kızdı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Yaklaşık 1.5 aydan beri uçurduğum yavru hava oyunundayken kızdı.Havada bazen 2-3 taklayla kısa mesafeler çektiriyor bazen ise kayık yapıyor.Bu durum önceden yoktu son 3-4 günden beri böyle..Hava oyununu bitirmeden eşe atmalımıyım?Bu şekilde hava oyununu tamamlayabilir mi?Yaklaşık 40 dakika uçuyor.Uçmasında herhangi bir değişiklik yok.Ne yapmalıyım?Tecrübeli abilerimden yardım bekliyorum.
Selamlar,saygılar.

Merhaba Hakan,
Bence bu sorunun cevabını ancak yavruyu havada tutarak gözlemleyebilirsin.
Muhtemelen kızmasına rağmen oyunu biraz daha sertleştirip terasa düşürecektir.
Tabi soya bağlı olarak komple bırakıp eş gördükten sonra da tekrar başlayabilir.
Bu denkleme aslında TÜY-TELEK DURUMU değişkenini de katmak lazım.
Konu kuşlar olunca denklemler yüksek dereceli çok değişkenli oluyor (:
O yüzden her ne kadar kendini yeni olarak görsen de, kuşu uçurup takip eden sen olduğun için teşhisi de kuşa göre koyup,ona göre uygulaman gerekecektir.
Daha belirleyici bilgiler verebilirsen daha rahat yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır inşallah.
Kazasız uçumlar, sağlıklı kümesler dilerim.
Khalid

hakan acele etme derim ben
eğer kuşun tam anlamıyla oyuna girdiyse (hava oyununa)
dama düşmesi uzun sürmez bekle
kuşun damdaki oyununu gör
sonra eşe atarsın

önemli olan kuşun yavru gördükten sonraki oyunudur

Khalid' Alıntı:
Merhaba Hakan,
Bence bu sorunun cevabını ancak yavruyu havada tutarak gözlemleyebilirsin.
Muhtemelen kızmasına rağmen oyunu biraz daha sertleştirip terasa düşürecektir.
Tabi soya bağlı olarak komple bırakıp eş gördükten sonra da tekrar başlayabilir.
Bu denkleme aslında TÜY-TELEK DURUMU değişkenini de katmak lazım.
Konu kuşlar olunca denklemler yüksek dereceli çok değişkenli oluyor (:
O yüzden her ne kadar kendini yeni olarak görsen de, kuşu uçurup takip eden sen olduğun için teşhisi de kuşa göre koyup,ona göre uygulaman gerekecektir.
Daha belirleyici bilgiler verebilirsen daha rahat yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır inşallah.
Kazasız uçumlar, sağlıklı kümesler dilerim.
Khalid
Abi şuan havada 1-2 metre çektirip 2-3 takla atıyor ama eskisine göre azalttı arada kayık yapıyor.Önceden uçarken 10 kere çektiriyorsa şimdi 5e düşmüştür.Kardeşide kızmasına rağmen hiç öyle hareketler yapmıyor.Oda hava oyununda.
mazidenbiri' Alıntı:
hakan acele etme derim ben
eğer kuşun tam anlamıyla oyuna girdiyse (hava oyununa)
dama düşmesi uzun sürmez bekle
kuşun damdaki oyununu gör
sonra eşe atarsın

önemli olan kuşun yavru gördükten sonraki oyunudur
Evet abi tam anlamıyla hava oyununda.Bu şekildede dam oyununa düşebilirmi?İlerleme kaydedermi?

düşer kardeşim düşer

her kuş dam oyununa düşer hava oyunundan sonra merak etme

mazidenbiri' Alıntı:
düşer kardeşim düşer

her kuş dam oyununa düşer hava oyunundan sonra merak etme
Şuanda hala daha havada kayık yapıyor.Fakat eskisine göre biraz azaldı.Dam oyununa daha düşmedi.

sa kardeşim kuşun kayık yapması seninde dediğin gibi kızmasıyla alakalı ,eger başka yerlere atmıyor ve uçuş süresinde de problem yoksa dama indirene kadar bekle ama sağa sola atmaya filan başlarsa eşle kuşunu

mustafa çakılcı' Alıntı:
sa kardeşim kuşun kayık yapması seninde dediğin gibi kızmasıyla alakalı ,eger başka yerlere atmıyor ve uçuş süresinde de problem yoksa dama indirene kadar bekle ama sağa sola atmaya filan başlarsa eşle kuşunu
A.selam abi.uçuş süresinde problem yok gayet iyi.Kardeşide teke düşene kadar eşlemeden uçurmayı düşünüyorum.Havada biraz kötü görüntü oluştursada artık yapcak birşey yok.3.fekte uçmasında herhangi bir sıkıntı yok.Yol gösterirseniz sevinirim.selamlar

Geri