UÇURULMAYA BAŞLANAN KUŞLAR VE UMUTLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;

Bahar geldi, umutlar çiçeklerle birlikte yeşerdi.
Hepimiz yazın iyi kuş uçurabilmek adına, yavrularımızla birlikte umutlarımızı da büyüttük.
İnşallah çok güzel bir sezon geçiririz, çok güzel kuşlar izleme fırsatı bulabiliriz.
Bu başlığı, oynamaya-keyifle izlenmeye başlayan kuşlarımızdan birbirimizi haberdar etmek için açtım.
Uçan iyi kuşlar birbirimizi tanımak için iyi bir fırsat olabilir.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Selamlar.

Şenol

bahar geldi umutlar cicekle birlikte yeserdi evet ama benim bu senede umudum yok:)cünkü kuslarim türkiyede ben ise almanyada:)bu senede kus ucuramadim.insanin anasi babasi bi yana kuslarinida ayri bir düsünüyor.insallah bu sene getirebilirsem vieolarinida fotolarinida buraya koyabilirim.sayet getiremezsem bu sende bana bahar gelmeyecek:))

guzel bır konu. katkıda bulunmak için gayret edecegım.selam ve saygılar..

Ben geçen yazı yavru lamadan boşu boşuna geçirdim , ancak bu kış iyi yavru aldım , şuanda şükür güzel yavru alıyorum .. Sorunlar yaşayarakta olsa mücadele ederek belli bir aşama kat ettim atmaca sezonuda bir aydır burada( Kırklareli - Pınarhisar ) bitti gibi .. Nadiren saldırıyorlar şuan o riskide alıyoruz mecburan zira bu bölge tam olarak atmacadan hiçbir vakit arınmıyor ..
Daha dün saldırdı ama yinede uçuruyorum ..
Şu anda kızmalarla beraber 15-16 civarı uçacak ve yeni uçan yeni mahsulüm var ..
Bunlardan 4 tanesi hava oyununu yeni yeni bitirip yüksekten dam üstüne başlıyor Bir aydır falan uçuruyorum bunları bazen günde bir nadiren iki defa zira yavru çokı vakit az ..
Tabi herbiri bir diğerinden farklı seviyede .. Bu 4 yavrudan inşallah bişeyler olur kısmetse ..
Bunun dışında 6 -7 tanede daha uçurmaya çabaladığım kızma yavrum var bu gurup sorunlu, zamanında uçmadığı için uçmayı sevmiyorlar ve kızgınlık hareketleri yapıyorlar eş tutmaya çalışıyorlar , tek tük taklalarla oyalanıyorlar .. Bu gurup yoruyor beni açıkçası ..
Ayrıca 4 tanede Sinekte oyuna devameden yavrun var bunların üçü kardeş , iki gün önce biri kanat ellemiş bu durum beni düşündürüyor .. Bu gurupta yakında aşağıya iner umarım ..
Bir gurupta yeni yeme vuran küçüklerim var bunları bu hafta çatı etrafından kısa turlarla alıştırıyorum , daha düzenli uçmayı bile beceremeselerde çabucak bel kırmaya çabalıyorlar keratalar ..
Günler uzadı vakitte bol gibi gözüksede sadece sabah ve akşam üzeri ancak kuş kovalamak için müsayit oluyor ..
Ve küçük guruplarala kaldırmaya çalışıyorum Ki boşa yormasınlar birbirlerini azken daha çok kendilerini çalıştırıyorlar ..
Ben kuşun erken uçurulması gerektiğini düşünüyorum kızma olan yada yaşını alan kuşlarla uğraşması çok zahmetli oysa körpeler maşallah cingibi oluyor atik tetik ne yapacaksa yapmaya daha azimli oluyor ..
Bu kadar kuşun tamamamıda arkadaşlar deneme kuşu .. Hiçbirisi garantili değil olursa hamursuyu olacak, belki içinden bir kaçı , olmayanlar yolcu sonbaharda .. Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyelim sonunda boşa kürek çekmekte var .. selamlarŞEREF

İmkan olursa yavrularımın resimlerinide inşallah paylaşırım yakında sizlerle .. SelamlarŞEREF

beklıyoruz.teke dusurdugunuz kuslarınızdan da bahıs acın seref bey zamanı gelınce..bazı stratejılerı paylasırız o asamada.selam ve saygılar..

ben yeni yeme duşmuş yavrularımı önce sırasıyla tek tek kumesten10 m kadar uzaklasıp 6 dan 12 ıstıkametıne olmak uzere elımden bırakıp kumesın onundekı dıger kuslarımın yanına ucmalarını saglıyorum.bu gun ıcınde fazla sık olmamak kaydıyla tum yavrular ıcın uyguladıgım ılk ucus derslerı..sonra mesafeyı bıraz daha acıp devam edıyorum buna ,taki kıvama geldıklerını dusundugum ana kadar...boylelıkle hem kanatları acılıyor hemde kendılerıne olan guvenlerı artıyor. sonrasında onları kendılerıne rehberlık yapabıleceklerı ucucu bır kusumla ucurdugumda sayet kumesımın yanındakı catıya konmuslarsa onları ucmaya tesvık etmeye devam edıyorum.yok eger kumesın onune ınerlerse katıyetle tekrar ucurmuyorumki kendılerıne sıgınacak baska bır lıman bulmaya kalkmasınlar.:) zaten ılerleyen zamanlarda netıcesını basarıyla aldıgım bı uygulamam bu.tabı kusların karakterıde buna musaıt olmalı!daha sonra hafif hafif kafalarını dıkmeye basladıklarında yavruları tek tek ucurmaya baslıyorum bu merhalede dıkkat ettıgım hususlar sunlar.yukarıda tek yavru ucarken asagıda sadece bırtek onun emsalı bır yavruyu bırakıyorum ki kus uzerınde herhangıbır baskı hıssetmeden ucmaya devam etsın ve ınerkende aynı hıslerle hareket etsın.ındıgınde de hıc dokunmuyorum hemen ıstırahate cekılmesıne ızın verıyorum.daha sonrası zaten ısın sonuc kısmı..Bence burada onemlı olan kusumuzu ıhtırasla degıl de ıhtımamla ucurmamız.herkesın kendıne ozgu ucurma sıstemı olabılır tabı.yada herkes ozgun bırseyler bulabılır..arkadaslarım paylasırlarsa sevınırım.ben kusları cok kalabalık ucurmamaya dıkkat edıyorum.bırtakım olumsuzluklara sebep olabılır dıye..uucucu tecrubelı bır kus eslıgınde yavruları ucuma sokmak daha ıyı bır fıkır gıbı gelıyor.selamlar..

merhabalar,iyi dilekleriniz için teşekkürler Şenol bey...bu sezon hepimiz için atmacasız,hastalıksız güzel bir şekilde geçer inşallah.

Ben yavruları uçurmaya devam ediyorum 1 ayı geçti,2 tane atmacaya verdim, ıkı tanesi bu atmaca alanı kardeşleri yüksekte oyun yapıyor.45 dk en fazla 1 saat havada kalıyorlar,taklayı yeni çevirenler var,uçmaya yeni başlıyanlar var.

konamamaya başlıyan yüksekten 10-15 metrden sefere başlıyan 2 tane dişi var inşallah bu şekilde devam ederlerse 1 bucuk ıkı aya hazır olurlar....Umutla,merakla bekliyoruz.

Ekli dosyalar

• 000_0112.webp
    000_0112.webp
    2.6 MB · Görüntüleme: 1,268
ATMACA BEN DE TEK DİŞİ BİLE BIRAKMADI. ERKELERİ ALSA DEDİĞİM OLDU.

Selamlar...
Ben de özellikle kendi vakit şartlarımı düşünerek her sezon kendimce değerlendirdiğim 4 yavruya yoğunlaşırım. Diğerlerini toplu uçurur riskleri baştan göze alırım. Bu sezon 2 dumanlı erkek 1 gök erkek 1 gök dişi olmak üzere 4 yavruya yoğunlaştım. Bunlardan, 1 dumanlı öntepe erkek şuan lider vasıfları göstererek uçuyor. Yani yarış için uçucak bir kuş olmamakla beraber, oyundan çok birlikte uçtuğu kuşların üstünde ve önünde uçmayı seven ve atmaca kovalıyor gibi hızlı, geniş gezen bir kuş. Bu özellikte kuşların yüksekten atışları iyi olur ama oyundan çok uçmayı düşündüğü için hiç bir hakemin sabırla bekleyeceğini sanmıyorum. Yuva kardeşi dişi gök; Damızlıklarımda sarmalı fişekliler olsa da uzun zamandır yavrularda bu özelliği alamıyordum ama bu gök dişi yavru fişek denemelerini hep böyle yapıyor, seri de fışkırıyor Maaşallah... Ama daha tam oturtamadığından hataları çok şu ara... İnerken de bol taklayla pedal çevirir gibi ayak sallıyor. Eğer bu özelliklerini ekeliğinde korursa sırf bu şovu için bile emeklerimin karşılığını almış olurum. Diğer dumanlı yavrum bu iki yavrucuktan yaklaşık 2 hafta küçük olmasuna rağmen kanat ve boy olarak onlardan iri ve duruşu çok dik, cin gibi Maaşallah. Bu yavrucukta bol taklalı ve daha oyununun ne olduğunu çözemesem de, inerken ki oyun açmış kuşlar gibi ilkte inemeyişi, bir kaç kere sıçrayarak inişi çok güzel. Sık taklaya girmesinden korkuyorum. Kötü huyu olarak üstte bir binaya konuyor ama ben yavrularda bu hataya pek takılmıyorum, ekeliğinde tek uçurduğumdan eşleyip inmeden önce eşini gösterdiğim için diğer indiği yeri unutturabiliyorum. 4.yavru ise teke düşmüş ve çok gezen bir kuş... 1 haftalık seyahatim de kapalı kaldığında kanadı tutulmuştu. Uçurarak açamadım ama ilaç tedavisine yanıt verdi ve yine geniş gezen bir kuş...
Ekeliğinde fişeği uzun olursa, şovcu gök dişiyi yarışa katmak sanırım benim için farklı bir deneyim olur. Şimdiye kadar hiç yarışlara katılmadım. Sizlerin başarılarını okudukça hırslandım ama... Yeni düzenimi kurduğumda ilk işim yarışlara yazılmak olacak :))

Merhaba Arkadaşlar;

Uçurma serüveniniz nasıl gidiyor?
İnşallah çok güzel kuşlar uçuruyorsunuzdur.
Selamlar.

Şenol

26982942.jpg

selam arkadaşlar Yüce rabim kimsenin umudunu boşa emeğini heder etmesisin ben 44 yaşında bir güvercin sevdalısı kardeşiniz,ağabeyinizim 25 yıl önce taklacı güvercin beslerdim bazı nedenlerden dolayı ara verdim 1 yıldır tekrar başladım bu sevda başka bitmiyor bu 25 yıl havada yabanin kanatsesini duysam dahi hayranlıkla bakardım içten gelen birşey
ankaranın önde gelen abilerimin ve kardeşlerimin damızlığı var bende bana verdiklerinde şöyle yapacan şöyle uçuracan şöyle kovalayacan 1 yıl böyle geçti bu yıl aldığım üsteki resim yavrularımdan bir kısmı bunlarada aynı şekilde uğraşıyordum bir netice vermeyecekti aynı ane babaları gibi olacaklardı araştırdım bu sitede gençosman kardeşimin yazısıyla karşılaştım okudum uyguladım çok büyük farklılıklar oldu gözden çıkardığım 2 yavrum vardı onlar diğerlerinden de iyi oldu demem oki arkadaşlar bilinçli uğraşmak gerkiyormuş
bana faydası oldu benim gibi ankara oyun kuşunda bilgisi olmayan veya olanın OSMAN YİĞİT kardeşimin yazısını okusun ben faydasını gördüm
YÜCE RABİM YARVE YARDIMCINIZ OLSUN

ileti91242.html#p91242

ustam osman yiğitin tlf la yönlendirerek 6 adet yavru uçurdum yavruluk uçuşlarından çok olumlu sonuçlar aldık tüy girdiler tüyden çıkmak üzereler çiftleşdirme yapıldı iki çift kuşun yumurtası boş çıktı 10 gün yatıktan sonra tekrar yumurtlaması için altından aldım 1 çift yavruyu çıkardı kursak sütü bitimi esnasında yavruları kılçıklanınca uçurmaya başlayacam silerden ne haber arkadaşlar

Geri