UZUN FİŞEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Arkadaşlar ANKARA yenimahalle kupasına uçan RAMAZAN ABA arkadaşımızın kuşun takla sayısı ve metraşını duymadınız birde sefer sayısını sanırım hatırlamanızı isterim. kuş toplamda 1000 metreye yakın oynamış ve metrajları 25 40 arası olduğu gibi geçersiz kabul edilen az yukardan aldığı için daha uzun metrajlarıda var ve kuş 25 seferin az üstü yada az altı geçerli sefer yapmıştı. tam net değilsede hatırladığım buna yakındı. ayriyetten ben 25 metrenin üstünde ortalama 4 takla uçan ve 30 sefer yapan kuş izledim bende yok diye yada gittiğimiz yerlerde yok diye olmayacak diye bir şey yok sadece izlemeden kuş alınmaz herkesin doğrusu kendine ben bu gün övülerek anlatılan kuşların namlı kişilerde izlenip alındığı halda sonradan hiç oynamadıkları çup çup olduklarını tomballarda 30 tl verildiklerinide biliyorum yani izlemekte çözüm değil bu işi bileceksin bilmiyorsan öğreneceksin. kimse hemen kuşçu olmaz fakat bu gün kaç kişi kanat altı tüylerinin yumşaklığından ziyade sıklığının önemli olduğunu biliyor ???. ben inanıyorum görmedende kötü demem gördüğüm yerdede kötüyü anlatmam sorulduğunda gözle gr karar ver derim iyiysede dilimden düşürmem herkes kendince kuşçudur. kızarak kırarak yazmak güzel değil.

burak yalova' Alıntı:
takipçinim...

Takip etsen ne olur etmesen ne olur.Kafana göre takıl.

şaka gibisin ya :))

şimdi bunada şaka gibi olsam nolur olmasam ne olur yazarsın :))

kenan hocam tamam senide ezber ettik be kardeşim ya:)) tamam he izledin 25 metre üstü 30 sefer bi kuş, ramazanın kuşuda çok iyi karne çıkardı biliyorum inceledim, 3. yü sayabilicekmisin ? anadoluda izlediğin o kuşu kaç defa izledin ? belkide denk geldin kuşun iyi zamanına, kılı tüyü boşver, yok demiyoruz vardır illaki ama 0,00001 dir belkide ! o yüzden 100 000 kişiyle iddiaya girersen kaybetme olasılığın 1 dir, yok böyle kuşlar, varsada nadir ötesi, hele haketmeyen insanlarda olacağını hiiiiç sanmıyorum

Ali bu konu uzar uzamasını istemiyorum. sadece ben bunu sayılara döksem sen inanmazsın...

tengelli' Alıntı:
Ali bu konu uzar uzamasını istemiyorum. sadece ben bunu sayılara döksem sen inanmazsın...

eyvallah dostum...

tartısmaların kırıcılıklara varmaması için burak ve ali kardesimizi sükünete davet ediyorum

bazen susmakda çok seyler anlatır aklı basında insanlarsınız tartısmaları uzatmamak çok daha yerinde olur sanırım anlayıs döstereceginizi umuyor olumlu yapıcı paylasımlar diliyorum

saygılar

perdah77 yazdı:
Ali bey sen royce roysu hazırla ben iyi bilirim burağın kuşları

acayip merak ettim anlatsana !

Ali bey sen anlatılanlara inanmıyorsunki konuyu tamamen okudum buradan bunu çıkardım. Yinede Seve seve anlatırım ama senin bu merakın canlı canlı görmeden yine geçmeyecek tabi. Çünkü video kaydıyla canlı izlemek arasında çok fark var. Hem bir kere burağın kuş uçurduğu noktada iyi bir kamera çekimi yapma olasılığı yok. ufak bir teras 3 - 4 metre kare. Kuş oyuna geldiğinde kuşun altından 90 derece dik açıyla çekim yapmanız gerek buda size kuşun ne kadar uzadığını hissettirmez. Burağın kuşları dediği şekilde 20 - 40 metreye kadar 5 10 takla arası 20 sefer ortalama oynuyor ben bizzat izledim gördüm. Ben burağı 10 yaşımdan beri tanırım. Kendiside bende yalovalıyız. Birliktede yıllarca kuş besledik. Şu an buraktaki kuşların evveliyatınıda çok iyi bilirim. Yalovada eski sahibindede izledim dedelerini nenelerini Bu kuşlar türkiyenin 4 bir yanından yıllarca, herkesin sözüne inananılarak, güvenilerek, onca km mesafelere üşenmeden gidilerek ( Tabiki hayal kırıklıklarıda yaşanmıştır gidipte umulanın bulunamamasıda olmuştur) tahmin edemeyeceğin maddi manevi karşılıklarla bir araya getirilmiş kuşlar. Zaman harcanmış emek verilmiş hayvanlar. Ha bu emeği burak mı harcadı senmi harcadın dersen tabiki hayır. Bunu yapmaya ikimizinde ne zamanı ne çevresi nede maddi gücü yeterdi. Ortaya çıkan bazı talihsiz sebeplerden dolayı bu kuşlar sahipsiz kaldı ve yakın iyi ilişkiler sonucu bir kısmıda burak arkadaşımıza geçti. Ali bey buraya dikkat edin Bakın burada burak usta kuşçudur. Kuştan çok iyi anlar demiyorum Burağı övmüyorum BURAĞIN KUŞLARINI İYİ BİLİRİM diyorum. Bu kuşlardan burakta olması bir kaç adet bende olması bizler için şanstır diye düşünüyorum. Burağa ve sizede boş tartışmalardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. iki kanat bir kuyruk için kimsenin birbirini kırmasına gerek yok. Burak şu an iş icabı istanbulda orada kuş besliyor. Bence fırsat bulabilirseniz gidin izleyin derim. En son gidip izlediğimde 3 tane eke kuşu 1 tanede yavru kızması kuşu hazır durumdaydı Ama araya kar kış girdi. Uçan Eke kuşlar yavru yumurtaya yattı. Havalar yeni düzeliyor. Fazla süre alacağını sanmıyorum kuşlar antremanını alsın sizi davet eder. Atalarımız boşuna dememiş çok okuyanmı bilir çok gezenmi diye gidin görün derim.

NEYSE ABİLER DÜNDEN BERİ NETE BAKAMADIM KONU BAYA SARPA SARMIŞ :) BEN KÜÇÜĞÜNÜZÜM KUŞTUR HAYVANDIR KALP KIRMAYA DEĞMEZ BAZEN HER İKİ TARAFDA HE DİYİP GEÇMESİ GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM YANLIŞ DA DÜŞÜNÜYO OLABLİRİİM HERŞEY YERLİ YERİNDE OLSA DAHA GÜZEL OLUR BURDA YAZARKEN GERÇEKDEN İNSAN İSTER İSTEMEZ KIRICI OLABİLİR BU İŞİ DOSTLUKLA YÜRÜTMEK EN GÜZELİ...GÜZEL KUŞLARI VARDIR BU KUŞ İİŞİNİN İDDASI KESİNLİKLE BİTMEZ HELE Kİ TAKLACI GUVERCİNLERİN İDDASI HİÇ BİTMEZ EN İYİSİ POSTA DÖNEK FİLAN BAKMAK :)
GERÇİ ONLARDA DA İYİ DÖNENİ VAR UZAK KİLOMETREDEN GELENİ VAR :)
SENİNKİ ŞÖYLE BENİMKİ BÖYLE DEMEKLE OLMAZ VARSA GÜLE GÜLE BESLE DEMEK BAZEN LAFLARIN EN İYİSİ OLUR BENIM KANAATİMCE İLLAKİ BİRGÜN DENK GELİNİR İZLENİLİR ALİ ABİNİN DEDİĞİDE DOGRU BENİM BEĞENDİĞİMİ SEN SENİN BEĞENDİĞİNİ BEN BEĞENMEM BURAK ABİNİN DE DEDİĞİ DOGRU KUŞTUR YALANCI ÇIKARTIR REZİL DE EDEBİLİR...
AMA NETİCE AYNI İDDAA İSTER İSTEMEZ OLUYOR KISMET OLURSA ALLAH NASİP EDERSE İZLERİZ İZLETİRSİNNİZ İZLETİRİZ. KISMETTİR HERŞEY HİÇ BİR ŞEYİN İYİSİ BİTMEZ KÖTÜSÜDE BİTMEZ BEN PEK ANLAMAM ÖNCEDEN DE DEMİŞDİM PEK İZLEMEDİM BELKİDE VARDI İZLEYEMEDİM...İNŞALLAH BU SEZON GÜZEL ARKADAŞLARIMIZ BİRBİRLERİNİ KIRMADAN BİZLEREDE ÖRNEK OLARAK BİRŞEYLER YAPARLAR

İSTEMEDEN YANLIŞ KONUŞDUYSAM ÖZÜR DİLER HAYIRLI AKŞAMLAR DİLERİM

SAYGILAR

Geri