Ya Bir Kuş Bu Kadarmı Aptal Olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

leeyukeen

Üye
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
arkdaşlar en sonunda mardin beslemeyı bırakacam benı delı edıyorlar suan cıldırmak uzereyım ya hangi gerizekalı kuş dogup buyudugu yuvadan kacarkı hemde esınıde alıp tam 4 yıllık kuşlarım ben dıkkat edıyorum bu çakmaklılarımın soyu hep bole 2 veya 4 yıllık oldumu yuvadan kacıyorlar vallah sırf kostum ve oyunları ııcın beslıyorum yoksa cokdan def ederdım yedıklerı onunde yemdıklerı arkalarında daha ne ıstıyolar kumes sureklı acık ıstedıklerı zmaanda ucuyorlar eee daha ne ıstıyorlar ???????????????????????????? :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Re: Ya Bir Kuş Bu Kadarmı Geri Zekalı Olur

mardin kimse bilmez 10 gün aç kalır gitmez bir gün bakarsın tok gider ertesi gün mezatta 1 kez uçurursun bütün semti gezer gelir 3 yıl uçurursun arka mahallede yakalanır. bu dediğimi damarı salam olup sahin ve benzeri yırtıcıların aldığı kuşları katmıyorum :=)

vallah posta besleyecem

selam değerli dostum..üzüldüm adına ..ama bence konunun özüne in..sürekli neden böyle oluyor diye..ben de yıllarımı mardin e verdim ama bunu yaşamadım ..en azın dan bu şekilde olmadı..şimdi aşağıda yazdığım konular hakkın da bilgim olmadığı için fazla yorum yapamayacağım..

1--kümesin yeri ve açıklığı alan olarak

2--ürküten kedi gibi etkenlerin varlığı

3--zamanla kuşların kendine aç kaldıkların da başka bir yer edinmeleri

4--kümes içi özellikle aynı yerde kalıp ta rahatsız eden kümes dışına kovalayan başka güvercinler

işte değerli dostum bunlarda değilse (ki aklıma gelenler bunlar)kesinlikle tek yorum kalır o da kuşun kanı ve ahlağı dır...

kardeş bu işin bir güzel yanı da burası işte tabi kuş çekip gidince üzülüyorsun anlıyorum ama kural bu seninde başka kuş yakaladığın zaman gelir sana tavsiyem gidenin arkasında bakma bile sakın üzülme

bunlar nankor kuşlar benımkumesım oldukca genıs artı 5.inc kat kedi yok butun gun onlerınde yem su var bunlara rahat batıyor bunları ac bırakacankı akılları basına gelsın

zaten kuşlara alışması için fazla yem verilmez hem ben yem verirken düdük çalıyorum kuşları aç uçuruyorum düdüğü çalınca geliyorlar

şeytan diyor cık yukarı butun hepsını kumesden dısarı at

Yaşar kardeşim sakin ol.
Unutma öfkeyle kalkan zararla oturur.

ölede aklıma geldıkce deli oluyorum neden kacıyorlar bunları kümesde dürtenmı var vallah onlaın yedıklerını bana verseler ben bır yere gıtmem ekmek elden su golden daha ne ıstıyorlarrrr.

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostum..üzüldüm adına ..ama bence konunun özüne in..sürekli neden böyle oluyor diye..ben de yıllarımı mardin e verdim ama bunu yaşamadım ..en azın dan bu şekilde olmadı..şimdi aşağıda yazdığım konular hakkın da bilgim olmadığı için fazla yorum yapamayacağım..

1--kümesin yeri ve açıklığı alan olarak

2--ürküten kedi gibi etkenlerin varlığı

3--zamanla kuşların kendine aç kaldıkların da başka bir yer edinmeleri

4--kümes içi özellikle aynı yerde kalıp ta rahatsız eden kümes dışına kovalayan başka güvercinler

işte değerli dostum bunlarda değilse (ki aklıma gelenler bunlar)kesinlikle tek yorum kalır o da kuşun kanı ve ahlağı dır...

ALİBEY ABİ orası avcılar bir mahallede kaç kuşçu var kuşa parıltı veren bunu sormalısın en yakın kuşçu 100 veye daha uzak mesafede değil en fazla 50 metre buda demektir ki hayvana çok kuş gösteren var ( ayni sokakta 5 in üzerinde kümes olan yerler bile var ) birde mardin kuşu devamlı salık olmaz kargası var martısı var saksaanı var varda var tabi hayvan herseferinde kalkıyor. bu nedemek herseferindede kuş gösteriliyor hayvan akıllıysa dahi aptala dönüyor şimdi diyecekler olanlar var olurmu kanı salam olsun bir şey olmaz olur hergün yan taraflardan parıltıya maruz kalırsa bir gün şaştımı bir önüne özel yem atıldımı işi biter adamlar sırf bu yüzden kuşlarına yem vermiyor kuş yanıldıgında kuşun oldugu yere yem kuş ablukada armut alır gibi alıyor yerden belki kümese girmicek ama bu şekilde yakalanıyor başka damda kalırsa geçe gelme ihtimali yüzde on nedenmi almaya cıkıcak 90 adam olurda ondan :=)

leeyukeen' Alıntı:
arkdaşlar en sonunda mardin beslemeyı bırakacam benı delı edıyorlar suan cıldırmak uzereyım ya hangi gerizekalı kuş dogup buyudugu yuvadan kacarkı hemde esınıde alıp tam 4 yıllık kuşlarım ben dıkkat edıyorum bu çakmaklılarımın soyu hep bole 2 veya 4 yıllık oldumu yuvadan kacıyorlar vallah sırf kostum ve oyunları ııcın beslıyorum yoksa cokdan def ederdım yedıklerı onunde yemdıklerı arkalarında daha ne ıstıyolar kumes sureklı acık ıstedıklerı zmaanda ucuyorlar eee daha ne ıstıyorlar ???????????????????????????? :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli:

değeli dostum ..anlatılan eşini de alıp yuvadan kaçan 4 yıllık bir çift kuş ...uçarken giden denmemiş ama...

Tengelli'nin dedigi gibi İstanbul'da çok fazla kuş besleyen var bana göre. Sadece Avcilar degil, tum semtlerde... Bir sokakta besleyen 5-10 kisi bile görünmekte.

Bugün hava bayagi rüzgarliydi. Eger bir şeyden ürküp kalktilar ise, rüzgarin etkisi ile savrulmus olabilirler. Sabah benimde beyazlarimdan biri kalkti. Hayvan inmeye calisiyor, inmeye calisirken oyuna giriyor, ruzgarinda etkisi ile geri geri savruluyor. Oynaya oynaya rüzgar götürdü hayvani bu sabah. Ümidi kesmiştim ki aksam üzeri geldi. Rüzgarin asiri oldugu süre kus ucurmak sakincali. Hele ki oyun kusu. Sizin kuslarda bu havada kalkiyor ise oyununda etkisi ile savrulurlar. Tabii birileri hafiften pirilti verir, hayvanda zaten inmek istiyor, inebilirse gider...

ali hakan' Alıntı:
leeyukeen' Alıntı:

değeli dostum ..anlatılan eşini de alıp yuvadan kaçan 4 yıllık bir çift kuş ...uçarken giden denmemiş ama...

valla ben cocukken cok biliyorum bir kişinin bir takımdan fazla kuşunu aldııgımı başka dama inmesi yetiyordu kuşların pusuda bekliyordum elimde yem bu gün olmazsa yarın yeterki başka dama konsun birde bir takım değil birden fazla takım giden bile olur avcılar tepede hayvan az acılsa 2 semt geçer havadan hepsi ayni ayni catılar dolu acık alan veya rahat yer değil. bu kuşun soyuyla değil ama eğer geniş uçan bir ırksa istanbulun belli semtlerinde 4 yıl uçurmak bile mucize.

Valla kim ne derse desin bazilari harbi aptal , misal benim 2 cift guvercinim var ..yuvaliklari cok guzel genis yaptim rahat etsinler diye , canaklari koydum felan yani kumesin en rahat bolumu o yuvaliklar.
Icine biraz saman attim alip canagin icine koysunlar diye , sabah bi kalktim baktim ki bir cift saplari almis kumesin bir kosesine izgara tabanin ustune yuva yapmis , bi digeri ise ayni sekilde hemen 1 70-80 cm diger yuva yapan ciftin yanina yuva yapmislar..kaldirdim saplari aldim kuslari birkac saatline yuvaliklara kapattim ama nafile diger gun yine ayni yere yaptilar , halbuki 2 diger ciftim neguzel yuvaliklardan faydalaniyorlar vede kumesin en rahat kuslari suan , yemlerini yiyip guzelcene yuvaliklarina giriyorlar.Bende son care olarak izgaralari biraz kisalttim , yuva yaptiklari yere ufak yuvaliklar yaptim.

Diyorum icinden lan gidin gul gibi yere yuvanizi yapin iste hangi akla gidip kumesin bir kosesine yuvanizi yaparsiniz ?
Neyse yuvalik yapip kurtuldum , cidden bazen kusbeyinlilik yapiyorlar..tabi hepsi degil bazilari isini cok iyi bilir cok sinsice cok akillica hareketlerde bulunuyorlar..ama oluyor boyle sinir edici durumlar.

Sizi çok iyi anlayabiliyorum ve acınıza ortak oluyorum...çünkü bende bu olayı baskalarda yaşamıştım ve aynen sizin gibi böyle sinirlenmiştim hemde bir çok kez....ya arkadaş nasıl olur diyordum nasıl gider diyordum yuvada yavrusunu bırakıp eşiyle birliktemi dersin, yumurtasını bırakıp giden dişimi dersin...kendileri kaçmıyormuş gibi yanında acemi çakal ve oynarlarıda götürenlermi dersin....oohhoooo bende 4 erli 6 şarlı kaçanlar bile oldu artık nerdeyse kuşçuluğu bırakıyordum diyebilirim...hatta ben bukadar kansız kuş görmedim o onun dişisine atlar o ötekinin erkeğine yatar yavrusuna zıplar.....vs. ama sonradan anladımki en iyi ve en saf olan ırk bursa oynarı ve zaten amacım oynar alıştırmaktı baska ve muadili kuşlarla....ama baskayla alışmayacağını anladım ve bütün baskaları elimden birkerede çıkardım ve sonunda zafere ulaştım....şimdi sizede oynar öneriyorum alışması zahmetlidir ama birkere alıştımı birdaha kovsanızda gitmez... ancak %20 ihtimal yırtıcıya yakalanır....

Dünyanın en güzel ve en saf ırk güvercini bursa oynarı :)

saygılarımla

Mardin kuşlarının damarı sağlam olur, hepimizin başına gelmiştir, iki veya üç senelik kuşumuzun kaybolduğunu, kuşun başına muhakkak bir şey gelmiştir.
Bir gün bir cift kelebeğimi açık bırakmıştım, aynı gün mahalledeki mezatcı arıyor beni, kuşun ayağındaki numaradan, karabaş kelebek kuşun var bende gel al, bende merak ettim gittim acaba eski sattığım kuşlardanmıdır diye, bir baktım acık bıraktığım 2 yaşındaki yavrum,sinekte gezen kuş nasıl olduysa yola düşmüş cocuklar yakalayıp, mezatcıya satmışlar.
Kuşların ayaklarında künye olduğu için, kuş atmaca saldırısında ölse bile, ölü kuş bir şekilde cocukların eline geciyor, numaradan arayıp abi kuşun ölmüş , boşuna bekleme diye.Buna benzer bir sürü kaybolan kuşumun akibetini öğrenmişimdir.

123_123' Alıntı:
kardeş bu işin bir güzel yanı da burası işte tabi kuş çekip gidince üzülüyorsun anlıyorum ama kural bu seninde başka kuş yakaladığın zaman gelir sana tavsiyem gidenin arkasında bakma bile sakın üzülme
abi dediğinde çok doğrusun kural bu güsel kardeşim boş koy :hayir: yapcak bi şey yok inş. öbür kuşların böle olmaması dileğiyle
KUBİLAY saygılarımla......

merhabalar ,arkadaşlar kuşları 24 saat açık bırakırsanız yuvada yuva kızdıracak yer bulamazsa tabiki yeni bir yer aramaları normaldir ,kuşa neden kızasınız, evcil güvercinler sürekli salık durmamalıdır dışarıyı özlemesi lazımdır,herkes bilirki güvercin indirmenin başka bir hazzı vardır haaa bunu abartanlarda çoktur ,cinsi ne olursa olsun hava şartları,yuva şartları kuşların başka yere inmesini kolaylaştırır,bu işin cilvesidir ,ne yapalım kuşların beynine japonlar gibi çipmi takalım :haha: :ckmk: :slm:

Walla Sarı Mardin Yakalamıştım Yakaladıktan 1 Hafta Sonra Saattım Kuşu Mezatta 4 Gün Sonra Felan Geri Gelmiş :))
Bi Tanede Arap Mardinim Wardı 2 Senelik Felan Arka Mahalleye Daldı Kayboldu:):)

Saygılarımla...

EFKARLI_COCUK

Bizim mahalle değil sokata benden başka 3 kuş besleyen var ama biz hepimiz genç olduğumuzdan anaştık birimizinki diğerine giderse hemen kuşu geri veriyoruz.Şu ana kadar taklacı beslememe rağmen hiç kuşum kaybolmadı ama bir ara 2 çift saya ile 1çift tipp vardı aynı gün altısıda başka bir yere gitiiler hem bizim sokaktaki birine değil sahibine yani bahçelievlere gittiler.Bende geri istemedim.

4 - 5 yıl aynı kümeste uçan bir taklacı asla durup dururken kümesini terk etmez. Bence biraz daha araştırın mutlaka farklı bir neden vardır. :hayir:

Hoca' Alıntı:
4 - 5 yıl aynı kümeste uçan bir taklacı asla durup dururken kümesini terk etmez. Bence biraz daha araştırın mutlaka farklı bir neden vardır. :hayir:
Ya aslında size katılıyorum mutlaka bir sebebi vardır biraz düşündümü yırtıcı işi gibi geliyor bana....yani 4 yada 5 yıl biraz abartı hani benim kaçan baskalar en fazla 4 aylık falandı....ama 4 yılda 4 kere çocuk olur tabiri caizse...bana biraz abartı bir süre gibi geldi....mutlaka yırtıcı işidir...yani bildiğim kadarıyla mardin kuşuda ayar olabiliyor yani 4 senelik bir mardin tahminimce 100km lik bir alandan atılırsa geri döner yuvasına....yani en azından ben pazarda görüyorum birileri canı sıkılıyor mardinlerini salıp gidiyor satamadınmı ve sorduğumuzdada onlar yolunu bilir diyorlar....

Saygılarımla

haltbar' Alıntı:
Hoca' Alıntı:
Ya aslında size katılıyorum mutlaka bir sebebi vardır biraz düşündümü yırtıcı işi gibi geliyor bana....yani 4 yada 5 yıl biraz abartı hani benim kaçan baskalar en fazla 4 aylık falandı....ama 4 yılda 4 kere çocuk olur tabiri caizse...bana biraz abartı bir süre gibi geldi....mutlaka yırtıcı işidir...yani bildiğim kadarıyla mardin kuşuda ayar olabiliyor yani 4 senelik bir mardin tahminimce 100km lik bir alandan atılırsa geri döner yuvasına....yani en azından ben pazarda görüyorum birileri canı sıkılıyor mardinlerini salıp gidiyor satamadınmı ve sorduğumuzdada onlar yolunu bilir diyorlar....

Saygılarımla

seni kandırmışlar onlar en fazla altı kilometre ötededir evleri yada on olsun 100 kilometre çok daha abartı olmuş aslında yarışlarda paçalarını yolup posta diye mardin atıyorlar :=) yani sen bursa oynarı besliyorsun en iyisi 30 kilometre gelir 31 olmaz mardin nasıl inanırsın 100 kilometre gibi bir mesafeye yoksa övgü olsun mardine diyemi biraz bilerek abarttın ?

Bir kere takla kuşlara Mardin demekten vazgeçelim. İkincisi de damarlı diye tabir ettiğimiz kuşların bir şehirden diğer şehire gittiğine çok kez şahit olmuşuzdur. 100 km lik bir mesafe bir güvercin için hiç uzak bir mesafe değildir. Toplam bir saatlik sürede eski yuvasına geri döner. Biz bunları çok kereler yaşadık. Abartılacak bir konu değil bence.

selamlar hayrettinbey mardin kuşu tesadüf bir şehirden bir şehire gider il sınırlarındaki ilceler değilse :=) ben bunu iddaya bile dökerim bana sağlam damarlı yüz kuşunuzu verin 100 kilo metre benim dediğim istikamete atalım yüz taneden biri gelsin ben size yüz tane posta veririm ama gelmezse yüz postam değerinde 100 posta isterim ? abartıdır adam memnun olmaz satar kuşu elden ele bakmışsın senin semtene gelmiş kuş mardinde yön duygusu gelişmiş değildir. gelememe sebebi tek budur bunun akılla veye kanlar ayar olmasıyla alakası yok. tesadüfler hiç biz zaman delil kabul olmaz :=( ama bu böyledir. benim arkdaş canakkaleye kuş sattı ve sattığı kuş dört yıl sonra geldi sizce canakkaleden mi geldi hayır satın alan beğenmedi ora bura derken ayni semte düştü bir bakmışsın gelmiş. o hala canakkaleden geldi der bende hala sen öyle kabul etmeye devam et derim :=)

Ben bu konuda sizden farklı düşünüyorum. Ayrıca aylar yıllar sonra gelen kuşlar değil bırakıldığı anda gelen kuşlardan bahsediyorum. Ama taklacılar bu konuda postalar gibi değildir. Öncelikle bir yere alıştırılmak isteniyorsa yeni yuvasını tanımak ister ve öyle hemen uzaklaşmazlar. Yani yavaş yavaş açılarak arar eski yuvasını. Eğer çok çok uzak değilse de genellikle bulur. Bunu tabiki her taklacı yapmaz. Damarı sağlam olmalıdır.
İddianıza gelince belki 10 yıl önce deseniz hemen iddialaşıp tamam derdim ama ben kendi adıma yüzde yüz emin olduğum konuda bile iddiaya girmem. Bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Gerçekleri ben biliyorum. İnanırsanız da inanmazsanızda saygı duyarım. :kalp:

şimdi ben kesinlikle gelmez demiyorum gelirse bu yuvasına dönmek istediğinden değil bu mesafelerde tesadüf oldugundan gelir diyorum.

Hoca' Alıntı:
Ben bu konuda sizden farklı düşünüyorum. Ayrıca aylar yıllar sonra gelen kuşlar değil bırakıldığı anda gelen kuşlardan bahsediyorum. Ama taklacılar bu konuda postalar gibi değildir. Öncelikle bir yere alıştırılmak isteniyorsa yeni yuvasını tanımak ister ve öyle hemen uzaklaşmazlar. Yani yavaş yavaş açılarak arar eski yuvasını. Eğer çok çok uzak değilse de genellikle bulur. Bunu tabiki her taklacı yapmaz. Damarı sağlam olmalıdır.
İddianıza gelince belki 10 yıl önce deseniz hemen iddialaşıp tamam derdim ama ben kendi adıma yüzde yüz emin olduğum konuda bile iddiaya girmem. Bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Gerçekleri ben biliyorum. İnanırsanız da inanmazsanızda saygı duyarım. :kalp:

size burda yalancısının anlamında gibi bir ifade sunmadım tabiki böyle şeyler olur ama bu damarıyla değil tesadüfle ilgilidir. tesadüflerde delil olmaz.

arkadasım kusları atarsan bana yoolla.kus bu kanadı var ucar gider
atmaca kapar ne bilim olue ama bende besliyorum hiç bose bişi basıma gelmedi hatta ne güzel sattıgım kuslar geri geliyor .sen kafesi bi okut uflet baska ne bilem caresini .hayvanların aklı yok yani ne yaptıgını bilmezlee iç gudusel olaak yaparlar herseyi bi yanlıs yapma hayvanlara kalanları besle .Allah geri kalanları guzel guzel ucurmatı nasip etsin

Geri