Ya Bir Kuş Bu Kadarmı Aptal Olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
tengelli' Alıntı:
Hoca' Alıntı:
Ben bu konuda sizden farklı düşünüyorum. Ayrıca aylar yıllar sonra gelen kuşlar değil bırakıldığı anda gelen kuşlardan bahsediyorum. Ama taklacılar bu konuda postalar gibi değildir. Öncelikle bir yere alıştırılmak isteniyorsa yeni yuvasını tanımak ister ve öyle hemen uzaklaşmazlar. Yani yavaş yavaş açılarak arar eski yuvasını. Eğer çok çok uzak değilse de genellikle bulur. Bunu tabiki her taklacı yapmaz. Damarı sağlam olmalıdır.
İddianıza gelince belki 10 yıl önce deseniz hemen iddialaşıp tamam derdim ama ben kendi adıma yüzde yüz emin olduğum konuda bile iddiaya girmem. Bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Gerçekleri ben biliyorum. İnanırsanız da inanmazsanızda saygı duyarım. :kalp:

size burda yalancısının anlamında gibi bir ifade sunmadım tabiki böyle şeyler olur ama bu damarıyla değil tesadüfle ilgilidir. tesadüflerde delil olmaz.

Ozaman güzel kardeşim neyin iddasını yapıyorsun.? bende seni anlayamadım? kuş bu? sen bence sadece postaların 100 lerce kilometre gidebildiği gibi bir yanlışın içinde sıkışmışsın :haha:

Oynarın iyisi 100 kilometredende döner 150 kilometredende...yuvasını bulmak için gece bile uçtuğu söylenir ve eğer yuvasını bulmazsa bir dam kenarında intahar eder derler ustalarımız...

Ben arkadaşımızın bukadar uzun süredir beslediği kuşlar böyle anlamsızca kaçamaz bunun işinde bir yırtıcı süikasti vardır dedim! 4 senedir aynı kümeste beslenen ve uçurulan bir mardin görmediğin belli oluyor konuşmalarından...!

tengelli' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
Hoca' Alıntı:
4 - 5 yıl aynı kümeste uçan bir taklacı asla durup dururken kümesini terk etmez. Bence biraz daha araştırın mutlaka farklı bir neden vardır. :hayir:
Ya aslında size katılıyorum mutlaka bir sebebi vardır biraz düşündümü yırtıcı işi gibi geliyor bana....yani 4 yada 5 yıl biraz abartı hani benim kaçan baskalar en fazla 4 aylık falandı....ama 4 yılda 4 kere çocuk olur tabiri caizse...bana biraz abartı bir süre gibi geldi....mutlaka yırtıcı işidir...yani bildiğim kadarıyla mardin kuşuda ayar olabiliyor yani 4 senelik bir mardin tahminimce 100km lik bir alandan atılırsa geri döner yuvasına....yani en azından ben pazarda görüyorum birileri canı sıkılıyor mardinlerini salıp gidiyor satamadınmı ve sorduğumuzdada onlar yolunu bilir diyorlar....

Saygılarımla

seni kandırmışlar onlar en fazla altı kilometre ötededir evleri yada on olsun 100 kilometre çok daha abartı olmuş aslında yarışlarda paçalarını yolup posta diye mardin atıyorlar :=) yani sen bursa oynarı besliyorsun en iyisi 30 kilometre gelir 31 olmaz mardin nasıl inanırsın 100 kilometre gibi bir mesafeye yoksa övgü olsun mardine diyemi biraz bilerek abarttın ?

Ayrca Türk'çeniz biraz zayıf sanırım 100 km tahminimce demişim anlayabiliyormusunuz? bu mesajımı okuyabiliyormusunuz ? :ckmk:

bu banaysa :=) bende cok gülüyorum şuan hiç yoktan bilmediğim için tahmin yürütürken abartmıyorum bilmiyorsam gidip üstadından sorarımbari yazdıgımda sonra u dönüşü yapmak zorunda kalmam mesela sanada bir tavsiyede bulunayım bilmedeğin bir olayı başkasının söylediğine inanarak yazarsan bu benim anlayış kıtlığım değil senin cahil ülemalını gösterir tahminimce ne demek ? ya abi ben sallarım yiyen yer mi ?

U DÖNÜŞÜ YAPMAYALIM BEN NE YAZILDIĞI NET GÖRÜYORUM.

yani bildiğim kadarıyla mardin kuşuda ayar olabiliyor yani 4 senelik bir mardin tahminimce 100km lik bir alandan atılırsa geri döner yuvasına....yani en azından ben pazarda görüyorum birileri canı sıkılıyor mardinlerini salıp gidiyor satamadınmı ve sorduğumuzdada onlar yolunu bilir diyorlar..

BU ben inanıyorum ki mardin kuşunun ayar ve kanı salam olanları 100 km gelir anlamına geliyor.

tengelli' Alıntı:
bu banaysa :=) bende cok gülüyorum şuan hiç yoktan bilmediğim için tahmin yürütürken abartmıyorum bilmiyorsam gidip üstadından sorarımbari yazdıgımda sonra u dönüşü yapmak zorunda kalmam mesela sanada bir tavsiyede bulunayım bilmedeğin bir olayı başkasının söylediğine inanarak yazarsan bu benim anlayış kıtlığım değil senin cahil ülemalını gösterir tahminimce ne demek ? ya abi ben sallarım yiyen yer mi ?

U DÖNÜŞÜ YAPMAYALIM BEN NE YAZILDIĞI NET GÖRÜYORUM.

yani bildiğim kadarıyla mardin kuşuda ayar olabiliyor yani 4 senelik bir mardin tahminimce 100km lik bir alandan atılırsa geri döner yuvasına....yani en azından ben pazarda görüyorum birileri canı sıkılıyor mardinlerini salıp gidiyor satamadınmı ve sorduğumuzdada onlar yolunu bilir diyorlar..

BU ben inanıyorum ki mardin kuşunun ayar ve kanı salam olanları 100 km gelir anlamına geliyor.

Kenancım evet bu sanaydı...yanlız yazdığın mesajları baştan bir okudum ve senin her mesajını okuduktan sonra şu işareti koymak geliyor içimden = :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:

fark etmez sen istediğin işareti koy ben pek alınmam ben bir kuşçunun kalitesi kahkahasıyla değil beslediğinin kalitesiyle inanırım

tengelli' Alıntı:
fark etmez sen istediğin işareti koy ben pek alınmam ben bir kuşçunun kalitesi kahkahasıyla değil beslediğinin kalitesiyle inanırım

Ozaman şu topiğe bi bak viewtopic.php?f=51&t=5195 belki bişeyler öğrenirsin.....

Ayrıca ben bir oynarcı olarak böyle tartışmalardan bıkmış birisiyim birini iğnelemek istiyorsan git başka yerde ara mesela bagocular hiç kavga etmiyor git onlara batır iğneni biraz renk gelsin konuşmalarına :ckmk: ....ben alışkınım...ama bıktım inan....görmüyormusun oynarcıların bir çoğu birbirini yiyor sende kalkmış bana iğne batırmaya çalışıyorsun.... :haha: artık üzülmekten yoruldum gülüyorum sadece....nasıl bir duygu biliyormusun önceleri hırslanıyordum sinirleniyordum ama sonradan alıştım artık gülüyorum....herhalde bir kaç zaman sonrada diğe profesyonel arkadaşlarım gibi böyle tartışmalara hiç cevap vermem :haha:

Neyse sana saygılar sunuyorum tengelli mümkünse birdaha görüşmeyelim

Bak teşekkürde ediyorum.....o nezaketi hala gösterebiliyorum....lütfen..... :)

ne alakası var ben sana ine batırsam ne olur batırmasam sen konuyu neye cekiyorsun sence ben cocuk zekasınamı sahibim allah aşkına ne düşünürsen düşün. mümkün hiç konuşmaya biliriz senin bana benim sana ihtiyacım yok sen bildiğinle mutlu ol gül. ben teşekür ederim. kısaca ben senin iletilerine cevap yazmam sende benim iletilerime cevap yazmazsın.

Üzülme kardeşim... Benimde Bir Çift Baska Mardin'im Kaçtı Ama Hiç Üzülmedim Benimde Kuşlarımın Yedikleri Önünde Yemedikleri Arkasındaydı... Kuşu Karnı Açken Uçurmanı Tavsiye Ederim Hiç Kaçmıyorlar... :)

Geri