Yabani Güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan spygenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

spygenc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mahmut
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar 2 tane ufak yabani güvercin aldım ve benim çakmaklının yanına koydum.Yavruları anne ve babasından ayırmıştım neyse çakmaklı güvercin onları besledi büyüttü şimdi uçmaya çalışıyolar fakat uçtukları zaman yuvaya tekrar gelirlermi ?

arkadaşım yabani güvercinleri ne besliyon yabozcumusun arkadaş bide annesinden babsından ne ayırıyon töbe töbe :sinirli:

yabani kuşları sal gitsin

merak etme kuşları daha yavruyken aldığun için bir yere gidecekleri sanmıyorum merak etme sana ihanet etmezler.

axi44' Alıntı:
arkadaşım yabani güvercinleri ne besliyon yabozcumusun arkadaş bide annesinden babsından ne ayırıyon töbe töbe :sinirli:

foruma renk katıyorsun yorumlarınla :D

yoskamı bakıyon hemen sal onları

axi44' Alıntı:

arkadaşımın bu sözleri yaboz besleme belki ilerde kuşlarınla eş olurda kırık kuşlar çıkar dye söylediğimi tahmin ediyorum!
yok söyleme niyeti bu değilse kimse kimsenin ne beslediğine karışmasın. benim kümesimde ki yaboz benim için başkasının kümesinde ki en kral kuşlardan daha değerlidir.

ARKADASIM NE YAPARSAN YAP UCMAYA BASLADIKLARINDA GİDERLER

AYRICA ADINDAN (YOZZ) ANLASILACAGI GİBİ

KÜMESİN DÜZENİNİDE BOZAR..

arkadaş sen nickine yabozcu yaz insanlar anlasin yabozcu olduğunu

axi44' Alıntı:

Her mesajınızda Sizi Uyarmak Zorunda Değiliz. Lütfen burada mesaj yazacaksanız kurallara uygun kimseye laf atmadan mesaj yazın.
Dikkat Son Uyarı..

axi44' Alıntı:

Bu arada 24 saat içinde profil bilgilerinizi eksiksiz bir biçimde girmezseniz sistem tarafından uzaklaştırılacaksınız.

Bence hiçbiryere gitmezler onlar.

axi44' Alıntı:

axi bey gerçektende çok aksisiniz her konuya muhalefet her lafa ters bir laf amacınız ne son dönemin modası polemiklerle gündemde kalmakmı :? . lütfen biz sizi o çok güzel malatyalarınızla tanımak istyoruz.tartışmalarla değil. biraz daha makul olmanızı rica ediyorum.

saygılarımla.

axi44' Alıntı:
Evet kardeş yabozcuyum zorunamı gitti ?
Onlarda hayvan ben güvercini zevk için besliyorum gerekirse kargada beslerim yabozların ne ayrıcağlığı var posta gibi

eflan' Alıntı:
axi44' Alıntı:

arkadaşımın bu sözleri yaboz besleme belki ilerde kuşlarınla eş olurda kırık kuşlar çıkar dye söylediğimi tahmin ediyorum!
yok söyleme niyeti bu değilse kimse kimsenin ne beslediğine karışmasın. benim kümesimde ki yaboz benim için başkasının kümesinde ki en kral kuşlardan daha değerlidir.
Teşekür ederim Ben kuşları zevk için besliyorum gerekirse karga beslerim kimseyi ilgilendirmez ben burda bişey sordum ona cevap bekliyordum

axi44' Alıntı:
İnsanlar benim yaboz beslediğimi öğrenince ne olucak ki ?
Benim zevkim herkez kendi işine baksın kardeşim ^^

spygenc' Alıntı:
axi44' Alıntı:
İnsanlar benim yaboz beslediğimi öğrenince ne olucak ki ?
Benim zevkim herkez kendi işine baksın kardeşim ^^

sana tam destek verıyorum arkadasım yanı yaboz besleyınce ne oluo sankı hata yapıosun yada cok yalnıs bısey yapıosun :=) amac zevk ıse dedıgın gıbı yabozda beslenır kargada, bızım cıvftlıgın yanında bı kus besleyen abı var, 2 cıft yabozu var bakıcı olarak kullanıyor, kumesın kapısı falan acık kuslar kacmıyor.

axi44 uzaklaştırıldı arkadaşlar. Uzatmaya gerek yok artık. Paylaşıma devam....

Selamlar...

Bakıcı olmaları için bizde yumurtadan bir çift yaboz (kayapa, kayalak denir bizde) yetiştirmiştik. Diğer kuşlardan farklı olarak yaylıma gidiyorlardı ve bu yüzden çok da iyi bakıcılardı ama yuvada dirlik düzen kalmamıştı. Çok aksi kuşlar. Hatta havada uçarken bile diğer kuşlara dalaşıyorlardı.

:slm: arkadaşlar ben yeni güvercin bakmaya başladım elinde fazla güvercini olup bana verebilecek olan varsa cok sevinirim malkaralı.............

yabanilerin alışması çok zor. çünkü daha önce aynı şeyi bende denedim yavruyken getirdim büyüyene kadar besledim. uçurdum bi kaç kere diğer leri gibi sakin değil çok ürkek oluyo. bi kaç gün bi hafta kümese gelir ama daha sonra gider. durmazlar

eflan' Alıntı:
axi44' Alıntı:

TAMAMEN KATILIYORUM. KİMSE KİMSEYİ YARGILAMASIN. HERKES KÜMESİNDE NE İSTERSE ONU BESLESİN SAYGI DUYMAK LAZIM.

by yapoz dediginiz kuş diger bi ismi warmı burda candır diolar bendende war ondan 2 yawru bugün buldum

burda çok iyi tanıdığım kuşçu murat dayı adında kuş besleyen abimizin bir çift yabozu var ve 1 senedir besliyor nerden bırakırsan ordan geliyor kümesine :)

bir ara çalınçıştı kuşları ve birisi tarafından kanatları çekildiği halde geldi hiç bir filizi büyümeden

benım kusmede vardı bır dane erkek kuşlarıma eş bozduruyordu o yuzden ben pek sevmıyorum ama cok sagdıkdı yavruya ve yuvaya kumesın yerı deyısınce oda orada kaldı

Güvercin güvercindir ne olursa olsun kimse besleyip yemini verene müdahale edemez. İnsan keyif alıp besledikten sonra hobisinin keyfini yaşar. Besleyen arkadaşlara beslediği kuşlardan dolayı yakıştırma yapmak çok basit bir düşünce. Kendi ruh yapısını ifade eder. Birçok insan kuşlarını yemledikten sonra kümes önünde kalan yemleri toplamaya gelen serçe, kumru ve yabanilere yem bırakır. Bu pisikolojik bir stres atma, haz duyma şeklidir. Sahiplenme, koruma duygusudur. Kaldı ki alıştırılan yabaniler kümeste ortama ayak uydurur ve mükemmel yavru bakıcılığı yaparlar. Nerden biliyorsun derseniz bende 200 tane postanın yanında küçükken gelip kalan 3 tane yabani mutlu huzurlu onlara ait bölmede yaşıyorlar. Bakıcı olarak hayatlarından memnunlar. Gün boyu dolaşır fakat sadakatta kusur etmezler.

Geri