Yabani Güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan spygenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
değerli arkadaşlar yabaniler bize göre yoz dimi ama bakın altlarından gelen yavrularına anne ve babanın birer kopyası değilmi acaba kümesimizde kaç kuş kendine benzeyen 1e 1 kopya verir güzel yavru beslerler hoşturlar hareketlidirler ama damızlık kümese asla konmazlar

olum adı üstünde ybani güvercin(yoz) sen bunları bide parayla aldıysan kazık yemişsindir ben yakalıorum 10 dk yem yediriorum yabaniye bide evden ayrılmıo

Merhaba arkadaşlar,her arkadaşın fikir ,düşünce ve zevkine saygı göstermek gerekiyor.çünkü çağdaş ve uygar olmanın temel prensibi budur.düşünsenize ,herkes aynı şeyleri düşünüyor ,uyguluyor ,ne bileyim aynı mesleği seçiyor.ne olurdu bu dünyanın hali .tadı olur muydu?tabiki olmazdı.herkes aynı ırk kuşları seviyor ve besliyor.bu kuşçuluğun tadı olurmuydu.veya bu kadar güzel ırk kuşlar olur muydu?elbetteki renkli bir mozaik için herkesin beslediği kuşa saygılı olalım.ayrıca bakıcı olarak bende ayrı bir kümeste bir yoz ve posta eşledim.mükemmel yavru bakıyorlar.SAYGILAR
ÖMÜR DENİZ

bir abimizde var coooook guzel yavru bakıyorlar posta gıbı yavru bakıyorlar.
bir yerede gıtmezler.

Doğal olan orjinalliğini koruyan tüm doğa hayvanlarına aşığım.Kendimi bildim bileli kümesimin çatı katından yabanim eksik olmaz. Kümesime girmez. Onlar için ayrı olarak ayırdığım çatı katı bölmesinde yemini suyunu koyar özgür kalmalarını sağlarım. Çatı katının kapağı yoktur rahatça girip çıkacakları kadar boşluk var. Yem ve suyu orada buldukları için keyiflerine diyecek yok. Mükemmel yavru bakıyorlar.

yabozlar yavruya çok iyi bakar burda bir abim 3 sene bir çift yaboz bulmuş onların 2.kuşak yavrularını diğer güvercinleriyle uçururdu.yabozunda postadan yavru bakma konusunda farkı yoktur ama yabozlar biraz aksi kuşlar dikkat etmek lazım.

kardeş hiç bir yere gitmez bende zamanında az tipoz alıştırmadım yavrulukdan. ama kuşları bozar sadece zararı bu bide bizim evcil güvercinlere havada fazla ayak uyduramazlar :d

Yabani yavrularınız uçurduktan sonra kümesinize gelir yuvaya evciler kadar , belki dahada sadık olurlar bir kusurları var yakında yabanı gurupları varise yada yüksek çatılarvarise sıkıştırınca bunalınca oralarda uzunca bir süre beklerler bazan iki üç gün bile olabilir açlığa ve susuzluğada dayanıklı dırlar bu sebepten kümes dışında kalmasüreleri uzayabilir . Şayet bakıcı olarak tutacaksanız besleyin iyi yavru bakarlar . Ancak yumurtadan dahi alıp evcil kuşun altında çıkarsanız bile biraz yabani kalıyorlar yani ele almak yakalamak falan oldukça güç oluyor . selamlar.ŞEREF

[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0070.webp
    Fotoğraf-0070.webp
    102.2 KB · Görüntüleme: 1,446
arkadaşlar bu da benim bakıcı olarak kullandığım yabani güvercinim.posta ile eşledim ayrı bir kümeste yavru besletiyorum.bakıcılığından çok memnunum.

kesinlikle hiçbiryere gitmezler en sadik kusların arasında olurlar.biri dişi biri erkekse eşle ve bakıcı olarak kullan bence onları. bende de bırtane yaboz var sallabas hastalıgına yakalanmıs sokakta yakaladım ıyılestrmeye calısıyorum umarım duzelır ve salarım onu..

Bencede kalsınlar ilerde altlarına yavru surersin hem onlar gusel bakarlar

Geri