Yakaladığınız Güvercinleri Veriyormusunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Benim kuşlarda kunye var, isim ve cep numarası yazıyo kaçan kuşlarımı yakalayanlar bazen arıyo, bazen aramıyo , cok enterasandır arayanlar kuşu 3 4 gun sonra tutanlar var ve kuş kilometrelerce uzaktan cıkıyo.

kötü niyetli insanlar kadar iyi insanlar da var.
o iyiler son kişi kalana kadar benim umudum devam edecek.bir gün iyilik kazanacak.

Herkese Merhabalar.

Konu enteresan ve güzel bir konu ben de bişeyler yazayım dedim.

----- Benim kuşum giderse;
* Kuş beğendiğim bir kuşsa ve nereye indiğini görmüşsem gidip bana ait olduğunu ispat ederek isterim. Nereye indiğini görmemişsem sağa sola haber bırakırım, kuş satan dükkanlara bakarım bulursam satın alırım tekrar.
* Kuşun Yumurtası veya yavrusu varsa ve nereye indiğini görmüşsem gidip bana ait olduğunu ispat ederek isterim. Nereye indiğini görmemişsem sağa sola haber bırakırım, kuş satan dükkanlara bakarım bulursam satın alırım tekrar.
* Yukarıdakilerin ikisi de değilse istemem tutana hayırlı olsun.

----- Başkasının kuşu gelirse;
* Kuşu beğenirsem ve geldiği yerde yumurta veya yavrusu yoksa 1 çift yavrusunu aldıktan sonra vermeyi teklif ederim. Kabul etmezse veririm ama bir yavrusunu da isterim şaka yollu:)
* Kuşu beğenirsem ve sahibi ortaya çıkmazsa beslerim. (Sağlıklı olması şartıyla)
* Kuşu beğenmezsem sahibine hemen veririm, sahibi çıkmazsa salarım gider.

Herkese saygılar...

kendi güvercinlerim için giden kuşu almaya gitmem. birkez gittim. o kuşu yeni getirmiştim getirdikten birkaç saat içinde uçurdum (kuşlarıma güvenerek..) çok yükseldi ve ayrıldı. yakında başka bir kümese indi.. o kümesin kuşları sık sık bana gelir bende geri verirdim. bende bu yeni kuşu aldım geldim fakat 3-4 gün içinde öldü.. normal kuşlarım giderse peşine gitmem.. kümesi patlatırlarsa şüpheli varsa onlara giderim yoksa aramaya çıkmam...
güvercin gelirse gelen güvercini biraz ayrı tutarım. sahibi gelirse veririm. eğer kuş bende uzun süre kalmışsa (1 ay gibi) ve beğenmişsem eşlerim ve yavru almaya çalışırım. eğer o andan sonra sahibi gelirse yumurtası varsa yavrusu çıkınca alabileceğini söylerim. eğer eşlemediysem yem vermesini isterim(onca zaman yemlemişim bakmışım)vermezsede canı sağolsun... eğer güvercin güzelde takas gibi bir öneride de bulunabilirim.. diğer türlü zaten bir hayır görmezsiniz...

valla ben kimsenin kuşunu pırıltı yönüyle olsun başka türlü olsun illagal yolla kuşunu almam
kuş işi gönül rızasıyla olacak iştir.

ama benim kuşumu eğerki biri yakalar benim rızam olmadan benim olduğunu bilebile beslerse büyük konuşmak gibi olmasın arkadaşlar değer verdiğim bir şeyi kimseyede yaretmem her türlü alırım geri

her kesinde bildiği gibi kuşcu adam kuşuna değer verir.
emek zaman hayatımızı onlarla geçiriyoruz.
yeri geliyor zamanımızdan zaman çalıp onlara ayırıyoruz .

benim düşümcem herkese saygılar

valla kardeşim güvercinlerde kaşınıp benim kuşların yanına gelmesin gelen kuşu vermem eğer benim kuşum kaçtıysa yan komşunun kümesine indiyse o kuşun sülalesini toptan silerim dağıtırım benim yiğenlere

oncelikle selam bence yakalan kus werilmez benim komsularımın war eger kusu degerliyse gelip ister.bvende weririm fakat karsılıgında baska kus alırım

Geçen aylarda Güvercinlerimi uçurduktan sonra yem attığım anda takla ata ata güzel kostümlü mardin güvercini geldi.Yakaladım ve baktım temiz kuştu.Kümese attım sonra haram kus olup basıma iş acacağını dusunup kumesten cıkarttım.Ve dedim içimden giderse gider kalırsa kalır beslerim.Yemini suyunu verdim benim kalkan kuslarımla 7 8 tur atıp gitti.Kalsaydı bakardım sahibi de gelip isteseydi hiç dusunmeden verirdim.

Ben istemezdimde vermezdimde özel bir şey varsa veririm

ben eskiden günde en az 4 tane yakalıodum ama taşındım ordan kapalı besliorum ben vermiodum çünkü kaçırdıklarımda bana vermio

bızım orda coluk cocuklar kus bakarlar hergun kus kacıyolar benım oraya konuyo bende cekerım vermem nedeni cocuklar kanatlarını kuyruklarını cekıyo o yuzden vermıyorum ama genelde verıyom kuscu cocuklra ne yapayım acıyorum cocuklara hep soyluyorum cekmeyın kanatlarını bantlayın yada kapatın dıye

komsunun kuslarından bırını yakalarsam onu komsuma sokak kapısını acana kadar gotururum komsularımda emınım boyle yapar gecenlerdede kusum kacmıstı abi isteydi isten gelince istedim anında indirdi haywanı

Arkadaşlar, çevrenizdeki kuşçularla anlaşmanız varsa birbirinizin kuşunu geri verirsiniz yoksa kuşu kim tutarsa onun olur. Havadaki kuş sahibsiz kabul edilir tutanın olur. Ama zaman zaman bu yüzden tartışmalarda çıktığı olur. Ben kaçırdığım kuşu aramam gelenide arkadaşımın değilse vermem. Kuşçuluğun en zevkli yanlarından biri yabancı kuş yakalamaktır.Tabii işin içinde kaçırmakta var. Geçen ay en güzel kelebeklerimden 4 tane kaçırdım parasıyla geri almka istedim yine bulamadım.Kuşçuluğun cilveleri bunlar.Selamlar.

KIMININ KUSUNU VERIRDIM KIMININ VERMEZDIM ZATEN BUNUN KANUNU KURALIDA YOKTUR HERKEZ GONLUNE GORE VERIP VERMEMEKTE OZGURDUR...

Giden kuşun peşine düşmem ama gelen kuşun sahibini biliyosam o gelip istemese bile götürüp veiririm...

ben genelde veriyorum ama o anki durumuma bağlı yani ruh halıme :D

Ben sahsen gidenin pesine takılmam yok takılmak isterimde olumsuz birseyler olmasın kalp kırılmasın diye bişe demem.
iyi kötü cevremi takıp ederimkim besliyo nerde kumes var kim çekmiş bunları hepimizde biliriz.Eger ben kus cekersem işime gelirse veririm yeni başlamış arkadaslar olursa yeni kus almıssa.yani canım isterse veririm.Ama kalp kırmanın bi anlamı yok yuz yuze bakıyoruz bugun bana yarın sana

Re: Yakaladıklarınızı veriyormusunuz?

kutay' Alıntı:
çok doğru diyosun abi ama bence damar kuş ii kümeste yetişir bu bnim düşüncem eyer yanlışsa acemiliğime ver abi
abi bence snn dediğin gibi deil bizim burda bi abi wardı adamın kuşları bi görcen resil ama bi uçuyolardı adamın kuşlar elalemin sürüsüne giriyo arkasında kuş getiriyodu(bazen) nese kuşa bağlı kümese deil
KUBİLAY saygılarımla......

ben kimsenin kuşunu vermiyorum vermemde istrse polis gelsin gene alamaz 5 kişiye kuşçuluğu bıraktırdım ee ne demişler eceli gelen köpek cami avlusuna işermiş kaşınanı kaşıycan zaten gitsede adam yok yakalamadım diyo bu en iyi dostun bile olsa o yüzden verişmiyorum demek daha güzel yoksa kimsenin kuşunda gözümüz yok keriz yerine konmaktansa böylesi daha iyi bence inanın bazı yatık kuşlarım yola düşüyo gidip almıyorum bile çocuklar alıyo götürüyo saygılar

Geri