YAPIŞMA EMARELERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 58
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
A

Anonymous

Misafir
1 alcaktan ucma
2 kus ıcerısınden kalkamama yada kalkıp konma
3 sessız kanatlar
4 hava ıle uyumsuz gucsuz kanat sallama
5 nesepsızlık
6 acılmama
7 tabansız fısek
8 baglamasız fısek
9 sık sık kayık tabır edılen kanat hareketı
10 ucus egıtımı baslangıcında saga sola agaca dırege tele yola konma
11 kanat ucu ile vurus stili
12 perdahlı fısek (bisiklet)
13 kuyruga ayak basma alıskanlıgı
14 atıs mesafesı kısalıgı
15 erken oyuna gırme

yapısma aynı kanat açma gibi genlerle alakalı nasıl kanat açan kusdan açmayan çıkıyorsa o açmayandanda tekrar açan çıkıyorsa yapısmada aynı bu sekil dir yapısandan yapısmayan çıkar o yapısmayan danda tekrar yapısan çıkar kanat açan kusa esleme sekli ile açmamayı veremessek yapısan kusada yapısmamayı nasıl bir esleme yaparsak yapalım veremeyiz hizmet edilmemesi gereken iki hatalı kus türüdür

bence taban takla vurup sonunuda baglayan kus kolay kolay yapısmaz
ayrıca taban takla kusun frenidir hızını kesip dengeyi saglar savrulmasını önleyip düzgün fişeklemesini
katkı sunar kusun süsüdür benim olmazsa olmazlarımdandır hep aradıgım biz özellikdir

ha taban takla vuranında yapısanı çıkar ama seyis hatasıda kusu yapısmaya götürür

kısacası iyi kus kanat açmaz yapısmaz

saygılar

16 Sefer sayısının azlıgı

yapısma alçak gelme sefer sayısıyla orantılı bir durum degil aynı kanat açmanın irsi oldugu gibi genlerle alakalı

yapısan kus her zaman yapısır seferle alçak gelmeyle kıyaslanmamalı

yapısan kusdan kanat açan kusdan medet ummak bosa hizmet bosa harcanan emek ve zamandır

hizmet edilmesi söyle dursun tartısılması bile zaman kaybıdır akıntıya kürek çekmekdir

kişinin kendisini kandırmasıdır söylemlerim kendi düşence kendimce tecrübem kendimle alakalıdır

saygılar

Merhaba,
arkadaşlar yapışan kuş bu bahsettiklerinizin hiçbiri deyil bence yapışan kuş havada kalmaz uçmaz . uçuramassınız boş inmeyle yapışan kuşu ayırt edemiyoruz galiba sakın yanlış anlamayın . yapışan kuş saatini dolduramaz en fazla yapacagı sefer ya 2 dir çünkü uçmaz atarsın havaya bir de bakmışsınki yerde 10 dakka uçmaz hedefin önü geç isterseniz 10 kişi olun yine konar çünkü bu bahsettim kuş gerçekten yapışan kuş ?

Boş inen kuş çok hırslıdır doludur bizim fişek dediğimiz olayı yapan yani 16 saniyede 30 35 metre sağlam taklalı bakın çok güzel bir fişek diyorum. 30 metre üzeri ise bu kuş çokda taklalıysa zaten kendini havada bitiriyor her oyuna geldiğinde çılgınlar gibi fişek yapıyor bu kuşun boş inmesi normaldir.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Farklı bir yaklaşım ben böyle bir ayrımı yapmadım daha önce boş inen kuşla yapışan kuş diye bir ayrım yapmadım ..

baslık yapısma emarelerı sevgılı arkdaslar,yapısan kus deıl.yada yapısma nedır degıl.farzımahal hangı gozlemlerınız sıze ucmakta olan bır kusun yapısacagı konusunda katı dereceye yakın kanaat vermekte,onu degerlendırmeye acmak ıcvın bu baslıgı sectım.saygı ve sevgıler...

Bu konu başka forumlarda'da karşımıza çıktı. Ramazan Beyin düşünceleri doğru güzel izlemiş işin farkında.bir saat'in üstünde uçmuş 10 sefer 30 metre oynamış,bazılarını'da tabanlı başlamış,bağlamalı bitirmiş fişeğini.gezdirmesi fena değil, kısma az çok yapıyor kimsenin kuşuna sarkmıyor, kuşlada uçmuyor gelip yerine takla atacakmış gibi yapıyor fakat atmıyor öyle iniyor bu kuş yapışmıyor boş iniyor.bunları yapan kuş sadece boş inmiş oluyor.yapışan kuş sararak kalkmaz yabani gibi yerden kalkıyorsa uçmaya o kuş her zaman yapışır atar iki tur belki bir takla yada hiş gelir iner.yapışan kuş budur.varsa bizim bilmediğimiz bir şey öğrenmek isteriz saygılar.

boş ınme, kusun kendısını esneterek,ayak dıreyerek ama takla atmadan ınmesı ıse buna yapısma denmemelı bencede ama kus kanadını kontrol ederek ınıyorsa(esnemeden,yaylanmadan ayak dıremeden) o yapısmadır dogal olarak.

farzımahal hangı gozlemlerınız sıze ucmakta olan bır kusun yapısacagı konusunda katı dereceye yakın kanaat vermekte,onu degerlendırmeye acmak ıcvın bu baslıgı sectım.saygı ve sevgıler...[/quote]

kalkarken boş kalkan sarmadan takla atmadan ve kanatlarının ucuyla ses vermeden kalkan kuş yani yabani kuşun yerden kalkışı gibi.bu kuş yapışma emaresini verdi ve kalktı en fazla 10 dk gelir selamın aleyküm der iner.

Herkes tecrübelerini paylaşırsa güzel bilgiler ortaya çıkacak.

Bence de kanat sesi olmaması çok sessiz fıyfıy kuş çoğunlukla yapışır.

Ama davut bey bu konuda size katılmıyorum

""Perdahlı fısek (bisiklet)""

Bence bu tarz kuşlar zor yapışır.

YAVRU UÇURURKEN İLERİ EVRELERİNDE YAPIŞACAK (GUT GİBİ GELİP KONMA) VEYA BOŞALTACAK KUŞU HANGİ HAREKETLERİNDEN ANLARIZ..GİBİ BİR BAŞLIK KONULSA DAHA İYİ OLURDU DAVUT BEY..
KUŞ ZATEN OYUN BOŞALTINCA DOĞAL OLARAK GELİP KONACAKTIR..

1- TEKE DÜŞMÜŞ HAVA OYUNUNU TAMAMLAMIŞ KUŞUN HAVADA ÇAT ÇAT YAPMASI BEL KIRMASI VEYA KAYIK
2- ÜSTÜ BAĞLAMAMASI
3- KALKIŞTA GUT GİBİ DÜZ KALKMAK
4- BOŞ FİŞEK
5- ÇOK ALÇAĞA GELME
5- AYAĞI BELE SARMA.. GİBİ SIRALAYABİLİRİZ..

kuş isterse felaket oynasın son inişi gelipte yabani gibi yaparsa bu kuş yapışmıştır kuş sektelerse takla atmazsa o kuş yapışmamıştır benim bildiğim budur geriside beni bağlamaz istediğiniz kuşu besleyin :slm

filo' Alıntı:
YAVRU UÇURURKEN İLERİ EVRELERİNDE YAPIŞACAK (GUT GİBİ GELİP KONMA) VEYA BOŞALTACAK KUŞU HANGİ HAREKETLERİNDEN ANLARIZ..GİBİ BİR BAŞLIK KONULSA DAHA İYİ OLURDU DAVUT BEY..
KUŞ ZATEN OYUN BOŞALTINCA DOĞAL OLARAK GELİP KONACAKTIR..

1- TEKE DÜŞMÜŞ HAVA OYUNUNU TAMAMLAMIŞ KUŞUN HAVADA ÇAT ÇAT YAPMASI BEL KIRMASI VEYA KAYIK
2- ÜSTÜ BAĞLAMAMASI
3- KALKIŞTA GUT GİBİ DÜZ KALKMAK
4- BOŞ FİŞEK
5- ÇOK ALÇAĞA GELME
5- AYAĞI BELE SARMA.. GİBİ SIRALAYABİLİRİZ..
evet tesekrler.bende yavru kusun uçumundan bahsedilen evrelerine kadar olan kısmını kastetmistim.uçan kustan kastım buydu.ancak ekelesmis haliyle uçuma baslatılan kuslarda var.eksikleri güzel tamamlamıssınız aynen katılıyorum.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Herkes tecrübelerini paylaşırsa güzel bilgiler ortaya çıkacak.

Bence de kanat sesi olmaması çok sessiz fıyfıy kuş çoğunlukla yapışır.

Ama davut bey bu konuda size katılmıyorum

""Perdahlı fısek (bisiklet)""

Bence bu tarz kuşlar zor yapışır.
bu konuda katiyen boyledir gibi bir yaklasımım yok.fisekte ayak direyen acan bu sekilde 3-4 kus gördüm ama baskaca eksi özellikleri de vardı.yapıstılar ama bu menfiliklerin bir tanesi bile yapısmaya sebeb olur diyemiyorum.belki birkactanesi gerekli bu konuda, tam bir fikrim yok.iyi bir kus fisekte ayak açıyorsa yapısmayabilirde oyununu o sekilde devam ettirebilr buna birsey diyemem.bu konuda ahkam kestiğim zannedilmesin.

3 gün önce mahallede bi abinin yanındaydım
uzun zamandırda gitmemiştim
bi tane mavi yakalamış hasta halde kuşu iyileştirmiş uçurmuş oyuna sokmuş
güzelde seferler yapıo
neyse kaldırdı kalkışı taklalı
kuş 4 kere sefere geldi seferide güzzel 3 4 taklalı dik seri
kuş hep aynı yerden fişeğe geliyo ama öle bi yanaşıoki üzüm asmasının demirine nasıl yanaşıyo alttan geliyo
uzaktan yukarıdan kapatmıyo anide 20 metreden kapanıp yanaşıyo
abi dedim bak bu kuş bu demire atcak kendini yapışcak dedim
abide biliyo kuşunun kusurunu
bana demio ama
ya dursun bi git dedi ya bu kuş yapışırmı dedi şakayla karışık
abi dedim yapışcak bu kuş
,neyse 2 sefer daha yaptı pat direk kanat bile sallamadan kondu
abi dedim ne oldu
tabi bi aferin aldık orda,
bende biliom zaten zevke uçuruodum dedi kendi kuşları öle bişe yapmıo normalde
ama sana helal olsun dedi
bende bi havalar bi görseniz :)))

aynı **filo** ahmet sayın abimizin dediklerini yaptı kuş

saygılar

mazidenbiri' Alıntı:
3 gün önce mahallede bi abinin yanındaydım
uzun zamandırda gitmemiştim
bi tane mavi yakalamış hasta halde kuşu iyileştirmiş uçurmuş oyuna sokmuş
güzelde seferler yapıo
neyse kaldırdı kalkışı taklalı
kuş 4 kere sefere geldi seferide güzzel 3 4 taklalı dik seri
kuş hep aynı yerden fişeğe geliyo ama öle bi yanaşıoki üzüm asmasının demirine nasıl yanaşıyo alttan geliyo
uzaktan yukarıdan kapatmıyo anide 20 metreden kapanıp yanaşıyo
abi dedim bak bu kuş bu demire atcak kendini yapışcak dedim
abide biliyo kuşunun kusurunu
bana demio ama
ya dursun bi git dedi ya bu kuş yapışırmı dedi şakayla karışık
abi dedim yapışcak bu kuş
,neyse 2 sefer daha yaptı pat direk kanat bile sallamadan kondu
abi dedim ne oldu
tabi bi aferin aldık orda,
bende biliom zaten zevke uçuruodum dedi kendi kuşları öle bişe yapmıo normalde
ama sana helal olsun dedi
bende bi havalar bi görseniz :)))

aynı **filo** ahmet sayın abimizin dediklerini yaptı kuş

saygılar
kuş 40 cm alttan yanaşıodu

tolga40' Alıntı:
senin anlattığın yer yapma
eeeee tolga abi sonuç ne:kuş yapıştı
e yapışıyo ama yer yapıp bu kusur değilmi

bende yer yapmadı her yana yapışıyo demedimki zaten
benim için farketmez kuş ha yer yapıp yapışmış
ha yer yapmayıp istediği bi yere yapışmış farketmez o kuş yapışmıştır benim için

bu benim nacizane fikirlerim
burdaki büyüklerimizin fikirlerini saygıyla karşılıyorum
saygılarımla

mazidenbiri' Alıntı:
bende yer yapmadı her yana yapışıyo demedimki zaten
benim için farketmez kuş ha yer yapıp yapışmış
ha yer yapmayıp istediği bi yere yapışmış farketmez o kuş yapışmıştır benim için

bu benim nacizane fikirlerim
burdaki büyüklerimizin fikirlerini saygıyla karşılıyorum
saygılarımla

DOĞRUDUR OYUN KUŞUNDAKİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BİR KUSURDUR..
KONU DAĞILIYOR AMA UFAK BİR HATIRLATMA YAPALIM..
YER YAPAN (SENİN BAHSETTİĞİN)
DÜZDEN KONAN (BİZİM BAHSETTİĞİMİZ)
SAÇAK AĞAÇ VS YERLERE TUTUNAN
ES GEÇEN
KANAT ELLEYEN
KANAT YİYEN VS. KUŞLARA BAKILMAMALI TAMAMEN ZAMAN KAYBIDIR..

ahmet abi aynen katılıyorum
yer yapan kuşun yapışması genetik değildir yavrusu yapışcak die bişe yok
yada farklı bi yerde uçtuğu zaman yapışır die bişede yok
ama kimse istemez kuşunun bi şekilde yapışmasını
yer yapan kuş kalitesiz bi kuş ta demek istemedim
ben sadece izlenimlerimi anlattım
neyse abi konu dağılmasın
saygılar

ben yer yapan kuşların bazı türünün beslenip yavrusunun deneneceğini düşünüyom. şimdi şöyle bi kuş düşünün kuş yeni oyun açmıç her gün üzerine ekliyor kümesininz 2 katlı bi evin dibinde ilk günler uzaktan patlayan kısa kaçımlı son inişi yere yapan kuş zamanla fişek boyunu 3 metreye kadar düşürüp çok uzun fişekleyip bol taklalı oynuyor atışları faan on numara bi kuş tam kuşu buldum diyonuz kuş çok zorlandığı bi gün fişege asılıp saçaktan tutunuyor böyle bi kuş bende var 16 tane damızlığımdan 1 taneside bu kuş ben bu kuşu beslerim ne yapsa beslemezdim onuda yazayım kümesim meydanda olupta kuş gider 30 metre ilerdeki saçağa atarsa yada gördüğü ağacın altına dalırsa bu kuş beslemezdim.

yapısma ile yer yapma aynı sey degil ama her ikiside makbulde degil bu baslıgın altındaki yapısma taklasız bos inme yer yapma konusunu çok detaylı oarak paylastık

burada sorulan soru yani açılan baslıkda ögrenilmek istenen kusu yapısmaya neler götürür denmek istenmiş sanırım

yani kus neden yapısır ne tür stile sahip kuslar yapısır yapısan kuslar ne gibi hareketlerle belli olur gibi bir soru sorulmus kendim olarak kanat açan yapısan kuslara yazmak zaman kaybı olarak gördügümden pek bir sey diyemeyecegim ama yorumda bulunan arkadaslarında görüşlerine saygım sonsuz her kes kendi bakıs açısına ve görebilildigi kadar ve ne gördügüne nasıl anlayabildigine göre yorumlar yapabilmeside gayet dogal

saygılar

Bu kuşları beslerim diyen arkadaşlara çok basit bir şey sormak istiyorum..şöyle bir sorun doğuyor, düzden konan kuşların bu eksi özellikleri genetik olarak kabul edilir.. peki saçağa ağaca tele tutunan kuşların bu huyu genetik değilmidir ? değil derseniz hemen soruyu değiştiririm kanat elleyenin altından kanat ellemeyen geliyor o ellemese ileride torunu elliyor.. demek ki genetik..

ağaca saçağa vs tutunma, yapışma, es geçme, kümese girme, dirsek açma, kanat yeme tamamen genetiktir.. oynar oynar bir gün benden bu kadar deyip gelir yapacağını yapar..

yer yapmayan kuşu bile 2 katlı evin dibindeki kümese oynatmak seyis hatasıdır. buraya oynayan her kuş zamanla saçağa konar açık alanda kuşu uçurupta kuş gider komşunun saçağına yer yaparsa yada komşunun ağacının altına dalırsa bu kuş beslenmez

yapısandan kanat açandan yapısmayan açmayan çıkar o çıkanların altından da yine açan yapısan çıkar

ama yer yapandan yer yapan çıkmaz yer yapma genlerle alakalı degil geneldede seyis hatasıdır kusda yer yapma genelde performansı çok yüksek kuslarda görülür kus kendini bitirir bir sekilde inmenin kolayını arar bir kere yer yaptımı alıskanlıkda yapar lakin yapısan kusla kıyaslanmamalı yapısan kus havada kalamaz işini yapamaz daha arkanızı dönmeden gelir konar yabancı yerde alısana kadar birkac kez yapar oradada yapısır
yer yapan kusu düz arazidede uçurun gelip lap diye kondu desinler tartısalım çok yer yapan kus izledim bendede oldu çok kişide rastlamısdır ama ben lap diye konanına hiç rastlamadım ha tabiki tutulan bir kus olmayabilinir ama altından yavru gelir isteyen besler damızlık yapabilir YAPISMA VE KANAT AÇMA GİBİ DEGİLDİR BANA GÖRE TÖLERANSI VARDIR bunlar oldugu kadar takip edebildigim kadar kendimce gözlemledigim tecrübelerimdir bana göre dogrularımdır

saygılar

Geri