YAPIŞMA EMARELERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 58
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
muharrem bey doğru söylüyonuz yer yapan kuşu boş arazide uçurun taklasız inmez yer yapan kuşların geneli tam tersine altı sağlam kuşlardır

benim anlattığım kuş da zaten bi yere tutunmadı direk alttan geldi kondu
ben attı dedim ama kuş zorlamadı yani düzden kondu
saygılar

Muharrem abiye katılıyorum.
Yer yapmanın her şekli genetik değildir.
Kuş zorlandığında bu seyis fazla sıkıştırmış olabilir ortam şartları birsürü sebepten zorunlu olarak bir yere konduysa bunlar hoş görülebilir yavrusu da yapacak diye birşey yok.

Ben genetik olduğunu düşünüyorum az sıkışınca ağaca çatıya tele saçağa tutunan kapı gözleyen kuşları elimden geldiğince beslememeye çalışıyorum besleyene de saygı duyarım güle güle beslesin..

sa

abiler kendi görüşüm sıka girmeyen ya da çok kısa süre sıkta kalan kuştan korkun...bir de kanat açmayan(kanadını kanatmayan) tabii ertesi gün uçtuğunda silmek şartıyla....

mehmet21' Alıntı:
sa

abiler kendi görüşüm sıka girmeyen ya da çok kısa süre sıkta kalan kuştan korkun...bir de kanat açmayan(kanadını kanatmayan) tabii ertesi gün uçtuğunda silmek şartıyla....
ahanda kanat acma konusunda benım gıbı dusunen bırı cıktı :D mehmet kardes bu konuyu ırdeleyelım bıraz ne dersın.cok hassas bır konu oldugu ıcın acıp kapatanlar ve bırdaha acmayanlar konusuna kuscular cok temkınlı yaklasıyorlar.artık gormedıklerındenmı ınanmadıklarındanmı gorduklerı orneklerdenmı bılemem ama ınanmadıkları aşikar.KANAT ACACAK KUS HER ZAMAN ACAR.AMA ACIP KAPATAN VE BIRDAHA ACMAYAN KUS COK IYIDIR DIYORUM BEN

Davut bey kendi uçurduğum ve gözlemlerime göre kanat açan kuşlar geneli taklası sert kuşlardır yavru oyuna ilk başladığında hırslı oynununu sonucu olarak terk taraflı yada çift taraflı kanat açabilir bazı kuşçuların kuşu kanatta açsa kuşçu farkına varmaz . bu dönemde kuşu yatırmadan günlük antremanı 15 gün devam ediler bu sürede kuşun yarayı pişirmesi amaç edilir. 15 gün antremanını alan kuş 15 gün kadar yatırılır ve yarası kabuk bağlayıp düzelmesi beklenir yarası düzelen kuş terrar kaldırılır. yine kanat açarsa bu kuş benim kanatim beslenmemelidir. fakat kuş kanadını kapatırda oyunlarıda güzelse beslemeye devam edilmeli fakat kanat açan kuşların genelinde fişekten kaçma görülür.kanat açıp kapatan kuşunuzuz ilerde damızlığa ayırdığınızda eşleyeceğiniz kuş taklayı gevşek çeviren kuşlar seçilmeli aksi sert taklalı kuş eşlerseniz yavruları çift taraflı açar.
ben aslında eskiden kanat açan kuşları hiç sevmezdim fakat izlediğim efsane kuşların genelde kardeşleri çift taraflı kanat açtı neden teklemeye oynayan kuşlar 1 kere kanat açmıyor demekkki kanat açma oyun kuşunun özellikleinden fakat bu özelliği kuşçu ayarlamalı yani kuşu tutturmalı öyle güzel tutmuş kuşlar varki
eskiden besledğim vicirtiyi kesmeden oynamış 2 taraflı dirsek açmış damarı bilinen bi kuşum vardı.çift taraflı dirsek açmış bu yavruyu uçurmaya devam etmedim zamanla damızlık oldu sağlam bi erkek eşledim yavruları 1 tanesi vicirtide yerine inemedi kaybettik diğeri yavru görünce oyuna başladı yavru görünce başlayan kuş tek tarafl açtı 1 hafta sonra tekrar kapattı çok güzel kuşlardı değerini bilemedim nazardan kuşların özü 1 karış yerde takla vurup kafasını taşa vurdu ellerimde can çekiştirip öldü.
lafın özü benim beslediğim kuşlardan çift taraflı dirsek açanda olsa beslerim kuşun damarını oyun özelliklerini bilmek çok önemli

kendı kuslarımın bazıları eke tuyunu alıncaya kadar tek taraflı 2 mm acıyorlar 10 aylıktan sonra eke tuylerı ıyıce cıkınca o safha gerıde kalıyor.kanat acıp sonra yarayı pişirme konusunda bılgım yada tecrubem yok.dırayetlerını kaybettıklerını gormedım.yavruyu taklayı cevırdıkten sonra yatırıp ekelesınce tekrar ucurmaya baslamamın sebeblerınden bırıde bu.kanat acmanın sertlıkle alakası oldugu gıbı yumusak kuslarında kanat actıklarıda vakidir.hatta yumusak sessız kusların daha cok actıklarını dusunuyorum.sanırım sertlıkten ve genetık olmak uzere acma konusu iki ana baslıkta ıncelenebılır.

s.a.

davut abi bu konuda yanındayım..kanat açan kuş-tekrar belirteyim- kapatma şartıyla- genelde iyi olur.gözlemlerimden bunu anladım. kuşçuların genelindeki ,kanat açan kuş kötüdür anlayışının bana göre tek sebebi var:o da SEYİS HATALARI.
kuş sert bir yapıya sahip,seri ve sert taklalıdır..bu durumda kanat patlatması normal.çoğu kişi bu durumda kuşu bir iki gün yatırır .bu esnada yara doğal olarak kabuk tutar ve o bölge sertleşir.kanat bu durumdayken -her ne mantıkla uçuruyorsa- kuşu tekrar havaya atar.bu sefer o küçük çaplı yara ,sertleştiğinden parçalanır ve kuşa ciddi sıkıntılar vermeye başlar...bu durumda iyi kuş oldu kötü kuş...halbuki o küçük yaraya bakmadan ertesi gün uçurulsa sivilce misali yara dökülür ve kuş ta rahatlardı..diğer bir durum ise şöyle eğer kapatma yerine biraz daha açıp git gide kötüleşiyorsa kanat o zaman şunu deriz.kuş kötü değildir ama oyuna olmaz ve düzgün bir eşleşme ile yavrular alınır...

bir de şunu tekrar belirtiyim: SIKA GİRMEYEN KUŞTAN KORKUN...

şeref' Alıntı:
seferleri çok aşağı indirmek ..
bak ne guzel soylemısınde bu yarıslar da hakemler cok alcaga gelen kuslara daha faz puan verıyorlar nasıl olacak bunlar bence kus tan anlamıyormu dıyecez ıyı kus bu degılmı dıyecez nedersın usta

FORMULA 1' Alıntı:
mehmet21' Alıntı:
sa

ahanda kanat acma konusunda benım gıbı dusunen bırı cıktı :D mehmet kardes bu konuyu ırdeleyelım bıraz ne dersın.cok hassas bır konu oldugu ıcın acıp kapatanlar ve bırdaha acmayanlar konusuna kuscular cok temkınlı yaklasıyorlar.artık gormedıklerındenmı ınanmadıklarındanmı gorduklerı orneklerdenmı bılemem ama ınanmadıkları aşikar.KANAT ACACAK KUS HER ZAMAN ACAR.AMA ACIP KAPATAN VE BIRDAHA ACMAYAN KUS COK IYIDIR DIYORUM BEN

bende öncelikle kuşun oyun açarken en az bikaç gün sıka düüşmesi gerektiğini düşünüyorum, bunun neticesi olarak da acemi taklalar neticesinde yavru kanadına dokunabilir, kapatması şartıyla benimde altının en sağlam olduğunu düşündüğüm kuş modelidir , hem sıka girip hem kanat ellemese balla kaymak olur ama kapattığı sürece o da kabulümdür, selamlar...

1 alcaktan ucma
2 kus ıcerısınden kalkamama yada kalkıp konma
3 sessız kanatlar
4 hava ıle uyumsuz gucsuz kanat sallama
5 nesepsızlık
6 acılmama
7 tabansız fısek
8 baglamasız fısek
9 sık sık kayık tabır edılen kanat hareketı
10 ucus egıtımı baslangıcında saga sola agaca dırege tele yola konma
11 kanat ucu ile vurus stili
12 perdahlı fısek (bisiklet)
13 kuyruga ayak basma alıskanlıgı
14 atıs mesafesı kısalıgı
15 erken oyuna gırme

Merhaba davut bey,

ben bu yazdıklarınızın hiç birinde yapışma emareleri olduğuna katılmıyorum?

yapışan kuş: yavruyu uçururursun çok haraketli olur sıra taklalarına girmez taklayı çevirir kafayı kaldırır birde bakmışsınki hedefe gelir bunları 20 günde yapar sonrada çok güzel fişekler yapmaya başlar aradan 10 gün geçer ortaya bir azrail çıkar ogün hayvanı izlersin oralar sana dar gelir hemen eşini dostunu ararsın buyrun gelin yarın bir çay içelim dersin tabi kuş oynuyoya mezatlara gidersin konuşanları dinlemessin bilakis orda yaşlı amcalarda varsa için den şunları geçirirsin yaf şu adama bak 60 yaşına girmiş hala bir oynuyanı yok tabi bu arada derneklerde konuşma hakkına sahipsin çünkü kuşun oynuyoya herkese dersin sabah uçar sevdiğin kişileride davet edersin sabah olur bayağı bir kalabalık eşin dostun seni seven sevmeyen gelir hadi derler atda bakalım sende kuşu atarsın o sıra çaya bakmaya gidersin elinde çaydanlık gelmişsin birde gürültü var yani gülüyorlar yaf ne oldu yere bak derler işte olay orda yapışan kuş yerde .

not:sakın bu söylediklerimi üstünüze alınmayın içimden geldi böyle yazdım yapışan kuşun hiç bir şekilde emareleri olmaz : ne zaman yapışacanı tahmin bile edemessiniz( iki kanat bir kuyruk oda başına buyruk )

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Kendi beslediğim kuşlar sıka girmiyor.. sökülürken mesela 1. gün 1 metre, 2. gün 1,5, 3. gün 3, 4. gün 5 vs vs.. hep üzerine koyarak oynuyorlar.. yatırılınca oyun hafifletip 15 20 gün nefesle tekrar eski performanslarına dönüyorlar.. kanat elleme olayı pek sık başıma gelmiyor.. 10 yavrudan 1 tane oda sanırım benden kaynaklı oluyor.. tüy vs.. yüzünden..

RAMAZAN ABA' Alıntı:
1 alcaktan ucma
2 kus ıcerısınden kalkamama yada kalkıp konma
3 sessız kanatlar
4 hava ıle uyumsuz gucsuz kanat sallama
5 nesepsızlık
6 acılmama
7 tabansız fısek
8 baglamasız fısek
9 sık sık kayık tabır edılen kanat hareketı
10 ucus egıtımı baslangıcında saga sola agaca dırege tele yola konma
11 kanat ucu ile vurus stili
12 perdahlı fısek (bisiklet)
13 kuyruga ayak basma alıskanlıgı
14 atıs mesafesı kısalıgı
15 erken oyuna gırme

Merhaba davut bey,

ben bu yazdıklarınızın hiç birinde yapışma emareleri olduğuna katılmıyorum?

yapışan kuş: yavruyu uçururursun çok haraketli olur sıra taklalarına girmez taklayı çevirir kafayı kaldırır birde bakmışsınki hedefe gelir bunları 20 günde yapar sonrada çok güzel fişekler yapmaya başlar aradan 10 gün geçer ortaya bir azrail çıkar ogün hayvanı izlersin oralar sana dar gelir hemen eşini dostunu ararsın buyrun gelin yarın bir çay içelim dersin tabi kuş oynuyoya mezatlara gidersin konuşanları dinlemessin bilakis orda yaşlı amcalarda varsa için den şunları geçirirsin yaf şu adama bak 60 yaşına girmiş hala bir oynuyanı yok tabi bu arada derneklerde konuşma hakkına sahipsin çünkü kuşun oynuyoya herkese dersin sabah uçar sevdiğin kişileride davet edersin sabah olur bayağı bir kalabalık eşin dostun seni seven sevmeyen gelir hadi derler atda bakalım sende kuşu atarsın o sıra çaya bakmaya gidersin elinde çaydanlık gelmişsin birde gürültü var yani gülüyorlar yaf ne oldu yere bak derler işte olay orda yapışan kuş yerde .

not:sakın bu söylediklerimi üstünüze alınmayın içimden geldi böyle yazdım yapışan kuşun hiç bir şekilde emareleri olmaz : ne zaman yapışacanı tahmin bile edemessiniz( iki kanat bir kuyruk oda başına buyruk )

Saygılarımla,

Ramazan ABA
merhabalar,saygı bızden.kanadını ucumunu havayla olan ılıskısını begenmedıgım kuslardan benı sasırtan hıc olmadı Ramazan kardasım.benım nazarımda yapışma sadece kusun lap dıye gelıp konması degıldir.kendıne ucuma vermesı es gecmesı vs vs de yapısma olmasada yapısmadır bana gore.goruslerınıze saygı duyuyorum ve yanılıyor olabılecegımıde kabul edıyorum-mu acaba :) sızın gozlemlerınız sıze onu gostermıs takdır etmek duser bıze.ha cok begendım bazı kuslarında oynamak ıstemedıklerını ucmaktansa yan gelıp catır catır cıftlesmek ıstedıklerınıde gordum.bu da madalyonun otekı yuzu.:)

filo' Alıntı:
Kendi beslediğim kuşlar sıka girmiyor.. sökülürken mesela 1. gün 1 metre, 2. gün 1,5, 3. gün 3, 4. gün 5 vs vs.. hep üzerine koyarak oynuyorlar.. yatırılınca oyun hafifletip 15 20 gün nefesle tekrar eski performanslarına dönüyorlar.. kanat elleme olayı pek sık başıma gelmiyor.. 10 yavrudan 1 tane oda sanırım benden kaynaklı oluyor.. tüy vs.. yüzünden..
sıka benım kuslarda gırmez yerde kafalarını carparlar takladan ama kalkınca hıcbırsey olmamıs gıbı devam ederler.bılmeyen sıka gırmıs bu kus der.

merhabalar,saygı bızden.kanadını ucumunu havayla olan ılıskısını begenmedıgım kuslardan benı sasırtan hıc olmadı Ramazan kardasım.benım nazarımda yapışma sadece kusun lap dıye gelıp konması degıldir.kendıne ucuma vermesı es gecmesı vs vs de yapısma olmasada yapısmadır bana gore.goruslerınıze saygı duyuyorum ve yanılıyor olabılecegımıde kabul edıyorum-mu acaba :) sızın gozlemlerınız sıze onu gostermıs takdır etmek duser bıze.ha cok begendım bazı kuslarında oynamak ıstemedıklerını ucmaktansa yan gelıp catır catır cıftlesmek ıstedıklerınıde gordum.bu da madalyonun otekı yuzu.:)

Davut bey merhaba,

ben bu siteyi gerçekten çok seviyorum. şunuda belirtmek istiyorum burda yazılan herşey benim kendi kanatimçe çok önemli? kuş diye gir internete direk karşımız kuşçular org çıkar burda insanlar bilgi paylaşıyor ama yazarken ne olursunuz doğru bilgiler yazalım kuşu nasıl çözeriz uçura uçura kulaktan dolma laflarla deyil. yukarda yazdıklarınıza da katılmıyorum ya bizim anlattığımız burda kuş biz makina üretmiyoruz sonuçta bir canlı yok bunu yapacak yok şu olmassa olmazlardan diye bir şey yok.

pekala şöyle yazsam: bana bir kuş uçurun erkek olsun 20 sefer yapsın fazla deyil 20 metre oynasın yüksek uçsun atması on numara olsun hiç es geçmesin hedefine bol taklalı harmanlayarak insin ben böyle bir kuşu hiç izlemedim şimdi burda arkadaşlarımızın hepsi yaf bunda ne var biz bunları beslemiyoruz der bende diyorum böyle bir kuş uçurun paranın üstü açık desem çokmu hoş olur ben söyleyim böyle bir hayvan 40 yılda bir çıkar ondan çıkanda bunları yapmaz desem?

yerine inmeyen kuşu biz beslemeyiz bizimde olmassa olmazlarımızdan bir tanesi yer hakimiyeti ?tepe vuran kuşuda biz tutmayız neden çünkü tepe bağlayan kuş yapışır?
kusura bakmayın kuşta tartışırım küçüğümlede büyüğümlede o yüzden kendi kafamın yatmadığı msj ları görüncede yazarım bilgi alırım yazanlar burda videolarını bence paylaşmak zorunda bak kardeşim sen yok diyodun bu iş böyle olur buyur videosu der bence. bazı yazıları bence ispatlamak zorunda bu sitemize dünya giriyor bakıyor burdan bilgi paylaşıyor kusura bakma .

Saygılarımla,

Ramazan ABA

kulaktan duyma oldugunuda nereden cıkardın ramazan kardesım.dogru degıl dıyorsun yalan mı soyluyoruz.ben 4x4 kus olduguna ınandıgımı soylemedımkı.paranın ucu acık da ne demek.ben kus mu satıyorum,onu mu demek ıstedınız kardasım.es gecme şu bu tolere edılebılecek duzeyde olur tabı kusta.hos gorulmeyecek seyde gorulmez her kusun kusurlu bırtakım hareketlerı olabılır.motomot oynayan kus varsa onu bılemem ama 20 sefer yapan bır erkek kus gormedıysenız bu benım hatam deıl.burada gozlemlerımızı paylasıyoruz benım kusum sunu yapıyo su su ozellıklerı var demedım dememde kolayla.ama kralına rest cekerım o ayrı konu.sıze kus gostermek zorunda deılım zaten benım kuslarım oynamıyorkı.:) kotu kuslarım var benım.sagdan soldan duyduklarımla burada ahkam kesıyorum.dogru bılgı sadece sızde mı var.sızın uslubunuz yanlıs bılgınız dogru olsa ne olur.taban taklasını eke kusun 3-4 kere yapacagını solemıssınız.cok gulunc.hıc gorenle gormeyen bır olurmu.lutfen dogrular yazalım seklınde tahrıkkar yaklasımları bırakın.elımızden geldıgınce dogruları yazıyoruz.elestırı hududunu gecmeyelım lutfen.saygı ve sevgıler.

ben yerıne ınmeyen kusu beslemenızle ılgılenmıyorum.ben ıyılerını bırkenara koyarak cokda onemsemedıgım bır ozellık oldugunu soyledım ve kımsenın ne kusunu nede sahsını orneklemedım.herkesın begenısı ve kusu kendıne.yerıne ınen kusu begenmeme hakkına sahıp oldugum gıbısızınde begenme hakkınıza saygı duyuyorum.kendı fıkrımı soyledım.

Merhaba ,

ben zaten sizde iyisi var demedimki genel konuştum?

ben mesale dedim yazımı dikkatli okursan erkek kuş dedim taban dedim varmı oynuyan görmedim güle bilirsin gayet normal senin gibi güzel bi abimizde böyle bir hayvan varsa ben kendimce gurur duyarım bende böyle bir hayvan yok ne güzel videosunu paylaşırsanda çok minnettar kalırım ?

Saygılarımla,

Ramazan ABA

saaygı bızden kardesım.bendekı kuslar dedıgım gıbı oynamıyorlar.ben zaman gecırmek maksadıyla bakıyorum onlara.etraftan seyrettıgımız kuslar ve bazı kuscu abılerımın tecrubelerı gıbı etkenler az da olsa tecrube kazandırdı.konusuyoruz ıste.laf ola berı gele.KUŞU OLAN KONUSUYO DEMESINLER DIYE yazdık.KUSU OLMAYANDA KONUSABILIR DEMİ. bana gore buradakı herkesın ıstedıgı fıkrı soyleme hakkı var.dogru olsun yanlıs olsun.26 senedır kuslarla ılgılıyım kuşumuz olmasada.ıllede ıyısını deıl sevımlısınıde besleyebılır ınsan.:D saygı ve sevgıler.

FORMULA 1' Alıntı:
saaygı bızden kardesım.bendekı kuslar dedıgım gıbı oynamıyorlar.ben zaman gecırmek maksadıyla bakıyorum onlara.etraftan seyrettıgımız kuslar ve bazı kuscu abılerımın tecrubelerı gıbı etkenler az da olsa tecrube kazandırdı.konusuyoruz ıste.laf ola berı gele.KUŞU OLAN KONUSUYO DEMESINLER DIYE yazdık.KUSU OLMAYANDA KONUSABILIR DEMİ. bana gore buradakı herkesın ıstedıgı fıkrı soyleme hakkı var.dogru olsun yanlıs olsun.26 senedır kuslarla ılgılıyım kuşumuz olmasada.ıllede ıyısını deıl sevımlısınıde besleyebılır ınsan.:D saygı ve sevgıler.

Davut abi merhaba,

beni yanlış algılıyosun ben yazarkende genel konuşuyorum,seni kıracak yazı yazmadım diye tahmin ediyorum elin iyisinden kendi kötün herzaman için iyidir ,burda kimse kimsenin kuşuna zaten kötü demiyorki senin gibi bende yazıyorum kusura bakma

Saygılarımla,

Ramazan ABA

ZATEN PAYLASIMLARIN AMACI KARSILIKLI VAR OLAN BİLGİLERİN AKTARILMASI AMA BİLİNEN DOGRU BİR İKEN ÇOK MUS GİBİ ALGILANIP TELAFUZ EDİLMESİ KAFALARI KARISTIRIYOR . AMA BÖYLE BÖYLE KARSILIKLI TARTISARAK İSTENİLEN DOGRUYA ULASABİLMEK MÜMKÜN HER KESİN KENDİLERİNE GÖRE İYİLERİDE KÖTÜLERİDE DOGRULARIDA FARKLI FARKLI OLDUGUNDAN BAKIS AÇILARININDA AYNI OLMASI ZATEN MÜMKÜN DEGİL KİM GÖRDÜGÜYLE KİMİ BAKTIGIYLA KONUSUR ANLATIRLAR AMA ESAS OLAN NEYE NASIL BAKIP NE GÖRÜLDÜGÜ VE GÖRMEK İSTEDİGİMİZ NE AMA HEPİMİZ OLARAK AYNI PENCEREDEN BAKIP AYNI SEYİ FARKLI GÖRDÜGÜMÜZ İÇİN BİLİNEN TEK DOGRUDA BULUSAMIYORUZ YANİ BAKMAK AYRI GÖRMEK AYRI BAKIS AÇILARIMIZ FARKLI ANLATIMLARIMIZDA FARKLI OLABİLİYOR

SAYGILAR

RAMAZAN ABA' Alıntı:
FORMULA 1' Alıntı:

Davut abi merhaba,

beni yanlış algılıyosun ben yazarkende genel konuşuyorum,seni kıracak yazı yazmadım diye tahmin ediyorum elin iyisinden kendi kötün herzaman için iyidir ,burda kimse kimsenin kuşuna zaten kötü demiyorki senin gibi bende yazıyorum kusura bakma

Saygılarımla,

Ramazan ABA
est.kırılmadım.hep kardesiz.

kırıldı da çaktırmıyo..

düzatma veya yapışma benim görüşüme göre aynı hareketler.Ayrım yapmaya gerek yok iki durumda yapılmaması gereken hareket.Bunların emarelerine gelince, kuş oyuna geldiği zaman her zaman kiden daha alçağa geliyorsa. Damın yakınlarından geçerken kafasıyla sağa sola bakışlar atıyorsa. Çatıların yakınından geçerken kuyruk açarak sinyal veriyorsa kondu konacak demektir.Tabi bu benim gözlemlediklerimden ve abilerimden öğrendiklerim.

cevdet özbayer' Alıntı:
Hızlı koşan çabuk yorulur.

Cevdet Amca'ya katılıtorum.
Bir ağabeyimizden de şunu iştmiştim:
-Uzun giden kuş tez yapışır.

Geri