Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaralı, sakat uçamayan cins olmayan güvercin sahipleniyorum
Merhaba arkadaşlar.
Elinizde yaralı, sakat uçamayan veya sokakta bulduğunuz yavru güvercin varsa sahiplenebilirim. Yabani sokak güvercini arıyorum.
Benim uzun zamandır beslediğim sakat bir güvercinim var. Malesef ömür boyu uçamayacak. Bana çok alıştı, peşimden ayrılmıyor. Ama yine de kendi türünden bir arkadaşı olması şart.
Bu arada bu konularda tecrübeli olmadığım için cinsiyetini de pek anlayamadım. Bir kaç ipucu vereyim.
Balkonda küçük kapalı bir yuva yaptım, istediği zaman girip çıkabiliyor. Yuvayı feci şekilde sahipleniyor. Balkona çıktığım anda boğazını şişirip ses çıkarıyor, etrafında dönüyor, elimi yaklaştırdığımda ısırıyor.
Ne çok iri ne çok ufak ama yine de irice denilebilecek bir vücudu var.
Öyle çok süslü bir şey değil. Boynu yeşil-fuşya parlıyor.
Çok sinirli, hep ısırıyor. Evde dolaşırken ayaklarıma saldırıyor. Ama yabanilikten değil, hiç korkmuyor çünkü, sanki kıskanıyor gibi.
Ayrıca hep peşimde, ben nereye o oraya. Evin içinde kuyruğum gibi. Bunu ne kadar yalnız olduğunu anlayın diye yazdım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Re: Yaralı, sakat uçamayan cins olmayan güvercin sahipleniyo
Yok yakalanmış istemiyorum. Öyle olsa ben yakalardım. Yine de teşekkürler.
Uçamayan olursa daha iyi olur, çünkü yaşadığım yer güvercin beslemeye pek müsait bir yer değil. Müsait olsa balkonu donatırdım zaten, eski evimin balkonu gibi.
Benim güvercinimin durumunda olan bir güvercin daha vardır illa ki bu forumda diye düşündüm. Aslında bir tane buldum ama şehir dışında olduğu için kesin gelemeyebilir. O da sakatmış.
Bu fıstığı da kimselere veremem, zaten alan da yok. Bari bir eş bulayım da ömür boyu besliyim ikisini.
Arkadaşlar fikir verin bana, ne yapayım ben?
Dışardan yabani güvercin yakalayamam. Hem ortam müsait değil, hem de yabani hayvanı alıştığı ortamından ayıramam. Kolay kolay da balkona alışmaz gibime geliyor zaten.
Hani siz tecrübelisiniz bu konularda, yardım istiyorum sizden.
Slania kardeşim bu kuş anlattığına göre erkek ve de yabani değil yabani göz renki turuncu gibi olur kırma olabilir tam fotolarını yayınlarsan iyi olur ona göre bir şeyler söyleriz.
soylemez18' Alıntı:
Slania kardeşim bu kuş anlattığına göre erkek ve de yabani değil yabani göz renki turuncu gibi olur kırma olabilir tam fotolarını yayınlarsan iyi olur ona göre bir şeyler söyleriz.
Aynı noktaya bakmışız Yavuz, bende ondan biraz yanıldım ama fotoğraf makinesi sanki baya açık renkte çekmiş gibi geldi. Bir kaç açıdan daha foto ya ihtiyaç var emin olmak için.
Kardeşim tekrardan merhaba, sitemize hoşgeldin.
Yaralı olan ve size alışan güvercin büyük ihtimal erkek anlattığın kadarı ile .
Ötüp seni yuvaya yanaştırmaması erkek olduğuna işaret .
Ben İzmir'de güvercin besliyorum. Fakat bende yaralı ve asla uçamayacak güvercin yok.
Hastalığa çok dikkat ederim.
Çünkü elimdeki bulunan güvercinler parasından ziyade BABA YADİGARI.
Babam sağ Allah'a çok şükür. Yaşlı ilgilenmiyor kendisi.
Çevremde denk gelirsem eğer sakat bir güvercine direk seninle irtibatlanıcam .
Merhaba hoşgeldiniz İzmir'in neresindesiniz eğer bana yakın iseniz aynı şekilde bir dişide bende var eşimin patronu bulmuş balkonda kanadı kırık uçamaz ama canavar gibi maşallah isterseniz size verebilirim baş göz ederiz bizimkileri
Evet hocam bu bildiğin yaboz yabik yabani gibi isimler ile adlandırdığımız dışarıda milyonlarca olan güvercin. Uğur'daki ile birlikte gayet güzel uyum sağlayacaktır, hayvan sevgin içinde ayrıca tebrik ederim. Kolay gelsin.
banada getirirler böyle hasta sakat yabani güvercin ve kumru özellikle esnaf tanıdıklarım benim kuşların arasına atmam ama bakarım beslerim iyileştirir salarım bazen gelirler yem yer giderler kumrularda dahil bu haz bu duygu tabiki anlatılamaz hayata bağlıyorsunuz sizin sayenizde uçuyor dolaşıyor.. yaptınız iş çok yüce elimizden geldiği kadar herkesin aynı bilinçle hareket etmesini diliyorum Saygılar... sizin kuş erkeğe benziyor kocaeli civarında olsaydınız yardımcı olabilirdim ama şans inş bir arkadaş bulabilirsiniz ona...
Uğurun dişi ile takım olurlar.
Paylaştığın fotoğraftaki güvercin erkek.
Gerçi dişimi erkek mi ben anlamam Uğur daha iyi bilir :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:
Abi temele bakıcaksın benim temel Azmanlardan oluşuyor bu arada sana bayramdan sonra belki bir çift dönek gelebilir ama kesin değil enişte kayseriye gidicek kendi aracıyla eğer gider ise seninkileri bu sefer ulaştırcam
DÖNEKCI35' Alıntı:
Abi temele bakıcaksın benim temel Azmanlardan oluşuyor bu arada sana bayramdan sonra belki bir çift dönek gelebilir ama kesin değil enişte kayseriye gidicek kendi aracıyla eğer gider ise seninkileri bu sefer ulaştırcam
DÖNEKCI35' Alıntı:
Ya şimdi işin açıkcası babam her konuda izin verirdi ama kuş besleme konusunda çok negatifdi. Ben küçükken 6. katta oturuyorduk cebeci de o zamanları balkona yem atar yabani kuş avlar beslemeye çalışırdım. O zamanlar hep kızardım ne olacak baba kuş işte diye ama yazık adamcağız balkondan düşerim diye beni düşünüyormuş şimdi anlıyorum. Rahmetli nur içinde yatsın. Bizde zamanında yabik baktık, sonuçta şu an ki hevesimiz hobimiz o yabikler sayesinde ortaya çıktı.
alger' Alıntı:
Evet hocam bu bildiğin yaboz yabik yabani gibi isimler ile adlandırdığımız dışarıda milyonlarca olan güvercin. Uğur'daki ile birlikte gayet güzel uyum sağlayacaktır, hayvan sevgin içinde ayrıca tebrik ederim. Kolay gelsin.
Bu yorum banaysa eğer sevindim bunu duyduğuma. Hayvanlara çok düşkünüm, özellikle kuşlara. Onlar için elimden gelen herşeyi yapabilirim.
kaan ozkoyuncu' Alıntı:
banada getirirler böyle hasta sakat yabani güvercin ve kumru özellikle esnaf tanıdıklarım benim kuşların arasına atmam ama bakarım beslerim iyileştirir salarım bazen gelirler yem yer giderler kumrularda dahil bu haz bu duygu tabiki anlatılamaz hayata bağlıyorsunuz sizin sayenizde uçuyor dolaşıyor.. yaptınız iş çok yüce elimizden geldiği kadar herkesin aynı bilinçle hareket etmesini diliyorum Saygılar... sizin kuş erkeğe benziyor kocaeli civarında olsaydınız yardımcı olabilirdim ama şans inş bir arkadaş bulabilirsiniz ona...
Ne kadar güzel bir davranış, böyle insanları gördükçe çok mutlu oluyorum. Bu güvercini ilk bulduğumda güvercin besleyen bir akrabama vermek istemiştim ama diğer kuşlara hastalık bulaştırır diye almadı. Aslında ben bana güvenip bıraktığını düşünüyorum, yoksa acıyıp alır mıydı bilemem. Keşke herkes sizin gibi düşünse.
Yorumunuz için teşekkür ederim.