Yaralı, sakat uçamayan cins olmayan güvercin sahipleniyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Slania
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 64
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Yaralı, sakat uçamayan cins olmayan güvercin sahipleniyo

Hepimiz aynı Hakan abim.
Allah rahmet eylesin. Rahmetli seni düşündüğü için kuş beslemene negatif yaklaşmıştır.
Fakat, ben babadan kuşçuyum.
Benim sülalem senelerdir faal bir şekilde Dönek ırkı güvercin besliyor, sevdalı .

Ben kardeşime takıldım oda anladı durumu (:

SNRAVCI' Alıntı:
Hepimiz aynı Hakan abim.
Allah rahmet eylesin. Rahmetli seni düşündüğü için kuş beslemene negatif yaklaşmıştır.
Fakat, ben babadan kuşçuyum.
Benim sülalem senelerdir faal bir şekilde Dönek ırkı güvercin besliyor, sevdalı .

Ben kardeşime takıldım oda anladı durumu (:

Kardeşim derken şu Azmancı Uğur mu ? :D:D:D:D:D:D:D:D ahahha

Takılıyorum Uğur kızma :D

:ckmk: :ckmk:
Aynen yabanici Uğur ya :haha:
İki dakikada çözdü işi (:
Hali hazırda bekliyormuş :haha: :haha:

Küçük bir problem daha var. Böyle bir şey buldum bugün;

Dolaşmaya çıkmıştım, belki bir güvercin bulurum umuduyla, güzelyalı tansaşın oraya gittim bilen bilir. Güvercinlerin arasında parlıyordu resmen, kolay yakalanacak gibi de duruyordu. Hemen gittim yem aldım, diğerlerini beslerken onu yakaladım.
Çok zayıf, halsiz düşmüş, belki hasta bilemiyorum. Ayrıca yavru. Benimkini yanaştırmadım nolur nolmaz hastalık varsa falan diye. Kendine getirmek istiyorum bu hayvanı. Kemikleri elime geliyor resmen.
Tavsiye edeceğiniz yem, vitamin, evde hazırlayabileceğim mama vs. var mı?

O kuş kesinlikle ya kurulukta yada riskli bir hastalık taşıyor durumu çok iyi görünmüyor, sarımsak at ağzına ve önüne su koyacağın kapta da sarımsak ve elma sirkesi olsun. Ama kurtarman epey zor görünüyor buradaki fotodan. Vitaminler için forumda arama yaparak her türlü bilgiye ulaşabilirsin.

Kardeşim seninde güvercinden yana şansın bol .
Hayırlısı olsun. Bu gidişle kümes yapman gerekecek.
Yarın öbürgün bu kuşlar eş olacaklar, haliyle üreyecekler.

Avi-vit vitamin ilacını sana tavsiye edebilirim.
Eczanelerden temin edebilirsin . Kuvvetli bir vitamindir .
Sularına karıştırarak verebilirsin.

Şimdi bu güvercinler yabancı oldukları için suluktan su içmeyebilirler.
Sende bulunan erkek müstesna.
Uğurdan gelecek olan dişi su içmicek mesela, Bu bulduğun beyaz azman yavru oda aynı şekil.
Bir şırınga ile ağızlarından basarak verebilirsin.

Avi-vit vitamin ilacının kullanım şekli kutudan muhakkak çıkar.
Eğer eczanelerde temin edemezsen, Kemeraltın'da bulabilirsin.

Biladerim benimki evcil azman suda içiyor atarda yapıyor :ckmk: :ckmk: :ckmk: hatta uçsa dönecekte kanadı arızalı yoksa 10 numara azman hemde tozluklu kanatlarıda sazlı al benili yani :haha: :haha:
Arkadaşım istersen 1 tane daha var onuda verebilirim yer sorunun yoksa

DÖNEKCI35' Alıntı:
Biladerim benimki evcil azman suda içiyor atarda yapıyor :ckmk: :ckmk: :ckmk: hatta uçsa dönecekte kanadı arızalı yoksa 10 numara azman hemde tozluklu kanatlarıda sazlı al benili yani :haha: :haha:
Arkadaşım istersen 1 tane daha var onuda verebilirim yer sorunun yoksa

Uğur azmancılığı bırakıyor... ehehehe :D tamam artık bir kere çıktı adı 9 a inmez 8 e :D Uğur kızmıyorsun değil mi? Biliyorsun kardeşimsin.

Yok be abi kızarmıyım ben ya azmanlarım bana huzur veriyor her dakka uçmaya hazırlar :haha: :haha: :haha: Bakarsın arada birde dönüverirler :suss:

merhaba slania,
öncelikle bu insancıl davranışından dolayı tebrik ve teşekkür ederim. ben de kendi kuşlarımızdan çok bahçeme sürekli düşen hasta yabani kuşları iyleştirmekle uğraşıyorum. genelde onlarda rastladığım hastalıklar Mekanik yaralanmalar, E coli (ishal), Ornithose (göz ve solunum problemleri), Salmonella (sallabaş, dönbaş, titrebaş vs) ve Trichomoniasis & Pox (iç ve dış çiçek mantar/fungi oluşumlar) gibi hastalıklar oluyor.
1. elindeki erkek yabani kuş muhtemelen daha önce salmonella geçirdi (bazılarında etrafında dönme/sinirsel tikler/tavırlar eser kalır), onun için faydalı olabilir, istersen şuradaki dökümana bakabilirsin: http://goo.gl/m61z6 dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. (veya siteden aratabilirsin)
2. son yakaladığın durumu ağır olan kuşun önce ağız içine bak içeride sarı peynirimsi oluşumlar veya beyaz pamukçuk gibi lezyonlar varmı, hayvan nefes alıp verirken ağız yarı veya az açık mı kalıyor, hayvan tok mu açmı, veya kursakta su toplama yada hazımsızlık sertlik varmı, ön kısmında kuruma/incelme olmuş mu, eğer yok ise hayvanın sıcaklığına ve ishal durumuna bak, ayrıca kanat altlarına içlerine ve bir de anüsüne bak, siğil lezyon ur veya anüste çiçek hastalığı varmı. daha detaylı belirti, tedavi uygulamaları ve uyarılar için döküman: http://goo.gl/v29el dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. (veya siteden aratabilirsin)
3. ayrıca bazı ishal çeşitleri (ecoli genç kuş hastalığı/yetişkinlerde ani ölüm, koksidiyoz kanlı ishaller, salmonella, paraziter ishaller vs.) ve tedavileriyle ilgili döküman bkz: http://goo.gl/uxy2r dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. veya siteden (veya siteden aratabilirsin)
imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. geçmiş olsun.

alger' Alıntı:
O kuş kesinlikle ya kurulukta yada riskli bir hastalık taşıyor durumu çok iyi görünmüyor, sarımsak at ağzına ve önüne su koyacağın kapta da sarımsak ve elma sirkesi olsun. Ama kurtarman epey zor görünüyor buradaki fotodan. Vitaminler için forumda arama yaparak her türlü bilgiye ulaşabilirsin.

Sarımsak attım, löp löp yedi valla. :D suyunu da aynen dediğin gibi yaptım. Baya yürüdük, yakalarken ve tutarken de ürktü. Belki bu yüzdendir. Geldiğinde baya iyidi, yemek yedi su içti dolaştı tüylerini temizledi. Dışkısı da anormal görünmüyor. Karamsar olmak istemiyorum. :( İnşallah kurtulur..
Bakıyorum hemen teşekkür ederim.

SNRAVCI' Alıntı:
Kardeşim seninde güvercinden yana şansın bol .
Hayırlısı olsun. Bu gidişle kümes yapman gerekecek.
Yarın öbürgün bu kuşlar eş olacaklar, haliyle üreyecekler.

Avi-vit vitamin ilacını sana tavsiye edebilirim.
Eczanelerden temin edebilirsin . Kuvvetli bir vitamindir .
Sularına karıştırarak verebilirsin.

Şimdi bu güvercinler yabancı oldukları için suluktan su içmeyebilirler.
Sende bulunan erkek müstesna.
Uğurdan gelecek olan dişi su içmicek mesela, Bu bulduğun beyaz azman yavru oda aynı şekil.
Bir şırınga ile ağızlarından basarak verebilirsin.

Avi-vit vitamin ilacının kullanım şekli kutudan muhakkak çıkar.
Eğer eczanelerde temin edemezsen, Kemeraltın'da bulabilirsin.

Hakikaten öyle, acemi şansı dedikleri bu olsa gerek. :) Sağolasın.
Kümes değil de ufak bir yuva düşünüyorum. Buradan edineceğim bilgilerle kendimce bir şeyler yaparım. Severim böyle şeylerle uğraşmayı. Güvercin beslemek kendimi bildim bileli hayalim zaten.

Şırınga da vitamin de tamamdır. Teşekkür ederim yardım için.

Sayın Devir,
Asıl ben teşekkür ederim bu uzun, içerikli yazınız için. :)
Verdiğiniz linkleri inceliyorum.
Yarın sabah ilk işim kuşu incelemek olacak. Şimdi uyuyor, çok yorgun, rahatsız etmek istemiyorum.
Tekrar teşekkürler...

Uğur sana mesajlarım gitmiyor sanırım. Daha önce gönderdiğim cevap gitmemiş, şimdi de gönderiyorum giden kutusunda kalıyor, gitmediği anlamına mı geliyor bu?

Slania' Alıntı:
Uğur sana mesajlarım gitmiyor sanırım. Daha önce gönderdiğim cevap gitmemiş, şimdi de gönderiyorum giden kutusunda kalıyor, gitmediği anlamına mı geliyor bu?

henüz okumadığı anlamına geliyor sanırım.

alger' Alıntı:
Slania' Alıntı:

henüz okumadığı anlamına geliyor sanırım.

Gidiyorsa iyi. Teşekkür ederim.

Merhaba Slania,
rica ederim umarım faydalı olur. gelişmeleri buradan bize haber verirsin.
kolay gelsin, görüşmek üzere..

Slania' Alıntı:
Kümes değil de ufak bir yuva düşünüyorum. Buradan edineceğim bilgilerle kendimce bir şeyler yaparım. Severim böyle şeylerle uğraşmayı. Güvercin beslemek kendimi bildim bileli hayalim zaten.

Rica ederim.
Güvercin beslemek uğursuzluktur derler.
Hiç alakası yok. En kral sevaplardandır.

SNRAVCI' Alıntı:
Slania' Alıntı:

Rica ederim.

Katılıyorum aynen. Tabi onlara sizin gibi yemini suyunu eksik etmeden hastalandığını takip eden biri olarak beslemek büyük sevaptır. Ben özellikle mezatlarda gördüğüm manzaralara bakıyorum bazen bu insanlar kuş u bırak karınca bile beslemesin diyorum. Sevap konusu bu kişiler için tam tersi yönde ki girdikleri günah öyle böyle değil. Kuşu damızlık olarak satamayıp yola atan mı ararsın, küçük bir kolide 20 tane üst üste kuş getiren mi? Hepsini Allah affetsin büyük günah.

Daha neler neler Hakan abim ..
Saysak sayfa dolar taşar ..

devir' Alıntı:
Merhaba Slania,
rica ederim umarım faydalı olur. gelişmeleri buradan bize haber verirsin.
kolay gelsin, görüşmek üzere..

Merhaba,
Güvercini yokladım, bir problemi yok gibi görünüyor. Kursağına baktım anlayamamış da olabilirim ama problem yok gibi. Dışkısında da bir problem yok. Yine de düzenli olarak kontrol ederim.
Yalnız çok zayıf, göğüs kemiği elime batıyor. Bir de arada tüylerini temizlemesi, yem yemesi dışında sürekli uyukluyor. Halsizliğine ve zayıflığına bağlıyorum bunları, umarım ciddi bir hastalığı yoktur.

Tabi ki sürekli haberdar ederim sizleri. :)

SNRAVCI' Alıntı:
Rica ederim.

Ne kötü bir batıl inanç. Dünyada onca uğursuz, kötü davranış varken güvercin beslemek bu kadar göze batmamalı..

Bu güvercin çok uçuyor, baya havalanıyor. Kaçmasından çok korkuyorum, kaçarsa anında kedilere yakalanır Allah korusun. Sürekli kafeste durmaktan da sıkılıyor, kafes çok küçük. Kanatlarını çeksem ya da bantlasam olur mu? Daha önce ikisini de yapmışlığım var, tecrübesiz değilim anlayacağınız.

Merhaba,
halsizlik (durgunluk kabarma vs.) hastalık belirtileridir. hayvan tüye giremediği için iç kurumaya girmiş olabilir. tüye giremeyen kuşa bol bol banyo suyu veriniz isterse kendi girsin yıkansın (içine bir kapak doğal veya katkısız elma sirkesi ve veya karbonat ve magnezyum sülfat karışımı yarım çay kaşığı vs. şeklinde katabilirsiniz). multivitamin + b kompleks + selenyum e + kalsiyum d3 gibi vitamin mineral takviyesi yapınız. Ancak bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı ilerisi için sakıncalı olabilir. onun yerine doğal protein katkısı kenevir tohumu, keten tohumu omegaları içerir faydalıdır kullanabilirsiniz. Ayrıca ısırgan çayı “ısırganı iki günden fazla ard arda vermeyiniz, zamansız tüye sokar - ancak sıkıntılı tüy dönemlerinde kullanımı rahatlatır ve çeşitli zehirlenmelerde ise hayat kurtarır, detoks yapar”, doğal prebiyotiklerden saf köy yoğurdu ve suyu, kefir veya eczaneden şase alarak kullanmak da fayda sağlayacaktır. önüne karışık muhabbet kuşu yemi ve az miktarda kenevir tohumunu eksik etmeyiniz. hazmı kolay galeta unu veya ekmek içiği, doğranmış meyve sebze de faydalı olacaktır. ör: salatalık, marul, buğday çimi, elma veya armut vs. gibi. iç parazitlerden, tüye girememekten, ishale bağlı sıvı kaybından, sallabaş veya diğer hastalıklar kaynaklı beslenememekten, veya megabacterden vs. dolayı kuşlar zayıflayabilmektedirler (göğüs kemiğinin incelmesi, kuruma). bu konular için siteden aratabilir veya buradaki güncellenebilen dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeleri yazıp konuları bulabilirsiniz. dökümanı bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. öncelikle dökümandaki *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı başlıklı konuyu bulup mutlaka tamamını okuyunuz. mümkünse kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız! Gerekli tahlilleri yaptırmanız faydalı olacaktır. geçmiş olsun..
not: hayvanı bantlarsanız arada bantları çözüp farklı kanada takmak gerekiyor, yoksa kanatları tutulabilir, ileride problem olmasın. keşke imkanınız varsa onlara geniş bir yer veya oda ayarlayabilirseniz daha iyi olur.

Sonunda kavuşturduk cadıları. :D Uğur abim sağolsun. :)

Ama bu benimki meğerse ne yabani, ne canavarmış ya, dövüp duruyor kızcağızı. Ne yapacağımı şaşırdım valla. Kızı benimkinin yuvasına koyuyorum, imkanı yok tutmuyor onu illa çıkaracak oradan. Benimkini dışarıya çıkarıyorum, kızı yuvaya iyice kapatıyorum, bu sefer de yuvaya girmeye çalışıyor, en ufak bir açıklığı değerlendiriyor. Ee tabi eve yavruyken geldi, o zamandan bu yana avatardaki mubişten başka bir şey görmedi.
Umarım alışırlar birbirlerine, çok korkuyorum hep böyle sürecek diye.

Bir de şöyle bir durum var. İkisini salona bırakıyorum; hem halı olmadığı için rahat geziyorlar, hem de geniş olduğu için zarar veremiyor ona. Yalnız kız benim yanıma yanaştığı anda feci şekilde kovalıyor onu. Kızcağız nereye kaçacağını şaşırıyor. Of böyle olacağını bilseydim yavrudan alıştırırdım ben bunu kendi gibilere.

Çok teşekkürler :)
tüye girmeme konusu için siteden baktım, linkini verdiğiniz dökümanı da inceleyeceğim. Keşke onlara geniş yer veya oda ayarlayabilsem ama iki oda bir salon ev bize anca yetiyor annem asla böyle bir şeye izin vermez. :hayir: Olsun ama arada salona salıyorum, geziniyor, rahat rahat yemleniyor. Bir de çengelli iğne takmayı düşünüyorum teleklerine o daha zararsızmış. Evde minik saç lastikleri var hani şu siyah ya da rengarenk, incecik olanlardan. Onlardan takabilirim dikkatlice.

Onlar birbirlerini epey uzun süre dövecekler, ne kadar birbirlerine yakın olurlarsa o kadar çabuk olur. Bence dar bir yerde olsunlar. Erkek dişiyi eş alana kadar epey hırpalayacaktır. Bizim kuşlarda da bu şekilde merak etme birşey olmaz.

Slania' Alıntı:
Sonunda kavuşturduk cadıları. :D Uğur abim sağolsun. :)

Ama bu benimki meğerse ne yabani, ne canavarmış ya, dövüp duruyor kızcağızı. Ne yapacağımı şaşırdım valla. Kızı benimkinin yuvasına koyuyorum, imkanı yok tutmuyor onu illa çıkaracak oradan. Benimkini dışarıya çıkarıyorum, kızı yuvaya iyice kapatıyorum, bu sefer de yuvaya girmeye çalışıyor, en ufak bir açıklığı değerlendiriyor. Ee tabi eve yavruyken geldi, o zamandan bu yana avatardaki mubişten başka bir şey görmedi.
Umarım alışırlar birbirlerine, çok korkuyorum hep böyle sürecek diye.

Bir de şöyle bir durum var. İkisini salona bırakıyorum; hem halı olmadığı için rahat geziyorlar, hem de geniş olduğu için zarar veremiyor ona. Yalnız kız benim yanıma yanaştığı anda feci şekilde kovalıyor onu. Kızcağız nereye kaçacağını şaşırıyor. Of böyle olacağını bilseydim yavrudan alıştırırdım ben bunu kendi gibilere.
Maşallah yakışmışlar birbirlerine ileride yavrularını bekleriz kardeşim herhangi sormak istediğin bir şey olursa dükkanı öğrendin arada çay içmeyede beklerim

Rica ederim,
gerekli tedavileri için geç kalmayınız. tekrar geçmiş olsun.
Not: Salondayken kaçma tehlikesi yoksa, bashettiğiniz saç lastiklerini arada bir çıkartırsınız hayvan uyuşukluğunu atar. sonra tekrar takarsınız. bu arada yeni çiftler güzel olmuş, hadi hayırlısı umarım en kısa zamanda birbirlerini benimserler :)

Hakan abi nikahı senmi kıydın :haha: :haha:
Yoksa azmancı Uğur mu :haha: :haha:

SNRAVCI' Alıntı:
Hakan abi nikahı senmi kıydın :haha: :haha:
Yoksa azmancı Uğur mu :haha: :haha:

Ben ve uğur şahitlik yaptık, nikah ı bizim imam kıydı, resmi döküman veremeyeceğimiz için :D Kız tarafı ağırlığınca altın istiyor bu mukaddes yuva dağılırsa :D ahahahaha:D

:ckmk: :ckmk: :ckmk:
Eyvallah abim ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri