Yardım(Tavan Arası Güvecin Besleme)...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan B.Aydın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 741
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

B.Aydın

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bekir aydın
Meslek
Ogrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Aleykum...
Daha once 2-3 sene kuş besledim,bu sefer tavan arasında beslemek zorunda kaldım....
Kuşlar dısarıyı göremiyorlar,sadece tavan arasını gorebiliyorlar,yukarıda tavana cıkmak için deilk var,kuşları oradan salmayı dusunuyorum,acaba yavru kusları oraya atsam gelirler mi?? Ya da kanatsız kuslar aşagı atlarlar mı??
Kuşlar dısarı goremiyolar cevreyi de tanımyolar,sadece ufak girş yerlri var??
Tavan arasında besleyenler ve ya bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi??
Nasıl bi yol izlememi tavsiye edersiniz??

Hepiniz şimdiden sagolun

Yerkesiklee' Alıntı:
Kardeşim 4 yıl tavan arasında güvercin beslemiş biri olarak sana şöyle anlatayım. benim kümesim çatının deliğine açılmıyordu tavanarasına açılıyordu. Kuşları 1-2 hafta tavanarasında gezdirip alıştırdıktan sonra elimle tuttuğum kuşları yavaşça çatının deliğinden dışarı bırakırdım. Onlar da çatıda dolanır sonra ben delikten dışarı çıkar yavaş yavaş peşlerinde dolanarak deliğe kadar geri getirir deliği dörmelerini sağlardım. Ve sonra o delikten içeri girerlerdi. Bu şekilde hiç kuş kaçırmadım. 4 yılda yaklaşık 40-50 tane kuş bu şekilde alıştı.Fakat bu riskli bir yöntem çünkü kuşları kaçırabilirsin biraz da tecrübe meselesi. Bir başka yöntem ise eşli kuşların dişilerini ayaklarından bağlayıp çatıya salmak erkekleri bağlamıycaksın erkekler dişilerinin başından ayrılmazlar (istisnalar olabilir kuşun damarı çok kuvvetliyse dişi-yumurta-yavru dinlemez çeker gider). Başka bir yöntem daha söyleyim ilk anlattığım yöntemi kuşların kanatlarını çekerek uygula fakat çatıya saldığında mutlaka başlarında bulun. Rüzgardan- atmacadan-şahinden vs. dolayı kendilerini aşağı atabilirler ya da düşebilirler. Bu durumda hemen gidip kuşu geri yakalaman gerekir ki düştüğü yerde kedi-köpeğe yem olmasın.

Eğer apartmanda başkalarıda varsa ki büyük iht. vardır. Deliğe açılan bir kümes yapmanı önermem. Çünkü çatıya anten takılacak olur tadilat olacak olur. kuşlara laf ederler sıkıntı olabilir.

Ha eğer çatıda kuş besliyorsan mutlaka kiremitlerin üstüne çıkman gerekir bunu bil.
Biraz uzun oldu ama yardımcı olabildiysem ne mutlu. :)

Başka bir arkadaşın açtığı konuya yazdığım cevabım senin sorunun bu şekilde hallolur.

Sagolasın..
Ama bizim çatı çok yan ve Ondilinden yapılı çatının üstüne çıkma imkanım yok:)

Yardım, acil, lütfen kelimesini içeren anlamsız konu başlıklarını kullanmak kilit sebebidir.
Konu anlamsız başlık nedeniyle -kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri