YAVRU NASIL ALINIR??

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

JeanLoup

Üye
Katılım
5 Eyl 2011
Mesajlar
144
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Kediler
herkeze kolay gelsin..
kuşçulukta 5 ayım var en fazla yeni sayılırım.İlk defa yumurtalarımdan yavru çıktı fakat çıktıgı gibi öldüler gördügümde ölüydüler.BUnun sebebi ne olabilir.Limon sangı içinde yuva içine çok güzel yuvasınıda yaptı samanlarla yumurtalık yoktu altlarında..Hata nerde olabilir ufak bi soguk var yani orta derece hava şartlarından olabilirmi?
Ve Yavru almanın yolu nasıldır.Yani yavrular yumurtadan çıktıktan sonra nasıl ilgilenilmeli yada hiç dokunmaya gerek yokmu.EKstra gözlem ekstra besinler ne olmalı...
Lütfen tecrübeli arkadaşlarım abilerim kardeşlerim paylaşşınlar...
 
yavrulara senin müdahale etmene gerek yok senin yapman gereken yuvaya rüzgar girmesini önlemek ve kuşları aç susuz bırakmamakdır yavru çıkacagı zaman kuşlara ufak taneli yemlerle beslersen daha iyi olur ilk 1 hafta kuşlarına mısır vermezsen iyi olur. geri kalan herseyi anası babası yapar.
 
ufak taneli derken bildigimiz bugdayla besliyorum ufak büyük ayrımı oluyomu bugdayda.Birde yumurtalık yok alttlarında diyorumki yumurtadan çıktı limon sandıgı sertmi geldi öldü.Birde yumurtadan çıkan yavrunun üstünde annesi hala yatarmı ısıtma amaçlı??Nekadar yapar bu olayı birde.
 
kuşlar yuvalarına ot çöp tüy toplarlar. yavru için hafif yumuşak birde yavrunun tutunabilmesi için toplarlar limon sandıgı bir yuva için gayet güzel ve geniştir. ama sandığın alt kısmında ot bulunması gerekir bir önceki cümlede belirttiğim olay için. yavru yumurtadan çıktıgından yavrunun diken tüyleri çıkıp ve biraz uzayana kadar anası babası yavrunun üstüne yatarlar yavruyu ısıtmak amaçlı. eğer yavrunun üstüne yatan bir kuşu bilinçsizce korkutur veya almaya çalışırsanız kuşun altında bulunan yavruyu ezmesine yada yaralanmasına neden olabilirsiniz. yavru belki ölmez ama sakatlıklar olusabilir.ufak taneli besin yemler iderken bugday darı mercimek arpa gibi yemleri kastetmiştim. malum annesi yavrunun azına kusarak doyurdugundan yavrunun o besinleri kolay yutabilir olması lazım ki bogulmasın.

yuvaya yagmur ve rüzgar girmesin gerisi yukarıdaki gibi.
 
ilkönce bu degerli bilgileri paylaştıgın için sana çok teşekkür ediyorum arkadaşım.Peki şöle bişey olması mümkünmü yavru çıktıktan sonra bi kaç el atsak anne yavruyu sahiplenmeyi bırakırmı yani yumurta üstünde yatarken en ufak yer degiştiginde anne yumurtada yatmayı bıraktıgı gibi mesela yavrular çıktı kaldırdım altına bir gazete yaydımm sıkıntı yaparlarmı??
 
o yapacaklarını karanlıkta yaparsan olabılır bence hıc elleme derım :asla:
 
gazeteye gerek yok zaten gazete ince bir madde ve ıslak kalır yavruya zarar verir. en güzel yuva malzemesi süpürge telleri yada çam yaprağı dediğimiz tek telli olanlardan 10 cm boyunda ve kuru olanlardan yuvaya at kuşlar toparlarlar onları yuvaya sen el atma yavruya yavru çıkınca kuşları yemlerken yavruların üstünden kalkınca yumurta kabuklarını al sadece yuvadan başka bir şeye de karışma derim ben...
 
yhu kardeş yemini suyunu ver kuşlarına yumurtluycakları vakit yuvaya sap at samanın büyüyü yani 15cm olanlar falan onlar kendileri büyütür sn yere at onlar folluga taşır
 
Geri
Üst