YAVRULARI TEKE DÜŞÜRME ZAMANI GELDIMI? Almanyadan Kenan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan.P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Kenan.P

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenan Pekbas
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
S.A arkadaslar. Bilgisayar klavyem almanca oldugu icin bazi harfleri yazamiyorum kusura bakmayin.
Ben kücük yaslarda iken birkac ay kus beslemistim, su an bu sevdaya yeniden tutuldum ve su an Almanyada asagi yukari iki senedir Taklaci kus besliyorum, yani uzun lafin kisasi acemiyim. Kuscular.org sitesi sayesinde siz üstadlar ve dostlardan bircok yeni bilgiler edindim, bu sebepten dolayi siteyi kuran ve idare eden Adminlere, webmasterlere, siteye katkisi gecen bütün arkadaslara ve bilhassa bu tatli hayvanlar hakkinda bizim gibi acemilerden bilgisini esirgemeyen bütün kusca dostlara tesekkür etmek istiyorum.
Konuya gelecek olursak: Benim su anda 8 tane Yavru 6 eke kuslarim var, eke kuslardan sökülmüs ucan kus yok diyebilirim. Yavrulardan 4 tanesi hala bel kiriyor diger 4 ü ise deli gibi taklalar atiyorlar, fakat cok sükür sık taklaya girmediler. Malesef kameramin ses cekimi bozuldugu icin forograf makinasiyla videoya cekmeye calistim. (bu arada bu Kameradan anlayan varsa bana özel mesaj atarsa sevinirim: JVC GZ-MC500E)
Konu basligindanda anlasildigi gibi, siz dostlardan ögrenmek istedigim, bu videodaki yavrulari tek ucurma zamani geldimi? Hedefe oynamalari icin bana neler önerebilirsiniz? Yavrular hakkinda bilgi yazmak gerekirse: Yavrularin 4 ü de bas kaldirip cogu kez 3 taklanin üzerinde takla atiyorlar, bazen 12 taklaya kadar saydigim oldu. Ucus süreleri ise ortalama yarim saat olup hergün biraz daha uzuyor. Bugün sabah 45 dakika uctular keratalar :heyo:
Yavrular hakkinda siz üstadlarin ve bütün dostlarin yardim ve yorumlarini bekliyorum, lütfen begenmediginiz yanlarinida yazmaktan cekinmeyin.
Videodaki görüntüler asagidaki resimdeki Gök ve Cakmakli akkanat yavrunun, diger kirmizi ve dumanli yavrunlarinda ucuslari ayni seviyede, arzu olursa onlarinda videolarini cekip sizlerle paylasabilirim.
Selamlar Kenan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iNQvt8e_03c[/youtube]

Ekli dosyalar

• IMG_8120.webp
    IMG_8120.webp
    708.1 KB · Görüntüleme: 2,712
  • 35a.webp
    35a.webp
    732.2 KB · Görüntüleme: 2,829
  • duman_8.webp
    duman_8.webp
    812.9 KB · Görüntüleme: 2,602
Kuşlarınızı güzel ama ilk resimdeki güzel çıkmış.

...Kağan Kaplan...

Kaan Kaplan' Alıntı:
Kuşlarınızı güzel ama ilk resimdeki güzel çıkmış.

...Kağan Kaplan...
Tesekkür ederim Kaan, Videonun sonundada Cakmakli akkanat güzel cikmis, kuslarin durslari keyiflerine göre degisiyor. Saygilar kenan

Merhaba Kenan Bey,
Yanlış görmediysem yavrular yerde kuşlar gezerken uçuyorlar.
Yerde kuşların olması yavruların daha çabuk alçalmalarına sebep oluyor o yüzden 6 dk civarında uçmuşlar.
Ama hareketleri istekli, güzel yavrular yetiştirmişsiniz. Bence havada gök yavru daha çok şey vadediyormuş gibi...
Teke düşürmek konusundaki kanaatim ise 1-2 hafta yerde kuş olmaksızın sabah akşam antrenman verilirse(ki bu sabah 45 dk uçmuşlar gayet iyi bir süre) 1 saat barajını aşarak hedefi yoklamaya ve ayrı uçmaya başlayacakları yönünde.
Bu arada yerdeki ön tepe beyaz da güzelmiş maşallah, görüntü itibariyle benim en memnun olduğum kuşumu andırıyor.
Hepsini güzel günlerde uçurup izlemeniz dileklerimle...

Khalid

KENAN BEY ÖNCELİKLE KUŞLARINIZA DA YERİNİZE DE MAŞALLAH, kuşlar teke düşme seviyesinde ama bence havayı biraz daha dövmeliler ve perdahlanmalılar, 1 hafta 10 gun daha sabah aksam ikili üçlü uçurun, ama altlarında kesinlikle kus olmasın ve tok olmasın kuslar ! bu süreden sonra kuslarınızı bence memnuniyetle tek ucurabilirsiniz, tabi yine ilk bir hafta 10 gün kus koymayın altlarına, sonraları ilk 10 dakikadan sonra kus atın ki iyice çöksün kuşlar, saygılar...

selam kenan kardesim güzel yavrular daha yeni havai bastalar hevesli yavrular ama daha zamanları var sabah aksam olmak üzere aynı saat lerde uçur sekiz on gün daha bu sekil uçsunlar mümkün oldugunca yavruları iki iki uçur yemleme banyo yayılma zamanı hariç dısarda özgür bırakma kümese kapat dısarıyı özlesinlerki uçma hevesleri çogalsın zaten teke düşecegi zamanı farkedersin kümesin üzerine oynamaya baslar inmeye çalısır inmezler az çok belli olur yavru baslatmada yapılan önemli hata kusun erken teke düşürülmesidir halbuki kuş iyice nefeslenmelidir erken teke düşürüldügünde kuş performansınını tamamını nefessizlikden dolayı oyununa aktaramaz çabuk iner inmek istedigi için degil nefessiz kaldıgı için onun için iyice nefeslensinler sonra teke düşür kolay gelsin güle güle besleyiniz

SAYGILAR

Khalid' Alıntı:
Merhaba Kenan Bey,
Yanlış görmediysem yavrular yerde kuşlar gezerken uçuyorlar.
Yerde kuşların olması yavruların daha çabuk alçalmalarına sebep oluyor o yüzden 6 dk civarında uçmuşlar.
Ama hareketleri istekli, güzel yavrular yetiştirmişsiniz. Bence havada gök yavru daha çok şey vadediyormuş gibi...
Teke düşürmek konusundaki kanaatim ise 1-2 hafta yerde kuş olmaksızın sabah akşam antrenman verilirse(ki bu sabah 45 dk uçmuşlar gayet iyi bir süre) 1 saat barajını aşarak hedefi yoklamaya ve ayrı uçmaya başlayacakları yönünde.
Bu arada yerdeki ön tepe beyaz da güzelmiş maşallah, görüntü itibariyle benim en memnun olduğum kuşumu andırıyor.
Hepsini güzel günlerde uçurup izlemeniz dileklerimle...

Khalid
Iyi Aksamlar Kadir bey, Videoda yavrularin kalkis, biraz ucuc ve inisini kayit ettim, yani yavrular 6 dakika degil yarim saat uctular. Yerdeki kuslari yavrular 20 dakika uctuktan sonra serdim. Öntepe Beyaz malesef deli takla oldu, kanadi kanli geliyor bu yüzden ucuramiyorum. Yavrulari oldu insaallah onlari ucurup bakariz. Yorumlariniz icin tesekkürler. Selamlar kenan

alidemirsmm' Alıntı:
KENAN BEY ÖNCELİKLE KUŞLARINIZA DA YERİNİZE DE MAŞALLAH, kuşlar teke düşme seviyesinde ama bence havayı biraz daha dövmeliler ve perdahlanmalılar, 1 hafta 10 gun daha sabah aksam ikili üçlü uçurun, ama altlarında kesinlikle kus olmasın ve tok olmasın kuslar ! bu süreden sonra kuslarınızı bence memnuniyetle tek ucurabilirsiniz, tabi yine ilk bir hafta 10 gün kus koymayın altlarına, sonraları ilk 10 dakikadan sonra kus atın ki iyice çöksün kuşlar, saygılar...
Iyi aksamlar Ali bey, daha öncede bahsettigim gibi, kuslari yavrular 20 dakika uctuktan sonra serdim. Güzel yorumlariniz ve yardimiz icin tesekkür eder ve iyi aksamlar dilerim. Selamlar Kenan

kuscu_marik' Alıntı:
selam kenan kardesim güzel yavrular daha yeni havai bastalar hevesli yavrular ama daha zamanları var sabah aksam olmak üzere aynı saat lerde uçur sekiz on gün daha bu sekil uçsunlar mümkün oldugunca yavruları iki iki uçur yemleme banyo yayılma zamanı hariç dısarda özgür bırakma kümese kapat dısarıyı özlesinlerki uçma hevesleri çogalsın zaten teke düşecegi zamanı farkedersin kümesin üzerine oynamaya baslar inmeye çalısır inmezler az çok belli olur yavru baslatmada yapılan önemli hata kusun erken teke düşürülmesidir halbuki kuş iyice nefeslenmelidir erken teke düşürüldügünde kuş performansınını tamamını nefessizlikden dolayı oyununa aktaramaz çabuk iner inmek istedigi için degil nefessiz kaldıgı için onun için iyice nefeslensinler sonra teke düşür kolay gelsin güle güle besleyiniz

SAYGILAR
Verdiginiz bu önemli ayrintilar icin cok tesekkür ederim Muharrem bey. Su an yavrulari sabah kaldirdigimda cok yükseliyorlar, nerdeyse kanat cirpmalari görünmeyecek kadar yükseliyorlar, daha öncede belittigim gibi kameram bozuldu fotograf makinasi yüksekleri pek net almiyor. Yavrularin yanina alcaktan ucup kümes üzerinde oynamalari icin yanlarina alcak ucan kus katmak dogru olurmu sizce? Ikinci bir sorum ise, ucan kuslari hangi saatlerde ve kilo almamalari icin kac gram yem vermek gerekir. Kullandigim yem almanyada Posta güvercinlerine verilen misir, cedene, bezelye gibi yem karişimi kullaniyorum. Tekrar tesekkür eder ve iyi aksamlar dilerim. Saygilar Kenan

YÜKSELMELERİ NEFESLENMELERİ AÇISANDAN DAHADA GÜZEL ALÇAKDAN KUŞ KALDIRMANIZA GEREK YOK ZATEN İNECEKLERİ ZAMAN ALCALIRLAR ALÇALDIKLARI ZAMAN YER HAKİMİYETİNİ SAGLAMAK İÇİN KUŞLARI GÖSTERİN HEDEFİNE İNSİN BU UÇAN YAVRULAR
VE BU GİBİ DİGER YAVRULARINIZI SABAH AKSAM İKİŞERLİ GRUP HALİNDE UÇURUNUZ AMA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTA İSE KUŞLARINIZ OYUNA YENİ BAŞLAMAKDA OLDUGUNDAN AKSAM UÇUMLARINDA SAATİ YANİ HAVA KARARMASINI ÇOK DİKKATE ALINIZ YAVRU KUŞUN AKSAMI FARKLI GÜNDÜZÜ FARKLI OLUR OYUN BAKIMINDAN DİYORUM GECEYE KALMAMASI İÇİN AKSAM HER ZAMANKİNDEN BİRAZ DAHA ERKEN UÇURUN YEM KONUSUNA GELİNCE BENİM KENDİMCE GÖRÜŞÜM SUDUR AMA DİYECEGİM SADECE BENİ BAGLAR KUŞU YEM İLE TERBİYE EDEMEZSİNİZ BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM UYGULAMAMDIR ZATEN KUŞLARINIZ YAVRU BİRDE BASLAMAK ÜZERELER EFORLARINIDA YAVRU OLDUKLARINDAN BİLİNÇSİZ SARFEDİYORLAR YEM YEMEYE ZATEN DERMANLARI KALMAZ DOYUMLUK DEGİL AÇLIGINI GİDERMEK İÇİN YERLER SABAHA KADAR DA ZATEN YEDİKLERİNİ ERİTİRLER UÇURACAGINIZ ZAMAN DA DISARI ÇIKARIN ÜÇ BES YEM ALSINLAR KALDIRIN AMA YERDEN ÜRKÜTEREK KALDIRIN ÇESİTLİ AVRUPA YEMİ TADIMLIK VERİN BUGDAYI DAHA FAZLA VERİN MÜMKÜN OLUP VAKTİNİZ OLDUGU SÜRECE KUŞLARINIZI YAYINIZ KUŞUN EN İYİ İLACI YAYILMASIDIR AYRICA AÇIK SÖZLÜ OLUSUNUZ İÇİN DE TESEKKÜRLER SİZ BU UGRASDA BASARILI OLURSUNUZ HALA BİZLERİNDE BİLEMEDİGİ PEK ÇOK SEY VARDIR KOLAY GELSİN

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
YÜKSELMELERİ NEFESLENMELERİ AÇISANDAN DAHADA GÜZEL ALÇAKDAN KUŞ KALDIRMANIZA GEREK YOK ZATEN İNECEKLERİ ZAMAN ALCALIRLAR ALÇALDIKLARI ZAMAN YER HAKİMİYETİNİ SAGLAMAK İÇİN KUŞLARI GÖSTERİN HEDEFİNE İNSİN BU UÇAN YAVRULAR
VE BU GİBİ DİGER YAVRULARINIZI SABAH AKSAM İKİŞERLİ GRUP HALİNDE UÇURUNUZ AMA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTA İSE KUŞLARINIZ OYUNA YENİ BAŞLAMAKDA OLDUGUNDAN AKSAM UÇUMLARINDA SAATİ YANİ HAVA KARARMASINI ÇOK DİKKATE ALINIZ YAVRU KUŞUN AKSAMI FARKLI GÜNDÜZÜ FARKLI OLUR OYUN BAKIMINDAN DİYORUM GECEYE KALMAMASI İÇİN AKSAM HER ZAMANKİNDEN BİRAZ DAHA ERKEN UÇURUN YEM KONUSUNA GELİNCE BENİM KENDİMCE GÖRÜŞÜM SUDUR AMA DİYECEGİM SADECE BENİ BAGLAR KUŞU YEM İLE TERBİYE EDEMEZSİNİZ BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM UYGULAMAMDIR ZATEN KUŞLARINIZ YAVRU BİRDE BASLAMAK ÜZERELER EFORLARINIDA YAVRU OLDUKLARINDAN BİLİNÇSİZ SARFEDİYORLAR YEM YEMEYE ZATEN DERMANLARI KALMAZ DOYUMLUK DEGİL AÇLIGINI GİDERMEK İÇİN YERLER SABAHA KADAR DA ZATEN YEDİKLERİNİ ERİTİRLER UÇURACAGINIZ ZAMAN DA DISARI ÇIKARIN ÜÇ BES YEM ALSINLAR KALDIRIN AMA YERDEN ÜRKÜTEREK KALDIRIN ÇESİTLİ AVRUPA YEMİ TADIMLIK VERİN BUGDAYI DAHA FAZLA VERİN MÜMKÜN OLUP VAKTİNİZ OLDUGU SÜRECE KUŞLARINIZI YAYINIZ KUŞUN EN İYİ İLACI YAYILMASIDIR AYRICA AÇIK SÖZLÜ OLUSUNUZ İÇİN DE TESEKKÜRLER SİZ BU UGRASDA BASARILI OLURSUNUZ HALA BİZLERİNDE BİLEMEDİGİ PEK ÇOK SEY VARDIR KOLAY GELSİN

SAYGILAR
Elinize saglik ustam, az önce karişik yemle Bugdayi karistirdim, yani 80% bugday 20% karişik yem yaptim, böylesi dahe iyi oldu herhalde. Hazir satilan Mineraller sürekli önlerinde bulunduruyorum ve iki haftada bir sularina Multivitamin katiyorum, masaallah hepside saglikli su anda.

Viedoyu izleyen arkadaslardan elestiri ve yorumlar bekliyorum. Selamlar Kenan

Müsadenizle bir şey ekleyeyim kuşu belli bir yere koyup oradan kaldırın örneğin bir kum havuzu beton yükseklik gibi oraya inip kalkarsa kendine yer belirlerse daha da iyi olur kanaatindeyim kolay gelsin

Emre bey, dikkat ederseniz videonun ilk basinda kuslari zaten kum havuzuna yani hedefe dogru yürütüp kaldiriyorum.
Selamlar Kenan

kenanbey emenize saglık yavrularınız güzel yerinin de güzel kuslar hakkında yorum yapmamama gerek yok ( MUHARREM ) ABİ GEREKEN HER SEYI SÖLEMIS UMARIM ILERDE SİZİNDE BİZİMDE GÖZÜMÜZÜ HOS EDECEK KUSLAR OLURLAR SAYGILARLA

Ağca kanat yara yaptığına göre daha bu fekte bence makaslayın yara yerlerine zeytinyağı ile pansuman (ovalama) yapın ve videodaki hayvanı tek uçurun zamanı gelmiş derim ha çoğu adam bu tür kanat açan kuşları elden çıkarır siz yinede sabırlı olsun bende de aynı durumda bir çikolata var hayırlısı

Arkadaslar simdide gök yavru sık taklaya girdi, kanatlarini kanatiyor, ucurmaya devammi edeyim yoksa bir müddet ucurmayayimmi? lütfen yardim dein. Selamlar Kenan

selam kenan abi ben senin yerinde olsam o gok yawruyu cikartirim ondan bir hayir gelmez saygilarimla osman sirin

Iyi aksamlar Osman kardesim. Bu sık taklaya girme olayi benim duyduguma göre 80% oyuna yeni baslayan yavrularda görülen bir durum, bu yavrunun annesini havada izledim ve sana diyebilirimki, simdiye kadar gördügüm en iyi oynayan kuslardan biri. Annesinde savurarak Sefer, 90 derece fisekleyerek 8 ila 15 takla, baglama taklasi, gezme, perdahli inis gibi özellikleri var. Bildigin gibi Almanyada havalar so günlerde rüzgar ve yagmurlu idi, bu yüzden yavruyu birkac gün ucurmadim, kus birkac gün yatti diye olgunlastimi desem ne desem bilmiyorum deliler gibi takla atmaya basladi, simdi kümestede yere inerken zorluk cekiyor 4-5 takla atip iniyor yem yemeye. Bugün ucurdugumda donup kaldim, kus tamamen degismis, kanat sesi fazlalasmis, arada bir kapanarak kümese daliyo, ve fiseklerken kanatlarina yüklenip dönerek (tahminen) 20m ortalama 15 takla atarak cikiyor. Annesi ve babasinda kanat patlatma filan yok, benim siz dostlardan ögrenmek istedigim bu yavruyu devammi ucurayim yoksa yine birkac gün yaralari iyilesene kadar beklesinmi? Acaba devam ucursam kanatlari nasir tutup düzelirmi? Kus sık takladan kurtulsa düzelecek diye düsünüyorum. Selamlar Kenan

kenan abim anne baba iyi ola bilir ama bir yerlerde ya bu babadan yada anneden gelebilir gecmisinden kaynaklana bilir.anlattigina gore kus guzel sen bu kusu ucurmuyacaksin yara kapanacak ucurdugun zaman tekrar kanat patlatacak ve sen bu kusu ucurmaya basladikca kusun kanadi aciyacak oyun birakacak ve sen bu kusu ucurmuyacaksin hadi diyelim damizliga aldin yawrusuna verme ihtimali bile var benim kendi dusuncemi soyleyim bu olay basima gelse ben elimden cikartirim isime yaramaz ve sana tavsiyem anne babayi yeni yil icin baska kuslarla esle ve onlarin yawrularina bak egerki yeni yilda erkegin yawrulari kanat acmis ise erkegide elinden cikar anne ise anneyi ama suda varki kus senin ben olsam oyle yaparim saygilarimla istersen ozelden mesaj at yazisiriz

Kusun anne babasi benim degil, bi arkadasin, gittim izledim ve bu gök yavrusunu aldim, getirdigimde daha sari tüyleri vardi, hergün düzenli ucurdum ve bu yavrudan ümitliyim Osmanim. Videolari izlediysen ve önceki yazilarida okuduysan sayet, benim birde Agca Kanat yavruda kanat acmisti, simdi o yavruyu hergün ucuruyorum ve artik kanat acmiyor, yani düzeldi. Bu gök yavruda ilerde düzelmezmi sence? Gök yavruyu tek ucurursam cok fazla takla atiyor ve kanatlari kanlar icinde geliyor, fakat Akkanat veya Dumanli yavrularla beraber ucurursam onlara takilip pek fazla takla atmayip onlara takiliyor, ücü beraber o kadar yükseliyorlarki, artik videoya cekmek imkansizlasiyor. Bence bir iki hafta daha sık takladan kurtulana kadar ikili üclü ucurmak gerekiyor galiba. Bu konuda diger Kuscu Arkadaslardanda düsüncelerini bekliyorum. Selamlar Kenan

Kenan.P' Alıntı:
Arkadaslar simdide gök yavru sık taklaya girdi, kanatlarini kanatiyor, ucurmaya devammi edeyim yoksa bir müddet ucurmayayimmi? lütfen yardim dein. Selamlar Kenan

selam kenan kardesim yavrularınız ince tüyde vede filizleri patlatıyorsa tüyden çıkana kadar uçurmayınız yok filiz degilde kanat açıyorsa ugrasmayınız kanat açma hangi tarafdan anadanmı babadanmı biliyorsanız onunla beraber yavrularla birlikde elinizden çıkarınız kanat elleyen kuşlara verilen emek bosa giden emektir zaman kaybıdır verim alınamaz yok beslerim diyorsanız da kendiniz bilirsiniz

SAYGILAR

kenan abi dedigim gibi kus senin ozaman diger kuslarla ucurki kus SIK taklayi acsin veya hava oynunda kuslarin varsa onlarlada ucura bilirsin

ana baba kanat açmıyor olabilir ama neslinde vardır bu konuyu pek çok kez tartıstık kanat açan kuşdan kanat açmayan çıkar ama bu demek degildirki beslenir kanat açma irsi genlerle alakalıdır hizmet edilmemesi gereken bir kus türüdür verim alınamaz makbül degildir kuşculugun vede iyiyi bulamamanın sebeblerindendir verilen emek ve zamana yazıktır kişinin kendini kandırmasıdır usta vede yetiştiricilerin tecrübe deneme sonrası söylenenler kaale alınmalıki aranılana kavusulsun siz bilirsiniz beslerseniz besleyiniz demek bile sonu bilindiginden dolayı hevesinizi kırmamak çin söylüyorum tabii bu kendi görüş ve düşüncelerimdir geriye dönük iletilerde bu konuya pek cok yetiştirici tarafından cevaplar verildi bilgilenmeniz açısın dan okumanız faydanızadır tekrar

saygılar kenan kardesim

kuscu_marik' Alıntı:
ana baba kanat açmıyor olabilir ama neslinde vardır bu konuyu pek çok kez tartıstık kanat açan kuşdan kanat açmayan çıkar ama bu demek degildirki beslenir kanat açma irsi genlerle alakalıdır hizmet edilmemesi gereken bir kus türüdür verim alınamaz makbül degildir kuşculugun vede iyiyi bulamamanın sebeblerindendir verilen emek ve zamana yazıktır kişinin kendini kandırmasıdır usta vede yetiştiricilerin tecrübe deneme sonrası söylenenler kaale alınmalıki aranılana kavusulsun siz bilirsiniz beslerseniz besleyiniz demek bile sonu bilindiginden dolayı hevesinizi kırmamak çin söylüyorum tabii bu kendi görüş ve düşüncelerimdir geriye dönük iletilerde bu konuya pek cok yetiştirici tarafından cevaplar verildi bilgilenmeniz açısın dan okumanız faydanızadır tekrar

saygılar kenan kardesim
Hemen kümese gidip baktim, tam dirsegin ic tarafinda kan var. Kusu bugün aksam ucurmustum kan biraz kurumus, fakat bakmak istedigim zaman cani yaniyor herhaldeki elimden kurtulmaya calisiyor. Filiz filan göremedim, herhalde eti kanatmis. Hocam elinden cikart demeyin kiyamam ben bu kusa, okadar sirin görünüsü var ve okadar hevesli oynuyorki kiymak mümkün degil. Birde kuyruklarini saydim 13 Telek :-) hic 13 telek kusum olmamisti. Ben ümidimi kesmedim henüz 2,5 aylik yavru, Videodaki Akkanat yavruda kanlar icinde geliyordu artik düzeldi kanat acmiyor, bu gökde düzelemezmi sizce?

kenan kardesim taklacı oyun kuşunda kanat açan kuş makbul degildir bu ugrasda belli bir yere gelip tecrübe kazanıp bu sorunlarala karsılasmamak için kuşda olan hatalara tahammül edilmez 13 kuyruk 15 kuyruk meselesi degil kuşu sevebilirsiniz bizde bütün kus türünü severiz o ayrı amakuşa acımak hatada ısrarcı olmak size istediginizi saglamaz kuşun 14 kuyrugu 15 kuyrugu 16 kuyrugu olanıda var ama bu durumlar ve kusdaki hataları örtmez sormussunuz tecrübemiz ve deneyimlerimizin bize gösterdiklerini sana bilgilenmeniz amacıyla açıklıyoruz

KANAT AÇAN

YER YAPAN

YAPISAN

KUSA HİZMET BOSA HİZMETTİR ZAMAN KAYBIDIR MAKBUL DEGİLİDİR DEVAMLILIK GÖREMEZ VERİM ALAMAZSINIZ

YİNEDE KENDİNİZ BİLİRSİNİZ

SAYGILAR

valla kuscu marik abi haklisin busa zaman kaybi oluyor benim bildigimde 12 14 16 kuyruk vardir ama halada anlamis degilim kuyruk sayisi ne ise yaradigini kusun yapisi kanat yapisi vb. seyler benim icin onemlidir

kuscu_marik' Alıntı:
kenan kardesim taklacı oyun kuşunda kanat açan kuş makbul degildir bu ugrasda belli bir yere gelip tecrübe kazanıp bu sorunlarala karsılasmamak için kuşda olan hatalara tahammül edilmez 13 kuyruk 15 kuyruk meselesi degil kuşu sevebilirsiniz bizde bütün kus türünü severiz o ayrı amakuşa acımak hatada ısrarcı olmak size istediginizi saglamaz kuşun 14 kuyrugu 15 kuyrugu 16 kuyrugu olanıda var ama bu durumlar ve kusdaki hataları örtmez sormussunuz tecrübemiz ve deneyimlerimizin bize gösterdiklerini sana bilgilenmeniz amacıyla açıklıyoruz

KANAT AÇAN

YER YAPAN

YAPISAN

KUSA HİZMET BOSA HİZMETTİR ZAMAN KAYBIDIR MAKBUL DEGİLİDİR DEVAMLILIK GÖREMEZ VERİM ALAMAZSINIZ

YİNEDE KENDİNİZ BİLİRSİNİZ

SAYGILAR
Hocam kusculuk sabir isidir diye bu sitede cok okumustum. Su anda benim icin cok önemli ve bu konuyla alakasi olan yeni bir konuyu okuyorum. Lütfen asagidaki Linke tiklayin ve bakin, bazi arkadaslar dirsek acan kuslarin tekrar kapatacagini ve hatta sakarya Kupasini alan kusun dirsek acan kus oldugu yaziyor. Yazilan iletileri okuduktan sonra dahada ümitlenmeye basladim. Ileride gelismeleri sizlerle paylasir ve son durumlari bildiririm insaallah. iyi aksamlar Kenan

thundereblue' Alıntı:
Bende derim ki kanat açmak %60 seyis hatasıdır
Emre bunu biraz daha aciklarmisin?, seyis bu konuda nasil hata yapabilir?. Ikinci bir sorumda: Kanatlarinin kanamasinin sebebi nedir? yani kus takla atarken tirnaklarimi takiliyor dirseklerine? yoksa kanatlarini sert birbirine carpmasi sonucumu patlama yapiyor? Selamlar Kenan

Geri