Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
muhtemelen ufakken annesi üstüne yattıgında tutunucak bi keçe saman ot vs. olmadıgı için ayagı ters kalmış ve böyle kaynamış bu konu hakında bir sürü bilgi var sitede
ÖRNEK
beyzade
Üye
Ad Soyad: Engin ÇAVUŞ
Meslek: Öğrenci
Yetiştirdiğim Irk: Saya
cevap : Bu sorun aynı kanın birbirine vurulmasından ziyade D vitamini ve kalsiyum eksikliğindende oluyor.Benim ellde büyüttüğüm yavrularda genelde ayaklar çok güçsüz oluyo.Kuşları bol bol güneşe çıkartın.Ve ayaklarını bilen birine bağlatın.
Selam...Folluklarınıza yumurtalık ( Yavruluk ) lardan almanızı tavsiye ederim ve içine keçelerinden koymanızı keçelerini bulamazsanız çalı süpürgeleri vardır onlardan bir tane alıp kümesinizin içine biraz koparıp atın kuşlar onları toplayıp folluklarına götürüp yuva yapması için.Bu gibi durumlar yavrunun büyüdüğü folluğun zemini kaygan olmasından kaynaklanır yavrular yumurtadan çıkınca ayaklarının kaymaması lazım kayarsa bu şekil ayak yanlış kaynar.Yumurtalık ( yavruluk ) bula bilirseniz hem yavrularınızın daha sağlıklı büyümüseni sağlarsınız hemde bu gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.
anne baba demek ki yuva yapmayı tam olarak bilmiyorlar o zaman sana nacizane önerim 2cm lik çıta al kuşların durduğu yerin ölçüsüne göre örn: 15x10 cm veya 20x20 cm gibi köşelerinden birleştir ve içerisine saman değil de bu sarı renkli evlerde kullanılan çalı süpürgeleri var ya onların ince telli olanlarından koparıp ikiye bölerek yaptığın kısıma doldur, çok çok 1 kez daha oraya yumurtlamazlar ama ondan sonrasında oranın sıcaklığını hissedince gidip oraya yumurtlamaya başlarlar, benimde böyle bir problemim vardı düz zemine yumurtluyordu bir çiftim, şimdi ise alıştılar gidip o köşeye yavruluyorlar
abimin kuşlarının birisinin ayagıda böyle olmustu kötü bir fikir ama abim kuşun ayagını kırdı sonra cubukla bağladı kuşun ayagı birazda olsa düz kaynadı kuş hala duruyor canavar gibi bir erkek yürürken sadece biraz topallıyor :tamam:
bende de vardı bu sorun vardı anne babası iyi bakıyordu kusu malesef kaybettim calı süpürge vs olmadı için kus ayagını kücükken harekett ettirirken destek bulamamıs ayagı bu sekilde kaynamıs düzelme sansı yok değil yinede var ayagını düzkün bi şekilde kaynaklanıcagı gibi ip vs öyle bişiyle destekleyin insallah düzelir
benim bir çift kuşum vardı o çiftin yavruları sürekli böyle oluyordu altlarına foluk da koydum çalıda folkugun içine keçe de koydum fayda etmedi.
sanırım bunlarla çok alakalı değil. ya annesi kuşa yanlış yatıyordu çünkü babasından düzgün yavru aldım.
ya da annesinin kanı ile ilgili bir problem vardı özürlü yavru atıyordu
nasıl iyileşeceği konusunda bir fikrim yok ama böyle yavru veren çiftlerinizi ayırmanızı tavsiye ederim