Yeni Doğan Yavru Çok Tüylü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar bugun bir yavru yumurtadan cıktı ancak ılgınc olarak kusta cok fazla tuy var, yanı dıer cıkan yawrular hep kel cıplaklar ama bunda yumsak sarı tuylerden cok var ve uzun, bunun sebebı nedır bılen arkadaslar varmı acaba?

Ekli dosyalar

• 100_7656.webp
    100_7656.webp
    783.6 KB · Görüntüleme: 1,713
bende ilk defa gördüm böle bişey cok ilginc acaba kuşun ırkından mı kaynaklanıyor kuşun ırkı nedir

Kus taklacı annesı resımdekı arap babasıda duz arap

Ekli dosyalar

• 100_7591.webp
    100_7591.webp
    579.4 KB · Görüntüleme: 1,725
o yavru hiçte yeni yumurtadan çıkmış gibi durmuyor:S

M&J__Who_Is_It' Alıntı:
o yavru hiçte yeni yumurtadan çıkmış gibi durmuyor:S
Arkadasım ylan atıcak halım yok, bugun cıktı dedıysem bugun cıktı, hatta dıger yumurta cıkmadı daha al fotosu.

Ekli dosyalar

• 100_7660.webp
    100_7660.webp
    833.3 KB · Görüntüleme: 1,719
M&J__Who_Is_It' Alıntı:
ben yalan atıyosun demiyorumda baya bi iri yarı duruyor:)
ewt bende garıpsedıgım ıcın zaten konu actım ;=) yumurtalarda posta yumutası gıbı ırıydı zaten, ve daha yassıydı. bakalım yarın ıkıncısıde cıksında sagsaglım :D

özgür abi aynı yavru bendede var dün çıktı ve çıktığı zaman aynı böle tüylüydü öbür yavruda çıkmıştı ama o tüylü değil normal her tarafı dediğin gibi keldi ama tüylü olan aynı elindeki yavru gibiydi ve işin ilginç olan yanıda kuşun babası aynı resimdeki dişi arap aynısı tıpa tıp aynı getirsen kümesimde değiştirsen kuşları anlamam o derece herşeyi aynı anneside açık çakmaklı nası iş bu ya..!

kuscu_19' Alıntı:
özgür abi aynı yavru bendede var dün çıktı ve çıktığı zaman aynı böle tüylüydü öbür yavruda çıkmıştı ama o tüylü değil normal her tarafı dediğin gibi keldi ama tüylü olan aynı elindeki yavru gibiydi ve işin ilginç olan yanıda kuşun babası aynı resimdeki dişi arap aynısı tıpa tıp aynı getirsen kümesimde değiştirsen kuşları anlamam o derece herşeyi aynı anneside açık çakmaklı nası iş bu ya..!
allah allah cok ılgınc bunların soylarında var demekkı bole bısey :D yoksa bu dısıyı kacırdınmı sen :D bı mezatta arkadastan aldım cunku yakalama kus demıstı :D

yok abi bende başkasından aldım zaten:D

Havanın soğuk olmasınla bir alakası varmı acaba arkadaşlar

Bu çok normal bir olay benim çok başıma geldi.
Yavrunun yumurtadan bir iki gün geç çıkmasından ve yumurtanın içinde daha fazla gelişmesinden olabilir.
Yumurtada bütük demişsin yumurtnın içinde çok gelişmiş.
Benim iri küme ve karışım kuşlarımda,filo kuşlarımda böyle yavrular çıkardı hep.
Onların yumurtalarıda normal güvercin yumurtasının iki katı büyüklükte olur.
Yasni bu olay öyle ilginç şaşılacak bir olay gelmedi bana.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Bu çok normal bir olay benim çok başıma geldi.
Yavrunun yumurtadan bir iki gün geç çıkmasından ve yumurtanın içinde daha fazla gelişmesinden olabilir.
Yumurtada bütük demişsin yumurtnın içinde çok gelişmiş.
Benim iri küme ve karışım kuşlarımda,filo kuşlarımda böyle yavrular çıkardı hep.
Onların yumurtalarıda normal güvercin yumurtasının iki katı büyüklükte olur.
Yasni bu olay öyle ilginç şaşılacak bir olay gelmedi bana.
Benim kuştada oldu ne var normal bişi...1/2 gün geç çıkmasından kaynaklanır demişşiniz benim yavru 17 günde çıktı hemde Kışın bu aylarda:D Bu sene

SAYALARDADA COK GORDUM SAHSEN BOZALILARDA VE KARABASLARIMDADA COK RASTLADIGIM BIR DURUM IRILIGINE GELINCE GENELLIKLE YAVRULARIMDA ILK YAVRU IRI OLUNCA IKINCISI ONA NAZARAN COK DAHA KIBAR OLUYOR YANI EPEY BIR FARK OLUYOR KARDESLER ARASINDA AMA BIR KUSUR SIMDIYE KADAR GORMEDIM

selam arkadasım koyu kusların yavruları genellikle böyle tüylü oluyor bendede.

bu ileti ilk yazıldığında çatlak 2 misiri yumurtası vardı. yumurtladıklarında sabuni yumurtalarına oranla biraz büyük olduklarını gördüm. yawrular 17 günde çıktı, resimdekilere benziyorlar. onlarda bu kadar tüylüydü. sanırım yumurta içerisnde normal üzeri beslenmeden kaynaklanıyor. resimleyemedim cıktıkları zaman. şu anda gayet sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürüyorlar.

hell42' Alıntı:
şimdi nasıl oldu yavrun büyüdümü

2.sıde cıktı sonrakı gun ve buyuyorlar aksam resımlerını eklerım.

Selamlar...

Koyu renk olacak yavrularda bu sarı tüyler (mundar tüy) çok daha fazla olur.

Takla yavrularında bu olay sık sık görülür. Neden ilk defa karşılaştınız anlamadım. Bazı kuşların yavruluk tüyleri daha sıktır bazılarında ise hiç tüy yoktur. Bunun nedeni de genetik olsa gerek. Ama tüyün az veya çok oluşu herhangi bir şeye işaret değildir tabiki.

slm abi bencede ilginç benim kümestede vardı teki tüylüü teki tüysüz cıktı malesef büyütemedim kusları :tamam:

performans58' Alıntı:
Selamlar...

Koyu renk olacak yavrularda bu sarı tüyler (mundar tüy) çok daha fazla olur.
Arkadaşa aynen katılıyorum ve nadiren beyaz olacak yavrulardada görülür

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
hell42' Alıntı:
şimdi nasıl oldu yavrun büyüdümü

2.sıde cıktı sonrakı gun ve buyuyorlar aksam resımlerını eklerım.

Ekli dosyalar

• 100_7837.webp
    100_7837.webp
    825.8 KB · Görüntüleme: 1,233
baya büyümüş maşallah eşi nerde

ÖZGÜR kardeşim ,benim bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla beslenmesi iyi ve sağlıklı olan yavrular bu şekilde çok tüylü olarak yumurtadan çıkıyor.saygılar ÖMÜR DENİZ.

silik dumanlı' Alıntı:
baya büyümüş maşallah eşi nerde

Ekli dosyalar

• 018.webp
    018.webp
    831 KB · Görüntüleme: 1,232
s.a

Ekli dosyalar

• RECO0012.webp
    RECO0012.webp
    122.7 KB · Görüntüleme: 1,231
  • RECO0005.webp
    RECO0005.webp
    103.3 KB · Görüntüleme: 1,234
Abi ben şöyle bir şey okudum bazı yumurtalar aşırı ısınırsa ve yumurta kabuğu kalınsa yavru hemen çıkmayormuş yumurtanın içerisinde dbiraz gelişiyormuş

Geri