YENİ KIZGINLAŞAN KUŞ BOŞ ATAR MI ;?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali DEMİR
Meslek
MUHTELİF
İlgi Alanı
Kediler
sa arkadaşlar, geçen sezon bi yavru uçurmuştum, 8 9 takla tabanlı 25 30 mt civarı 12 13 sefer yapıyordu, bi süre sonra kuş kızdı ve boş attı ! bende bunu adet edindi diye gözden çıkardım kuşu, bu sezon da bi yavrum oyuna girdi ve aynısını yaptı ! şimdi benim düşüncem kesinleşti ama bir de sizlerin yorumlarınızı almak istedim, ilk kızan kuş dam oyunundayken sefere baslamısken oyun bırakırmı? bırakırsa bu durum ne kadaqr sürer ve ne ile eski haline döner kuş ?

saygılarımla

Merhaba ali bey, benim bildiğim kızgın ken oyun bırakabiliyorlar, yavruya kustuktan sonra denemenızde fayda olacagını dusunuyorum. bırde ılk sokulmeye basladıgında oyunu abartıp snradan oynamayan kuslar da var bunlardan da olabılır.

mrb , ya ilk sökülme aşamasında değil aslında, kuşu 5 aydır uçuruyorum, yani 5 aydır oyunda kuş ama yeni yeni isteilen kıvama gelmişti ki çok fena kızdı ve bıraktı! ben böle bi kuşun aynısını def ettim geçen sene, ma şimdi anlıyorumki yanlış yapmışım, benim artık şahsi görüşüm kuş kızınca belirli bir dönem oyun bırakır, yumurtada denemek lazım, eğer ozamanda aynıysa zaten sonuc belli , ama ben bunun geçici olduğunu düşünüyorum, yinede arkadaşların yorumlarına da çok gereksinim duyuyorum sonuçta aynını defalarca yaşayıp negatif sonuç alan biri çıkarsa bu kuşun geleceği hakkındaki düşüncem değişebilir saygılarımla...

bende de aynı sorun vardı bir kuşumda kuş nerde ise düz uçmaya başladı ama eşi felan yoktu kuş kendini de iyice saldı kanat sesi felan azalmıştı , tabi tuyunu felan değişitirdi şu an son baş telekte ve ara sıra dışarı salıyorum kuşu kendisi kalkıp görevini yapıyor 3 4 felan gidiyor 1 haftaya da yumurtaları çıkacak yavruya kussun anlıyacaz anyayı konyayı ama birde şu var ilk yavruda sizi tatmin etmezse 2. yavruya da kusturun bence aceleci davranmayın derim çünkü bazı kuşlar geç açıyor kendini inşallah ümiterinz boşa çıkmaz :) çünkü bir kuşun bu aşamaya gelmesi nerde ise 1 sene,

Saygılar,

aynen kardeş, inşallah emeklerimiz zayi olmaz, ha bi de son telekteki kuşu uçurmuyorsundur inşallah, yuva içinde bile uçması teleğine zarar verir yapacağı varsa da yapmaz,naçizane...

saygılarımla

alidemirsmm' Alıntı:
aynen kardeş, inşallah emeklerimiz zayi olmaz, ha bi de son telekteki kuşu uçurmuyorsundur inşallah, yuva içinde bile uçması teleğine zarar verir yapacağı varsa da yapmaz,naçizane...

saygılarımla

Haklısın abi benim kümes tavan arasında kuşları güneşlensinler diye salıyorum sadece sabahları çünkü benim kümese giriş var çıkış yok yani kuşu ben kümesten salmazsam çıkıp ne uçar ne de güneş görür, kuşları salık bırakmayı da sevmem sürekli salık olan kuş ne uçar ne de oyununu yapar , sabah kuşu salar alta da yavruları ve yetişkinleri sererim hem güneşlenirler hemde etrafta kiremitlere bir seyler yemeye çalışırlar ama ara sıra bu güvercinim kendisi istekli uçmaya kalkıp bir süre dama gelip gittiğini görüyorum sonrasını zaten bilmiyorum işe gidiyorum akşamları da eve geldi mi de kuşlarımı uçururum ama bu kuş kendisi kalkıyor istekli uçmaya ama bunu tabi her zaman yapmıyor ara sıra ben sadece güneşlenmesi için gerekli ortamı sağlıyorum,

Saygılar,

kardeş bence ona güneş gösterme, kuslarınhepsi çıksın ama tüye yatırdığın kuslar hep kapalı kalsın, taki son teleğini de kurutana kadar, aksi takdirde kuş özellikle baş telek kanken ona çok zarar verir ve hem düzgün çıkmaz hem güçsüz ve kısa kalır, saygılar

:) peki oyle yapalım bundan sonra seni mi kıracam :))
bende güneşin kuşlar için çok faydalı olduğu için salıyorum kıştan sonra da yaz gelemedi ki adam akıllı :) vitamin alsın garibanlar :)

Saygılar,

Boş atma derken sanırım kuşun oyun boşaltmasından bahsediyorsunuz.

Öncelikle yavru kuşlarınızı ayırın toy dişiler, toy erkekler, ekeler ve bekarlar olarak farklı kümeslerde barındırın ki kızmasınlar hatta mümkün ise kümesler arası ötüşleri bile duyulmasın. amaç kızmamaları kızan kuş oyun boşaltır gevşer, kendini salar.. genelde kızan kuşlar çat çat yapıp kendini uçuma verir.. yani ali kardeşim kuşu elinden çıkartmak ile aceleci davranmış görünüyorsun.

Kızan kuşlar için yapılacak pek fazla bişey yok. uçuma ara verip istediğini vereceksin.. eşe atıp yavru görmesini bekleyeceksin(dikkat ,yumurta değil yavru).. canlı yem kuşmaya başlayınca tekrar kaldıracaksın bi 15 20 gün uçtukdan sonra iyi kuşmu kötü kuşmu kararını vereceksin. kolay gelsin..

filo' Alıntı:

Öncelikle yavru kuşlarınızı ayırın toy dişiler, toy erkekler, ekeler ve bekarlar olarak farklı kümeslerde barındırın ki kızmasınlar hatta mümkün ise kümesler arası ötüşleri bile duyulmasın. amaç kızmamaları kızan kuş oyun boşaltır gevşer, kendini salar.. genelde kızan kuşlar çat çat yapıp kendini uçuma verir.. yani ali kardeşim kuşu elinden çıkartmak ile aceleci davranmış görünüyorsun.

Kızan kuşlar için yapılacak pek fazla bişey yok. uçuma ara verip istediğini vereceksin.. eşe atıp yavru görmesini bekleyeceksin(dikkat ,yumurta değil yavru).. canlı yem kuşmaya başlayınca tekrar kaldıracaksın bi 15 20 gün uçtukdan sonra iyi kuşmu kötü kuşmu kararını vereceksin. kolay gelsin..

de de onu de kardeş, tabanlı çok hızlı 8 9 takla şakül gibi giden kuşu zayi ettik, ama bu zayi olmaz kalır yavruya kusana kadar,anası babası bbomba gibi, oyun bırakacağını sanmıyorum ama sadece dediğin gibi istediğini vericezz :)) daha doğrusu verdiricez :))

bu arada hakanın prenses sendeymiş, yavrularından izlemek isterim,gerçi bi telefonla konusmustuk senınle, internetten kuş arıyordum gecen sezon, meslektaşız ve kurtköydeydın hatırladığım kadarıyla , saygılarımla

bence üzlmeyin Ali bey anne baba sizdeymiş sonuçta kardeşi de varmış aksine bence sevinmeniz lahazım her ne kadar da erken olsa ben olsam sevinirim sebebine gelince bu yavruyu da gördükten sonra elden çıkartmış ta olabilirdiniz anne babayı, demem o ki bir sey kaybetmiş değilsiniz tam yavru sezonu yaz sonuna kadar 2 3 ağız yavru rahat alırsınız

Bana göre yanlış bir iş yapmışsınız, keşke kuşu vermeydiniz .. Yavrulukta tam oyun söküp oyun oynadıktan bir süre sonraa artık eş olmak isteğine giren kızışan kuşların bir bölümü oyun oynamayı bıraka bilirler .. Bu çoğunlukla geçici bir durumdur .. Oyununu bozma dışında tamamı ile oyunu terk eden kuşlar dahi vardır ..
Benim deneyimlerime göre bu kuşlar yavruya kusunca tekrardan oyuna başlarlar , bu hatayı yıllar önce bende yaptım ,hemde kuşu oyun boşalltı diye verdiğim kişi ( arkadaşım ağabeyim diyebileceğim bir insan ) bu işi benden daha iyi bilen birisi olmasına karşın durumu bana izah etmedi ::)) kendisi kuşu alı koydu, .. yada kuşu yumurta yavru görene kadar alıkoyduğu nu çokçok sonra bana söyledi ...
Yani bana acı bir tecrübe ile bu işi öğretti .
Ben asla tamamen oyun sökmüş ,ama yavruluktan yeni çıkarken oyun boşaltmış kuşumu elimden çıkarman, taa ki yumurta yavru gördükten sonra uçurup son durumuna kani olana dek ..

Oyun kuşunda Yumurta ve yavru görmek her kuş için Köşe Taşı niteliğindedir ..
Asla yumutra ve yavru görmeden bir kuş hakkında kesin fikir sahibi olmamamak lazım bana göre .. Sabırlı olun .. selamlarŞEREF

tabi tabi, annesi uçurulmuş öyle yatırılmış bi kuş, babası da öyle, elden çıkarma söz konusu değil de 1 hafta azımızın suyunu akıttıktan sonra kızgınlaşıp oyun bırakınca birde burdan görüş alayım dedim,
iyi dileklerin içi sağol kardeş, saygılar

şeref' Alıntı:
Bana göre yanlış bir iş yapmışsınız, keşke kuşu vermeydiniz .. Yavrulukta tam oyun söküp oyun oynadıktan bir süre sonraa artık eş olmak isteğine giren kızışan kuşların bir bölümü oyun oynamayı bıraka bilirler .. Bu çoğunlukla geçici bir durumdur .. Oyununu bozma dışında tamamı ile oyunu terk eden kuşlar dahi vardır ..
Benim deneyimlerime göre bu kuşlar yavruya kusunca tekrardan oyuna başlarlar , bu hatayı yıllar önce bende yaptım ,hemde kuşu oyun boşalltı diye verdiğim kişi ( arkadaşım ağabeyim diyebileceğim bir insan ) bu işi benden daha iyi bilen birisi olmasına karşın durumu bana izah etmedi ::)) kendisi kuşu alı koydu, .. yada kuşu yumurta yavru görene kadar alıkoyduğu nu çokçok sonra bana söyledi ...
Yani bana acı bir tecrübe ile bu işi öğretti .
Ben asla tamamen oyun sökmüş ,ama yavruluktan yeni çıkarken oyun boşaltmış kuşumu elimden çıkarman, taa ki yumurta yavru gördükten sonra uçurup son durumuna kani olana dek ..

Oyun kuşunda Yumurta ve yavru görmek her kuş için Köşe Taşı niteliğindedir ..
Asla yumutra ve yavru görmeden bir kuş hakkında kesin fikir sahibi olmamamak lazım bana göre .. Sabırlı olun .. selamlarŞEREF

ya aslında ben kuşun temelli boş devam edeceğine inanmıyordum ama dediğiniz gibi benimde bi abim bana kuşun artık düzelme ihtimalinin olmadığı yönünde devamlı gaz verince bende kuşu gözden çıkardım, ama kimseye vermedim ! birgün yine uçurdum 1 saat civarı uçup kumru gibi inince yuvaya sokmadım, yağmur başladı tekrar kaldırdım ve atmaca aldı kuşu ! günahını nasıl ödiyecem bilmem ama her abinın lafı muteber değilmiş bu da bana ders oldu :)
yani ben kuşu elimden cıkarmadım, benim yine umudum vardı duzelecek diye, ancak bu adam gazı verınce harcadık kuşu yok yere, neyse sağlık olsun artık napalım...

YAVRU SERSEMİNDEN ÇIKIP OYUNUNU YENİ TAMAMLAMIŞ KUŞ DAHİ OLSA,KUŞUN OYUN BIRAKMASI VE BOŞALMASI VE DAHASI BOŞ İNMESİ BENCE KUŞ İÇİN İYİ BİR GÖSTERGE DEĞİLDİR.İYİ BİR KUŞ KIZDIĞI ZAMAN YADA TÜYDE YADA ENSEDE İKEN OYUNUNU AZALTA BİLİR,UÇMAKTA İSTEMEYE BİLİR AMA ALTI SAĞLAM OLAN İYİ KUŞ HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN BOŞ İNMEZ.OYUNUNU GEVŞETİR,TAKLAYI AZALTIR AMA TAMAMEN KENDİNİ BOŞALTMAZ.

SAYGILAR ALİ BEY....

alidemirsmm' Alıntı:
filo' Alıntı:

de de onu de kardeş, tabanlı çok hızlı 8 9 takla şakül gibi giden kuşu zayi ettik, ama bu zayi olmaz kalır yavruya kusana kadar,anası babası bbomba gibi, oyun bırakacağını sanmıyorum ama sadece dediğin gibi istediğini vericezz :)) daha doğrusu verdiricez :))

bu arada hakanın prenses sendeymiş, yavrularından izlemek isterim,gerçi bi telefonla konusmustuk senınle, internetten kuş arıyordum gecen sezon, meslektaşız ve kurtköydeydın hatırladığım kadarıyla , saygılarımla

Ara ara uçuramadığım yavruları sanal dükkanlarda satışa çıkarıyorum,bu ilanlardan birini görüp aramış telefonda görüşmüş olabiliriz lakin arayan arkadaşlar bir hayli çok sayıda olduğu için sizi hatırlayamadım kusura bakmayın..

Doğrudur ibikli gök anaçlarımın arasında yavruları ve torunları elimde mevcut.. Kurtköy Viaport yakınlarında tarlada uçuruyoruz sezon yeni açıldı teke düşen olmasada uçuruyoruz arzu ederseniz gelebilir, tanışabiliriz..Hoşçakalın..

teşekkürler ahmet bey, geliriz izlemeye inşallah. saygılar

hüseyin turan' Alıntı:
YAVRU SERSEMİNDEN ÇIKIP OYUNUNU YENİ TAMAMLAMIŞ KUŞ DAHİ OLSA,KUŞUN OYUN BIRAKMASI VE BOŞALMASI VE DAHASI BOŞ İNMESİ BENCE KUŞ İÇİN İYİ BİR GÖSTERGE DEĞİLDİR.İYİ BİR KUŞ KIZDIĞI ZAMAN YADA TÜYDE YADA ENSEDE İKEN OYUNUNU AZALTA BİLİR,UÇMAKTA İSTEMEYE BİLİR AMA ALTI SAĞLAM OLAN İYİ KUŞ HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN BOŞ İNMEZ.OYUNUNU GEVŞETİR,TAKLAYI AZALTIR AMA TAMAMEN KENDİNİ BOŞALTMAZ.

SAYGILAR ALİ BEY....

hüseyin abi ali ben ne beyi :))

S A OYUNLU TAKLACI KUŞUN EN BÜYÜK DÜŞMANLARI RÜZGAR TÜY MAYA VEDE ENSEDE OLMASI HALİDİR

BÜTÜN KUŞLAR ENSE YASAR AMA OYUNLU TAKLACI KUŞLARDA ENSE ÇOK ÖNEMLİDİR KUŞUN BOZULMASININ EN ÖNEMLİ SEBEBİDİR KUŞ ENSEDE HALİNE BIRAKILMALI YUMURTA VE YAVRU GÖRENE KADAR KALDIRILMAMALI HIRSI GEÇTİKTEN YANİ ENSEDEN ÇIKTIKDAN SONRA UÇURULMALIDIR KUŞ ENSEDE SADECE DİŞİSİNİ DÜŞÜNDÜGÜNDEN NE YAPTIGININ FARKINDA DEGİLDİR AMA BURADA SÖYLENİLEN KUŞUN BOŞ İNMESİ ENSEDEDE OLSA OYUNLU TAKLACI KUŞ BOŞ İNMEZ SADECE GEVSER ENSEDEN ÇIKTIKDAN SONRA TEKRAR ESKİ PERFORMANSINI GÖSTERİR BUDA UÇUMLA SAGLANIR AMA BOS İNMESİ HATADIR

ASLINDA KENDİMCE SUNU SÖYLEMEK İSTERİM BENİM NAZARIMDA GÖRÜŞÜM

İYİ KUŞUN ENSESİ OLMAZ///YANİ İKİ ÜÇ DİREK BES ALTI TAKLALI OYNUYOR İSE ENSEDEDE İKİ DİREK ÜÇ DÖRT TAKLALI OYNAR BOŞ İNMEZ

BURADA Kİ BU DURUMLARI YASAMAMAK BOSA UGRAŞMAMAK ZAMAN KAYBETMEMEK İÇİN BİLİNEN KUŞLARLA UGRASILMALI ZAMAN HEBA EDİLMEMELİ OLUMSUZ BİLİNMEYEN KUŞLARA HARCANAN EMEK VEDE KARSILIGININ OLAMAYISI İLERDE ÇOK ARANILIP AH VAH DENİLMEMESİ İÇİN BİLİNEN KUŞLARA HİZMET DAHA AVANTAJLI OLUR DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM

alidemirsmm' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:

SAYGILAR ALİ BEY....

hüseyin abi ali ben ne beyi :))

MERHABA ALİ KARDEŞ;

BİRAZ RESMİ TAKILDIK.ARAMIZDA BEYLİK EFENDİLİK ZATEN OLMAZ.AHMET BEY'E BİRLİKTE GİDELİM.AHMET BEY İLE BİR ARA TELEFONLAŞMIŞTIK LAKİN GÖRÜŞEMESDİK.BİR MAHSURU OLMAZSA BİRLİKTE GİDERİZ.

AÇTIĞIN KONUYA GELİNCE ,MUHARREM BEY ÇOK HAKLI.KANAT YADA TÜY SORUNU YOKSA HAVADA UYGUNSA İYİ KUŞTA BAHANE OLMAZ.KIZMIŞ OLSADA ENSEDE DE OLSA İCRAATINI YAPAR.USTAMIN BİR LAFI İLE BİTİREYİM YAZIMI.

''İÇKİ DELİKANLIYI NASIL BOZUYORSA ,RÜZGARDA OYUN KUŞUNU ÖYLE BOZAR'' DERDİ KENDİLERİ....

SAYGILAR KARDEŞİM.

eyvallah ne mahsuru olacak abi,havalar bi tutsun ,haberleşir beraber gideriz, ahmet beydeki ibikli dişi benim beykozdan bi dostumun iyi bir dişisiydi,yavruları torunları izlenir abi :))

Arkadaşlar 9 -10 yavruyu çayıra indirdik lakin dediğim gibi şu an teke düşen yok, 15 20 güne düşen olur.. ama semaverde çayımız her zaman mevcut.. bekleriz..

eyvallah ahmet bey, zaten o zamana da anca havalar ısınır, yerimiz yakın geliriz inşallah, bu arada viaport un ne tarafında uçum yeriniz ?

Viaport önünden Sultanbeyli yönüne devam ederken 300-400 metre ileride solda Ekşioğlu cami ve Dumankaya blokları var cami ve blokların karşısındaki arazideyiz..

Bazı arkadaşlarımızın farklı yorumları var , onlara da saygı duyuyorum , ancak ben kendi tecrübemi aktardım asla herhangi bir kuşumu tamamen oyun bıraksa dahi yumurta yavru görmeden elden çıkarmam ..

Bunu yaşadım , sadece erkekleride değil dişileri bile kızgınlık döneminde tamamen oyununu bırakan bir soyum vardı ..
Ama bu kuşlar yavru büyütünce sihirli bir deynek deymiş gibi yeniden oyunlarına başlıyorlardı , hatta yavruluk dönemine kıyasla çokçok daha iyi oyun sergiliyorlardı , hırslarında bırakın azalmayı aksine aşırı bir artma meydana geliyordu ..
Kötü özellkleri ise bir bölümü teslim olamıyordu , bu bir kusurdu onlar için ..

Söylemeye çalıştığım şuki her kuş aynı değildir , farklı farklı kuşlar var , genellemeler yapılırken çoğunluğun birikimi önpilana çıkmalı burada hemfikirim , ..
Ne yidüğü belli olmayan yada deneme kuşu olan kuşlar da bu kapsam dışında elbette ,..

Ancak yine tekrarlıyorum , Kendi adıma yavrulıkta tam oyun sökmüş iyi oynamış inişi ile kalkışı ile uçuşu ile belli bir düzen kazanmış aklada yatmış kuşu, kızgınlık gösterdiği dönemdeki oyun azaltmasu sebebi ile yada tamamen dahi oyun boşaltmış olsa dahi elden çıkarmam , taki yavru büyütüp te tekrardan uçurup son durumunu görene dek ..

Bu benim kendi fikrim ve deneyimim sadece paylaşmak amaçlı yazıyorum , ilgisini çekenlerde olur katılmayanlarda , herkezin fikrine saygı duyuyorum .. selamlarŞEREF

e gel de çık işin içinden :) hangi görüşe itibar edelim bilemedim, en temizi kuş son 3 te, vurayıom ben makası , atiyim eşe ! yumurtayı göğüslesin kaldıriyim , net,ces,n, de yaziyim, ozaman kim haklı hep beraber görelim :)

ALİ KARDEŞİM;

EN İYİ SONUÇ TECRÜBE SONUCU OLUŞAN SONUÇTUR.DENEYECEK VE GÖRECEKSİN.KİMİ KUŞ YAVRUDA OYUN BIRAKIP YAŞINDA BAŞLIYOR.BEN HER NE KADAR BU TARZ KUŞLARDAN UZAK DURSAMDA BU KUŞLARA ÇALIŞAN BİR ÇOK ARKADAŞ VAR.ÖRNEĞİN YAVRUDA KANAT KESME,YADA YUMURTAYA KADAR BEKLEYİP UÇURMA BANA TERS GELİYOR.İYİ KUŞTA BAHANE OLMAZ.KUŞUN OYUN EKSİLTTİĞİ DÖNEMLER VARDIR DOĞAL OLARAK AMA BOŞALAN TAMAMEN OYUN BIRAKAN KUŞ MAKBULÜMÜZ DEĞİLİR.

TANIDIĞIM KADARI İLE SENDE BU İŞE GÖNÜL VEREN,İDDAALI BİR KUŞÇU OLMA YOLUNDASIN.DEDİĞİN TARZDAKİ KUŞLARLA UĞRAŞMAK SANA YOL KAZANDIRMAYACAKTIR.TABİ SENİN HANGİ YOLDA YÜRÜMEK İSTEDİĞİNDE ÇOK ÖNEMLİ...

SAYGILAR KARDEŞ....

yok abi kuş kendi yavrum değil zaten, fatihin takımın yavrusu, anası 10 numara izlenmiş yatırılmış kuş da, babasını bilmiyorum, çok övüyor ama izlememiş, sanırım babada hata var, yolladım erkeği zaten, dişiyi deniycem baska bir erkekle, netice itibariyle ben bu kusun sonunu beklemem abi, en azından üretmem, kendi yavrularım kanatlanana kadar oyalar beni işte... takımı ayırdım yani !

saygılar bizden...

UÇAN KUŞTA KUŞUN BAHANESİ OLMAZ DİYE BİR SEÇENEK ODUĞUNU SANMIYORUM.YENİ BİR SOY DENİYORİSEK KESİNLİKLE KUŞUN SONUNU BEKLEMELİYİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. GEÇ SÖKEN SONRADAN BAŞLAYAN KUŞLARI ÇOKCA GÖRDÜK DUYDUK (HATTA SAİM USTA KUŞLARI BUNA BİR ÖRNEKTİR)

S A KİŞİLERİN YADA KUŞDAKİ HATA İLE İLGİLİ SURULAR SORAN ARKADAS VE KARDESLERİMİZİN BURALARDA SORULAN SORULARA CEVAP VEREN ARKADASLARIN YORUMLARI KUŞU ANLAYIŞ VE ANLATIŞ ŞEKİLLERİ KUŞA BAKIŞ AÇILARI GÖRDÜGÜ EKSİKLİKLERİ İZAH SEKİLLERİ EN ÖNEMLİSİDE SORULAN SORUYA DEGİŞİK FARKLI FARKLI CEVAPLAR VERİLMESİ HAKLI OLARAK SORUYU SORAN ARKADASIMIZIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ BIRAKABİLİR HANGİSİNE İNANAYIM HANGİSİ DOGRU DİYEBİLİR TEREDDÜTTE KALABİLİR ÇOK HAKLIDIR BİR TARAFI BİLİNMEYEN KUŞDAN ALINAN YAVRUNUN HATALI OLUSU SÖZ KONUSUDUR BURALARDA YAZAN YORUMLARDA BULUNAN TECRÜBELİ KENDİLERİNİ YASAYARAK GÖREREK TAKİP VEDE GÖZLEMLEYEREK BİRİKİM VE TECRÜBELERİNE DAYANARAK VERDİKLERİ CEVAPLAR ESASEN KUŞÇU OLACAKLAR İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR BİLİNMEYEN KUŞLARA HİZMET EMEK VEDE KARSILIGININ OLAMAYISI ZAMANIN HEBA OLUSU ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR YENİ YETİŞEN KUŞÇU OLACAK KARDEŞLERİMİZ ARKADASLARIMIZ BİLİNMEYEN KUŞLARA ETTİKLERİ HİZMETİ VEDE EMEGİ BİLDİKLERİNE VEREBİLMELERİ DAHA DA ÖNEMLİDİR BAŞKALARININ ANLATIMLARI ÇOK İYİ KUŞ DEMELERİ BİR SEY İFADE ETMEMELİ GÖRÜNEN BİLİNEN ÖNEMLİ OLMALIKİ NEYE HİZMET EDİLDİGİ NE BEKLENİLDİGİ NE OLACAGI BELLİ OLAN KUŞLARDAN İSTENİLEN ALINSIN ZAMAN VEDE EMEK BOSA GİTMESİN KUŞ KALİTESİ YÜKSELSİN ONU DENE BUNU DENE ONA İYİ DEDİLER YOK ŞU KUŞ ÇOK GÜZELMİŞ KAALE ALINMAMALI GÖRÜLENE BİLİNENE SABIRLA UGRASILMALI ZAMANI EMEGİ İSRAF ETMEMELİYİZ HER KUŞÇU KARDESLERİMİZDE İYİ KUŞ OLSUN İSTERİZ AMA BU ŞEKİL GELİŞİ GÜZEL HATIRINA GÜVENEREK BULUNABİLECEK BİR SEY DE DEGİLDİR HER SEYİ BİLEBİLMEK ÖGRENEBİLMEK HATTA HAFIZADA TUTABİLİP EZBERLEMEK DE YETMEZ YETERLİ OLACAK OLAN EYLEME GEÇMEK NE ARADIGINA ODAKLANMAK UYGULAYABİLMEK ZAMANIDA KULLANARAK AZİMLE SABIRLA ARANILANIN BU ŞEKİLDE BULUNABİLECEGİNE İNANANLARDANIM GÜNÜMÜZ GENÇLİGİ DAHA AZİMLİ DAHA BİLİNÇLİ NE ARADIGINI BİLEN GENÇLERLE DOLU KARŞILIKLI BİRBİRLERİMİZİ ANLAYIŞLA YARDIMLASMAKLA BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ DE PAYLASARAK HER KESİN BİLİNÇLİ OLARAK ARADIGINI BULABİLECEGİNE YÜREKDEN İNANIYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

Geri