YENİ KIZGINLAŞAN KUŞ BOŞ ATAR MI ;?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
filo' Alıntı:
UÇAN KUŞTA KUŞUN BAHANESİ OLMAZ DİYE BİR SEÇENEK ODUĞUNU SANMIYORUM.YENİ BİR SOY DENİYORİSEK KESİNLİKLE KUŞUN SONUNU BEKLEMELİYİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. GEÇ SÖKEN SONRADAN BAŞLAYAN KUŞLARI ÇOKCA GÖRDÜK DUYDUK (HATTA SAİM USTA KUŞLARI BUNA BİR ÖRNEKTİR)

AHMET BEY MERHABA;

Hava oyununu tamamlamış bir kuş,değerlendirmek için yeterli duruma gelmiş bir kuştur.kuşun karakteri teke düştüğü dönemde oturur.Bu durumda iken değerlendirme yapılabilir bir kuş için.BU DÖNEMDE KUŞ KIZSADA TÜYEDE GİRSE OYUN TARZINI DEĞİŞTİRMEMELİ OYUN EKSİLTME OLABİLİR AMA TAMAMEN BOZAN KUŞ ZATEN İLERİKİ ZAMANLARDA SORUNLU OLDUĞU HER DURUMDA OYUN BIRAKACAKTIR.

Geç söken kuşları bizde gördük,özellikle SİVAS kuşlarında bu durum var.Aynı kan kuşların erken oynayanı ile geç oynayanlar arasında dünya kadar fark olduğunu gözlemledik daha önceleride.Kendi adıma söyleyeyim;bir kuş oynayacak diye 1 yıl o kuşu kovalamam.herşeyin uygun zamanı,doğru olanı diye düşünüyorum.

saygılar..........

kuscu_marik' Alıntı:
S A KİŞİLERİN YADA KUŞDAKİ HATA İLE İLGİLİ SURULAR SORAN ARKADAS VE KARDESLERİMİZİN BURALARDA SORULAN SORULARA CEVAP VEREN ARKADASLARIN YORUMLARI KUŞU ANLAYIŞ VE ANLATIŞ ŞEKİLLERİ KUŞA BAKIŞ AÇILARI GÖRDÜGÜ EKSİKLİKLERİ İZAH SEKİLLERİ EN ÖNEMLİSİDE SORULAN SORUYA DEGİŞİK FARKLI FARKLI CEVAPLAR VERİLMESİ HAKLI OLARAK SORUYU SORAN ARKADASIMIZIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ BIRAKABİLİR HANGİSİNE İNANAYIM HANGİSİ DOGRU DİYEBİLİR TEREDDÜTTE KALABİLİR ÇOK HAKLIDIR BİR TARAFI BİLİNMEYEN KUŞDAN ALINAN YAVRUNUN HATALI OLUSU SÖZ KONUSUDUR BURALARDA YAZAN YORUMLARDA BULUNAN TECRÜBELİ KENDİLERİNİ YASAYARAK GÖREREK TAKİP VEDE GÖZLEMLEYEREK BİRİKİM VE TECRÜBELERİNE DAYANARAK VERDİKLERİ CEVAPLAR ESASEN KUŞÇU OLACAKLAR İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR BİLİNMEYEN KUŞLARA HİZMET EMEK VEDE KARSILIGININ OLAMAYISI ZAMANIN HEBA OLUSU ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR YENİ YETİŞEN KUŞÇU OLACAK KARDEŞLERİMİZ ARKADASLARIMIZ BİLİNMEYEN KUŞLARA ETTİKLERİ HİZMETİ VEDE EMEGİ BİLDİKLERİNE VEREBİLMELERİ DAHA DA ÖNEMLİDİR BAŞKALARININ ANLATIMLARI ÇOK İYİ KUŞ DEMELERİ BİR SEY İFADE ETMEMELİ GÖRÜNEN BİLİNEN ÖNEMLİ OLMALIKİ NEYE HİZMET EDİLDİGİ NE BEKLENİLDİGİ NE OLACAGI BELLİ OLAN KUŞLARDAN İSTENİLEN ALINSIN ZAMAN VEDE EMEK BOSA GİTMESİN KUŞ KALİTESİ YÜKSELSİN ONU DENE BUNU DENE ONA İYİ DEDİLER YOK ŞU KUŞ ÇOK GÜZELMİŞ KAALE ALINMAMALI GÖRÜLENE BİLİNENE SABIRLA UGRASILMALI ZAMANI EMEGİ İSRAF ETMEMELİYİZ HER KUŞÇU KARDESLERİMİZDE İYİ KUŞ OLSUN İSTERİZ AMA BU ŞEKİL GELİŞİ GÜZEL HATIRINA GÜVENEREK BULUNABİLECEK BİR SEY DE DEGİLDİR HER SEYİ BİLEBİLMEK ÖGRENEBİLMEK HATTA HAFIZADA TUTABİLİP EZBERLEMEK DE YETMEZ YETERLİ OLACAK OLAN EYLEME GEÇMEK NE ARADIGINA ODAKLANMAK UYGULAYABİLMEK ZAMANIDA KULLANARAK AZİMLE SABIRLA ARANILANIN BU ŞEKİLDE BULUNABİLECEGİNE İNANANLARDANIM GÜNÜMÜZ GENÇLİGİ DAHA AZİMLİ DAHA BİLİNÇLİ NE ARADIGINI BİLEN GENÇLERLE DOLU KARŞILIKLI BİRBİRLERİMİZİ ANLAYIŞLA YARDIMLASMAKLA BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ DE PAYLASARAK HER KESİN BİLİNÇLİ OLARAK ARADIGINI BULABİLECEGİNE YÜREKDEN İNANIYOR

SAYGILAR SUNUYORUM
?

selamlar oncelıkle sunu dıyeyım ben kusu elden cıkarmakla cok ıyı yapmıssın kusun kızgınlıgıda olmaz kus kus gıbı olmalı hata olmamalı ıcınde varmıs olanıda yapmıs bundan sonrada konardı kusta hatayı goz ardı edersen acınacak duruma dusersın bız kuslarımızı oyna basladıklarından satılana kadar ucruruz zaten kusun ıyısı uctukca ortaya cıkar ve ustune koyar benım kapımda tam 8 ay kusu ucurdum oyuna basladı es aldı ucurdum kızdı ucurdum yavruya kusarken ucurdum hıc bı sekılde kendını bozmadı son ıkı kanata kaldı kestım kanatlarını kanatını kuyrunu degıstırdıkten sonrada ıkı ay uctu ve eskısının ıkı katını yaptı kus budur arkadasım uctukca ustune koyan ve koruyan dır yere bos atan kusu sakın sakın ne yavru al nede besle ısterse uzaya bın takla ıle gıtsede saygılarla kırıkkaleden emre

kanaat çoktan olustu ark lar, çk oldu o kuslar gıdelı, o yuzden konusmaya bıle gerek yok... selamlar...

alidemirsmm' Alıntı:
mrb , ya ilk sökülme aşamasında değil aslında, kuşu 5 aydır uçuruyorum, yani 5 aydır oyunda kuş ama yeni yeni isteilen kıvama gelmişti ki çok fena kızdı ve bıraktı! ben böle bi kuşun aynısını def ettim geçen sene, ma şimdi anlıyorumki yanlış yapmışım, benim artık şahsi görüşüm kuş kızınca belirli bir dönem oyun bırakır, yumurtada denemek lazım, eğer ozamanda aynıysa zaten sonuc belli , ama ben bunun geçici olduğunu düşünüyorum, yinede arkadaşların yorumlarına da çok gereksinim duyuyorum sonuçta aynını defalarca yaşayıp negatif sonuç alan biri çıkarsa bu kuşun geleceği hakkındaki düşüncem değişebilir saygılarımla...

s.a.

bu durumun aynısını defalarca yaşadım ve şuan bile bu aşamada bir kuşum var.sökülür birkaç ay güzel performans gösterir tam oldu derken oyun bırakır.kesinlikle kızmadan kaynaklanıyor(özellikle dişilerde olur)ben bu durumla ilk karşılaştığımda kuşun kanını bildiğim için sabredip yavruya kusturayım dedim.arkadaşlar defalarca kes,elinden çıkar yozlaştı işte dedi.ama ben dinlemedim.kuş doğdu yavruya kustu yavru tüylenince uçurdum ilk bi hafta düz inmeye devam etti.ama inancın olsun bi başladı pir başladı.kes diyen arkadaşlar izlediğinde şok oldular ve hepsi de beni tebrik etti.iyi ki sabrettin dedi.sonra bu kuşun kardeşinde aynısını yaşadım.daha sonra bir baba kardeşinde aynı durum.hepsi de yavrudan sonra fırtına oldu.şuan ki kuş da yuva yapıyor yavruya kussun uçuracam ve büyük ihtimalle o da düzelecektir.sabret. eğer kanını biliyorsan ve güveniyorsan karlı çıkarsın..saygılar.

iyi kuş ensede üzerine kor koyamıyosada oyununu azaltmaz

PAYLASALIM TARTISALIM GENÇLERE YOL GÖSTERELİM

Geri