Yeni Nesil Bursa Oynar Kuşuna Gönül Verenler:)!Buraya!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
A

Anonymous

Misafir
Sevgili yeni nesil oynar meraklıları buyrun burda kendi resimlerimizi paylaşalım birbirimizi daha iyi tanıyalım ve aradan yıllar geçtiğin de resimlere bakıp birbirimizi hatırlama fırsatımız bir arşivimiz olsun ne dersiniz?Ben yeni nesil içine giren bir bursa oynar meraklısıyım diyebilen herkes burda kendi resmini yayımlasın ve anı olarak bunları arşivleyelim.İlerleyen günlerde de kendi ustalarımızı üzerimizde kuşlarımızda emeği geçen değerli kişileri tanıyalım.

İLK RESİM BENDEN HADİ BAKALIM:)BOL RESİMLER BİRAZDA KENDİ RESİMLERİMİZİ KOYALIM KOLAY GELSİN.

H.Hüseyin Aydoğmuş, Zeki Abi, Osman Sütunç, Osman Uğur KORKMAZ

Tüm oynar sevdalılarına merhabalar.Bilindiği gibi hobimiz anlatılmaz yaşanır tarzında hobilerden birisi.Birde bu hobimizin içerisinde çok değişik duygulara hitab eden bir sevda vardır ki,buda şüphesiz ''OYNAR'' SEVDASIDIR.
Kimilerine göre sanat,kimilerine göre ayrıcalık,kimilerine görede çok uzun yıllardan beri var olduğundan en büyük miras niteliğindedir.Sakın ola diğer ırklara hizmet veren arkadaşlarım ve büyüklerim beni yanlış anlamasın.Bu sevdayı ancak bu işin zevkini tadan yetiştircilerimiz dile getirebilir.
Oynarın anavatanı olan Bursa ilinde yaşadığım için,bu ırka hizmet etmiş ve gönül vermiş birçok ustayı yakından tanıma şansına sahip oldum.Kimileri gerçektende bu işe sadece gönül bağıyla hizmet etmişler,kimileri ise malesef bu işi rant sağlama yoluna dökmüşlerdir.Ancak her zaman ''gönülden oynarcıların'' yanlarında olduğumdan dolayı kendimi çok daha huzurlu buluyorum.
Ustalarımızın geçmişten bizlere bıraktığı bu büyük mirasları ,temenni ediyorum ki bizlerde hakkıyla öğrenip,çıkar gütmeden gelecek nesillere kadar koruyalım.
Hüseyin abimede bu güzel konuyu açtığı için çok teşekkür ediyorum.

Gökhan Ak

Koskaca türkiye de ,koskaca kuscular.org aileisnde bu kadar mı yeni nesil oynarcı var.
Üzüldüm bakın şimdi.Taklacıyı bırakıp oynara başlyayım bali bu güzel ırkımıza sahip çıkacak yeni nesil yok baksanıza gördüğüm kadarıyla.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Koskaca türkiye de ,koskaca kuscular.org aileisnde bu kadar mı yeni nesil oynarcı var.
Üzüldüm bakın şimdi.Taklacıyı bırakıp oynara başlyayım bali bu güzel ırkımıza sahip çıkacak yeni nesil yok baksanıza gördüğüm kadarıyla.
Ömer bey Türkiye oynarcı kaynıyor ama yeni nesil oynarcı statüsüne girenler çok az yani kendisini bu statüye sokacak kişi yok denecek kadar az gerçekten...zaten bildiğiniz üzere eski nesil oynarcılar tabiri caizse birbirlerini yiyor hatta biz yeni nesil oynarcılarıda bu rant kavgalarının içine çekiyor ve çok üzüyorlar...Herkesin kuşu kendisine güzel ve herkes kendi bildiği kadar oynarcıdır...

Ve ayrıca sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız...oynar beslemek ayrı bir zevtir.. (:

Saygılarımla

SELAM OYNAR SEVDALILARI
oynarcılıkta çekirdekten yetişen kuşlarımı beraber uçurduğumuz
yeğenim HALİMBERK ŞENTUNA ve ben HAYRETTİN ŞENTUNA

işte kırklareli /pınarhisar dan ufuk doğuşlu bey..bursa oynarı yetştiricisi olarak onun da ölümsüzleşmesi gerektiği düşüncesindeyim..

ali hakan' Alıntı:
işte kırklareli /pınarhisar dan ufuk doğuşlu bey..bursa oynarı yetştiricisi olarak onun da ölümsüzleşmesi gerektiği düşüncesindeyim..

Ali abim,merhaba Kırklareliden diğer yeni nesil oynarcı arkadaşlarımızın fotolarında bekliyoruz eline sağlık paylaştığın için teşekkürler.Ufuk abiye selamlar kendisine ayrıca teşekkürlerimi iletmeni rica ediyorum hoşçakal.

Hüseyin buraya bende kuslarimin resimlerini koymak isterdim ama bendeki kuslari Bursa oynar sinifina koymadiginiz icin maalesef resimleri ekleyemedim.hoscakal...

boncuk619' Alıntı:
Hüseyin buraya bende kuslarimin resimlerini koymak isterdim ama bendeki kuslari Bursa oynar sinifina koymadiginiz icin maalesef resimleri ekleyemedim.hoscakal...

Merhabalar abi kişi önce kendi kuşlarını inanarak ve güvenerek evet bendekiler bursa oynarıdır diyebilmelidir!Sen kuşlarının bursa oynarı olduğuna inanıyorsan, bu başlık altına kendi resmini koyup koymamak sana kalmış.Biz bursa oynarcıları belirlemiyoruz bu kuşu seven gönül verenleri bir arada hatıra amaçlı bir başlık açtım sende kuşuna inanabilir ve güvenini toplayarak bende bursa oynarcıyım gönülden seviyorum diyerek katılım sağlayabilir yada sağlayamabilirsin bu tamamen sana kalmış bir durum ve kuşuna inancınla alakalı. herkese açık bir başlık.Kişi önce kendi inanmalıdır!

Herkes bursa oynarı beslediğini sanabilir, ama herkes bursa oynarı beslediğini HİSSEDEMEZ!

haydi arkadaşlar eski yeni demiyelim kuşlarımız tanışmaya vesile olsun.bende en kısa zamanda ekleneceğim.herkese selamlar.....

aygan' Alıntı:
haydi arkadaşlar eski yeni demiyelim kuşlarımız tanışmaya vesile olsun.bende en kısa zamanda ekleneceğim.herkese selamlar.....

Doğru söze ne hacet! Bende en kısa zamanda resimleri ekleyeceğim... daha çok yeni sayılırım.. uzun aradan sonra biraz toparlanıyım...

Saygılar

O. Uğur KORKMAZ

buda benden olsun.
değerli kardeşim,H.HÜSEYİN AYDOGMUŞve BEN

Ekli dosyalar

• 100_0600.webp
    100_0600.webp
    77 KB · Görüntüleme: 1,736
bunlarda benden

Ekli dosyalar

• SAM_0529.webp
    SAM_0529.webp
    44.9 KB · Görüntüleme: 1,663
haltbar' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Ömer bey Türkiye oynarcı kaynıyor ama yeni nesil oynarcı statüsüne girenler çok az yani kendisini bu statüye sokacak kişi yok denecek kadar az gerçekten...zaten bildiğiniz üzere eski nesil oynarcılar tabiri caizse birbirlerini yiyor hatta biz yeni nesil oynarcılarıda bu rant kavgalarının içine çekiyor ve çok üzüyorlar...Herkesin kuşu kendisine güzel ve herkes kendi bildiği kadar oynarcıdır...

Ve ayrıca sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız...oynar beslemek ayrı bir zevtir.. (:

Saygılarımla

oyanr besleme kayrı bir zevk demişsin ama ben oynarın zevkini anlıyamadım. havada hareket yapmıyo sadice ucuyo bana göre oda oyanrdan anlamıyorum çünkü. oynar beslemenin zevki ney onu bir söylermisiniz?

DEĞERLİ GENÇ ARKADAŞIM, SAMİMİYETİNE GÜVENEREK DİYORUM Kİ.. SEN DE BURSA DASIN TELEFON ET BANA BEN GELİR SENİ ALIR KUŞLARIMA GÖTÜRÜRÜM UÇURURUM. TÜM BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM. SORMAK İSTEDİKLERİNİ DE SORARSIN ARZU EDERSEN. BU SİTENİN ÇOK İYİ BİLDİĞİNE EMİNİM GENÇLERE ÇOK DEĞER VERİRİM. ŞU AN Kİ KONU BAŞLIĞI DA '' YENİ NESİL OYNARA GÖNÜL VERENLER'' BU KONU DIŞINDA OLANLARIN DAHİL OLMASI BEKLENMEZ..AYRICA H.HÜSEYİN AYDOĞMUŞ^ A TEŞEKKÜR ETMEK İSTERİM. KONU BAŞLIĞI VE DÜŞÜNCESİNİN GÜZELLİĞİ İÇİN SEVGİLERİMLE.. TÜM OYNAR GÜVERCİNİ SEVEN DOSTLARIMA SELAMLAR. 0 539 662 16 26

[email protected]' Alıntı:
DEĞERLİ GENÇ ARKADAŞIM, SAMİMİYETİNE GÜVENEREK DİYORUM Kİ.. SEN DE BURSA DASIN TELEFON ET BANA BEN GELİR SENİ ALIR KUŞLARIMA GÖTÜRÜRÜM UÇURURUM. TÜM BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM. SORMAK İSTEDİKLERİNİ DE SORARSIN ARZU EDERSEN. BU SİTENİN ÇOK İYİ BİLDİĞİNE EMİNİM GENÇLERE ÇOK DEĞER VERİRİM. ŞU AN Kİ KONU BAŞLIĞI DA '' YENİ NESİL OYNARA GÖNÜL VERENLER'' BU KONU DIŞINDA OLANLARIN DAHİL OLMASI BEKLENMEZ..AYRICA H.HÜSEYİN AYDOĞMUŞ^ A TEŞEKKÜR ETMEK İSTERİM. KONU BAŞLIĞI VE DÜŞÜNCESİNİN GÜZELLİĞİ İÇİN SEVGİLERİMLE.. TÜM OYNAR GÜVERCİNİ SEVEN DOSTLARIMA SELAMLAR. 0 539 662 16 26

abi iyi güzel demişsinde ne bileyim kuş besliyenler genelde kuşların bazı özelliğini sevdiği için beslerler mardin besliyenelr taklası için dönekciler yüksek noktadan aşağı doğru döndüğü için beslerler falan filan ama sizin oynar besleme merağınız nerden geliyo oynarın hangi özelliğini seviyonuz. ben oynarın su özelliklerini biliyom yüksek hızlı dağınık uçarlar evlerine çok sağlamdırlar çok uzun uçabilirler. gece karanlığında uçabilirler. kafa gaga göz yapılarına bakarlar gibi ufak bilgileri biliyom. yani sen bana şimdi oynarın hangi özelliklerinin sevildiğini söylermisin. ben pek anlamadım bu oynardan. birde genelde 40 yas üstü kişilerde oynar merağı görüyorum. diğer cins kuslardan besleyip en sonunda oynar besliyenleri biliyorum. yani açıkda söyliyeyim ben oynara baktığımda kuş bana merak uyandıramıyor nediyeyim mardine baktığımda kostümü merak uyandırabiliyor mesela.

kusbaz123' Alıntı:
[email protected]' Alıntı:

abi iyi güzel demişsinde ne bileyim kuş besliyenler genelde kuşların bazı özelliğini sevdiği için beslerler mardin besliyenelr taklası için dönekciler yüksek noktadan aşağı doğru döndüğü için beslerler falan filan ama sizin oynar besleme merağınız nerden geliyo oynarın hangi özelliğini seviyonuz. ben oynarın su özelliklerini biliyom yüksek hızlı dağınık uçarlar evlerine çok sağlamdırlar çok uzun uçabilirler. gece karanlığında uçabilirler. kafa gaga göz yapılarına bakarlar gibi ufak bilgileri biliyom. yani sen bana şimdi oynarın hangi özelliklerinin sevildiğini söylermisin. ben pek anlamadım bu oynardan. birde genelde 40 yas üstü kişilerde oynar merağı görüyorum. diğer cins kuslardan besleyip en sonunda oynar besliyenleri biliyorum. yani açıkda söyliyeyim ben oynara baktığımda kuş bana merak uyandıramıyor nediyeyim mardine baktığımda kostümü merak uyandırabiliyor mesela.

Uzaktan bakıldığında takalacı,dönek vb oyun kuşları yetiştirenler oynar kuşuna daha sıradan ne özelliği var ki deyip bir anlam yükleyemeden anlamsızlaştırabilirler böyle bakabilirler bende uzaktan taklacı dönek vb oyun kuşlarına uzaktan baktığımda banada bu tarz paçalı kuşlar sıradan ve bayağı banel gelebilir bunlar tamamen kişinin kendi zevki ve kuştan beklentisi ile ilintili durumlar aslında hiç bir şekilde tartışamayacağımız tartışdığımızda da hoş olmayan davranışları tetikleye bilecek mevzulardır bunlar...oynar kendi özelliklerinin başında asilliği ile ön plandadır bu asillikten anlayanlar asillikten kast ettiğimi bilenler başka ırk beslemezler bu farklı bir görsel zevk ve farklı bir görüştür bunu herkes anlayamaz bilemez...bir taklacının yapabicekleri bellidir muntazam seferini yapar fişekler inerken harmanlar konarken taban taklası vurur belli bir yükseklikte uçar istenilen mesafeden açıktan gelir aynı yerde oynar kendini bozmadan fişklemesi beklenir vs vs vs kısaca bir taklacının havada nerde ne yapacağını kestirmek kolaydır ama bir oynar kuşunun havada uçarken hangi yöne döneceğini bilemeyiz o kadar başına buyruk uçar ki hiç bir şey umrunda değildir bağımsızdır biz oynar severlerede bu zevkli gelir ...tamamen zevkler ve renklerin tartışılamayacağı konulardır bunlar...her ne kadar ben zevklere ve renklere karışmam desenizde oynar kuşunda ne var ki veya hangi özelliği sizi cezbediyorki dedidiğinizde bu ANLATILMAZ BİLEREk YAŞANMASI GEREKEN BİR DURUMDUR...özetlemek gerekirse görsel olarak oynarda özellik arıyorsanız oynarı öğrenmek gerekir öğrenmeden yahuu bu oynar kuşununda ne özelliği var derseniz HEP NE ÖZELLİĞİ VAR DİYREK DÜŞÜNÜP DURURSUNUZ.

Kişinin bir güvercin ırkından beklentisi ne ise o yönde seçimler yapar oyun kuşumu yüksek uçucumu form kostüm ırkımı yol kuşumu vb vb vb kişi neden zevk alırsa bunu besler 2X2 =4 bu değişmez kişi kendi zevkinin isteklerinin ırkını besliyorsa ve başka bir ırk için acaba ne özelliği var diyorsa merak ediyorsa bu ciddi bir merak edişse alır bir takım besler görür yaşar baktı gördü zevk almadı verir elinden çıkartır bu konular tamamen kişinin kuştan beklentisi ve kendi zevki ile ilgili durumlar olduğunu düşünüyorum.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Kişinin bir güvercin ırkından beklentisi ne ise o yönde seçimler yapar oyun kuşumu yüksek uçucumu form kostüm ırkımı yol kuşumu vb vb vb kişi neden zevk alırsa bunu besler 2X2 =4 bu değişmez kişi kendi zevkinin isteklerinin ırkını besliyorsa ve başka bir ırk için acaba ne özelliği var diyorsa merak ediyorsa bu ciddi bir merak edişse alır bir takım besler görür yaşar baktı gördü zevk almadı verir elinden çıkartır bu konular tamamen kişinin kuştan beklentisi ve kendi zevki ile ilgili durumlar olduğunu düşünüyorum.

doğru söylemişşin abi.ben ilk baslarda mardine merak sardım. kümesi veba vurdu gitti hepsi sonra karışık besledim. almana merağım geldi alman aldım. gayette güzel zevkliydiler ama yarışa girmede bi ayrı zevki vardı diye düşünüyorum yarışa giremedim kuşları denemedim.universiteden dolayı dağıttım kuşları şimdi kelebek besliyorum. pazardan ve bir tanıdıkdan 10 ar liradan 4 kuş aldım onları ucuruyorum şansımada güzel kuşlar çıktı oyun yapıyolar uçurdumu bir daha uçurasım döndüresim geliyo.o bende merak uyandırdı. hem görünümü var renkli olarak çeşit çeşit renkli kelebek var. hemde sağlı sollu döneni var.

birde yukarıda oynar hangi yöne döneçegini bilemezsin demişsin aşağı doğru hareket gibimi dönüyo yoksa uçarken seçtiği yönümü kastettin? orayı anlıyamadım.

kusbaz123' Alıntı:
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:

doğru söylemişşin abi.ben ilk baslarda mardine merak sardım. kümesi veba vurdu gitti hepsi sonra karışık besledim. almana merağım geldi alman aldım. gayette güzel zevkliydiler ama yarışa girmede bi ayrı zevki vardı diye düşünüyorum yarışa giremedim kuşları denemedim.universiteden dolayı dağıttım kuşları şimdi kelebek besliyorum. pazardan ve bir tanıdıkdan 10 ar liradan 4 kuş aldım onları ucuruyorum şansımada güzel kuşlar çıktı oyun yapıyolar uçurdumu bir daha uçurasım döndüresim geliyo.o bende merak uyandırdı. hem görünümü var renkli olarak çeşit çeşit renkli kelebek var. hemde sağlı sollu döneni var.

birde yukarıda oynar hangi yöne döneçegini bilemezsin demişsin aşağı doğru hareket gibimi dönüyo yoksa uçarken seçtiği yönümü kastettin? orayı anlıyamadım.

Uçarken döneceği rotası yönü (taklası veya makarasını vb bişeye kast etmedim).

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0038.webp
    PICT0038.webp
    821.5 KB · Görüntüleme: 1,315
kusbaz123' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Saygılarımla

oyanr besleme kayrı bir zevk demişsin ama ben oynarın zevkini anlıyamadım. havada hareket yapmıyo sadice ucuyo bana göre oda oyanrdan anlamıyorum çünkü. oynar beslemenin zevki ney onu bir söylermisiniz?

Bursa'da yaşıyorsun ve hala bunun nasıl bir zevk, nasıl bir tutku olduğunu anlayamadıysan...bişey diyemiyorum sana güzel kardeşim... Türker abiyi sen mutlaka ziyaret et benden sana tavsiye, senide aramızda görmek isteriz....

Saygılarımla

O.Uğur KORKMAZ

arkadaşlar bu konu aslında sadece oynar yetiştiricilerinin anılarını hatıralarını yayınlamak için açılmış bir konu.fakat görüyorum ki konu amacını aştı ve istenmeyen bir hal aldı.o zaman bende oynar kuşuna söz söyleyen arkadaşa birkaç kelam edeyim.herkesin kuşu kendine güzeldir ve herkesin zevkleri başkadır.taklacı kuşların takla atmaktan başka meziyeti nedir.bana göre yok.şimdi gelelim oynar kuşuna.renk ve tüy yapısı hangi taklacıda var(yok) gaga ve göz yapısı hangi taklacıda var ( yok ) uçuş sitili hangisinde ( yok ) demekki kostüm olarakta uçuş olarakta oynar kuşu taklacı kuşundan daha üstün özelliklere sahip.tabiki bu düşünce bana göre dediğim gibi herkes istediği kuşu beslemekte özgür.tabiki diğer besleyenlere ve beslenenlere mana bulmadan.sağlıklı günler dileklerimle.....

Geri