Yeni Nesil Bursa Oynar Kuşuna Gönül Verenler:)!Buraya!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
haltbar' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Koskaca türkiye de ,koskaca kuscular.org aileisnde bu kadar mı yeni nesil oynarcı var.
Üzüldüm bakın şimdi.Taklacıyı bırakıp oynara başlyayım bali bu güzel ırkımıza sahip çıkacak yeni nesil yok baksanıza gördüğüm kadarıyla.
Ömer bey Türkiye oynarcı kaynıyor ama yeni nesil oynarcı statüsüne girenler çok az yani kendisini bu statüye sokacak kişi yok denecek kadar az gerçekten...zaten bildiğiniz üzere eski nesil oynarcılar tabiri caizse birbirlerini yiyor hatta biz yeni nesil oynarcılarıda bu rant kavgalarının içine çekiyor ve çok üzüyorlar...Herkesin kuşu kendisine güzel ve herkes kendi bildiği kadar oynarcıdır...

Ve ayrıca sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız...oynar beslemek ayrı bir zevtir.. (:

Saygılarımla

oyanr besleme kayrı bir zevk demişsin ama ben oynarın zevkini anlıyamadım. havada hareket yapmıyo sadice ucuyo bana göre oda oyanrdan anlamıyorum çünkü. oynar beslemenin zevki ney onu bir söylermisiniz?

Bursa'da yaşıyorsun ve hala bunun nasıl bir zevk, nasıl bir tutku olduğunu anlayamadıysan...bişey diyemiyorum sana güzel kardeşim... Türker abiyi sen mutlaka ziyaret et benden sana tavsiye, senide aramızda görmek isteriz....

Saygılarımla

O.Uğur KORKMAZ

bu güzel önerileriniz için teşekür ederim ama benim asıl amacım oyanrı biraz tanımakdı. uzakdan bakıldıgında her kuş sade bir kuş. ama sahibiyle sohbet ettiğinde yada kuşu izledimmi sana kendisini analtıyor kuş eğer gözlemleme kabiliyetin varsa. yakın cevrende selanikci kelebekci mardinci bangocu adanacı gib iırkalr besliyenler var onalrla kuşlar hakkıdna muhabebt ettiğimizde herkezin gözü parlıyarak kuşlarının yaptığı hareketi anlatıyor. e bende bursada yaşıyorum buranın ene önemli kusu bursa oynarıdır. kuş renk oalrak tüy yapısı oalrak güzel hoşuma gidiyo ama bizler genelde kuşlardan bir hareket eylen beklentisi içerisindeyizz bunu kuş besliyenlerin coğunda görüyorum. ondan bursa kuşunun bir hareketi varmı diye sormuştum sorumunda cvp ını aldım saolun cvpladınız yani.

şimdi bursa oynarı beslemeye gelince şuan küçük bir kümesin 5 tanede güvercinin var 1 tane daha almayı düşünüyorum hepsi eş olsun.oyanr kuşuna ilgi çok iyi bakılması gerekiyor ben o iyi bakımı şuan olsun o kümeste yapamam ve kuşlar heba olurlar.zaten beslememde zar zoruna oluyor.ileride kümesini güzel büyük birşey yaparsam beslemek için kızmarlarsa oynar koyarım kümesime kuşu tanımaya çalışırım.burada bir çok güzel oynar resimleri gördüm.ilgi çekiciliğide var ama şuanlık beslemeyi düşünmüyorum ileride işallah beslerim. ve buradan birkez daha teşekür ediyorum künesini bana açma kuşlarını gösterme eyleminde bulunan türker abiyede birkez daha teşekür ediyorum.

aygan' Alıntı:
arkadaşlar bu konu aslında sadece oynar yetiştiricilerinin anılarını hatıralarını yayınlamak için açılmış bir konu.fakat görüyorum ki konu amacını aştı ve istenmeyen bir hal aldı.o zaman bende oynar kuşuna söz söyleyen arkadaşa birkaç kelam edeyim.herkesin kuşu kendine güzeldir ve herkesin zevkleri başkadır.taklacı kuşların takla atmaktan başka meziyeti nedir.bana göre yok.şimdi gelelim oynar kuşuna.renk ve tüy yapısı hangi taklacıda var(yok) gaga ve göz yapısı hangi taklacıda var ( yok ) uçuş sitili hangisinde ( yok ) demekki kostüm olarakta uçuş olarakta oynar kuşu taklacı kuşundan daha üstün özelliklere sahip.tabiki bu düşünce bana göre dediğim gibi herkes istediği kuşu beslemekte özgür.tabiki diğer besleyenlere ve beslenenlere mana bulmadan.sağlıklı günler dileklerimle.....

biroz abi öncelikle şunu söyliyeyim ben oynar kuşuna laf etmedim sadice bu başlığı görünce merak ettiğin bir takın şeyler vardı ve onları sormak istedim özeldende sorabilirdim ama bu sorunun cvpı 1 kişiyle sınırlı kalırdı.burada soruma 2-3 kişi cvp verdi kuşu anlattılar bende sorduğu msoruların kat kat fazlasını öğrendim. oyanr kuşundaki renk hiçbir kuşta yok fiziki yapısı süper ama derlerya zevklerle renkler diye yada bakmak var gözmek var diyee ben sadice şuan bakanım sizler oynar besliyenler olarak görenlersiniz bende ne gördüğünüzü merak ettim. olay bundan ibaret yani.

KONUYU GÜNCELLEMEK ADINA BİR FOTO GÖNDEREYİM.

Ekli dosyalar

• PICT0051.webp
    PICT0051.webp
    256.9 KB · Görüntüleme: 1,302
maşallah büyümüş yavrularr.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0049.webp
    PICT0049.webp
    788.1 KB · Görüntüleme: 1,351
  • PICT0053.webp
    PICT0053.webp
    890.8 KB · Görüntüleme: 1,270
  • PICT0056.webp
    PICT0056.webp
    732.6 KB · Görüntüleme: 1,345
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0014.webp
    PICT0014.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,360
  • PICT0016.webp
    PICT0016.webp
    715.3 KB · Görüntüleme: 1,311
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0019.webp
    PICT0019.webp
    905.9 KB · Görüntüleme: 1,367
Merhaba,

Sevgili arkadaşlar konu başlığı lütfen daha fazla amacının dışına çıkmasın!

Konu başlığı oynar yetiştiricilerinin kuşlarını sergileyeceği bir yer olmadığı gibi oynar kuşunun nasıl olması gerektiğini konuşacak bir başlıkta değildir.Lütfen bahsetmek istediğiniz konular var ise konu başlığı açarak mevzunuzu sevgi saygı çerçevesinde tartışabilirsiniz bu konu başlığı sadece bursa oynar ırkına gönül verenlerin resimlerinin paylaşıldığı bir birleri ile tanışma fırsatı yakalayabileceği bir başlıktır.Konu başlıklarına alakasız biçimde yön vermemeye çalışalım.

Başlık ile alakasız konu ve resimler silinecektir.

Saygılarımla.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0072.webp
    PICT0072.webp
    967.6 KB · Görüntüleme: 1,187
[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0102.webp
    PICT0102.webp
    874.5 KB · Görüntüleme: 1,232
Geri