yeni risasi erkeğim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
Risasi kara çakmaklı bence.

..SAYGILARIMLA...

ali hakan' Alıntı:
değerli dostlarım ..yeni erkek risasim..şimdi buna bir dişi bulmam lazım..sincanlı dostlarımın sayesin de ve siteden ömer kardeşim sayesin de ulaştım bu güzelliğe..

peki bu ne ozaman?

Buda risasi kara çakmaklı bence tabi bu benim kendi düşüncem az çok taklacıdan anlıyorsam bende risasi.

...SAYGILARIMLA...

yada bu ne o zaman?

Ekli dosyalar

• HPIM0897.webp
    HPIM0897.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 3,574
bu 3 kuşta farklı genelde insanlar üçünede miro çakmaklı risasi saddam lacivert diyort hangisi doru ismi taşıyor bilen?

selam değerli dostum..

bu kuş risasi dir..kara çakmaklı yöresel bir tabir dir fakat söylendiğinde yurdumuzda risasi den bahsedildiği anlaşılır..kendisinin koyu olması istenir,göğüs ise mor olmalı alabildiğine..paçalar ise gri dediğimiz tonda olmalı..

miro ise koyuluğu ön planda olup göğsü bakır sarısı olmalıdır..boyun yeşil görünmelidir..paçalar ise yine gri olmalıdır..

her iki cinsin de bellerin de beyaz bölüm olmalıdır..yöresel isimler ne olursa olsun iki cinsinde aslında gösterdikleri yakınlık son derece aşikardır..yani akrabadır..sadece renk olarak farklılık arz etmektedirler..

teşekürler ama ben onu sormadım üst üste gelen sizin resim ve beim koyduğum iki resimdeki kuşların ismini sordum

Beyler kara çakmaklı saddam aynı kuşlardır.Bu kuşların akkuyruk olanlarıda vardır.
bu kuşlarla miro eşlediğin zaman risasi ve çok güzel miro çıkar.elinize geçen kuş
risasidir kendisi oyun sökmüştür. selamlar. dursun.

Eklediğiniz 3 resimde aynı kuş
değişik eşleşmeler yada dış etmenler kuşun renginde değişiklilik ortaya çıkarabilir.
yani bu saydığınız ırklar ayrı ırklar değil.
değişik isimlerle aynı kuşu tarif ediyorlar.
Resimlerdeki kuşlar birbirine benzemiyor haklısınız.
Arap ile eşlersen rengi bozulur örneğin.yada başka etkenlerden dolayı.

emegıne saglık kım urettıgse bu hayvanı massallahı var

selam değerli dostum...evet maşallahı var üretenin emeğine sağlık ..şimdi bende devamını getirmeye çalışıyorum..inşallah muaffak oluruz..

süper kuş inş . istedin gibi kuşların olur
KUBİLAY saygılarımla.......

maşallah çok güzel bir erkek duruşu zaten iyi olduğunu açıklıyor

kuscuyum_45' Alıntı:
süper kuş inş . istedin gibi kuşların olur
KUBİLAY saygılarımla.......

123_123' Alıntı:
maşallah çok güzel bir erkek duruşu zaten iyi olduğunu açıklıyor

teşekkür ederim değerli dostlarım..daha yeni yavrusu çıktı bakalım nasıl olacaklar..resimlerini atarım zaman la..

SELAM DEĞERLİ DOSTLARIM...erkek risasim artık yok..bu gün anlayamadığım sebepten dolayı bir den öldü..anlam veremiyorum ama oldu artık ne yapalım..

ali hakan' Alıntı:
SELAM DEĞERLİ DOSTLARIM...erkek risasim artık yok..bu gün anlayamadığım sebepten dolayı bir den öldü..anlam veremiyorum ama oldu artık ne yapalım..

Cok gecmıs olsun abi ya goz kaldı herhalde...

aynen ustam cok güzel bir kostum var bizim burda bi abide dişi varda satmıyo eyer denk gelirse sana söylerim ama bayla güzel denk gelirmi bilmiyorum :haha:

selam değerli dostlar..yeni risasilerim ile sizler ile güzel paylaşımlarda bulunacağımm...

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlar..yeni risasilerim ile sizler ile güzel paylaşımlarda bulunacağımm...

Beklıyoruz abi =)

Benımde merak ettıgım bısey var arkadaslar bı takım bu kuslara benzeyen bı kuslarım var bı yorum yaparsanız sevınırım ve risasılerın pıyasada degerı ne bunuda merak edıyorum...

Ekli dosyalar

• 04062011(009).webp
    04062011(009).webp
    199.4 KB · Görüntüleme: 1,197
  • 20062011(013).jpg
    20062011(013).jpg
    198.6 KB · Görüntüleme: 1,161
  • 20062011(039).webp
    20062011(039).webp
    339.6 KB · Görüntüleme: 1,141
malesef bunlar resasi değiller..

güzel bir erkek... banada bir takım geldi erkek oyunlu dişi açılmamış ilk defa böyle birçift elime geçti.. oyunları hakkında bilgi edinebilirmiyim? yani fişekte uzun gidiyorlarmı? taklaları sıkmı? vs...

Geri