Yeşil İshal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rebelrider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K

rebelrider

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Taner.
Meslek
Elektronik
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhaba,
1 Hafta kadar önce kuşlarda ishal vardı 1 Hafta Sulphamezathine tedavisi uyguladım, Şu an kuşların dışkısı yeşil renkte.
Ne yapabilirim? :hayir:

BAŞTAN BİR GÖZDEN GEÇİREREK HATA YAPMAMANIZI SAĞLAMAK İSTEDİM.

SULFAMEZATIN KAPAĞI AÇILARAK VEYA KULLANIM TARİHİ GEÇMEMİŞ OLSUN
UYGUN KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLMİŞ OLMASI
4 GÜN KULLANIN, 2 GÜN VİTAMİN GEÇMEDİYSE 3 GÜN DAHA SULFAMEZATIN KULLANILMASI UYGUNDUR.
SULFAMEZATIN İLE BİRLİKTE HERHANGİBİR İLAÇ VERİLMEMESİ
MİNERAL ,KUM,KIRIK TAŞ VEYA KİREMİTLERİN KUŞLARDAN UZAK TUTULMAMASI.
BU İLACI VERİRKEN KUŞLARI SALMAMAK (DIŞARIDA DA TOPRAK ,KUM,ÇAKIL...MEVCUT OLDUĞUNDAN.TAŞLAR İLACIN ETKİSİNİ AZALTMASINDAN DOLAYI VERİLMEMEKTEDİR.)

EĞER BU KURALLARA UYULDUYSA; TEDAVİYE GEÇ KALINMIŞTIR.ÇÜNKÜ, KAKANIN GÖRÜNÜMÜ KÖTÜ .

BENİM KANAATİM SALMONELLA DIŞKISI.

DÜZELTMEDİR.(UZAK TUTULMASI OLACAKTI.)

1 Hafta kullandım, kullandığım esnada mineral taş kum vs kümeste yoktu.
2 gündür vitamin takviyesi veriyorum.

Tekrar 3-4 gün Sulphamezathine tedavisi yapayım.

3 GÜN DAHA SULFA.. VERİLMESİ ZARARLI OLMAYACAK FAYDA SAĞLAYACAKTIR..

RESİMDEKİ GİBİ ŞEFFAF İSHAL OLANLARI BİR REVİR(ÇİFTHANEYE)AYIRMANIZI ÖNERİRİM.

BULAŞICI OLDUĞU İÇİN SAĞLIKLI GÖRÜNENLERE (KAKASI İYİ DURUMDAKİLER) BULAŞTIRMASINLAR.

en büyük tehlikede yumurtası yavrusu var dedikleriniz olacaktır..kıyamayıp ayırmazsanız .tehlike büyüyecektir.

PAYLAŞIMLARINIZ ; KALICI OLDUĞUNDAN YILLARCA BAŞKA ARKADAŞLARIMIZA DA ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİNDEN ,LÜTFEN TÜM OLANLARI BİZİMLE PAYLAŞIN.HEPİMİZ BİLGİ SAHİBİ OLALIM.TEŞEKKÜRLER.

Kümesteki tüm kuşların dışkısı aynı şekilde tekrar Sulphamezathine tedavisine başladım. 2 çiftin yumurtaları var diğerlerininde eli kulağında... Tedaviyi hızlandırmanın bir yolu varmıdır? İçme sularına koymak yerine ağız yoluyla birkaç damla versem gibi...

Ekli dosyalar

• DSC00011.webp
    DSC00011.webp
    913.2 KB · Görüntüleme: 9,936
kardeş yanlış yönlendirmek istemem.. bu dışkıyı maalesef hatırlıyorum ama.. benim kurtuluşumu ishale karşı coxidin adlı ilaç salmonella, e-coli vb. hastalıklara karşı nifuramycin adlı ilaç sağladı.. bu ilaçları sağlayabilirsen kullanımlarını anlatacaklardır.. acele etmen lazım..kısa sürede tedaviye başlamassan maalesef kuşlarını kaybedebilirsin.. birde aldığın yavruları kesinlikle aşılat... daha az sıkıntı yaşarsın. ben aşılatmıyodum ama çok pişmanım bu hastalıktan sonra...

ekran20009' Alıntı:
kardeş yanlış yönlendirmek istemem.. bu dışkıyı maalesef hatırlıyorum ama.. benim kurtuluşumu ishale karşı coxidin adlı ilaç salmonella, e-coli vb. hastalıklara karşı nifuramycin adlı ilaç sağladı.. bu ilaçları sağlayabilirsen kullanımlarını anlatacaklardır.. acele etmen lazım..kısa sürede tedaviye başlamassan maalesef kuşlarını kaybedebilirsin.. birde aldığın yavruları kesinlikle aşılat... daha az sıkıntı yaşarsın. ben aşılatmıyodum ama çok pişmanım bu hastalıktan sonra...

Paylaşım için teşekkürler.
İki ilacı aynı anda mı kullandın, yoksa sıra ile mi?

coxidin 2 gün üst üste şırıngayla 0,5 milim + 1 milim su karışımı ağızdan. aynı zamanlama ile 5 gün arka arkaya 1,5 litre suya 1 çay kaşığı nifuramycin. 5 günün sonunda bir kaç gün vitamin...ilacı temin ettiğim arkadaşın tavsiyesiyle kullandım.. bende işe yaradı ama dediğim gibi ilacı sağlayacağın arkadaşlarda biliyorudur kullanım şeklini.. umarım kurtulurlar..

KAKA FOTOLARI BANA GEÇ KALINMIŞ HİSSİNİ GETİRMEKTE İNŞALLAH , GEÇ KALINMAMIŞTIR DİLEKLERİMLE.

VETERİNER HEKİM DESTEĞİ ALAMIYORMUSUNUZ..?

Coxidin temin edebildim ancak Nifuramycin hiçbir yerde yok.

Veteriner hekim desteği almadım ancak mezattaki bir arkadaşa gösterdim daha yeni başlamış dedi ve Sulphamezathine tedavisini önerdi. Onun önerisiyle eski mesajlarımdaki tedaviyi uyguladım. Ama zannediyorum ki bir iyileşme söz konusu değil.

Kuşların yem yeme ve su içmelerinde problem yok sadece bazıları (özellikle dişiler) tüylerini kabartıp öyle duruyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.

BU HAFTA USTAMIN BAŞINA BİR OLAY GELDİ ANLATMAK İSTERİM.
GEÇEN HAFTA İSHAL,KUSMA,KABARMA VE DÖRT KUŞU ÖLDÜ,
İLAÇ,İLAÇ,İLAÇ ÇÖZÜM BULAMADIK GİTTİKÇE KÖTÜYE GİDİYORLAR..DÜN ZİRAATTE YEMİ TAHLİL ETTİRDİK 1 TL YE.

YEM ZEHİRLENMESİ BAYATLIK OKSİDASYONU YEMİ DEĞİŞTİRMEYİ DE DENEYİN.

Nifuramycin buldum, bugünden itibaren uygulamaya başladım.
1LT suya 1 çay kaşığı.

Yarından itibaren yemi de değiştireceğim.

Gelişmeleri ve sonuçları paylaşacağım.

İYİLEŞMELERİNDEN MUTLULUK DUYACAĞIM.

FAYDALI PAYLAŞIMLARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.

NEFES ALAN HER GÜVERCİN HEPİMİZİNDİR.

Dün akşam itibariyle;
Ağızdan 0.5ml Coxidin + 1ml Su
İçme Suyuna 1Lt suya 1 Çay kaşığı Nifuramycin
Tedavisine başladım.

Bugün ilk gün bazı kuşların kakalarında gözle görülür düzelmeler var gibi. Bazıları henüz aynı...

Ekli dosyalar

kardeş büyük ihtimal kurtarcaksın kuşları. bende de bu süreç olmuştu. şimdi hiçbir problem yok.. tedaviye devam... çok sevindim cidden umarım iyi olcaklar.

Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Her aşamayı fotoğraflayıp ekleyeceğim şayet olumlu sonuç olursa, aynı olaylar başına gelenler bu yolu izleyebilsinler...

TEŞEKKÜRLER

Tedavinin 2. gününde de;
Ağızdan 0.5ml Coxidin + 1ml Su
İçme Suyuna 1Lt suya 1 Çay kaşığı Nifuramycin
verildi.

Bugünden itibaren Coxidin tedavisini keserek 3 gün boyunca sadece Nifuramycin vereceğim.

Ekli dosyalar

• DSC00017.webp
    DSC00017.webp
    674.1 KB · Görüntüleme: 3,424
KAKALARIN GÖRÜNÜMÜ İYİYE GİDİYOR GİBİ DEVAM BENCE..

Tedavinin 3. gününde sadece Nifuramycin verdim. Kakaların görünümü aşağıdaki gibi... 1 gün daha Coxidin versemiydim acaba?

Ekli dosyalar

• DSC00021.JPG
    DSC00021.JPG
    2.1 MB · Görüntüleme: 2,594
  • DSC00022.webp
    DSC00022.webp
    647.6 KB · Görüntüleme: 3,126
Nifuramycin tedavisinin son gününde kaka örnekleri..

Tedaviye birkaç gün daha devam etmelimiyim yoksa vitmain takviyesine geçmelimiyim?

Ekli dosyalar

• DSC00031.webp
    DSC00031.webp
    648.9 KB · Görüntüleme: 2,761
  • DSC00033.JPG
    DSC00033.JPG
    2.2 MB · Görüntüleme: 2,653
  • DSC00035.webp
    DSC00035.webp
    893.2 KB · Görüntüleme: 3,504
Devamı...

Ekli dosyalar

• DSC00036.JPG
    DSC00036.JPG
    2.5 MB · Görüntüleme: 2,672
  • DSC00037.webp
    DSC00037.webp
    908.5 KB · Görüntüleme: 3,491
EVET İYİYE GİTMEKTE..

BU İLAÇLARI 20 GÜN SONRA TEKRAR KULLANALIM Kİ BU İLLETTEN TAMAMEN KURTULALIM.

YOĞURT SUYU GİBİ PROBİYETİKLER, ELMA SİRKESİ,, MAYA, AMİNOASİTLERLE KUŞLARIN DİRENÇLERİNİ ARTIRALIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

KANARYA MAMASI YEMLİKLERİNE KOYMAK SİNDİRİMİ RAHATLATIR.KANAATİNDEYİM.

geçmiş olsun kardeş.. bu iş bitmiş bence.. nifurmacyn çok etkili ancak fazla kullanımı kuşların ömründen çalan bir ilaç.. tedavi dışında koruma amaçlı kullanmanı tavsiye etmem. 1-2 günd daha coxidin versen iyi olur. çevrenden edinebilirsen dı-a-zyme 256 adlı doğal sindirim sistemi düzenleyicisi diye bir yem katkı maddesi var. arada kuşların sularına katıyosun, bunu tavsiye ederim.. tabi arada sirkeli su çok iyi geliyo... sağlıcakla...

http://kanaryaispinoz.tr.gg/Evde-Mama-Y ... 305%3B.htm

GÜVERCİNLERİME YAPTIĞIM EN BASİT MAMA BU ,ÖNERİRİM.

20 GÜN SONRA TEKRAR VERELİM DEMEMDEKİ SEBEP MİKROPLARIN LARVA (YUMURTALARI)20 GÜN SONRA TEKRAR CANLANACAK OLMASIDIR..

ekran 20009 UN DEDİĞİ GİBİ DİRENÇLERİNİ ARTIRMALIYIZ.

Yardımlarınız ve önerilerileriniz için çok teşekkür ederim.
Tedaviyi birkaç gün daha uygulasam mı diye sormamdaki neden 1 kuşta topallama gözlemliyorum. Bu da sallomenla belirtisi.

Tedaviyi sonlandırıp vitamin takviyesine geçeyim o zaman.
Benavit B12 var elimde, Ayrıca Bira mayası, sarımsak yağı, yeşil bitki özü gibi bir takım ürünler var... http://www.guvercinilaclari.com/?part=shop&cat=139

Türker bey 20 günün nedenini anladım. Hastalığın kuluçka süresi 21 gün olduğundan...

Sağlıcakla.

Öncelikle geçmiş olsun Kuşun Salmonella ya tutulmuş (Sallabaş) Karantina kümesine ayır boynundan tüyleri yok kara damarları jiletle fazla derin olmadan kanat eğer ilaç yardımcı olmazsa Epdantoin var onu kullanabilirsin

TANER 20 GÜN İÇİNDE İNŞALLAH AKSİLİK YAŞAMAYIZ .

UNLU GIDALARIN SİNDİRİM SİSTEMİNE FAYDASI OLUYOR.

KAKADA BEYAZLIK VE YEŞİLLER OLAN KUŞ MUHTEMELEN TOPALLIYORDUR .KANAATİNDEYİM.

SALMONELLA OLAN KUŞUN KAKASINDA BEYAZLIKLAR OLUYOR.

20 GÜN SONRA AYRICA 14 GÜN DOXISIKLIN YA DA FLOKSASIN KULLANILMASI GEREKEBİLİR DİYE BİR DÜŞÜNCEM VAR..?

SİNDİRİM SİSTEMİNİ BOZAN İSHALE SEBEBİYET VEREN HERHALDE SALMONELLA İDİ.?

NE DÜŞÜNÜYORSUN NE YAPALIM BUNDAN SONRA...TEDAVİ OLARAK..

Geri