Yeşil İshal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rebelrider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
Enes bey henüz boyunda dönme söz konusu değil, sadece topallama ve kanat düşürme var.

Türker bey,
Nifuramycin tedavisini sonlandırdım ve sularına Benovit B12, yemlerine de bira mayası ve sarımsak yağı ile takviye yaptım.
Önümüzdeki birkaç gün vitamin ve mineral takviyesine devam etmeyi düşünüyorum. Pek bir tecrübem yok bu yüzden mantık yürütmeye çalışıyorum.
Topallayan kuşu aldığımda hafif paytak yürüme mevcuttu mekanik olabilir diye önemsemedim. Sanırım o kuşu kaybedeceğiz . Zira o kuş kümesime gireli 2-3 haftayı buluyor...

Bugün çektiğim bazı kaka örnekleri;

Ekli dosyalar

• DSC00038.webp
    DSC00038.webp
    756.3 KB · Görüntüleme: 1,653
  • DSC00040.webp
    DSC00040.webp
    742.4 KB · Görüntüleme: 1,564
  • DSC00039.webp
    DSC00039.webp
    838.8 KB · Görüntüleme: 1,606
kardeş vitamin tedavisinden sonra nifurmacyn tedavisine 4-5 gün daha devam...

rebelrider' Alıntı:
Enes bey henüz boyunda dönme söz konusu değil, sadece topallama ve kanat düşürme var.

Türker bey,
Nifuramycin tedavisini sonlandırdım ve sularına Benovit B12, yemlerine de bira mayası ve sarımsak yağı ile takviye yaptım.
Önümüzdeki birkaç gün vitamin ve mineral takviyesine devam etmeyi düşünüyorum. Pek bir tecrübem yok bu yüzden mantık yürütmeye çalışıyorum.
Topallayan kuşu aldığımda hafif paytak yürüme mevcuttu mekanik olabilir diye önemsemedim. Sanırım o kuşu kaybedeceğiz . Zira o kuş kümesime gireli 2-3 haftayı buluyor...

Bugün çektiğim bazı kaka örnekleri;
TOPALLAYAN KUŞU KÜMESTEN UZAKLAŞTIRALIM DİYORUM ?

Karantinaya alıyorum Türker Bey.

ekran20009' Alıntı:
kardeş vitamin tedavisinden sonra nifurmacyn tedavisine 4-5 gün daha devam...

Emre bey, mesajınızı görmemişim. Vitamin tedvisine kaç gün devam etmeliyim?

iki gün vitamin ardından nifurmacyn iyi gelecektir. topallayan kuşu mutlaka ayır kümesten kardeş.ayrı bir yerde aynı tedaviyi ona da uygula.umarım başarılı olursun

yazdıklarınızı okudum,aynı olay başıma geldi 2 hafta öncesine kadar 7-8 kuşumu kaybettim .yem yiyen yavrulardı hepsi ölenlerin.ekelerden ölen olmadı.boyun dönmesi yok bende de.ama kanat tutulması vb var.en son trimisin toz uyguladım ishal için işe yaradı.kümesde şu an hastalığı kontrol altına aldım .yeme saldıramaya başladılar birkaç gündür. kolay gelsin.

Emre bey, O zaman yarından itibaren Coxidin + Nufuramycin tedavisine tekrar başlayayım. Acaba bu tedavisi sırasında vitamin versem ilaçların etkisini azaltır mı?

Murat bey, kuşlarınız için üzüldüm zannedersem bende de kayıplar olacak ama kaybı en aza indirmek için uğraşıyorum. Bendekinin 1-2 hafta önce ufak topallama gibi bi belirtisi vardı. Önemsemedim mekanik olabilir diye düşündüm, son hafta ayağını ciddi şekilde yere basamama var ve bir kanat düşük...

Sağlıcakla.

ÖZELİKLE K A K A FOTOLARIYLA DEVAM EDELİM..

BİR ÇOK KİŞİYE FAYDALI OLABİLMEK ADINA TEKRAR PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.

NEFES ALAN HER GÜVERCİN HEPİMİZİNDİR.

Ben teşekkür ederim Türker bey,
Birkaç gün İstanbul yağışlı olduğundan kuşları salmıyorum. Bu yüzden hafta sonuna kadar fotoğraf çekemeyeceğim.

2 Gündür vitamin takviyesi yapıyorum.
1. Gün: Sularına Benovit B12, Yemlerine Sarımsak yağı + Bira Mayası
2. Gün: Sularına Naturaline Bitki Suyu, Yemlerine Sarımsak yağı + Bira Mayası

Kanadı düşük olan topallayan kuşta ilerleme var gibi topallama azalmış sanki yem de yiyor...

:heyo:

rebelrider' Alıntı:
2 Gündür vitamin takviyesi yapıyorum.
1. Gün: Sularına Benovit B12, Yemlerine Sarımsak yağı + Bira Mayası
2. Gün: Sularına Naturaline Bitki Suyu, Yemlerine Sarımsak yağı + Bira Mayası

Bunlar dışında önerebileceğiniz vitamin mineral takviyesi var mıdır?

İSHAL DÖNEMİNDE;
YOĞURDUN YEŞİL SUYUNU VE MADEN SUYU DA VERMEKTEYİM.

FRAZOLIDONE HAKKINDA DA ARAŞTIRMA YAPARMISIN..? ( 2 KAKADA E-COLI GÖRÜNTÜSÜ VARDI.)

E-COLI DE İSHAL İLE BAŞ GÖSTERİR.TEHLİKELİDİR.

e-colı için cesamolın,ercefuryl,colımıx,...frazolıdone..kullanılabilmektedir.Bilgim kadarıyla...

Nifuramycin tedavisine yeniden başladım.

Kakalar sanki ilk günkü gibi :(

Ekli dosyalar

• DSC00045.webp
    DSC00045.webp
    741 KB · Görüntüleme: 2,419
  • DSC00046.JPG
    DSC00046.JPG
    2.4 MB · Görüntüleme: 2,362
  • DSC00047.JPG
    DSC00047.JPG
    2.4 MB · Görüntüleme: 2,228
Kaka örneklerinin devamı...

Ekli dosyalar

• DSC00048.webp
    DSC00048.webp
    821.7 KB · Görüntüleme: 2,439
  • DSC00049.webp
    DSC00049.webp
    869.8 KB · Görüntüleme: 2,598
  • DSC00050.webp
    DSC00050.webp
    735.2 KB · Görüntüleme: 2,511
2. Gün...

Ekli dosyalar

• DSC00051.webp
    DSC00051.webp
    836.6 KB · Görüntüleme: 2,604
  • DSC00052.webp
    DSC00052.webp
    671.6 KB · Görüntüleme: 2,394
  • DSC00053.webp
    DSC00053.webp
    672.2 KB · Görüntüleme: 2,399
KAKALAR KÖTÜ, SON DURUM NEDİR.?

her yesil isal hali salmonella deildir.isal olmalari rahatsiz ve hasta olduklarini belirtebilir ama salmonella diye kesin bir teşhis konulamaz.nifuramycin zaten vitamin katkili bi antibiotiktir.antibiotik kullanimindan sonra probiotik gibi besin katkilari kullanilabilirsiniz antibiotigin vucuttaki kaybettirdigi zararli bakterilerinin yaninda yararlilari tekrar vucuda kazandirmak icin.yemlerin bayat olmasindan veya sindirim sisteminin bozuk olmasida bu gibi isal halleri gozukebilir.kesin bi tani herzaman icin klinik ortamlarda belirlenir.tum durumlari goz onunde bulundurarak tedavi etmelisin sindirim sistemi hastaliklari icin fruveti önerebilirm.gecmiş olsun

eary' Alıntı:
her yesil isal hali salmonella deildir.isal olmalari rahatsiz ve hasta olduklarini belirtebilir ama salmonella diye kesin bir teşhis konulamaz.nifuramycin zaten vitamin katkili bi antibiotiktir.antibiotik kullanimindan sonra probiotik gibi besin katkilari kullanilabilirsiniz antibiotigin vucuttaki kaybettirdigi zararli bakterilerinin yaninda yararlilari tekrar vucuda kazandirmak icin.yemlerin bayat olmasindan veya sindirim sisteminin bozuk olmasida bu gibi isal halleri gozukebilir.kesin bi tani herzaman icin klinik ortamlarda belirlenir.tum durumlari goz onunde bulundurarak tedavi etmelisin sindirim sistemi hastaliklari icin fruveti önerebilirm.gecmiş olsun
KATILIYORUM. 3 GÜN SULFA DA DENENEBİLİR :slm:

güvercinlerinize papağanlara verilen küçük siyah çekirdeklerden (biz ona izmir'de çiğdem deriz) veriniz 1 kaç günde ishali keser

Bir ara kaka yarismasi var sandim.
düsmanimin basina versin acayip bir durum cúmletden gecmis olsun

SONUÇ BOŞ .ÖYLE KALDI.ÇOK YAZIK..

[email protected]' Alıntı:
3 GÜN DAHA SULFA.. VERİLMESİ ZARARLI OLMAYACAK FAYDA SAĞLAYACAKTIR..

RESİMDEKİ GİBİ ŞEFFAF İSHAL OLANLARI BİR REVİR(ÇİFTHANEYE)AYIRMANIZI ÖNERİRİM.

BULAŞICI OLDUĞU İÇİN SAĞLIKLI GÖRÜNENLERE (KAKASI İYİ DURUMDAKİLER) BULAŞTIRMASINLAR.

en büyük tehlikede yumurtası yavrusu var dedikleriniz olacaktır..kıyamayıp ayırmazsanız .tehlike büyüyecektir.

PAYLAŞIMLARINIZ ; KALICI OLDUĞUNDAN YILLARCA BAŞKA ARKADAŞLARIMIZA DA ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİNDEN ,LÜTFEN TÜM OLANLARI BİZİMLE PAYLAŞIN.HEPİMİZ BİLGİ SAHİBİ OLALIM.TEŞEKKÜRLER.
:evet:

yukarıdaki resimlerden bir tanesinde kanlı ishal var gibi abi . neden olabilir.
bir de neden geçmedi sizce. salmonella değil miydi?

dragnel' Alıntı:
yukarıdaki resimlerden bir tanesinde kanlı ishal var gibi abi . neden olabilir.
bir de neden geçmedi sizce. salmonella değil miydi?
TIP ÖĞRENCİSİ BANA SORARSA , ..TİFO, KOLERA ,DİZANTERİ DE KANLI DİŞKI GÖRÜLMEZMİ..?

size sorduğumu nereden çıkardınız ki ben isminizi mi andım ?

dragnel' Alıntı:
size sorduğumu nereden çıkardınız ki ben isminizi mi andım ?

BEN SİZİN İSMİNİZİ Mİ ANDIM.. ? PEKİ.. :haha:

özür dilerim sitenin yarısının tıp okuduğunu unutmusum

dragnel' Alıntı:
özür dilerim sitenin yarısının tıp okuduğunu unutmusum

GÜVERCİN CAMİAMIZIN ; TIP ÖĞRENCİLERİNE VE VETERİNERLERE İHTİYACI VAR ..BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM..PAYLAŞIMLARINIZ BİZLER İÇİN ALTIN DEĞERİNDEDİR. :evet:

BİZLERİN PAYLAŞIMLARI SADECE TECRÜBE VE DENEMELERDEN İBARETTİR

Geri