Yörelere göre ırk ismi analizi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
ilaaannjs4.jpg

jvc0009gq5.jpg

jvc0025wb9.jpg

öntepe çakmaklı

Evet çakmaklı bana göre ama biz erzurum çakmaklısı olarak biliriz bunu.

Bende ispirto olarak biliyorum bunu ama duyduğum kadarıyla cevap yazdım.

biz erzurum çakmaklısı deriz. muğlada .

ispirto dediğin gögsünün rengidir hüseyin.
İspirto göğüs derler.

S.A Arkadaslar...

Paylasimin icin sagol Ömer kardesim,degisik resimlerlede devamini bekliyoruz insaallah.Bizim buralarda yani Eskisehir taraflarinda bu tarz kuslara PERCEMLI CAKMAKLI denir.

Malum yöreden yöreye degisik oluyor.

Bu kuşa ÇAKMAKLI KÜREN derler

Bir kere konu başlığı yanlış açılmış. Bu kuşun ırkı takladır ve her yerde aynı bilinir. Renk ismine gelince Kayseri'de Tosbağa sırtı kaküllü denilir. Saygılar :kitap:

kırıkkalede bu kuşa gümüş kırçıl gül perçemli derler.

KARDEŞİM TOKAT YÖRESİNDE BUNA KARALİ DERLER RESİMDEKİ KUŞ TOKAT YÖRESİNE GÖRE GÜLLÜ KARALİ İSTANBUL YÖRESİNE GÖRE ÖNTEPE BASIK ÇAKMAKLI DİYOLAR ...SAYGILARIMLA KOLAY GELSİN

ön gül çakmaklı derler mersinde... arkadası kalkın olanada arka kepez derler...

izmirde perçemli denir.

sayın yetiştiriciler tamam çakmaklı bund hepimiz mutabıkız ama çakmaklının hangisi?

Mesela kara çakmaklılarda var onlardada perçem oluyor.
Şimdi siz öntepe çakmaklı dediğiniz zaman ben ne hayal edicem kara çakmaklımı,açık renk çakmaklımı?göğsü ne renk?
Yani çakmaklınında çeşitleri var.

Ankarada erzurum cakmalısı deniyor bizim abilerimiz oyle hitap ediyor

trabzonda bu kuşa önden burma kara sinek denir .ben öyle duydum ve de kullanıyorum
selamlar emre

bu kuşlar urfa kuşuna benziyor sayın Hayrenttin Hoca'nında dediği gibi kayseride bu renge tosbağsırtı kahküllü bu şekilde kahkülü basık olana gül kahkül diyorlar ama bendede 2 tane erkek tosbağsırtı var bu kuşlara göre çok farklı bunlar taklacı özelliğine sahip olsada kostüm ağırlıklı kuşlar yakında bir başlıkta bütün kuşların bizim çevremizde nasıl anıldığını nasıl değerlendirdiğini açıklamayı düşünüyorum saygılar...

selamın aleykum erzurumda bunlara cakmaklı ıbıklı derler bız burada bunları hava kusu olarak ucururuz. ama renklerı cok guzel

nevsehirde bu kuşa ön guba (tepe anlamında) çapar derler ama ben öakmaklı diyorum

basık perçem çakmaklı

CAKMAKLI akkuyruk perçimli Bursada bızım burda boyle derız

Konya'dan yazıyorum.

Bu kuşları ben Perçinli kuyruğu beyaz çimkeli gök deriz. Rengi biraz daha limoni olsa idi, çimkeli bozlak deriz.

Geri