Yörelere göre ırk ismi analizi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Kağıt mavi Çakmaklı.

güllü çakmaklı diyorlar burada( afyon)

Göründüğü kadarıyla bandırma da basma perçem ispirto göğüs ayna kuyruk çakmaklı deriz.

hayrettın hocam koyu saraylı kekıllıyede benzıyo

her ılde çakmaklı kayseridemı ayrı bızım kayseriler herseye el koymus :D

diego' Alıntı:

Yöreden yöreye değişiyor kardeş..

diego' Alıntı:

Valla Kayserı'de ben 4 sene gorev yaptım ben bile bıldıgım kuş ırkı ısimlerini unuttum orada arkadaş

Ama şu bir gerçekki bir güvercin ırkının en basit şuraya bir beyaz resmi koyun 10 tane ısım cıkarırız maalesef yore yore değişiyor.Başka sorunmu istersiniz kırıldıkca ele gecen nerden geldıgı bellı olmayan soylar turuyor ve isimler çıkıyor bana biri miro ne demek miski ne demek kürenk ne demek bulup yazarmı şuraya

Gayserili abim hemen tosbağasırtı diyor bak. Ama Türkiye diyorki bu çakmaklı hemde açık çakmaklı tepesine gül diyen var perçem diyen var tepe diyen var var ha var

Eskiden Ankara'da '' Perçemli- Açık kirli-Akkuyruk '' denirdi! Şimdiki birçok ismi ben anlayamıyorum. Kürenkler falan gibi! Ama tabii ki yörelere göre değişmesi normaldir. Aslında herkesin anlayabileceği Türkçe isimler benimsense ve kullanılsa daha iyi olur!

BU KUŞA:ANKARADA KİRLİ,MARDİNDE MUSELİ,KONYADA ÇİMKELİ,SAMSUNDA KARA SİNEKLİ,TÜRKİYENİN DİĞER BÖLGELERİNDE ÇAKMAKLI DENİR.

bu kuşa samsun bafrada palsinekli denir koyusuna ise karasinekli diyoruz

PALSİNEKLİ (SAMSUN)

karamanda çakmaklı denir diger illerde kara çakmaklı denilen kuşa da biz çimkeli deriz çakmaklı kostüm olarak daha agırlıklıdır çimkeli ise oyun kuşu olarak beslenir

Geri