yükselirken ve inerken takla atıyor ama uçmuyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlar ben istanbul'dan cüneyt sizlere bir sorum olacak bende bir miski var.
kuş benim çatıdan hemen iki metre yandaki çatıya uçarken yükselip takla atıyor,ve çatıya inerkende takla atıyor ama uçmuyor.sadece takla atarak yükseliyor ve takla atarak iniyor.acaba ben bu kuşun uçmasını nasıl sağlayabilirim?çok güzel bir kuş ama sadece takla atıyor birde uçsa o kadar güzel olacak ki,bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.dişi kuş takla atarak inerken düşmüyor normal iniyor.
ama neden uçmuyor çok merak ediyorum? saygılarımla ...

Cüneyt kardeşim selamlar,
Senin bu kuşun ağırlaşmış, yani bir süre uçmadığından işin tembellik tarafını öğrenmiş ve uçmak istemiyor. Bu kuşu kovalayarak yavaş yavaş uçmaya teşvik etmelisin. Ancak anladığım kadarıyla bu kuş yan taraf çatıya konarak senin ona ulaşmanı engelliyor. Bu durumda kuşu başka bir kümeste kovalamak da mümkün.
Bazı kuşlar uçmaya çok isteklidirler, bazıları ise ancak kovalanmak süretiyle uçarlar. Yani bir anlamda taşıma suyla değirmen döndürmek işi. Çatılı binalarda kuşları kovalamak olanağı sınırlıdır. Bu yüzden kendiliğinden kalkıp uçan bir soy beslemek en iyisidir. Bu da tabi genlerle alakalıdır.
Kuşun kuyruk teleklerini yolmak kısmen kuşu rahatlatır ama tam anlamıyla çözüm olmayabilir.Kolay gelsin..

kuşu sürekli kovala kovala sonar elinle baya yukarıya doğru at dikkatli ol ama yawaş yawaş uçar hantal olmuş yata yata

bu durum hayatım boyunca bana çok denk geldi benim yöntemim kuyruklarını yolmak ve elinden geldiği kadar kovalamaktır yan tarafa atıyor meselesine gelince kuşu aç uçurmak mantıklıdır mecbur gelecektir ben hep böyle yaptım

selm.

senin kuş çatıya yer yapmış benimsemiş karşıdaki çatıyı yada yan tarafındaki çatıyı sen o kuştan umudu kes uçmak istese uçardı bu zaman kadar uçmaz arkadaşım o kuş bence tembelll senin kuş en kıcık ve sinir olduğum kuşlardı o şekide kuşlar kendi konması yetmiyor diğer kuşlarıda çekiyor yanına salla gitisn sen o kuşu

saygılar

selamlar,
ilk olarak şunu söyleyeyim herkezin bildiği kendine göre dogrudur.Uçmayan kuşun sorununu çözmek için yemini azalt.Her gün sabah,ögle,akşam yor.kuşların içinde terpet iyce yorulsun,kuyrugunuda para lastiyiyle topla,sakın çekme ilerde problem olur.Aç oldugu zaman antreman yaptırki çatıya gitse bile gelsin.Bir hafta bilemedin on güne uçar.Kolay gelsin.

Selam öncelikle bendede 3-4 yıl önce beslerken bendede vardı taklacı cinsi guvercın.Bu hayvanlar agır kanlı, kovala kovala ucmuyor.Senin yapman gereken bence kus besleyen bır arkadasından ona eş al pahalı olmasın ucan bir kus olsun eşe vur onları eminimki o zaman ucacaktır

arkadaşım o kusu ucurma ve yuvada ayrı bir yer yap sonrada karısık yemi ver özellikle mısır ve ver ki yag baglasın sonrada yavas yavas at o kus kendine gelir ok

cnytclr' Alıntı:
selam arkadaşlar ben istanbul'dan cüneyt sizlere bir sorum olacak bende bir miski var.
kuş benim çatıdan hemen iki metre yandaki çatıya uçarken yükselip takla atıyor,ve çatıya inerkende takla atıyor ama uçmuyor.sadece takla atarak yükseliyor ve takla atarak iniyor.acaba ben bu kuşun uçmasını nasıl sağlayabilirim?çok güzel bir kuş ama sadece takla atıyor birde uçsa o kadar güzel olacak ki,bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum.dişi kuş takla atarak inerken düşmüyor normal iniyor.
ama neden uçmuyor çok merak ediyorum? saygılarımla ...

Selamlar cüneyt bey konuları acarken lüften dikkat edelim bu bölüm taklacı güvercin video bölümü sorunuzu
Güvercin Irkları > Taklacı Irkı Güvercinler Bölümüne taşıdım...

Re: UCURDUGUMDA CATIYA KONUYORNIYE

ABI CEVABINIBEKLIYORUM

(: kümseini farklı yere taşı (: beliki çözüm bulursun :evet:

cüneyt kardes herkes bisiler yazmıs dogru ve uygun olan seyler ama hic yapamıyosan illada ucurcam diyosan ayagının tekine siyah bi parca poset kes ve bagla ozaman bak nasıl ucuyor ama sureklı baglama kus yozlasır kaybedersin kolay gelsin saygılarımla...

ben cem ank den ilk defa duyuyorum bu kuşla ilgili yorumları ve şunu söylemek istıyorum bakın arkadaşşlar kimse kusura bakmasın 1.kural uçan kuşa yerdeyken afif bir şekilde uzun bir sopa varsasopayla yoksa ayagınızla hafif ses çıkararak yere vurulur (sopa kuşun kuyrugunada dokundurulabilir hafifçe tabi)ondan sonra kuş uçarsauçar öyle yukarı atmayla kuruguna lastık baglamayla kuyrugunu çekmeyle (sersem kuşun kuyrugu çekılır veya çatal yapılır )kuş uçurulmaz biz bunları küçükkken yapardık gerçi bu lastik baglamayı ilk defa duydum şaşırdım .kuş böyle uçmaz .şimdi arkadaşın meselesıne geleyim sebepleri 1) kuş yaşlıdır 2)yatıktır (yani sersem dedıgımız olay) 3)veya zamanında uçurulmamıştır uzun süre yatmış olabilir 4)tüyde olabilir5)erkekse kızmış olabilir veya hastadır bundan başkada ihtimal yoktur dıye düşünüyorum bence kardeşim sen kuşunun soyuna güvenıyorsan o hayvanı fazla zorlama damızlıga çek yavrusunu al .soyu nu bilmıyorsan yol ver gitsin derim selametle allaha emanet olun

selamın aleykum izmirden yazıyorum gardaşım kusun kanı agır basıyoo onan yanı sıka girmiş hiç bişey yapamazsın oyle gelmiş oyle gider

YEMİ DÜZENLİ VER.. AÇ UCUR..ZAMANINDA SAATİNDE UCUR.. KUŞU YEM İLE TERBİYE ET..

Geri