yumurta alamamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merdo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

merdo

Üye
Siteyi ziyaret et
slm arkadaşlar bir sorun var ama çözemedim akıl akıldan üstündür size sormak istediğim açıkçası ben kuşlarımı çiftleştirdim ama 15 gün oldu yumurta alamadım altlarından nedendir ha bide günde 5 defa erkek dişiye biniyor :kalp:

Selamlar,

Anlaşma, eşleşme, çiftleşme ve yumurtlama süreci öyle 15 günde olmaz hele kuşlar salmaya yabancı iseler acele etmeyeceksin, gözlemlerinde şünü yakaladığında erkek dişiyi salmaya, yuvaya kovaladığını gözlemlediğinden sonra ki 15 gün içinde kuşunun yumurtlayacağını göreceksin senin kuşların eşleşme dönemlerinde daha, güvercin işi sabır işidir..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Slm.Arkadaşım Belki Kuşların Kısır Olabilirç.Hem Ardaşın Dedigi Gibi Kuş Öle hemen Yumurtlamaz.Kuş Sabır işidir.

bunun en büyük nednlerinden biri yuvaya yabancı olmak yada erkek kuşların bazıları bu işi beceremez sen bindiğini görebilirsin ama beceremezler

herkuş yumurtluycak diye bir şey yok.eşler iyi bir ortam bulmaları lazım yumurtlayacakları yere ısınmaları lazım.biraz daha sabret.benim kuşum vardı eş yaptım yavru olmadı kısır diye eş vermedim kendi gitti kümesten bir kuş buldu yavrusu çok güzel oldu kuşlarına güvenmelisin.

yumurta alabilirsen ne mutlu biz 1,5 yılda zor yavru aldık bir kuştan...

evet bilader haklisin kus var senede bir kere yumurtluyor... sabirli olmak gerek

Muhterem ,Kuscu Arkadaslar.
kusunun yumurlamamasinin,dort sebebi olabilir.
1.disi kus yavru ekesi olabilir,haliyle ilk yumurtasini biraz geciktirir.
2.disi kus kendini dinlenmeye ,istrahate almis olabilir.
3.disi kus kisir olabilir.
4.belkide biraz acele ediyorsun, bir kac gune kalmaz yumurtlar.
saygilar.

Kısırdır kuşun eşleştikten 2 hafta sonra yumurta veriyor.Benim öle vallaha

slm arkadaşım arkadaşların dedi gibi kuş yuvaya yabancıysa buda bir etkendir bisde bir dişinin yumaurtlamasını beklios 2 kere yumurtladı bir daha yumurtlamadı bide uçan kuşsa yumurtlması biras geç olur

arkdaaşım belkide kuşun birkaç kere binmiştir ama binip hemen inerse yumurtlamaz döllenme olmadığı için ama binip 1-2 kere 10 saniye falan durursa bir günde iki ekre yaparsa bunu yumurtlar görürsün ama arkadaşların söylediğide olabilir yani kuşun kısır olabilir ya da yavru döneminden çıkamamıştır...

kuşların ciftleştiğini nasıl anlarız kuşta bir değişiklik oluyormu cünkü bendede aynı sorun var dişi yre yatıp erkek üztüne cıkıyo 2 aydır ama yumurtlamıyo bunun nedeni nedir kuşun kısır olduğunu sanmıyorum yavrusu var 6 aylık????? şimdiden teşekür

parmagınla kuşun catısına bak belkı kuşun catısı kırık olabılır belkıde erkekde maya yoktur bılader ben izmirin adı duyulan oynakcılardanım benımda karanfıl vardı catısı kırıktı yumurlamıo ama oyunu cok super adamı sıçırtır

izmirli_ezzacı_erol' Alıntı:
parmagınla kuşun catısına bak belkı kuşun catısı kırık olabılır belkıde erkekde maya yoktur bılader ben izmirin adı duyulan oynakcılardanım benımda karanfıl vardı catısı kırıktı yumurlamıo ama oyunu cok super adamı sıçırtır

Üslubumuza biraz dikkat edersek hoş olur.

yukarda birkaç neden yazılmış daha cok sebebi var sen kafana takma kısır değilse eninde sonunda yumutlar çiftleşiyor diye yumurtlayacak diye bir şey yok

aynı sorun şuan benim kuşlarda var . 2 aydır yavru alamıyorum anlamadım neden yumurtlamıyorlar ..

Tüy döneminde birçok güvercin yumurtalığında gelecek yılın yumurtalarının gelişimi için bir duraklama devresi yaşar. Bu doğaldır. Sorun etmeyin yumurtlamayı hızlandırmaya çalışmayın. Doğal sürecine bırakın. Aslında yavru dönemi göçmen kuşların gelmesiyle başlar, eşler o zaman bir araya salınmalıdır. Göçmen kuşlar yurdumuzu terkederken eşler sağlıklı bir tüy dönemi ve istirahat için ayrı bölmelere alınmalıdır.
Salmanızda bir viral enfeksiyon olayı yaşanmış kurtulan portör kuşlarda bu sorun yaşanmışsa virüsler yumurtalıklara yerleşmiş ve çalışmayı etkiliyordur. E vitamini takviyesi yarar sağlayabilir. Trikonamaslar yumurtalıklara yerleşip üremişse kitlesel oluşum vardır bu da yumurta verimini engeller. Atılmadan yumurta vermesi imkansızdır. Kontrol ettiğinizde çatılarının arasında kitleyi farkedebiliyorsanız GAMBAMIX tedavisi yapmalısınız. Atabilirse sorun kalkar. Çok uzun süre yer etmiş kitle varsa defarmasyona uğramış yumurtalık işlevini yitirir yapacak bir şey yoktur. Selamlar.

bendede bi kuş var yumurlatamıyo dişiyi ama gayet saglıklı taklası süper ama dişide şua aralar deişiklik var takla atmayı bıraktı neden dir bilemiyorum acaba yumurtluycakmmı cvp bekliyorum

Performans kuşunun oyunu bırakması yumurtlama ile alakalı olamaz. Takla atmayı bıraktı derken sefere gelip gidiyordu da şu anda düz iniyor anlamındamı demek istedin? Takla atmayı veya oyunu bırakması değişik farklı soydaki taklacı varyetelerin bilinçsiz eşleşmesinden çıkan yavruların kendi kişiliklerini bulana kadar bir anne bir baba soyuna ait ilerleme neticesinden sonra vasıfsız duruma geçmesidir. Böyle kuşlar bir işe yaramazlar. Her kuş kendi soyu içindeki varyetelerin dışına çıkmaksızın eşleştirilmelidirki yediği yemi hakeden kuşlar olsun. Önce kendini sevdirip ardından vasıfsız duruma geçmesi yanılgıda olduğunuzun göstergesidir. Yani soy kırımı ve içinden çıkılmaz bir karmaşaya sebep olunmuştur. Çok yazık böyle çıkartılan kuşlara.

dün araplarımdan ilk yumurtamı aldım sonunda cok bekledim ama havalar iyi durumdayken yumurtlaması kusmet işte ne yapalım bu arada 2. yumurtayı ne zaman yumurtlar

slm herkeze güvercin cifleşme 2 hafta sonramı yumurta oluyor yoksa 2 hafta icindemi oluyor cevap yazarsanız cok sevinirim cevapı bekliyorum. :kitap:

Güvercinin yumurtlaması için kesin bir gün yoktur. Kümesin konumu, bakım şartları, eşlerin yumurtalıklarının hazır durumda olması, çok uçuruluyor olması, iklim şartları, beslenme şekli bunu etkiler.
Normal olarak sağlıklı 2 birey eş aldıktan sonra bir kaç gün yuva kızdırırlar. Sorun yok, rahatsız eden yoksa çöp toplamaya başlarlar. sağlıklıysalar 5-9 gün içinde yumurta yaparlar. Fakat bakıcılar yılın her ayı yumurtlatmak ve üzülmek yerine güvercinlerini sadece bahar gelince eşe salmaları tüy döneminde ayırıp ayrı beslemeleri daha doğru olan bir sistemdir. İçimizdeki hırsa kapılıp üretme sevdası yüzünden anaçların ölmelerine sebep vermek an meselesidir.

bugun ikinçi yumurtayı yumurtladı inşallah sağlıklı birşekilde cıkıp buyurleer

Hayırlı uğurlu olsun Uğur Üzmez. Lakin soyadının üzmez olmasına rağmen sanırım güvercinlerini üzeceksin. Kış aylarının içine girdik. Güvercinler son teleklerini değiştiriyorlar. Bu dönem eşe salma yavru alma için uygun dönem değil. Yumurtalar için 40 C derece ısı kaynağı gerekiyor. Dışarının ısı farkına rağmen güvercin bu ısıyı sağlamak için oldukça fazla enerji harcayacak. Yavrular çıktığında hem beslenmek hem yavruların üşümesini önlemek arasında bir kararsızlık yaşayacak. Yavrularını seviyorsa karnını hırsızlama doyurup yavrulara dönecek bu da onun zayıf düşmesi demek. Karnını tam doyurmak istese yavrular üşüyecek ve ardından ishal, gelişim durması ve sonunda ölüm gelecek. Anaçlar yıprandıklarıyla kalacaklar. Güvercinlerini dişi erkek ayrı bölmelerde besleme imkanın yoksa sahte yumurta koymak suretiyle soğuk günlerin geçmesini beklemeniz en uygunudur. Yumurtaları atmak asla doğru davranış değildir. Yumurtalığının boşa harcanmasına sebep olur. Sahte yumurtaya yatması yıpranmayı ve kısırlığa sebep olabilecek girişimi engeller. Kendileri kalkana dek yatarlar. Bu durum 3 çşft yumurtlama süresi sürer ve bahar gelir. Selamlar.

ya arkadaşlar ben kuşçuluğa yeni başladım 2 (mavi ve arap)erkeğim var 1 tanede nudi dişi var hangisine eş atacağımda kararsızım yardım ederseniz sevinirim

slm arkadaşlar bnm 3 çift kuşum war alalı 1 ay oldu ama hayla yumurtlamadı nedenini bilen warmı ?

dj_muhammet' Alıntı:
ya arkadaşlar ben kuşçuluğa yeni başladım 2 (mavi ve arap)erkeğim var 1 tanede nudi dişi var hangisine eş atacağımda kararsızım yardım ederseniz sevinirim

sen bırakkendileri eş olurlar kendine uygun çift bulur onlar dogal bırak...

dj_muhammet' Alıntı:

Muhammed yavrulardan performansmı masa kostüm kuşumu çıkarmayı düşünüyorsun? Zevkler ve renkler tartışılmaz bu yüzden sadece senin beklentin önemlidir. Gerisi boş. Oynamalarını istersen fiziksel benzerlik gösterenleri eşle değişik renklerde yavrular vermesini istersen arapla eşle.

Geri