yumurta alamamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merdo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
yav benimde kuşlar sap topladı yuvayı fln yaptılar çatal açık kuş hala yumurtlamadı XD

Çağlar'ım mevsim değişimleri yumurtlama dönemi için uygun değil sorun etme. Bilakis sevinmelisin. Bu zamandaki yumurtalar hem senin hem kuşlarının üzülmesine sebep olacak. Tabiatı göz önüne getir kumrular, serçeler, yabani güvercinler tavru çıkarıyormu? Doğal olanı zaten bu.

bence kusta sorun yoktur sende sorun vardir.. kendi agzinla diosun kuslar gunde 5 kes ciftlesior :) bu kadar takip etme onlari birak kendi hallerine onlar kendilere uygun yer uygun saman uygun ortam yakaladiklarinda yumurtlar cogalılar... guvercinler bias aksi kuslardir rahatsiz olduklari saman yumurtayi etmes saklarlar takii uygun ortam yakalayana kadar sen fasla ugrasma ilgilenme onlar yumurtlar ...

Sabret Arkadaşım Yumurtlayacaktır.. Ben Erkek Kuşlarımı 1 ay yanlız bakarım dişileri hic göstermem Sonra eski eşiyle tekrar birleştiririm en gec 30 gün içinde yumurtalar dökülmeye baslıyor..

ama biraz sabırlı olman gerek
tabi dişiyde biraz dinlendirmek gerek
yumurtadanyavru cıktığında yavrular yeme düşer düşmez yine yumurtluyolar ama ben o yumurtaları alıyorum cünki sürekli yatık kalıyor kuş
senede 3 kere yumurtlaması idealdir
ama senede 2 kere yumurtlaması bence daha iyi.
sağlıklı besiler....

ihtiyar üstadlardan fikir al hatta kuşunu götür incelesin en azından zaman kaybetmemiş olursun :tamam:

İyi günler okudum da kimse kuşlara mineral kalsiyum veriyon mu dememmiş.Yumurtanın kabuğu nasıl olacak.mineral falan almıyorsan sabah ki kahvaltı yumurtalarının kabuklarını ufala yedir.kümese temiz yıkanmış inşaat kumu koy.
BREEDMİX hap var bir de FERTİMİX sıvı var.(kısırlık ve damızlık için) dişilerde yumurtlatıcı onu önerildiği gibi kullan olur inşaallah.

benim bir sorum olacak 9 tane güvercin besliyorum bir dişi eksik onu tamam larsam olacak ama sorum şu pazar günü güvercinlerimi bıraktıgımda iki güvercinim çifleştigini gördüm kediliginden eş olmuşlar peki bu iyimi yoksa kötümü her bıraktıgımda 7 8 kez çifleşiyorlar son bırakışımda kendi kafesine girmek yerine güvercinlerimi çite attıgım kafesi farkettiler içi boştu ve kapısı açıktı iki side içeriye girdi erkek hemen kur yapmaya başladı çıkmıyorlar sizce çıkartmalımıyım yoksa kalsın yumurtamı yapsın :hhh:

benimkide kenevir tohumunu ver erkek kuduruyo ötüyo sonrası bilirsnizz 4.5 gün sonra kuş çıkıyo

yumurta yani :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :heyo: :heyo: :heyo: :haha: :haha: :haha: :hhh: :hhh: :hhh: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :dans: :evet: :evet: :evet: :evet: :evet:

Geri