YUMURTLAMAYI KESEN, DİŞİ İÇİN İLAÇ TEDAVİSİ (TÜRKER ÖDEN )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 36K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
DAHA ÖNCE YUMURTLAYAN , FAKAT YUMURTLAMAYI KESEN ELİMİZDE 2 DİŞİ MEVCUT.. BUNLARA ;

ECZANEDEN floksasin İÇEREN ''CİPRO'' sabah-akşam 10 gün 1/2 tablet

ECZANEDEN dimetridazol TÜREVLİ '' NİDAZOL YA DA ''FLAGYL '' sabah-akşam 6 gün 1/2 tablet

NATURAL FİRMASININ ''VİTAMİNERAL TOZUNU sularına VERECEĞİZ VE NETİCEYİ GÖRECEĞİZ..BU KONUDA ERHAN VE MURAT KENDİ KUŞLARINA VERECEKLER.NASIL KULLANDIKLARINI GİDİŞATLARI HAKKINDAKİ BİLGİLERİ BİZLERLE PAYLAŞACAKLAR ..HER İKİSİNE DE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..DEĞERLİ BİR PAYLAŞIMA KATILDIKLARI İÇİN ...

tüm güvercinler hepimizindir.

biz beşeri ilaç kullanacağız, isteyen aynı içerikli veteriner ilaçlarıyla tedaviyi tercih edebilirler..

Re: YUMURTLAMAYI KESEN, DİŞİ İÇİN İLAÇ TEDAVİSİ (TÜRKER ÖDEN

NEDEN ANTİBİYOTİK VERİYORSUNUZ
YAZDIĞINIZ DOZLAR VE SÜRE ÇOK YÜKSEK 1/2 TABLET İNSAN DOZUDUR SUDA ERİTİPTE 10 KUŞA VERSENİZ BELKİ OLABİLİR.
BU ŞEKİLDE DENEY YAPACAKSANIZ BİR DE ŞUNU DENEYİN.:YUMURTLAYAN BİR SAĞLIKLI KUŞA BU DOZLARI UYGULAYIN.SİZE GARANTİ VERİRİM BİR DAHA YUMURTLAMAZ.
BENCE KUŞDA EKSİK OLANLARI TAMAMLAMAK LAZIM: KALSİYUM + E VİTAMİNİ +SELENYUM TAKVİYESİ YAPIN.
EVİT -SE KULLANIN MESELA .BEN DİNLENMEYE GEÇEN KUŞLARA BİR SÜRE SONRA EVİT SE VERİRİM KÜMES YUMURTA DOLAR.E VİTAMİNİ VE SELENYUM KUŞA YUMURTA YAPTIRIR CALSİYUM DA YUMURTANIN OLUŞUMU VE SAĞLIĞI İÇİN YAPI TAŞI NİTELİĞİNDEDİR.KUŞLARA YAZIK ETMEDEN ÖNCE BENİM ACİZANE TAVSİYEMİ UYGULAYIP 15 GÜN BEKLEYİN.

NACİZANE ;

MURAT'IN KUŞU YIL OLMUŞ BEKLEYELİ..VARDIR BİLDİĞİMİZ..SABIRLI OLUN VE SADECE TAKİP EDİN.

DENEY YAPMIYORUZ BURADA ..YILLARCA DENENMİŞİ PAYLAŞIYORUZ..

yaptıklarımız ,yapacaklarımızın teminatıdır.

[email protected]' Alıntı:
DAHA ÖNCE YUMURTLAYAN , FAKAT YUMURTLAMAYI KESEN ELİMİZDE 2 DİŞİ MEVCUT.. BUNLARA ;

ECZANEDEN dimetridazol TÜREVLİ '' NİDAZOL YA DA ''FLAGYL '' sabah-akşam 6 gün 1/2 tablet

NATURAL FİRMASININ ''VİTAMİNERAL TOZUNU sularına VERECEĞİZ VE NETİCEYİ GÖRECEĞİZ..BU KONUDA ERHAN VE MURAT KENDİ KUŞLARINA VERECEKLER.NASIL KULLANDIKLARINI GİDİŞATLARI HAKKINDAKİ BİLGİLERİ BİZLERLE PAYLAŞACAKLAR ..HER İKİSİNE DE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..DEĞERLİ BİR PAYLAŞIMA KATILDIKLARI İÇİN ...

biz beşeri ilaç kullanacağız, isteyen aynı içerikli veteriner ilaçlarıyla tedaviyi tercih edebilirler..

bursa-oynar-guvercinleri/turker-oden-in-bursa-oynar-akkanat-guvercinleri-t12932-440.html

BU BAŞLIKTA ;

10 GÜN FLOKSASİN

6 GÜN RONIDOZOL

TEDAVİ SÜRESİNCE DE VİTAMİNERAL TOZ SULARINA KONACAKTIR.

BU BAŞLIK ÖNERİLERİNİZ İÇİN AÇILMAMIŞTIR.

Türker abinin bahsettiği kuşlardan birisi benim. 1 yaşında dişi oynarım.

geçtiğimiz ocak ayında 1 aydan uzun süren bir hastalık evresi atlattı. büyük oranda düzeldi fakat dışkısı zaman zaman sulu ve bulanık oluyordu ve bende 2 sefer yumurtlamış olmasına rağmen, eş yaptığımdan sonraki 2 aylık süreçte yumurtlamadı. Türker abi böyle bir tedaviden bahsetti ve 7 gün oldu bu tedaviye başladım. kuşumun genel görüntüsünde olumlu yönde bir değişim oldu. zira hastalık sonrasında eski zıpkın gibi ( bana göre ) olan görüntüsünden biraz uzaklaşmıştı. tedavi devam ediyor. cipro sonrasında flagyl ile devam edeceğim. sonuçlarını burada paylaşacağım. umarım iyi sonuç alırım ve bu diğer arkadaşlara da yol gösterici olur...

herkese saygılar..

LEVENT MERT' Alıntı:
YAZDIĞINIZ DOZLAR VE SÜRE ÇOK YÜKSEK 1/2 TABLET İNSAN DOZUDUR SUDA ERİTİPTE 10 KUŞA VERSENİZ BELKİ OLABİLİR.
BU ŞEKİLDE DENEY YAPACAKSANIZ BİR DE ŞUNU DENEYİN.:YUMURTLAYAN BİR SAĞLIKLI KUŞA BU DOZLARI UYGULAYIN.SİZE GARANTİ VERİRİM BİR DAHA YUMURTLAMAZ.
BENCE KUŞDA EKSİK OLANLARI TAMAMLAMAK LAZIM: KALSİYUM + E VİTAMİNİ +SELENYUM TAKVİYESİ YAPIN.
EVİT -SE KULLANIN MESELA .BEN DİNLENMEYE GEÇEN KUŞLARA BİR SÜRE SONRA EVİT SE VERİRİM KÜMES YUMURTA DOLAR.E VİTAMİNİ VE SELENYUM KUŞA YUMURTA YAPTIRIR CALSİYUM DA YUMURTANIN OLUŞUMU VE SAĞLIĞI İÇİN YAPI TAŞI NİTELİĞİNDEDİR.KUŞLARA YAZIK ETMEDEN ÖNCE BENİM ACİZANE TAVSİYEMİ UYGULAYIP 15 GÜN BEKLEYİN.
slm levent abı dedıgınız tedavı yontemlerını zaten uyguladım.kusları eslerınden ayırıp dınlendırme olayını zaten sürekli uyguluyorum.hatda altına yumurta cekıp yavruda buyutdurdum,fakat hıcbırınden netıce alamadım.kumesımdekı kusların bu harıcı hepsı yumurtlar durumda.hepsıde cok saglıklılar.gelıp kuslarımı gören herkes bu konuda benı takdır ederler.söz konusu olan kuş resımde arkada duran dişidir.umarım bu tedavı yontemı işe yararda benım gıbı benzer sorun yasayanlar bu dertden kurtulurlar.

Ekli dosyalar

• 66485_4760984735546_385467380_n.webp
    66485_4760984735546_385467380_n.webp
    91.1 KB · Görüntüleme: 7,939

DELIYUREK41' Alıntı:
LEVENT MERT' Alıntı:
slm levent abı dedıgınız tedavı yontemlerını zaten uyguladım.kusları eslerınden ayırıp dınlendırme olayını zaten sürekli uyguluyorum.hatda altına yumurta cekıp yavruda buyutdurdum,fakat hıcbırınden netıce alamadım.kumesımdekı kusların bu harıcı hepsı yumurtlar durumda.hepsıde cok saglıklılar.gelıp kuslarımı gören herkes bu konuda benı takdır ederler.söz konusu olan kuş resımde arkada duran dişidir.umarım bu tedavı yontemı işe yararda benım gıbı benzer sorun yasayanlar bu dertden kurtulurlar.

Kuşlarınız gerçekten güzel bir çifte benziyor umarım bu yöntem işe yarayacaktır ve sağlıklı yavrular alırsınız

Başarılar. İnş. dilediğiniz sonuçları alırsınız.

supersey' Alıntı:
Başarılar. İnş. dilediğiniz sonuçları alırsınız.
CEM ; 1995 TEN BU YANA BU REÇETE İLE YUMURTLUYOR.. 100 LERCE KUŞTAN BAHSEDİYORUM ..YALNIZ..

ŞÜPHE , TEREDDÜT, ACABA, OLUR MU, SORU İŞARETİ ...TAŞIMIYORUM.

CEM BEN DE VETERİNERLİĞİNDE BAŞARILAR DİLERİM..

ERHEN VE MURAT İLE GÖRÜŞMEM OLDU .HER İKİ DİŞİDE DE NEŞ'ESİNDE ARTMA GÖZLENMİŞ .

AŞK MEŞK İŞLERİ ARTMIŞ..NETİCEYİ BEKLİYORUZ.. :slm:

BURSAMIZIN YAKIŞIKLI DELİKANLISI oğuzhan kasap İLE GÖRÜŞTÜM ,AZ ÖNCE..

YUMURTLAMAYI KESMİŞ BİR DİŞİSİNDEN BAHSETTİ .AYNI ZAMANDA DİŞİNİN ALTINDA ŞİŞLİK DE MEVCUT OLDUĞUNU SÖYLEDİ..KAKADA KOKU VARMIŞ.SULU DIŞKI.

YUMURTLAR MI ?DİYE SORUSU OLDU.OĞUZHAN I DA BU BAŞLIK ALTINDA KUŞUNUN TEDAVİSİNE DAVET EDİYORUM..

ŞİŞLİK OLMASI NEDENİYLE TEDAVİSİ 30 GÜNÜ AŞACAKTIR. İLAÇLARI 15 GÜN SONRA TEKRARLAMASINI ÖNERİYORUM.

Teşekkür ederim Türker abi. Bende bir takım karakuyruk aldım geçen ay sürekli yuva yapıyorlar ama bir türlü yumurtlamadı dişi. Yakın zamanda sizin tedavi şeklinizi uygulamayı düşünüyorum. İnşallah hep birlikte olumlu sonuç alırız.

supersey' Alıntı:
Teşekkür ederim Türker abi. Bende bir takım karakuyruk aldım geçen ay sürekli yuva yapıyorlar ama bir türlü yumurtlamadı dişi. Yakın zamanda sizin tedavi şeklinizi uygulamayı düşünüyorum. İnşallah hep birlikte olumlu sonuç alırız.

CEM ; NETİCEYİ DE BİZLERLE PAYLAŞMAN , BİR ÇOK ARKADAŞIMIZA YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR.KANAATINDAYIM..

SİZLER GİBİ VETERİNERLERE ÇOK AMA ÇOK İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ.

KATILIMIN İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..

HEPİMİZİN GÖNLÜNCE OLSUN..SEVGİLERİMLE.

karakuyruklarını da güle güle beslemeni dilerim. :slm: fotolarını paylaş bizlerle.. :evet:

BU BAŞLIKTA ;

10 GÜN FLOKSASİN SABAH-AKŞAM

6 GÜN RONIDOZOL SABAH-AKŞAM

TEDAVİ SÜRESİNCE DE VİTAMİNERAL TOZ SULARINA KONACAKTIR.SABAH-AKŞAM TAZE

TEDAVİNİN 15 GÜN SONRA TEKRARLANMASINI ÖNERİRİM..

Yumurtayı kesen benim kuşlara. Tedavi olarak
Vitaform ve. Ççekirdek veriyorum eğer olmazsa
Sizin yolu deniyecez. ilk. Yumurtlayan haber versin
Eyvallah

bnm kuşum yumurtayı kesti dediğiniz ilaçtan verirsem diğer kuşlara bir şey olurmu:( suya karıştırılılan) levent abi senin dediğin ilacı nerde bulabilirim

ankara kuşcusu' Alıntı:
Yumurtayı kesen benim kuşlara. Tedavi olarak
Vitaform ve. Ççekirdek veriyorum eğer olmazsa
Sizin yolu deniyecez. ilk. Yumurtlayan haber versin
Eyvallah
vitaform ve çekirdek ile neyi tedavi ediyorsunuz.kafa bulandırma..

ECZANEDEN floksasin İÇEREN ''CİPRO'' tablet sabah-akşam 10 gün 1/2 tablet yutturulacak..

ECZANEDEN dimetridazol TÜREVLİ '' NİDAZOL YA DA ''FLAGYL '' tablet sabah-akşam 6 gün 1/2 tablet yutturulacak...

NATURAL FİRMASININ ''VİTAMİNERAL TOZUNU sularına VERECEĞİZ ..hepsi içsin..

biz beşeri ilaç kullanacağız, isteyen aynı içerikli veteriner ilaçlarıyla tedaviyi tercih edebilirler..iyi okuyucu olalım.

Abi bu vitamineral tozu kullaniminda diyorki bir kap icinde yiyebilecekleri sekilde verin sularina katılmayacak mi?

ibrahimyasli1' Alıntı:
Abi bu vitamineral tozu kullaniminda diyorki bir kap icinde yiyebilecekleri sekilde verin sularina katılmayacak mi?
YEME , MAMAYA KARIŞTIRILABİLİR.az yağlanıp .

SUYA DA KONUR.. :slm:

18 Haziran 2013 abı 1 buçuk ayı aşkındır erhan ve muratın kuşları hala yumurtlamadı mı ? Geçen senede bir ilaçtan bahsedildi kullandım sonuç alamadım. Eğer bu uygulamadan sonuç alan varsa yazsın bende kullanacağım.

öncelikle iyi bayramlar dilerim...çok hassas önemli bir başlık açılmış bilgilerim tecrübelerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıcam yazılanları okudum......kinolon gurubu ilaçlar tavsiye edilmiş siproflaksasin biraz kanatlılar için toksiktir doz ayarlaması çok önem kazanır yeterli oranda kan seviyesini yakalamak için kilo başına uygulanacak miktar bu ilaç için günlük ikiye bölünmüş olarak 12 saat ara ile 5ila 20 mg arası tedavi süresi ise max 10 günde sınırlandırılmalı..ayrıca bağırsak florasınıda bozduğundan 3 günde bir şase olmak kaydıyle 1 litre içme sularına REFLOOR tafsiye ederim..yalnız bu uygulacak olan sağıltımın çok geniş spekturumludur..özellikle tifoda çok etkilidir..gelelim konu başlığımıza..üreme sistemi ile olan sorunlar çevresel faktörler beslenme ve bakım yanlış ve yüksek doz ilaç kullanımı sonucu olabilir..ovidukt patalojisi veya organocgloridli pestisitlerden uterus enfeksiyonundan kaynaklanabilir..diğer etkenler ise aşırı kilo yağlanma antreman eksikliği ilk kez yumurtlamalar aşırı stres ve yaşlanmış dişi kuşlar...tedaviye başlamadan önce kesin tanı konmalıki dişi kuşlarda kalıcı hasarlar oluşmasın..sizlere bu konuda tam teşhis ve tadavi şimdilik öneremiyeceğim .nedeni ise aynı sorun bendede olması ulaştığım sonuçlarda var ama üreme sistemlerinde henüz yeniyim tecrübeye ve tam güvenilir tedavi şekillerine biraz daha zamanım var..istenmeyen olumsuz sonuçlar almak istemiyorum..başlangıç olarak yapmanız gereken kilo varsa sıkı perhiz antreman eşlerden uzak tutma yeterli düzeyde kalsuyum kaynakları iz elementleri vitamin kombinasyonları..folic acid başta olamk üzere acd vitaminleri e-selenyum kombinasyonları ile başlamanızdır..

sibersahne' Alıntı:
18 Haziran 2013 abı 1 buçuk ayı aşkındır erhan ve muratın kuşları hala yumurtlamadı mı ? Geçen senede bir ilaçtan bahsedildi kullandım sonuç alamadım. Eğer bu uygulamadan sonuç alan varsa yazsın bende kullanacağım.
çok haklısın FATİH :evet: sevgilerimle. :slm:

Ben eczaneden e vitamini olarak evigen aldim siringa ile vurulcak herhalde doz ayari ne olmali ve göğüsten mi vurmaliyim bide disiye flagyl ve ciprasid veriyorum disi kusuyor ve yesil renkte biseyler cikariyor normalmi

[email protected]' Alıntı:
ECZANEDEN floksasin İÇEREN ''CİPRO'' tablet sabah-akşam 10 gün 1/2 tablet yutturulacak..

ECZANEDEN dimetridazol TÜREVLİ '' NİDAZOL YA DA ''FLAGYL '' tablet sabah-akşam 6 gün 1/2 tablet yutturulacak...

NATURAL FİRMASININ ''VİTAMİNERAL TOZUNU sularına VERECEĞİZ ..hepsi içsin..

biz beşeri ilaç kullanacağız, isteyen aynı içerikli veteriner ilaçlarıyla tedaviyi tercih edebilirler..iyi okuyucu olalım.

Yani ? Bende elimdeki imkanları değerlendirilmesi ni rica ediyorum dik kafali olmaya gerek yok

:suss: tamam de yoksa ilaç önerenlerden fırçayı yiyecen :haha:

Geri