yuvaya dönermi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercinmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Siteyi ziyaret et
Benim patiska kuşum yuvasına çok sağdık her yerden gelen kuştu fakat dün yuvaya gelemedi hava karardıydı
geceyi dışarda geçirdi ayrıca bango da dışarda geçirdi bango yuvaya gelmemesine ragmen sabah balkonda yuvanın önündeydi fakat patiska hala ortalarda yok ne olucak şimdi.Fakat kalktığımda hiç biri ortada yoktu yem atınca yuvadakiler yeme saldırınca ben içeri geçtim rahat yesinler diye sonra bir gittim bango gelmiş acaba patiskada gelicekmi:(:(:(:(:(

Sevgili arkadaşım patiska demişsinziz,bu bir ırkmıdır acaba.çünkü böyle bir ırk ismi duymadım.Sizin başınıza gelen bu olayı ben daha önce beslediğim bursa oynarlardada yaşamıştım.Bazı zamnlar hava kararmasına rağmen kuşlarım havadan inemiyorlardı.Hava karardıktan sonra nerelere indiklerini bende bilemiyordum.Ancak sabah,en geç saat 9 a kadar yuvaya geri dönerlerdi.ancak gelemeyen sadece iki oynarım oldu.Onlarda muhtemelen yırtıcılara yem olmuşlardı,umarım sizin patiskanızın başına böyle bir durum gelmemiştir.Sağlıklı bir şekilde tekrar yuvanıza döner inşallah.

Bence artık çok geç hala geri gelmedi

hiç belli olmaz.
bazen 3 gün sonra bile gelir hatta benim ki 6 ay sonra gelmişti biri bi şekilde yakalıyor ama 6 ay bırakmıyor bıraktığında geri dönüyor.
ama umarım başına bişey gelmemiştir.

İnşallah ama geri dönme şansı yok kuş daha önce hiç tura kalkmamıştı 2 haftalıktı sadece yuvayı ezberlemişti.ama allahtan ümin kesilmez fakat bu gün 1çift kuşumu ilk defa çatıya fırlattım çatıdan inip çöıkıyorlar galiba bunlar alıştı sizce kaç gün sonra tura kaldırıyım bu gün yaklaşık 2 saat çatıda güneşlendler etrafı eberlediler öyle indiler o aradada acıktılar galiba ama artık yuvadalar sizce ne zaman tura kaldırıyım.

garanti olması açısından sen onları bir hafta o şekilde indir kaldır çatıya ondan sonra uçur.çatıya attığın yeni kuşların aç olursa indirmen daha kolay olur.

her güvercin yuvasını bilir benim gök renkli bir kuşum bundan yaklaşık 4 ay önceki beslediğim yerden gece tutmuşlar ve kanatlarını yolmuşlar kanatları büyüyünce nasıl olsa alışmıştır diye bırakmışlar ve 2 ay sonra geri geldi şimdi başka bir yere taşındık ama buraya 1 hafta sonra alıştı ben pek anlamadım orda 2 ay durdu alışmadı burda 1 haftada alıştı eşide yok ama yuvadaki kuşlarla aylardır beraberler ondan olabilirmi acaba

güvercinmen' Alıntı:
İnşallah ama geri dönme şansı yok kuş daha önce hiç tura kalkmamıştı 2 haftalıktı sadece yuvayı ezberlemişti.ama allahtan ümin kesilmez fakat bu gün 1çift kuşumu ilk defa çatıya fırlattım çatıdan inip çöıkıyorlar galiba bunlar alıştı sizce kaç gün sonra tura kaldırıyım bu gün yaklaşık 2 saat çatıda güneşlendler etrafı eberlediler öyle indiler o aradada acıktılar galiba ama artık yuvadalar sizce ne zaman tura kaldırıyım.

güvercinmen
kuşun için üzüldüm ama kuşların yuva ezberleri çatıya inip çıkmaları ve etrafı seyretmeleriyle sınırlı değildir.
kuşlar bulundukları yeri ezberlemek için herhangi bir işarete bakmazlar onlar havada küçükten büyüğe doğru daireler çizerek yönlerini belirlerler aynı durgun suya taş atıp daireler oluşturması gibi ,sana naçizane tavsiyem kuşların kümese yeni alışıyorsa başka damarlı kuşlarınla beraber dışarıda tutmanda yarar var en azından ürkerlerse onlara uyacaklardır ancak kuşlar başka kümeste büyümüş yavru vermiş se bu kuşların senin kümesinde yavru verene kadar alışmış gözüyle bakma yavrualdıktan sonra bağları daha güçlenir ve firarlar azalır.
sağlıklı ve kayıpsız günler

Ekli dosyalar

• kral yumurtada.jpg
    kral yumurtada.jpg
    150.6 KB · Görüntüleme: 1,714
güvercinler hakkında çıkan bir haberi paylaşmak istedim

Güvercinin gagasındaki pusula
17/03/2007

Olağanüstü bir yön bulma kabiliyetine sahip olan güvercinler, ne kadar uzaklıkta olursalar olsunlar, her zaman yuvalarını buluyorlar. Yollarını hayranlık uyandıran bir gizemle nasıl buldukları merak edilen güvercinleri inceleyen Alman bilim adamları, bu kuşların gagalarında pusula gibi işlev gören küçük demir partikülleri tespit ettiler. Güvercinler, bu partiküller sayesinde yeryüzünün manyetik alanını analiz ederek kuzey kutbunu belirleyebiliyor.

Gerta Fleissner başkanlığındaki ekibin araştırması, "Naturwissenschaften" dergisinde yayımlandı. Dergideki yazıya göre, güvercinlerin gagalarını röntgen cihazında inceleyen bilim adamları, gaga derisinin altındaki sinirlerde demir partikülleri tespit etti.

Araştırmacılar, göçmen kuşların da aynı şekilde gagalarındaki demir partikülleri içeren hücreler sayesinde yönlerini bulduklarını kaydettiler.

Daha önceki yaygın kanıya göre bu kuşların güneş ve yıldızların konumunu kullanarak yönlerini buldukları sanılıyordu. 2004 yılında yapılan bir araştırmada, göçmen kuşların kendi "iç pusula"larından çok, rotaları takip ettikleri belirlenmişti. İtalyan araştırmacılar ise kısa süre önce kuşların "koku haritası" sayesinde yollarını buldukları sonucuna varmışlardı. Fransız araştırmacılar da bu kuşların hafızalarında 1200’den fazla görüntüyü tutabildiklerini belirlemişlerdi.

Milattan önceki tarihlerde postacı olarak kullanılan bu kuşlar, savaşlarda da düşman hattından mesaj gönderilmekte kullanılıyordu. İngiliz ordusu tarafından İkinci Dünya Savaşı’nda 250 bin güvercini kullanmış ve bunların 32’sine kahramanlık madalyası verilmişti.

Haber http://www.kizilcahamamhaber.com dan alınmıştır. :kitap:

a.esmek

benim dün dişi çakmaklım rüzgardan kayboldu yaşıyorsa inşallah gelir

inşallah gelir.ama bence rüzgarda uçurmamaya çalışın.birde taklacıysa dahada özen gösterin.

Rüzgarlı havalarda özellikle taklacı uçurmak,çok tehlikeli ve rsiklidir.Lodos yani rüzgar biçimindeki havalarda,özellikle atmacalar daha çok avlanmaktadırlar.Lodos tarzı havlarda taklacı tarzı kuşlarımızı uçurmamaya özen gösterelim.
Umarım kuşunuzun başına herhangi bir üzücü olay gelememiştir ve sağlıklı bir şekilde yine yuvanıza geri döner.

rüzgarda kuşlar uçmayı zaten sevmezler ayrıca rüzgardan yaralanmak isteyen atmacayıda düşünmek lazım :evet:

bir gün babam bana kuş almıştı duman kuyruk gözlerinde sürme vardı o kaçtı ve yarın oldu ve geldi çok sevindim babam ben daha küçük ken akkanat almış ve 4de gidiyom 1 sınıfta aldı ve ikiside yuvasına çok düşkün çok çabuk ürüyorlar bende selanikte var ve onlarda kaçtı ve yine yuvasına döndü bazı güvercinler yuvasına çokk düşkün yuvasına düşkün olanları ben çok ama çokk seviyorum o dediğin kuşta inşallah gelir

1hafta önce çok gzel bir kuş almıştım. Ama galiba erken uçurmuşum ve kuş kaçtı gerçi çok uzaklaşmadı sadece sabahtan akşama kadar etraftaki çatılar da dolandı ama naaptıysam da kümese sokamadımm.Sizce nasıl kümese sokabiirim onu tekrardan????

Selamlar Kutay Bey,

Eğer hala damlardan birinde duruyor ise kuşunuz, damarlı kuşlarınızdan bir kaçını dışarıda bırakın tabi yavru ve yumurta olayı dışındakilerden onlarla iyicene açıktığında gelecektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Ben de zaten topu topu 4 kuş var 3 erkek 1 dişi bi çift yeni yavrularının basındalar srekli bi erkek damda dier erkeiğide çok salmak istemiormm çünkü nerdeyse hçç uçmuo koyduun yerde duruo aslında çok gzell oynuo ama bnmm elmmle havaya atmam grekio Bu yüzden o kuş bana savunmasız geliyo ve ben basında yokken çok salmak istemiormm

Selamlar Kutay Bey,

O zaman mümküm olduğu kadar sabah erken saatte salmayı açıp kuşun damdan salmayı görebileceği yere gelmesini bekleyerek kuşlarına yem ver yem verdiğini yem yediklerini görmesini sağla bu işlemi akşam alaca karanlık vaktine kadar tekrar dene kuş salmanın önünde yem yediyse açıktığında yem yediği yere inecektir.

Saygılarımla

Aykut Karabulut

kutay' Alıntı:
Ben de zaten topu topu 4 kuş var 3 erkek 1 dişi bi çift yeni yavrularının basındalar srekli bi erkek damda dier erkeiğide çok salmak istemiormm çünkü nerdeyse hçç uçmuo koyduun yerde duruo aslında çok gzell oynuo ama bnmm elmmle havaya atmam grekio Bu yüzden o kuş bana savunmasız geliyo ve ben basında yokken çok salmak istemiormm

Resimden anlarsınız umarım.
turkce_konus.jpg

Basin sagolsun üzüldüm. Ama bir gün mutlaka sayet nasip ise sana geri gelir deyilse ,,, Kafana takmaya degmez.

SLM ARKDSLAR BEN 3 AYLIK BIR kuscuyum kusları ucurduktan sonra yuvaya geri gelmıyorlar
diğer damlara konuyorlar kendi evlerine konmaları için ne yapabilirim acaba
bilenlere?

güvercinmen' Alıntı:
Benim patiska kuşum yuvasına çok sağdık her yerden gelen kuştu fakat dün yuvaya gelemedi hava karardıydı
geceyi dışarda geçirdi ayrıca bango da dışarda geçirdi bango yuvaya gelmemesine ragmen sabah balkonda yuvanın önündeydi fakat patiska hala ortalarda yok ne olucak şimdi.Fakat kalktığımda hiç biri ortada yoktu yem atınca yuvadakiler yeme saldırınca ben içeri geçtim rahat yesinler diye sonra bir gittim bango gelmiş acaba patiskada gelicekmi:(:(:(:(:(

s.a değerli arkadaşım kuşunun bir yırtıcıya yem olmadan eve dönmesi en büyük temennim.kuşlarda yuvaya alışma (ayar olma)kusun kanıyla ilgili bir olaydır.biz bunu damarlı diye tabir ederiz.bir dönem kırklareli de öğrenciliğim esnasında kuşlarımı arkadaşlarıma dağıttım.saya, dönek ,hünkari besliyordum.arkadaşlarım bu kuşları evlerine alıştıramamış.bazılarınıda satmışlar.bu kuşların içinde bende yavru çıkıp eğittiğim bir mavi galaça dönek tam iki sene sonra geri geldi.ben hünkari besliyorum.uçurduğum yavru ilk uçtuğunda bir yere yakalanmazsa bir daha kesinlikle yakalanmaz.yeter ki bir kez uçup gelsin.ilk uçurmamda kuşumun 4gün gezip geldiğini biliyorum.saygılar
ÖMÜR DENİZ

S.A yağız efe kuşlarını eğitmek için aç uçurman gerekiyor.fakat hayvanları fazla sıkıştırıp,uçsunlar diye koşturuyorsan,aç bırakmanda fayda etmez.benim hiç sevmediğim kuş sağa sola konan,çatılarda tüneyen kuştur.kuşlarını fazla koşturmaz,yormazsan sağa sola konmazlar.
Saygılarımla.
Ömür DENİZ.

valla benimde mavili şamim (bir ayağı topal) i rüzgarlı havada uçurmuştum kuş geri gelmedi, bekledik aradan bir aydan fazla süre geçti ben kirli safimle tek kanat akrepime sabah 6:30 gibi antreman yaptırmaya dama çıktım bide ne göim 3 tane yabancı kuş uçuyo korka korka kaldırdım kuşları iki tur attılar safiyle akrep geldi mavili şami de peşlerinde telli kafesin içindeydi şaminin dolabı cup diye daldı dolabına yani umudu kesme :)

benimde arap posta cinsi (kırma ) kuşları uçuruyordum ve gitti 3 gün sonra geldi :)

hiçbirzaman umudunu kesme ;)

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
her güvercin yuvasını bilir benim gök renkli bir kuşum bundan yaklaşık 4 ay önceki beslediğim yerden gece tutmuşlar ve kanatlarını yolmuşlar kanatları büyüyünce nasıl olsa alışmıştır diye bırakmışlar ve 2 ay sonra geri geldi şimdi başka bir yere taşındık ama buraya 1 hafta sonra alıştı ben pek anlamadım orda 2 ay durdu alışmadı burda 1 haftada alıştı eşide yok ama yuvadaki kuşlarla aylardır beraberler ondan olabilirmi acaba

bence kuşlar sahibine alışıo ondandır orda iyi bakmamış olabilirlerde...

Ya abi siz benim kümesi görün 87 kuşum var hepsi orjin 17 rüzgarda dyvarı vurdu hepside mardin isteyene verilir yavru veriyorlar ama uçamıyorlar yavguları sağlam

Hiç umutlanma geri gelmez benimde 1 çakmaklım ile beyaz mardinim rüzgardan gitti bir daha geri gelmediler Sana önerim oyunlu kus hayyatta uçurma rüzgarlı havada sevgili kardeşim.....

Geri